Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί Πάροχοι Ενέργειας v.2

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 ώρες πριν, ekrepali είπε

Υπολόγιζε περίπου 0.17 τη κιλοβατώρα * 520 = 88.4 μόνο για προμήθεια ρεύματος.

Για ποιο ακριβή υπολογισμό βρίσκεις εδώ τον μέσο όρο ΤΕΑ ανάλογα με τις μέρες κατανάλωσης https://www.enexgroup.gr/el/day-ahead-market-figures

Κι έπειτα πας στο excel του doom, βάζεις τεα και βλέπεις το αποτέλεσμα.

Πρόσεχε στο Enex η ΤΕΑ είναι σε μεγαβατώρες, και στο excel του doom σε κιλοβατώρες.

Δηλαδή αν στο Enex η ΤΕΑ είναι 132, στο excel την καταχωρείς ως 0.132

Κάπου 170€ μαξ μπακαλιστικα νομίζω 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

2 ώρες πριν, myrmigki είπε

Από αυτά που έχεις ανεβάσει φαίνεται ότι το ποσό δεν αφορά μόνο σε λογαριασμό εγγύησης...Εμφανίζεται υπόλοιπο προς πληρωμή μεγαλύτερο των 25,00 € που αντιστοιχεί στο ποσό της εγγύησης...Σε κάθε περίπτωση η πάγια δεν απενεργοποιείται από κανέναν άλλο πλην εσού του ιδίου και αφού την ενεργοποίησες δεν θα χρεωθείς το ποσό της εγγύησης...Μπορείς να πληρώσεις στην λήξη του το μέρος του λογαριασμού που αφορά στην κατανάλωση (προμήθεια, ρυθμιζόμενες χρεώσεις, ΕΡΤ, δημοτικά τέλη κ.λπ.) και μόνο σε αυτή (εννοείται ότι δεν πληρώνεις το ποσό της εγγύησης)...Περίμενε λίγες εργάσιμες μέρες να εμφανιστεί η μείωση από την ενεργοποίηση της πάγιας και στο myELPEDISON...Εάν θέλεις μίλα από Δευτέρα και μαζί τους για να το επισπεύσουν...

Έχεις ένα δίκιο τώρα το είδα και εγώ χρέωσαν και 40kwh αλλά και πάλι εγγύηση είναι 85,82€.Πιστεύω τώρα αύριο μεθαυριο που θα βγει ο εκκαθαριστικό του μήνα να φτιάξει.

Screenshot_20240720_224157_myElpedison.jpg

Screenshot_20240720_224218_myElpedison.jpg

2 ώρες πριν, vklon είπε

Περίπου, άλλαξα κλειδαριά όμως και γλίτωσα κάποια λεφτά 

Το κατάλαβα.

Το ερώτημα μου είναι αν χρειάζεται να επικαλεστείς το 'ξαφνικό'

Στις 19/7/2024 στις 2:23 ΠΜ, skylouros είπε

Ποια είναι αυτά? Σε όσα βλέπω λέει εφαρμόζεται μηχανισμός διακύμανσης. Εκτός αν κάτι χάνω.

To Yellow One στην ουσία 

Στις 18/7/2024 στις 8:09 ΜΜ, Greg29M είπε

Έτσι κι αλλιώς δεν παίρνουμε 50αρικο πολλοί λόγω του 6μηνου… επίσης, μήπως βγήκε κανένας λογαριασμός σου για να δούμε αν βάζουν το 50αρικο τελικά με 6μηνο όρο; 

Όχι ακόμα 

• Like 1

Καλημέρα παιδιά! 

