Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί Πάροχοι Ενέργειας v.2

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ερώτηση, εμείς που τόσο καιρό πληρώνουμε ρεύμα σε μπλε με 0.15 και ήρθε η ώρα να ανέβει το πράσινο / κίτρινο σε αυτή την τιμή γιατί θα πρέπει να το πληρώσουμε με φόρους στους άλλους; με λίγα λόγια για άλλη μια φορά οποίος είπε να είναι νοικοκύρης και να πάει στο safe πληρώνοντας αρκετά παραπάνω είναι πάλι το κορόιδο. Σε αυτό το κράτος κερδίζει πάντα ο τζογαδόρος. 

• Like 1
  • Sad 2
  • Haha 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

11 ώρες πριν, skylouros είπε

Οι τιμές στα ex post είναι χωρίς να έχει ακόμα εφαρμοστεί μηχανισμός διακύμανσης?

Κανονικά, με το μηχανισμό διακύμανσης είναι (όσα έχουν).

5 ώρες πριν, Strategos είπε

Ερώτηση, εμείς που τόσο καιρό πληρώνουμε ρεύμα σε μπλε με 0.15 και ήρθε η ώρα να ανέβει το πράσινο / κίτρινο σε αυτή την τιμή γιατί θα πρέπει να το πληρώσουμε με φόρους στους άλλους; με λίγα λόγια για άλλη μια φορά οποίος είπε να είναι νοικοκύρης και να πάει στο safe πληρώνοντας αρκετά παραπάνω είναι πάλι το κορόιδο. Σε αυτό το κράτος κερδίζει πάντα ο τζογαδόρος. 

Δεν το πληρώνεις εσύ. Φορολογούνται οι παραγωγοί.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, dimviii είπε

εσεις που γραψατε οτι μπηκαν οι ποντοι,Σκλαβενιτη πηρατε?

Με αίτηση τέλη Μαΐου, ο πρώτος λογαριασμός βγήκε μόλις χθες... Τη δωροεπιταγή Public την είχα λάβει αμέσως τότε. Χθες με την έκδοση του λογαριασμού μπήκαν οι πόντοι στο Go4more, αλλά Σκλαβενίτης άφαντος.

Επίσης είχε χρεωθεί ο λογαριασμός με τη μισή εγγύηση όπου έκανα ενεργοποίηση πάγιας εντολής με χρέωση κάρτας €0,10 και περιμένω να δω πότε θα πιστωθεί το ποσό ή τι θα τραβήξει η πρώτη χρέωση κάρτας.

Ερώτηση : αν φύγω τώρα, τις δωροεπιταγες θα τις πάρω ή τις χανω ;

Επεξ/σία από speedobear
  • Like 1

Μπορεί να μου πει κάποιος εάν μπορώ να επωφεληθώ για 2η φορά από το δωρεάν μήνα (500 KWh) του Volton Yellow Simple;

Ήμουν σε αυτό μέχρι τις 26/5, οπότε ήρθα στην Elpedison. Φοβάμαι μήπως έχει τίποτα περιορισμούς όπως το 50άρικο του Ήρωνα....

Γενικά ψάχνω την καλύτερη δυνατή λύση για το υπόλοιπο του καλοκαιριου και βλέπω ότι με βάση την κατανάλωσή μου (και το απίστευτο excel του @doomnx !!) με συμφέρει είτε το Volton Yellow Simple (το δωρεάν πάντα συμφέρει!) ή εναλλακτικά το Power Home Smart Night της Ζενίθ (από την οποία δεν έχω καμία εμπειρία).

Πολύ καλό μου φαίνεται και το Yellow Simple Protect της Volton αλλά φοβάμαι μήπως έχει κάποια ψιλά γράμματα που δεν έχω δει.

Οποιαδήποτε πρόταση (250KWh ημερήσιο και 150 νυχτερινό περίπου) είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτη - εννοείται ότι διαβάζω και τα υπόλοιπα posts εδώ!

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, sotiriadisc είπε

ερωτηση : τα 50 ευρω elpedison σε ποντους εθνικής πως εμφανιζονται στο app ? πήρα 12.235 + 6117 ..αυτα είναι τα 50 ευρώ ?

