Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί Πάροχοι Ενέργειας v.2

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

13 hours ago, 1comment said:

Όποιος από νομό Αττικής καταφέρει να κάνει εξαργύρωση σε πρατήριο, να μας πει και το πού. 

ψαξε στο google maps για "shell ερμης".

τα εταιρικα της shell ειναι αυτα.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

2 ώρες πριν, magnam είπε

Οι (σίγουρα πιο διαβασμένοι από εμένα) φίλοι του φόρουμ τι έχουν να πουν γι' αυτό; http://heron-revma.gr/foititiko-revma

Να το τολμήσω ή να μείνω μακριά από αυτήν την εταιρία; Πρώτη φορά είναι να πάω εκεί.

Δεν δίνει το 50€ επειδή είναι συνεργαζόμενη εταιρεία πωλήσεων. Μην κάνεις από εκεί το συμβόλαιο.

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

'Εχω την απορία αν τα προγράμματα του Ηρων και της Volton με την κλειδωμένη τιμή μέχρι 30/9 θα επιδοτηθούν και αυτά από τον άλλο μήνα , η θα αντιμετωπιστούν ως σταθερά.....

Επεξ/σία από vagmouk

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, vagmouk είπε

'Εχω την απορία αν τα προγράμματα του Ηρων και της Volton με την κλειδωμένη τιμή μέχρι 30/9 θα επιδοτηθούν και αυτά από τον άλλο μήνα , η θα αντιμεωπιστούν ως σταθερά.....

Είναι κάτω από 15 λεπτά η τιμή της kWh και δεν θα επιδοτηθούν. Θα επιδοτηθούν προγράμματα με σκοπό η μέγιστη τιμή να είναι 0.15€

Επεξ/σία από vklon

4 ώρες πριν, ^_NikitaS_^ είπε

Συνήθως εξαργύρωση γίνεται σε εταιρία Shell (εταιριών ΕΡΜΗΣ και ΜΥΡΤΕΑ). Οι ιδιώτες που έχουν αγοράσει το σήμα Shell συνήθως δεν εξαργυρώνουν. Επίσης ακόμα και τα εταιρικά, πρέπει να σου περάσουν την κάρτα από το pos το σωστό. Εγώ πχ έχω Πειραιώς και πήγα σε Shell που του είχε κολλήσει το ασύρματο pos και μου πέρασε την κάρτα σε ένα άλλο. Ποτέ δε πήρα τα yellows που έπρεπε και εννοείται ούτε μπορούσα να κάνω εξαργύρωση. Μετά από έλεγχο της τράπεζας μου ανέφεραν ότι το pos που μου πέρασαν την κάρτα είναι άλλης τράπεζας. Τεσπα. Θα κάνεις εξαργύρωση, μη σκας! 

Αυτό που λες είναι. Τα πρατήρια ιδιωτών έχουν τη δυνατότητα να μην είναι στο πρόγραμμα go for more. Πήρα στην εξυπηρέτηση και μου είπαν ότι μόνο τα ερμης-εταιρικά εξυπηρετούν σε αυτό και μου ανέφερε κάποια (όλα εκτός περιοχής μου αλλά τεσπα). Για τους πιο πάνω που αναρωτιούνταν.

Σχετικά με την ΜΤΑ της ΗΡΩΝ, έλαβα απάντηση:

Αναφορά σε κείμενο

Σε συνέχεια της επικοινωνίας σας με την Ήρων, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 3.2.2.3 των Ειδικών Όρων , πως ως ελάχιστη τιμή
των παραμέτρων της ΜΤΑ & του Συντελεστή Απωλειών Χ.Τ. για την περίοδο κατανάλωσης του εκάστοτε Λογαριασμού του Πελάτη θεωρείται το μηδέν (0) δεδομένου ότι οι τιμές μικρότερες του μηδενός (0) δε λαμβάνονται υπόψη .

Συγκεκριμένα για τον μήνα Ιούνιο , οι αποκλίσεις έχουν αρνητικό πρόσημο και ως εκ τούτου δεν θα ληφθούν υπόψιν .

Αναλυτικά , 

1,06*(1+0,1357)*0,113462+0,015 = 0,15159 

Επομένως , είναι σωστή η τιμή  η οποία έχει αναρτηθεί στο Site .

Όντως έχουν τέτοιο όρο στο Benefit. Και είναι ο μοναδικός πάροχος που το υπολογίζει έτσι...

