Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί Πάροχοι Ενέργειας v.2

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

7 λεπτά πριν, sotiriadisc είπε

το Μάιο εκανα την αιτηση ... και εμφανιζει πιστωτική κάρτα Aegean ... αλλα δεν έχω τέτοια κάρτα εγω !!!

Μάλλον είναι κάποιο άλλο δώρο που πήρες. Δεν είναι σίγουρα από την Elpedison 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 08/07/2024 at 00:41, doll said:

Εκλεισα το τρίμηνο Volton (6&7&8) σε 3 παροχές, με σταθερή τιμή. Επειδή έβγαλε νέο τρίμηνο με νέα τιμή (7&8&9) μπορώ στο τέλος Ιουλίου (7) να ζητήσω αλλαγή για να έχω 2 ακόμα μήνες την τρέχουσα τιμή χωρίς πέναλτι ή κάτι άλλο? Καμία γνώμη?

Κανείς? Από volton ή δεν ξέρουν ή μου λένε 30/8 ζήτα να σε πάμε στο 0,093 που ισχύει για τον Σεπτέμβριο. Μα, θα υπάρχει αυτό το πρόγραμμα τέλος Αυγούστου?

Επεξ/σία από doll

32 λεπτά πριν, sotiriadisc είπε

το Μάιο εκανα την αιτηση ... και εμφανιζει πιστωτική κάρτα Aegean ... αλλα δεν έχω τέτοια κάρτα εγω !!!

Μήπως έκανες αγορά εισητηρίου aegean με πιστωτική Εθνικής? Αν ναι αυτό είναι.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Eιμαι απο  04/07στο προγραμμα του Ηρων yellow one home με κλειδωμενη τιμη εως 30/09...Αν φυγω τωρα για Βολτον για τις 500kw δωρο, ο Ηρων θα με τιμολογησει με 0,093 ή λογω αλλαγης θα με τσεκουρωσει με τιμη generous 0.16+..?? Eχω παρει το 50αρι!

Εχω περιπου 15kw/ημερα μονο απο κλιματισμο κι αν συνεχισουν ετσι οι ζεστες και τον Αυγουστο τη βαψαμε..

Επεξ/σία από energy52

30 λεπτά πριν, doll είπε

Κανείς? Από volton ή δεν ξέρουν ή μου λένε 30/8 ζήτα να σε πάμε στο 0,093 που ισχύει για τον Σεπτέμβριο. Μα, θα υπάρχει αυτό το πρόγραμμα τέλος Αυγούστου?

Κάνε αίτηση για άλλο πάροχο πχ ΗΡΩΝ για να πάρεις 3x50€ και μετά επιστρέφεις στην Volton . Τα τρίμηνα προγράμματα δεν είναι σταθερά μπλε άρα δεν έχεις και πέναλτι αν φύγεις. Το HΡΩΝ yellow one εχει 0,0936 kWh και 5€ πάγιο.

14 λεπτά πριν, energy52 είπε

Eιμαι απο  04/07στο προγραμμα του Ηρων yellow one home με κλειδωμενη τιμη εως 30/09...Αν φυγω τωρα για Βολτον για τις 500kw δωρο, ο Ηρων θα με τιμολογησει με 0,093 ή λογω αλλαγης θα με τσεκουρωσει με τιμη generous 0.16+..?? Eχω παρει το 50αρι!

Εχω περιπου 15kw/ημερα μονο απο κλιματισμο κι αν συνεχισουν ετσι οι ζεστες και τον Αυγουστο τη βαψαμε..

Όταν κάνεις εσωτερική αλλαγή σε βάζουν όσες κιλοβατώρες θέλουν με την παλιά τιμή για αυτό δεν συστήνεται να αλλάζεις προγράμματα στον ίδιο πάροχο. Καλύτερα να κάνεις αίτηση για άλλου και μετά να επιστρέφεις με win back για να επωφελείται και από κάποιο δώρο. Θα φανεί όταν θα εκδοθεί ο εκκαθαριστικός 

• Like 1

38 λεπτά πριν, vklon είπε

Όταν κάνεις εσωτερική αλλαγή σε βάζουν όσες κιλοβατώρες θέλουν με την παλιά τιμή για αυτό δεν συστήνεται να αλλάζεις προγράμματα στον ίδιο πάροχο. Καλύτερα να κάνεις αίτηση για άλλου και μετά να επιστρέφεις με win back για να επωφελείται και από κάποιο δώρο. Θα φανεί όταν θα εκδοθεί ο εκκαθαριστικός 

Ευχαριστω για την απαντηση ομως εγω αλλο πραγμα ρωταω..Θα ισχυσει μεχρι την ημερα που θα γινει η αλλαγη σε volton το 0,093?