καλημέρα, σήμερα με μεγάλη χαρά είδα ότι μπηκάν οι πόντοι απο την εθνική, όπως είπαν τα παιδια 20000 ειναι και λέει ELPEDISON νεα σύνδεση. Στην δική μου περίπτωση η αίτηση για το μπλε πακέτο ειχε γινει 29 Μαίου. Public 70 και Σκλαβενίτη 40 τα έχω πάρει :) όλα καλα

Επεξ/σία από sotiriadisc
  • Like 1

12 ώρες πριν, kozywozy είπε

Όσον αφορά την Volton για όποιον δεν έχει κατάστημα κοντά και θέλει να το κάνει τηλεφωνικά το συμβόλαιο θα πάρει μια βδομάδα+ (σύμφωνα με την δικιά μου εμπειρία) αλλά η διαδικασία μπορεί να κυλήσει ομαλά αν επιμείνετε να γραφτεί η μέτρηση στο συμβόλαιο αλλιώς δεν θα συμφωνήσετε στο τηλέφωνο για συναίνεση. Θέλουν λίγο πίεση γιατί είναι μια διαδικασία εκτός πρωτοκόλλου Volton αλλά γίνεται.

Επιβεβαιώνω ότι γίνεται αυτό: Την τελευταία φορά που έκανα σύμβαση με τη Volton τηλεφωνικά, μόλις συμφωνήσαμε σε όλα τους είπα ευγενικά ότι δεν θα προχωρήσω εάν δεν αναγράφονται οι μετρήσεις στη σύμβαση. Μου ζήτησαν λίγο χρόνο, το είδαν εσωτερικά και μου έστειλαν τη σύμβαση με τις ενδείξεις μέσα. Γενικά η εμπειρία με τη Volton ήταν εξαιρετική και οι λογαριασμοί σωστοί.

9 λεπτά πριν, sotiriadisc είπε

καλημέρα, σήμερα με μεγάλη χαρά είδα ότι μπηκάν οι πόντοι απο την εθνική, όπως είπαν τα παιδια 20000 ειναι και λέει ELPEDISON νεα σύνδεση. Στην δική μου περίπτωση η αίτηση για το μπλε πακέτο ειχε γινει 29 Μαίου. Public 70 και Σκλαβενίτη 40 τα έχω πάρει :) όλα καλα

Εγώ έκλεισα 2 μήνες που περιμένω δωροεπιταγές Σκλαβενίτη και χθες άνοιξα αίτημα στο MyRAE. Αν έχουν χάσει τη μπάλα είναι δικό τους θέμα. Ήδη ψάχνω για άλλο πάροχο, με τη βοήθειά σας (βλ. μήνυμα παραπάνω) :-)

• Like 1

35 λεπτά πριν, Geoponer είπε

Μπορεί να μου πει κάποιος εάν μπορώ να επωφεληθώ για 2η φορά από το δωρεάν μήνα (500 KWh) του Volton Yellow Simple;

Ήμουν σε αυτό μέχρι τις 26/5, οπότε ήρθα στην Elpedison. Φοβάμαι μήπως έχει τίποτα περιορισμούς όπως το 50άρικο του Ήρωνα....

Γενικά ψάχνω την καλύτερη δυνατή λύση για το υπόλοιπο του καλοκαιριου και βλέπω ότι με βάση την κατανάλωσή μου (και το απίστευτο excel του @doomnx !!) με συμφέρει είτε το Volton Yellow Simple (το δωρεάν πάντα συμφέρει!) ή εναλλακτικά το Power Home Smart Night της Ζενίθ (από την οποία δεν έχω καμία εμπειρία).

Πολύ καλό μου φαίνεται και το Yellow Simple Protect της Volton αλλά φοβάμαι μήπως έχει κάποια ψιλά γράμματα που δεν έχω δει.

Οποιαδήποτε πρόταση (250KWh ημερήσιο και 150 νυχτερινό περίπου) είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτη - εννοείται ότι διαβάζω και τα υπόλοιπα posts εδώ!