54XAnKK.png 

23 ώρες πριν, razkal είπε

εκδοθηκε τελικος εκκαθαριστικος για το ΕΛΠΕ smart αλλα βλεπω ασυμφωνιες με το ιστορικο τιμων του doomx (ακομα και για τον Ιουνιο που εχει σπασει στη μεση...).

Μαιος-Ιουνιος

Απόκρυψη περιεχομένων

image.png.54e4553b21cd18ab4508044dc92cd8ae.png

Ιουνιος-Ιουλιος

Απόκρυψη περιεχομένων

image.png.48f8adc7eb3c14b0afc8821c985f3ef5.png

image.png

Μόνο όταν ο λογαριασμός σου περιλαμβάνει ολόκληρο το μήνα από την αρχή μέχρι το τέλος συμπίπτουν οι τιμές. Για οποιοδήποτε άλλο μικρότερο διάστημα τιμολόγησης πρέπει να βρεις τη μέση ΤΕΑ (εργαλείο Elpedison) και να τη βάλεις στον τύπο (ή στο Excel).

3 ώρες πριν, vagmouk είπε

'Εχω την απορία αν τα προγράμματα του Ηρων και της Volton με την κλειδωμένη τιμή μέχρι 30/9 θα επιδοτηθούν και αυτά από τον άλλο μήνα , η θα αντιμετωπιστούν ως σταθερά.....

Και οι πάροχοι περιμένουν να μάθουν. Αλλά έχουν ήδη εκφράσει την επιθυμία να μην επιδοτήσουν αυτά τα κίτρινα.

9 ώρες πριν, speedobear είπε

Στο πρόγραμμα του Ήρωνα με κλειδωμένη τιμή για Ιούλιο Αύγουστο Σεπτέμβριο, έχει περιορισμό για 6μηνο για να πάρεις το €50;

Ναι, αλλά μέχρι στιγμής το παίρνουν κανονικά.

Στις 24/7/2024 στις 1:21 ΜΜ, Con_stant1ne είπε

Είναι απαράδεκτοι πραγματικά. Όχι όλη η befon αλλά μια συγκεκριμένη υπεύθυνη που με δουλεύει 1μιση μήνα τώρα. Δεν σηκώνει τηλέφωνα, όταν την βρω μου λέει σας καλώ πίσω και δεν καλεί ποτέ, ραντεβού με κούριερ 2 φορές που δεν ήρθε ποτέ κτλ. Αιτήσεις από αρχές Μαίου, έστειλαν με το ζόρι τις μισές και παλέυω να πάρω τις υπόλοιπες. 

Μια από τα ίδια. Κατέληξα να κάνω αίτημα στο my.rae.gr κι έτσι συγκινήθηκαν και κάλεσαν 🤡

Στις 24/7/2024 στις 12:50 ΜΜ, vklon είπε

Θα παρουσιαστεί μέσα στον Αύγουστο η εφαρμογή για αλλαγή παρόχου μέσω gov.gr wallet https://www.protothema.gr/economy/article/1523169/allagi-energeiakou-parohou-me-ena-klik-meso-govgr-pote-tha-tethei-se-efarmogi/AMP/

Και εμείς πώς θα παζαρεύουμε τα δώρα; 😂

Στις 24/7/2024 στις 9:04 ΠΜ, ALXIOA είπε

Ελπε ή volton.? Τι λενε οι ειδικοι..?

Volton 1 μήνα δώρο

• Like 3
  • Thanks 2

Μρ πήραν από εκπρόσωπο του ΗΡΩΝ για το yellow one με κλειδωμένη τιμή μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου. 

έχω 3 παροχές και μου δίνουν κάρτα υγείας για 3 μήνες, μια επίσκεψη σε κέντρο αισθητικής και 2 ταξίδια 3ημερα σε 4* με την προϋπόθεση να πληρώσω την ημιδιατροφή (30€ ατομο/μερα).

Να τσιμπήσω ?

Στις 23/7/2024 στις 7:31 ΜΜ, myrmigki είπε

Ενημερώνω για όποιον ενδιαφέρεται ότι είμαι στο Yellow Simple (500 free KWh) στην Volton από 17.06.2024 (έκλεισα μήνα πριν έξι μέρες)...Ξέρω καθυστέρησα, αλλά λόγω υποχρεώσεων ασχολήθηκα σήμερα με την αλλαγή παρόχου και τους πήρα τηλέφωνο να με μεταφέρουν στο Yellow Simple Protect...Μου είπαν ότι ισχύει μόνο για νέους πελάτες και χαιρέτησα ευγενικά χωρίς περαιτέρω πιέσεις ή ερωτήσεις...Μίλησα με Protergia τηλεφωνικά και έστειλα μόλις τα δικαιολογητικά για το Protergia Οικιακό Value Special...Πρώτη φορά Protergia btw...Μόλις ενεργοποιηθώ και εφόσον είναι διαθέσιμο τον Αύγουστο θα πάρω την VOLTON ως νέος πελάτης για το Yellow Simple ξανά (όχι πλέον για το Protect αφού τους χαλούσε να με χρεώνουν)...😁

Special από που κι ως που; Easy έπρεπε να πας. Άλλαξε όσο προλαβαίνεις.

