Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί Πάροχοι Ενέργειας v.2

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

6 ώρες πριν, nimik είπε

Ευχαριστώ,

αλλά τι δουλειά έχει η Υδε ? θέλι νέα ?

Σου δειχνει αν εχει γινει η μεταφορα... Αλλα κοιταξε μηπως εχει ληξει και η ΥΔΕ;

• Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

10 hours ago, nimik said:

Έκανα αίτηση για 2 μετρητές σε άλλο πάροχο την Τετάρτη και εδώ και 2 μέρες βλέπω το παρακάτω μήνυμα όταν συνδέομαι στο site του νέου παρόχου ..

Η αίτηση με κωδικό 12345 έχει υποβληθεί στον Διαχειριστή Δικτύου (ΔΕΔΔΗΕ).

Πόσες μέρες χρειάζεται για να τελειώσει η μεταφορά ?

Συστεμικά ολοκληρώνεται σε 2 εργάσιμες (αλλάζει το ψηφίο στο ΥΔΕ). Ως ημερομηνία αλλαγής πιάνεται η μέρα της αποστολής αίτησης στον ΔΕΔΔΗΕ. Ο πάροχος αργεί να ενημερωθεί... 

• Like 1
  • Thanks 1

καλημέρα 

είμαι σε γ21 γιατί έχω ακόμη το εργοταξιακο ρεύμα 

ήμουν NRG κ μου είπανε να πάω protergia σταθερό 6 μήνες για καλύτερα 

θέρμανση με ρεύμα και χειμώνα έχω συνήθως 250-300 έξτρα kw

η σταθερή μου κατανάλωση είναι περίπου 250+ kw

26 λεπτά πριν, marioboni είπε

καλημέρα 

Τα σταθερά είναι ακριβά αυτήν την στιγμή. Μπορείς να πας σε ένα κίτρινο με κλειδωμένη τιμή όπως το Elpedison win more και μετά από Σεπτέμβριο που θα πέσει η kWh τότε κλείσε σταθερό.

• Like 1
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
59 minutes ago, marioboni said:

καλημέρα 

Για τόσο μικρές καταναλώσεις δεν αξιζει να δώσεις 10 ευρώ πάγιο στη προτεργια. Καλύτερα το volton protect στη παρούσα φάση αλλά είναι μέχρι 30/9 η τιμή του. Μετά θα πρέπει να αλλάξεις παροχο, ίσως πας Ήρων μέσω econtract να πάρεις 50 άρικο κλπ 

Εκτός κι αν βαριέσαι τα πήγαινε έλα και δε θες να αναλάβεις το ρίσκο αν θα υπάρχουν φτηνά προγραμματα τον Οκτώβριο οπότε σ'αυτη τη περίπτωση ναι, πας protergia

Edit: ξέχασα να αναφέρω, αν είναι να πας βολτον, μόνο με αίτηση σε κατάστημα. Τηλεφωνικά δε πρόκειται να βγάλεις άκρη.

Δικαιολογητικά: ταυτότητα, λογαριασμό προηγούμενου παρόχου, εξοφληση, αντίγραφο μητρώου ΑΑΔΕ, φωτογραφία μετρητή, Ε9 ή μισθωτηριο, σφραγιδα

Επεξ/σία από ekrepali
  • Thanks 1

1 ώρα πριν, vklon είπε

Τα σταθερά είναι ακριβά αυτήν την στιγμή. Μπορείς να πας σε ένα κίτρινο με κλειδωμένη τιμή όπως το Elpedison win more και μετά από Σεπτέμβριο που θα πέσει η kWh τότε κλείσε σταθερό.