Θεωρησε νέος πελάτης εφόσον έχει φύγει εδώ και καιρό.Παρολαυτα θα το σιγουρέψεις εφόσον δεις στην σύμβαση που θα σου στείλουν ότι το αναφέρει ρητά.

Το simple protect ούτε αυτό κάποια παγίδα.

Για ζενιθ δεν έχω ασχοληθεί ποτέ δεν έχω γνώμη 

• Thanks 1

16 ώρες πριν, doomnx είπε

Άλλη μια πατάτα από ΗΡΩΝ. Ανέβασε καινούργιες τιμές στο site και βλέπω αναντιστοιχία στο Benefit με το εξέλ μου.

Προσπαθώ να καταλάβω τι συμβαίνει για να διορθώσω τον τύπο και δεν βγάζω άκρη. Τα δικά μου τα βρίσκω ολόσωστα.

Αποφασίζω να στείλω στο τσατ

- Καλησπέρα σας! Ονομάζομαι Γιώργος Κ... Πως μπορώ να σας εξυπηρετήσω;
- Καλησπέρα
Βλέπω ότι βγήκε η τιμή του Benefit για τον Ιούνιο
Θα μπορούσατε να με πληροφορήσετε, ποιος είναι ο συντελεστής απωλειών δικτύου που χρησιμοποιείτε για τον υπολογισμό;
- Καλησπέρα! Επιθυμείτε να εξυπηρετηθείτε για παροχή που βρίσκεται στα στοιχεία του προφίλ που έχετε συνδεθεί στο myΗΡΩΝ, παρακαλώ;
- Ναι, αλλά αυτή τη στιγμή κάνω μια γενική ερώτηση σχετικά με την τιμή που αναρτήσατε
Καθυστερείτε υπερβολικά
- Δώστε μου λίγο χρόνο, παρακαλώ, ώστε να προχωρήσω στον απαραίτητο έλεγχο.
Σας ευχαριστώ για την αναμονή. Ο συντελεστής απωλειών δικτύου, είναι 0,1375/kWh.
- 0,1357 εννοείτε
- Σωστά. Ο τύπος είναι 1,06 * 1,1357 * 0,113462 + 0,015.
Έτσι βγαίνει η τελική τιμή Ιουνίου.
- Η ΜΤΑ Ιουνίου ήταν 112,065 σύμφωνα με τη δημοσίευση του ΑΔΜΗΕ
το 113,462 πώς βγήκε;
- Από το σύνολο 112,065 προσθέτουμε το 1,397 από το πεδίο Αποκλίσεις.
Άρα έχουμε 113,462 και το διαιρούμε με το 1000 ώστε να βρούμε την κιλοβατώρα.
- Γιατί να το κάνετε αυτό αφού η ΜΤΑ περιλαμβάνει τις αποκλίσεις;
- Η ΜΤΑ δεν περιλαμβάνει τις αποκλίσεις.
- Από τη δική σας σελίδα, στο πρόγραμμα Benefit: Η ΜΤΑ αποτελεί το άθροισμα των αριθμητικών τιμών των παραμέτρων «Αγορά Επόμενης Ημέρας και Ενδοημερήσια Αγορά» + «Αποκλίσεις» + «Λογαριασμοί Προσαυξήσεων», όπως αυτές δημοσιεύονται μηνιαία στην ιστοσελίδα του ΑΔΜΗΕ.
Αν δείτε το μήνα Ιούνιο, 100,421-1,397+13,041=112,065
άρα ο υπολογισμός ήδη περιλαμβάνει τις αποκλίσεις
- O τύπος είναι αυτός που σας προανέφερα, 1,06 * 1,1357 * 0,113462 + 0,015.
- Ναι, το γνωρίζω, στην ΜΤΑ έχουμε εντοπίσει το θέμα μας
Δεν βγαίνει σωστά ο υπολογισμός σας
Αγορά Επόμενης Ημέρας και Ενδοημερήσια Αγορά: 100,421
Αποκλίσεις: -1,397
- Aυτός είναι ο τύπος που έχει αναρτηθεί επίσημα από την εταιρεία ώστε να βγει η τελική τιμή χρέωσης. Μπορείτε να μας στείλετε το ερώτημά σας στο [email protected] για να λάβετε αναλυτική απάντηση.
- Λογαριασμοί Προσαυξήσεων: 13,041
αν τα προσθέσετε όλα αυτά όπως λέτε, βγαίνει η ΜΤΑ, 112,065
για ποιο λόγο να αναιρέσετε τις αποκλίσεις;
- O τύπος υπολογισμού είναι 1,06 x (1+Συντελεστής Απωλειών Χ.Τ.) x Μ.Τ.Α. + 0,015.
Σας το έχω αναλύσει σε προηγούμενο μήνυμα.
- Ναι, το είπαμε αυτό.
Η ΜΤΑ σας είναι λάθος
Αν προσθέσετε «Αγορά Επόμενης Ημέρας και Ενδοημερήσια Αγορά» + «Αποκλίσεις» + «Λογαριασμοί Προσαυξήσεων» Ιουνίου, βγαίνει 112,065 και σύμφωνα με τους ειδικούς όρους σας, αυτή η τιμή έπρεπε να χρησιμοποιηθεί.
- Mπορείτε να μας προωθήσετε με e-mail τον προβληματισμό σας, ώστε να λάβετε λεπτομερή απάντηση από την εταιρεία.
- Καλώς θα ανοίξω αίτημα στο my.rae