7 λεπτά πριν, chocorellos είπε

Μρ πήραν από εκπρόσωπο του ΗΡΩΝ για το yellow one με κλειδωμένη τιμή μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου. 

έχω 3 παροχές και μου δίνουν κάρτα υγείας για 3 μήνες, μια επίσκεψη σε κέντρο αισθητικής και 2 ταξίδια 3ημερα σε 4* με την προϋπόθεση να πληρώσω την ημιδιατροφή (30€ ατομο/μερα).

Να τσιμπήσω ?

Όχι. Κάνε e-contract να πάρεις 150 € στο λογαριασμό.

• Like 1

Στις 24/7/2024 στις 12:50 ΜΜ, vklon είπε

Θα παρουσιαστεί μέσα στον Αύγουστο η εφαρμογή για αλλαγή παρόχου μέσω gov.gr wallet https://www.protothema.gr/economy/article/1523169/allagi-energeiakou-parohou-me-ena-klik-meso-govgr-pote-tha-tethei-se-efarmogi/AMP/

"Η «χαρτούρα» που καλούνται να υπογράψουν σήμερα οι καταναλωτές όταν συνάπτουν σύμβαση με έναν προμηθευτή, όπως εξουσιοδοτήσεις, υπεύθυνες δηλώσεις κ.ά., θα αντικατασταθεί με κάποια κλικ στην πλατφόρμα του gov.gr."

Καθρεφτάκια σε ιθαγενείς. Εδώ και 10 περιπου μήνες που κάνω τουρισμό έχω περάσει πολλαπλώς από 4 διαφορετικούς παρόχους δεν έχω συναντήσει ΠΟΥΘΕΝΑ τέτοια χαρτούρα. Όλοι στέλνουν ένα μέηλ με ετοιμη την αιτηση και σου ζητούν να απαντήσεις ένα "Συμφωνω και αποδεχομαι". Άντε το πολυ πολυ να σε παρουν ενα τηλέφωνο, να σου πουν το ποιηματάκι 2 λεπτά, να πεις "συμφωνω" και αντιο. Σε ποιο φανταστικό κόσμο τα βρήκαν όλα αυτά, ενας θεος ξερει.

Τις ίδιες "πίττες" εγραφαν τα γνωστά σάιτ για να εκθειάσουν την κυβέρνηση όταν έφτιαξε το gov.gr που δεν ηταν αλλο απο επαναλανσαρισμα της πύλης "Ερμής" για τη δημόσια διοίκηση, και κομβος ανακατεύθυνσης για τα σαιτ στις αλλες υπηρεσιες (εφκα, επιδοματα κλπ). Η μονη πραγματική διαφορά ήταν η άυλη συνταγογραφηση και η ηλεκτρονικη υπευθυνη δήλωση και εξουσιοδοτηση.

• Like 11
  • Haha 1

Στις 23/7/2024 στις 3:43 ΜΜ, Geoponer είπε

Με πήραν πριν λίγο τηλέφωνο (μάλλον από Befon) και κανονίσαμε την Πέμπτη να παραλάβω τις δωροεπιταγές με courier.

Μακάρι να γίνει έτσι και μακάρι να μην είχε χρειαστεί να κάνω τη διαδικασία με το myRAE.

Κι ο άγιος φοβέρα θέλει. Πριν λίγο παρέλαβα τις δωροεπιταγές του Σκλαβενίτη (2 Χ €20), οπότε έκλεισα τις εκκρεμότητες των δώρων της Elpedison.

Η μόνη εκκρεμότητα που μου έμεινε είναι να βρω τον επόμενο πάροχο...