6 λεπτά πριν, energy52 είπε

Ευχαριστω για την απαντηση ομως εγω αλλο πραγμα ρωταω..Θα ισχυσει μεχρι την ημερα που θα γινει η αλλαγη σε volton το 0,093?

Ναι αν πιστωθεί και η έκπτωση συνέπειας θα πληρώνεις 0,0936 αλλιώς μπορείς να την διεκδικήσεις μέσω ΡΑΕ αν σε χρεώσουν το διάστημα που ήσουν στο one 0,117

• Like 1

Preview Αυγούστου για ex-ante και Ιουλίου για ex-post. Υπόψιν οι τιμές είναι χωρίς τις επιδοτήσεις που περιμένουμε να ανακοινωθούν. Υποτίθεται θα μπει κόφτης στα 0,15 €/kWh σε όλα.

VhBjasp.jpeg

l9lvkHr.jpeg

• Like 11
  • Thanks 2
  • Sad 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, stavros_ace είπε

Τόσο χάλια η αλλαγή σε Volton με αίτηση στα κεντρικά; Διάβασα πολλά αποθαρρυντικά σχόλια. Είμαι σε νησί και δεν υπάρχει κατάστημα.. 

Ψάξε για ένα οποιοδήποτε κατάστημα. Δεν χρειάζεται να είναι απαραίτητα στην περιοχή σου. Πωλήσεις προσπαθούν να κάνουν δεν υπάρχει περίπτωση να αρνηθούν.

Επεξ/σία από vklon
  • Like 3

1 ώρα πριν, doomnx είπε

Preview Αυγούστου για ex-ante και Ιουλίου για ex-post. Υπόψιν οι τιμές είναι χωρίς τις επιδοτήσεις που περιμένουμε να ανακοινωθούν. Υποτίθεται θα μπει κόφτης στα 0,15 €/kWh σε όλα.

VhBjasp.jpeg

l9lvkHr.jpeg

Φωτιά και λαύρα.

Άλλη μια πατάτα από ΗΡΩΝ. Ανέβασε καινούργιες τιμές στο site και βλέπω αναντιστοιχία στο Benefit με το εξέλ μου.

xisKeh7.png

Προσπαθώ να καταλάβω τι συμβαίνει για να διορθώσω τον τύπο και δεν βγάζω άκρη. Τα δικά μου τα βρίσκω ολόσωστα.