Θα ήθελα και τη δική σας γνώμη! Είμαι στο Φυσικό Αέριο, στο σταθερό με 0.123 €/kwh απ' τον Ιανουάριο του 24. Για να φύγω τώρα έχω ρήτρες 30€. Λέω όμως να φύγω σε κάποια εταιρία με καλύτερη τιμή. Τώρα το καλοκαίρι η κατανάλωση είναι περίπου 800 με 900 kw το μήνα λόγω 2 κλιματιστικών που δουλεύουν συνέχεια. Σκέφτομαι ή το Elpedison win more με σταθερή τιμή μέχρι τέλη Σεπτέμβρη και μετά να το δω ξανά ή το σταθερό της Protergia με 9.5 λεπτά που είναι εξάμηνο με θα που κρατήσει μέχρι τέλη Ιανουαρίου του 25 γιατί απ' το Νοέμβρη και μετά θα αρχίσει η αντλία για θέρμανση και η κατανάλωση θα είναι σχεδόν διπλάσια!! 

27 λεπτά πριν, Titarasaudi είπε

Καλημέρα παιδιά! 

Θα ήθελα και τη δική σας γνώμη! Είμαι στο Φυσικό Αέριο, στο σταθερό με 0.123 €/kwh απ' τον Ιανουάριο του 24. Για να φύγω τώρα έχω ρήτρες 30€. Λέω όμως να φύγω σε κάποια εταιρία με καλύτερη τιμή. Τώρα το καλοκαίρι η κατανάλωση είναι περίπου 800 με 900 kw το μήνα λόγω 2 κλιματιστικών που δουλεύουν συνέχεια. Σκέφτομαι ή το Elpedison win more με σταθερή τιμή μέχρι τέλη Σεπτέμβρη και μετά να το δω ξανά ή το σταθερό της Protergia με 9.5 λεπτά που είναι εξάμηνο με θα που κρατήσει μέχρι τέλη Ιανουαρίου του 25 γιατί απ' το Νοέμβρη και μετά θα αρχίσει η αντλία για θέρμανση και η κατανάλωση θα είναι σχεδόν διπλάσια!! 

Επειδή έχεις μεγάλες καταναλώσεις συμφέρει το win more. Μέχρι τον Σεπτέμβρη θα βγουν νέα σταθερά προγράμματα αφού θα έχει πέσει η τιμή της kwh

• Like 2
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Titarasaudi είπε

Καλημέρα παιδιά! 

Υπάρχει και το 3 μηνο του Ήρων.Θα παρεις το 50 αρικο θα πληρωσεις τη ρήτρα αποχώρησης θα σου μείνουν και 20 ευρώ δωρο.Εγω αυτό επέλεξα μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου.Μετα βλέπουμε.Τα 10 ευρώ πάγιο της πρωτεργια είναι πολλά .

Κι εγώ αντλία έχω ψύξη -θερμανση.

Επεξ/σία από giorgosvet
  • Like 2

Στις 18/7/2024 στις 10:52 ΠΜ, Nemesisam είπε

Καλημέρα,

όντως δεν το δέχονται και η απάντηση είναι η εξής:

"Αξιότιμε κύριε,
Αναφορικά με το αίτημα αποζημίωσης για την παροχή με αριθμό 12760130 σας ενημερώνουμε ότι,
Όπως έχετε ήδη με την υπ’ αριθ. 177115/02.05.24. επιστολή μας και σε συνέχεια αυτής, αποζημίωση χορηγείται στην περίπτωση   διακοπής του ουδετέρου αγωγού του εναερίου ή υπογείου δικτύου Χαμηλής Τάσης (Απόφαση 1151Α/2019 της ΡΑΕ).
Η διακοπή που πραγματοποιήθηκε στην παροχή σας  δεν οφείλεται στον παραπάνω παράγοντα και ως εκ τούτου δεν μπορεί να ικανοποιηθεί το αίτημα σας για  αποζημίωση.
Με εκτίμηση,"

Ωστόσο συνεχίζω να προσπαθώ εξωδικαστικά. Το ποσό είναι το μέγιστο, τα 600 ευρώ και υπάρχει και δικαστικό προηγούμενο υπερ καταναλωτή το οποίο αναφέρω στο Εφετείο Λάρισας. Αλλά δυστυχώς αν και η ΡΑΕ δε βοηθήσει...