• Like 2

Στις 16/7/2024 στις 4:07 ΜΜ, iliata2410 είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

Screenshot_2024-07-16-15-58-05-9182.jpeg.c1cad4e20cce4273ec394e5880aa8f5c.jpegScreenshot_2024-07-16-15-59-02-1452.jpeg.c8ca22ba0a4d85ddb9433aa4f974e65f.jpeg

Απόκρυψη περιεχομένων

Αναρτώ λογαριασμό.Εχετε υπόψη η μετάβαση από πράσινο σε κίτρινο,με πιάσαν και κάτι μέρες από πράσινο.Απο ότι βλέπω δεν έχει χρέωση η ΕΡΤ;το ΔΕΤΕ επίσης ούτε αυτό;

ΕΡΤ και ΔΕΤΕ μόνο σε εκκαθαριστικό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, doomnx said:

Volton 1 μήνα δώρο

volton 1 μηνα δωρο ισχυεί για μεχρι 500kw και για τον αυγουστο;

γιατι στο excel με κατανάλωση 270kw, πιο φθηνο βγαινει του ΗΡΩΝ με δωρο τα 50€;

Ηρων 9,39€

Volton 30,40€

Screenshot 2024-07-25 at 16.07.58.png

Επεξ/σία από prefuse

Στις 16/7/2024 στις 2:33 ΜΜ, johnmegarythmos είπε

καλησπερα σας η τιμη κιλοβατωρας στο οικιακο τιμολογιο για νυκτερινο ειναι 0,077ευρω χωρις εκπτωση συνεπειας στο προγραμμα we blue της eunice power. 

δειτε εδω https://eunice-power.gr/prasino-reuma/prosfores/weblue/ 

κατεβασα το αρχειο με τις τιμες και την εξατομικευση και βλεπω οτι εχετε βαλει ιδια τιμη ημερας με ιδια τιμη νυκτας , ενω δεν ειναι ., παρακαλω να διορθωθει. Ειναι κανενας με τιμολογιο σε οικιακο we blue να μας το επιβεβαιωσει;. 

σε γ22 υπαρχει καποιο συμφερον τιμολογιο εκτος απο το elpedison smart που εχουμε ηδη; . 

Η χρέωση νύχτας είναι 0,077 + Μηχανισμός Διακύμανσης. Για επιβεβαίωση μπορείς να δεις τον τιμοκατάλογο με τις παρελθοντικές τιμές. Μια χαρά τα υπολογίζει το excel. Επίσης δεν είναι ίδια, είναι 0,003 φθηνότερη η τιμή της νύχτας (0,08-0,077).

4 λεπτά πριν, gpapas640 είπε

"Η «χαρτούρα» που καλούνται να υπογράψουν σήμερα οι καταναλωτές όταν συνάπτουν σύμβαση με έναν προμηθευτή, όπως εξουσιοδοτήσεις, υπεύθυνες δηλώσεις κ.ά., θα αντικατασταθεί με κάποια κλικ στην πλατφόρμα του gov.gr."

Καθρεφτάκια σε ιθαγενείς. Εδώ και 10 περιπου μήνες που κάνω τουρισμό έχω περάσει πολλαπλώς από 4 διαφορετικούς παρόχους δεν έχω συναντήσει ΠΟΥΘΕΝΑ τέτοια χαρτούρα. Όλοι στέλνουν ένα μέηλ με ετοιμη την αιτηση και σου ζητούν να απαντήσεις ένα "Συμφωνω και αποδεχομαι". Άντε το πολυ πολυ να σε παρουν ενα τηλέφωνο, να σου πουν το ποιηματάκι 2 λεπτά, να πεις "συμφωνω" και αντιο. Σε ποιο φανταστικό κόσμο τα βρήκαν όλα αυτά, ενας θεος ξερει.

Τις ίδιες "πίττες" εγραφαν τα γνωστά σάιτ για να εκθειάσουν την κυβέρνηση όταν έφτιαξε το gov.gr που δεν ηταν αλλο απο επαναλανσαρισμα της πύλης "Ερμής" για τη δημόσια διοίκηση, και κομβος ανακατεύθυνσης για τα σαιτ στις αλλες υπηρεσιες (εφκα, επιδοματα κλπ). Η μονη πραγματική διαφορά ήταν η άυλη συνταγογραφηση και η ηλεκτρονικη υπευθυνη δήλωση και εξουσιοδοτηση.

Απλά τώρα δεν θα χρειάζεται ούτε να στέλνεις το email με τα δικαιολογητικά. Θα έρχεται μια ειδοποίηση στο κινητό και θα διαβιβάζονται άμεσα στον πάροχο. Δεν θα έχουν να λένε δικαιολογίες και να καθυστερούν τις αιτήσεις χωρίς λόγο 

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...