της protergia έχει 0,095

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, Stak5 είπε

της protergia έχει 0,095

Είναι μπλε με εξάμηνη δέσμευση της protergia και φυσικά έχει τέλος αποχώρησης. Επίσης  είναι οικιακό. Εγώ αναφέρθηκα στο επαγγελματικό πριν. Το αντίστοιχο οικιακό κίτρινο της Elpedison με κλειδωμένη τιμή έχει 0,0895 kWh έως τέλος Σεπτέμβρη πάγιο 9,9€ και δεν έχει καμία δέσμευση. Επιπλέον, δίνει δώρο 20€ public χωρίς προϋποθέσεις παραμονής και το home repair αξίας 400€ δωρεάν. Αντίθετα η protergia δεν δίνει κανένα δώρο

Επεξ/σία από vklon
  • Like 1
  • Thanks 1

Στις 18/7/2024 στις 12:46 ΠΜ, myrmigki είπε

Έχει ήδη αναφερθεί και επιβεβαιωθεί πάμπολες φορές (επιβεβαιώνω και εγώ προσωπικά για όλες τις παροχές που διαχειρίζομαι) ότι μόλις εκδοθεί ο λογαριασμός και ενεργοποιήσεις την πάγια, η ELPΕDISON εκδίδει σε δύο-τρεις ημέρες έκτακτο έναντι λογαριασμό με μηδενικές καταναλώσεις στον οποίο αφαιρεί το ποσό της εγγύησης. Επίσης μετά την ενεργοποίηση της πάγιας εντολής σε δύο-τρεις ημέρες εμεφανίζεται στο myELPEDISON ως υπόλοιπο προς πληρωμή το ποσό του λογαριασμού μείον την 

Σε εμένα στείλανε ξεχωριστό λογαριασμό πριν κλείσω μήνα μόνο την εγγύηση.Βεβαια έκανα ενεργοποιηση παγιας εντολής αναγκαστικά πρέπει να βάλεις ένα ποσό τους έβαλα 10€ και περιμένω όταν στείλουν κανονικό λογαριασμό να έχει αφαιρεθεί η εγγύηση και τα 10€.Βέβαια το μόνο που φοβάμαι είναι μην λήξη ο λογαριασμός της εγγύησης και δεν έχει βγει ο κανονικός και ακυρωθεί η πάγια (ξέρω εγώ τι να πω όλα τα περιμενω)

Screenshot_20240720_155047_myElpedison.jpg

Screenshot_20240720_155215_myElpedison.jpg

3 ώρες πριν, vklon είπε

Είναι μπλε με εξάμηνη δέσμευση της protergia και φυσικά έχει τέλος αποχώρησης. Επίσης  είναι οικιακό. Εγώ αναφέρθηκα στο επαγγελματικό πριν. Το αντίστοιχο οικιακό κίτρινο της Elpedison με κλειδωμένη τιμή έχει 0,0895 kWh έως τέλος Σεπτέμβρη πάγιο 9,9€ και δεν έχει καμία δέσμευση. Επιπλέον, δίνει δώρο 20€ public χωρίς προϋποθέσεις παραμονής και το home repair αξίας 400€ δωρεάν. Αντίθετα η protergia δεν δίνει κανένα δώρο

Αυτό το home repair μην το λες και το ξαναλές, είναι φοβερή μούφα και δεν εξυπηρετεί τις συγκρίσεις.

• Like 9

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, doomnx είπε

Αυτό το home repair μην το λες και το ξαναλές, είναι φοβερή μούφα και δεν εξυπηρετεί τις συγκρίσεις.

Τον Μάρτιο χρησιμοποίησα τον κλειδαρά (σε μεγάλη πόλη είναι η παροχή) και είχαν συμβεβλημένο άτομο και έφτασε σχετικά άμεσα. Τώρα αν μένει κάποιος σε απομακρυσμένο χωριό μπορεί και να μην συμφέρει… αφού δεν τον πληρώνεις δεν χάνεις και τίποτα να το έχεις 

Επεξ/σία από vklon
  • Like 1

Καλησυ σας. Είμαι στο simple value κίτρινο Πρωτεργια πώς μπορώ να δώ τί θα πληρώσω περίπου; Εοχα κατανάλωση 520 kwh τέλος Ιουνίου με τέλος Ιουλίου.  Ευχαριστώ!