Οπότε, για όποιον δεν κατάλαβε κατά τον υπολογισμό της ΜΤΑ δεν λαμβάνουν υπόψη τις (αρνητικές) αποκλίσεις και βγαίνει ακριβότερη η τιμή. Αν το δείτε στους λογαριασμούς κάντε καταγγελία για λάθος ΜΤΑ.

Υποκλίνομαι!!! 

• Like 1
  • Thanks 1

3 ώρες πριν, doomnx είπε

Κανονικά, με το μηχανισμό διακύμανσης είναι (όσα έχουν).

Δεν το πληρώνεις εσύ. Φορολογούνται οι παραγωγοί.

Είναι προβληματική όλη η αγορά ενέργειας στην Ελλάδα.  Δυστυχώς τα "απροσδόκητα έσοδα" ορισμένων, τα πληρώνουμε όλοι εμείς.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, favou2000 είπε

Επιδότηση θα δωθεί είναι κυμαινόμενο.Μολις δεις χοντρικά ότι έφαγες το 50αρι καλύτερα πηγαινε για βόλτον με 500kwh δώρο.

Θα το φάω σε 7 μέρες του Ιουλίου απ ότι φαίνεται αφού έχει τιμή 0,23€/kwh 😔

Επεξ/σία από Greg29M
  • Sad 1

3 hours ago, katsios2010 said:

Τι τιμη εχει το σολαρ του ηρωνα τωρα; Επειδη πηρα ποντους ελπε και την κανω για 50αρικο  (solar λογω εξαμηνου αναγκαστικα). Ευχαριστώ 

Τουλάχιστον 0.20...

Τελειώνω και εγώ σιγά σιγά με τις 30 μέρες δωρεάν της volton και θα κάνω αίτηση για solar ηρων μιας και έχω πάρει 50αρικα από τα άλλα προγράμματα θα ενημερώσω αν δεχτώ πρόταση για ξανά 500 δωρεάν και αν στη σύμβαση που θα μου στείλουν για το solar αναγράφει ρητά ότι δικαιούμαι το πενηντάρι ασχέτως εξαμήνου.

• Like 2

Καλημέρα παιδιά,

Αίτηση 4 Ιουνίου για το μπλε της ΕΛΠΕ, χθες μπήκαν τα go4more μετά από 1.5 μήνα, public είχε έρθει από την πρώτη εβδομάδα και τώρα τους κυνηγάω για την επιταγή του Σκλαβενίτη, την οποία θα μου έφερναν χθες όπως είχαμε κανονίσει και δεν ήρθε κανένας, επίσης δεν το σηκώνει κανένας στο 2112117320 που παίρνω για να δω τι γίνεται...

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...