Να ξεκινήσω από την ΡΑΕ που εγινε ΡΑΑΕΥ με περισσότερες αρμοδιότητες υποτίθεται!! Απλά είναι ανύπαρκτη, η ακομη χειρότερα ειναι με το μέρος του ισχυρού, του καταγγελομενου, δύσκολα θα βοηθήσει.

Που οφείλεται η διακοπή στη παροχή σου, αποδεικνύεται ο ισχυρισμός του ΔΕΔΔΗΕ?

Θα μου πεις κι εγώ που τους έβγαλα ψεύτες κατ' εξακολουθηση και η αποφαση που αναφέρεις με καλύπτει, ακομη τίποτα δεν εχω καταφέρει.Περιμένω να εξεταστει η αιτηση αποζημίωσης από τον διευθυντή του τοπικού γραφείου κι αν δεν γίνει τιποτα, το σκεφτομαι πολυ σοβαρά να το κυνηγήσω δικαστικά. Το αρνητικό της υπόθεσης ειναι ότι διεκδικώ πολυ λιγα χρηματα και ίσως εκεί πονταρει ο Διαχειριστης. Με την συσταση όμως του συνηγόρου υπερ μας η υποθεση ειναι χαμενη για τον ΔΕΔΔΗΕ . Αυτό ειναι σίγουρο !!  Αν θέλεις στείλε προσωπικο μήνυμα για περισσότερες λεπτομέρειες....Είμαστε κι ολίγον off topic !! (Ευτυχώς που λειπει ο κορακας )

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, giorgosvet είπε

Υπάρχει και το 3 μηνο του Ήρων.Θα παρεις το 50 αρικο θα πληρωσεις τη ρήτρα αποχώρησης θα σου μείνουν και 20 ευρώ δωρο.Εγω αυτό επέλεξα μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου.Μετα βλέπουμε.Τα 10 ευρώ πάγιο της πρωτεργια είναι πολλά .

Κι εγώ αντλία έχω ψύξη -θερμανση.

Το πάγιο των 9.90€, λόγω των μεγάλων καταναλώσεων, κάπου χάνεται, ειδικά το χειμώνα με 1500kwh το μήνα! 

Ο Ηρων φαντάζει καλή επιλογή γιατί δίνει το 50αρι αλλά με χαλάει η έκπτωση συνέπειας γιατί τον 1ο μήνα δεν την παίρνεις και τον τελευταίο μήνα επίσης ο Ηρων δεν τη δίνει. Την τελευταία φορά που ήμουν στον Ηρων πήρα την έκπτωση συνέπειας του τελευταίου μήνα μετά από καταγγελία στη ΡΑΕ. 

Επεξ/σία από Titarasaudi
  • Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, Titarasaudi είπε

Το πάγιο των 9.90€, λόγω των μεγάλων καταναλώσεων, κάπου χάνεται, ειδικά το χειμώνα με 1500kwh το μήνα! 

Ο Ηρων φαντάζει καλή επιλογή γιατί δίνει το 50αρι αλλά με χαλάει η έκπτωση συνέπειας γιατί τον 1ο μήνα δεν την παίρνεις και τον τελευταίο μήνα επίσης ο Ηρων δεν τη δίνει. Την τελευταία φορά που ήμουν στον Ηρων πήρα την έκπτωση συνέπειας του τελευταίου μήνα μετά από καταγγελία στη ΡΑΕ. 

Ακριβώς τα 3 λεπτά που είναι η διαφορά της Elpedison με την αρχική τιμή του ΗΡΩΝ στα 1000kwh είναι 30€. Αν υπολογίσεις και τον τελευταίο μήνα που πιθανώς δεν θα πάρεις έκπτωση συνέπειας πας στα 60€. Η διαφορά στο πάγιο 5€ παραπάνω που έχει το win more καλύπτεται από την κιλοβατώρα που είναι μισό λεπτό φθηνότερη στην Elpedison και από την δωροεπιταγή public 20€.