3 ώρες πριν, Snowpank4 είπε

Σε εμένα στείλανε ξεχωριστό λογαριασμό πριν κλείσω μήνα μόνο την εγγύηση.Βεβαια έκανα ενεργοποιηση παγιας εντολής αναγκαστικά πρέπει να βάλεις ένα ποσό τους έβαλα 10€ και περιμένω όταν στείλουν κανονικό λογαριασμό να έχει αφαιρεθεί η εγγύηση και τα 10€.Βέβαια το μόνο που φοβάμαι είναι μην λήξη ο λογαριασμός της εγγύησης και δεν έχει βγει ο κανονικός και ακυρωθεί η πάγια (ξέρω εγώ τι να πω όλα τα περιμενω)

Screenshot_20240720_155047_myElpedison.jpg

Screenshot_20240720_155215_myElpedison.jpg

Από αυτά που έχεις ανεβάσει φαίνεται ότι το ποσό δεν αφορά μόνο σε λογαριασμό εγγύησης...Εμφανίζεται υπόλοιπο προς πληρωμή μεγαλύτερο των 25,00 € που αντιστοιχεί στο ποσό της εγγύησης...Σε κάθε περίπτωση η πάγια δεν απενεργοποιείται από κανέναν άλλο πλην εσού του ιδίου και αφού την ενεργοποίησες δεν θα χρεωθείς το ποσό της εγγύησης...Μπορείς να πληρώσεις στην λήξη του το μέρος του λογαριασμού που αφορά στην κατανάλωση (προμήθεια, ρυθμιζόμενες χρεώσεις, ΕΡΤ, δημοτικά τέλη κ.λπ.) και μόνο σε αυτή (εννοείται ότι δεν πληρώνεις το ποσό της εγγύησης)...Περίμενε λίγες εργάσιμες μέρες να εμφανιστεί η μείωση από την ενεργοποίηση της πάγιας και στο myELPEDISON...Εάν θέλεις μίλα από Δευτέρα και μαζί τους για να το επισπεύσουν...

• Like 1

32 minutes ago, Varnavas89 said:

Καλησυ σας. Είμαι στο simple value κίτρινο Πρωτεργια πώς μπορώ να δώ τί θα πληρώσω περίπου; Εοχα κατανάλωση 520 kwh τέλος Ιουνίου με τέλος Ιουλίου.  Ευχαριστώ!

Υπολόγιζε περίπου 0.17 τη κιλοβατώρα * 520 = 88.4 μόνο για προμήθεια ρεύματος.

Για ποιο ακριβή υπολογισμό βρίσκεις εδώ τον μέσο όρο ΤΕΑ ανάλογα με τις μέρες κατανάλωσης https://www.enexgroup.gr/el/day-ahead-market-figures

Κι έπειτα πας στο excel του doom, βάζεις τεα και βλέπεις το αποτέλεσμα.

Πρόσεχε στο Enex η ΤΕΑ είναι σε μεγαβατώρες, και στο excel του doom σε κιλοβατώρες.

Δηλαδή αν στο Enex η ΤΕΑ είναι 132, στο excel την καταχωρείς ως 0.132

• Like 4

3 ώρες πριν, vklon είπε

Τον Μάρτιο χρησιμοποίησα τον κλειδαρά (σε μεγάλη πόλη είναι η παροχή) και είχαν συμβεβλημένο άτομο και έφτασε σχετικά άμεσα. Τώρα αν μένει κάποιος σε απομακρυσμένο χωριό μπορεί και να μην συμφέρει… αφού δεν τον πληρώνεις δεν χάνεις και τίποτα να το έχεις 

Κλείστηκες έξω η άλλη φάση?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...