Αποφασίζω να στείλω στο τσατ

- Καλησπέρα σας! Ονομάζομαι Γιώργος Κ... Πως μπορώ να σας εξυπηρετήσω;
- Καλησπέρα
Βλέπω ότι βγήκε η τιμή του Benefit για τον Ιούνιο
Θα μπορούσατε να με πληροφορήσετε, ποιος είναι ο συντελεστής απωλειών δικτύου που χρησιμοποιείτε για τον υπολογισμό;
- Καλησπέρα! Επιθυμείτε να εξυπηρετηθείτε για παροχή που βρίσκεται στα στοιχεία του προφίλ που έχετε συνδεθεί στο myΗΡΩΝ, παρακαλώ;
- Ναι, αλλά αυτή τη στιγμή κάνω μια γενική ερώτηση σχετικά με την τιμή που αναρτήσατε
Καθυστερείτε υπερβολικά
- Δώστε μου λίγο χρόνο, παρακαλώ, ώστε να προχωρήσω στον απαραίτητο έλεγχο.
Σας ευχαριστώ για την αναμονή. Ο συντελεστής απωλειών δικτύου, είναι 0,1375/kWh.
- 0,1357 εννοείτε
- Σωστά. Ο τύπος είναι 1,06 * 1,1357 * 0,113462 + 0,015.
Έτσι βγαίνει η τελική τιμή Ιουνίου.
- Η ΜΤΑ Ιουνίου ήταν 112,065 σύμφωνα με τη δημοσίευση του ΑΔΜΗΕ
το 113,462 πώς βγήκε;
- Από το σύνολο 112,065 προσθέτουμε το 1,397 από το πεδίο Αποκλίσεις.
Άρα έχουμε 113,462 και το διαιρούμε με το 1000 ώστε να βρούμε την κιλοβατώρα.
- Γιατί να το κάνετε αυτό αφού η ΜΤΑ περιλαμβάνει τις αποκλίσεις;
- Η ΜΤΑ δεν περιλαμβάνει τις αποκλίσεις.
- Από τη δική σας σελίδα, στο πρόγραμμα Benefit: Η ΜΤΑ αποτελεί το άθροισμα των αριθμητικών τιμών των παραμέτρων «Αγορά Επόμενης Ημέρας και Ενδοημερήσια Αγορά» + «Αποκλίσεις» + «Λογαριασμοί Προσαυξήσεων», όπως αυτές δημοσιεύονται μηνιαία στην ιστοσελίδα του ΑΔΜΗΕ.
Αν δείτε το μήνα Ιούνιο, 100,421-1,397+13,041=112,065
άρα ο υπολογισμός ήδη περιλαμβάνει τις αποκλίσεις
- O τύπος είναι αυτός που σας προανέφερα, 1,06 * 1,1357 * 0,113462 + 0,015.
- Ναι, το γνωρίζω, στην ΜΤΑ έχουμε εντοπίσει το θέμα μας
Δεν βγαίνει σωστά ο υπολογισμός σας
Αγορά Επόμενης Ημέρας και Ενδοημερήσια Αγορά: 100,421
Αποκλίσεις: -1,397
- Aυτός είναι ο τύπος που έχει αναρτηθεί επίσημα από την εταιρεία ώστε να βγει η τελική τιμή χρέωσης. Μπορείτε να μας στείλετε το ερώτημά σας στο [email protected] για να λάβετε αναλυτική απάντηση.
- Λογαριασμοί Προσαυξήσεων: 13,041
αν τα προσθέσετε όλα αυτά όπως λέτε, βγαίνει η ΜΤΑ, 112,065
για ποιο λόγο να αναιρέσετε τις αποκλίσεις;
- O τύπος υπολογισμού είναι 1,06 x (1+Συντελεστής Απωλειών Χ.Τ.) x Μ.Τ.Α. + 0,015.
Σας το έχω αναλύσει σε προηγούμενο μήνυμα.
- Ναι, το είπαμε αυτό.
Η ΜΤΑ σας είναι λάθος
Αν προσθέσετε «Αγορά Επόμενης Ημέρας και Ενδοημερήσια Αγορά» + «Αποκλίσεις» + «Λογαριασμοί Προσαυξήσεων» Ιουνίου, βγαίνει 112,065 και σύμφωνα με τους ειδικούς όρους σας, αυτή η τιμή έπρεπε να χρησιμοποιηθεί.
- Mπορείτε να μας προωθήσετε με e-mail τον προβληματισμό σας, ώστε να λάβετε λεπτομερή απάντηση από την εταιρεία.
- Καλώς θα ανοίξω αίτημα στο my.rae

Οπότε, για όποιον δεν κατάλαβε κατά τον υπολογισμό της ΜΤΑ δεν λαμβάνουν υπόψη τις (αρνητικές) αποκλίσεις και βγαίνει ακριβότερη η τιμή. Αν το δείτε στους λογαριασμούς κάντε καταγγελία για λάθος ΜΤΑ.

4 λεπτά πριν, stavros_ace είπε

Τόσο χάλια η αλλαγή σε Volton με αίτηση στα κεντρικά; Διάβασα πολλά αποθαρρυντικά σχόλια. Είμαι σε νησί και δεν υπάρχει κατάστημα.. 

Σε μένα έκανε 7 μέρες.

• Like 11
  • Thanks 2

Καλησπέρα 

Για κοινόχρηστο Γ21 τι θα  προτείνατε (2ροφο κτίριο) ; 

Ειμαι ελίν στο πράσινο τιμ (power On!  Business green). 

Και κάθε μήνα για 24-36 kwh δίνω περίπου 50€.

Εμενα μου φαίνεται ακριβό για την χρήση που κάνω (κοινόχρηστα φώτα τις βραδινές ώρες) . 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, skylouros είπε

21 Μαϊου άρχισε η εκπροσώπηση μου ΕΛΠΕ, σήμερα 22 Ιουλίου μπήκαν οι go4more.

Και σε εμένα σε 4 παροχές μπήκαν σήμερα τα goformore με ημερομηνίες εκπροσώπησης 15-20 Ιουνίου και 26 Ιουνίου

Επεξ/σία από vklon
  • Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...