Επεξ/σία από vklon
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 minutes ago, Titarasaudi said:

Αν στη περιοχή σου έχουν ξεκινήσει οι μηνιαίες καταμετρήσεις κι αν όντως έρχεται ο εργολάβος να μετρήσει (σε μένα στο σπίτι έρχεται αλλά στο μαγαζί είναι άφαντος)... είναι εύκολο να προγραμματίσεις να φύγεις μετά από την επιτόπια. Σ'αυτή τη περίπτωση είναι αναγκασμένος ο ΗΡΩΝ να εκδώσει εκκαθαριστικό και τελικό (εννοείται τους βγάζουν μαζί για να κλέψουν τη συνέπεια). Αν πληρώσεις εμπρόθεσμα, μετά όπως είπες θα δικαιωθείς μέσω ΡΑΕ για τη συνέπεια του εκκαθαριστικού... και θα χάσεις μόνο τη συνέπεια της τελικής κατανάλωσης δηλαδή 2-3 μέρες.

ΥΓ: Θα πρέπει να περιμένεις η καταμέτρηση του ΔΕΔΔΗΕ στο mydeddieapp-μετρήσεις-στατιστικά-καταναλώσεων-ενδείξεις παροχής και μετά να φύγεις ώστε να είσαι 100% σίγουρος ότι θα βγει εκκαθαριστικός με την ένδειξη δεδδηε και τελικός με τη δική σου ένδειξη. Γιατί αν βιαστείς και κάνεις αίτημα αλλαγής παρόχης την ίδια μέρα με την καταμέτρηση του ΔΕΔΔΗΕ και ο πάροχος στείλει αμέσως το αίτημα, η αλλαγή θα γίνει με την ένδειξη του ΔΕΔΔΗΕ και θα βγει μόνο τελικός. Η αν το αίτημα πάει την επόμενη μέρα και η μέτρηση του ΔΕΔΔΗΕ δεν έχει καταχωρηθεί στο σύστημα, μπορεί να αγνοηθεί η μέτρηση του ΔΕΔΔΗΕ και να βγει απευθείας τελικός με τη δική σου ένδειξη.

Επεξ/σία από ekrepali

Θα το κάνω πιο πρακτικά 

Ας πούμε 1500 kwh μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου 

1500*0.117=175.5-50 ευρώ =125.5/1500=0,083 που θα είναι χαμηλότερο με την έκπτωση συνέπειας στον  ένα λογαριασμό.

Άλλη επιλογή είναι η volton με 0,093 και πάγιο 4,9 μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου εφόσον έχεις ψυχρανθεί με τον Ήρων 😁.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Titarasaudi said:

Αν έχεις βάλει πάγια εντολή δεν την παίρνεις την έκπτωση συνέπειας από τον πρώτο λογαριασμο ? Γνωρίζει κανείς ?

Επεξ/σία από tounion

12 λεπτά πριν, tounion είπε

Αν έχεις βάλει πάγια εντολή δεν την παίρνεις την έκπτωση συνέπειας από τον πρώτο λογαριασμο ? Γνωρίζει κανείς ?

Όχι η έκπτωση συνέπειας μπαίνει στον επόμενο λογαριασμό άσχετου πάγιας.

• Like 1

Γεια σας, γνωρίζετε τι δίνει η volton σε win back πελάτες? Είμαι ένα μήνα με δωρεάν κιλοβατώρες, όμως ο μήνας τελειώνει και θα ήθελα άλλο ένα μήνα στο καπάκι. Λέω να περασω από ΔΕΗ για να δω αν θα δεχθώ αντιπρόταση απο volton. Τι θα μου προτείνουν? Εναλλακτικά θα μπορέσω να γυρίσω volton σαν νέος πελάτης μετά από 3 μέρες ΔΕΗ ή θα έχω προβλήματα? Πάντα σε κατάστημα volton φυσικά.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...