Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί Πάροχοι Ενέργειας v.2

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

7 minutes ago, tommaxair said:

Καλησπέρα σας ! Έχω υπογράψει ένα συμβόλαιο στον Ηρων κι ένα στην protergia .Ποιο από τα δυο θα υπερισχύσει αν πάνε και τα δυο στον ΔΕΔΔΗΕ? Αυτό που θα πάει πρώτο?

Μόνο το 1ο, εκτός κι αν ο 2ος παρόχος υποβάλλει το αίτημα αφού έχει ολοκληρωθεί συστεμικά η αλλαγή... τότε πας και στους 2.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

4 ώρες πριν, naive είπε

Αν μιλάμε για κίτρινο τιμολόγιο, η τιμή που σου είπαν δεν ισχύει, γιατί θα αναπροσαρμοσθεί. Στο κίτρινο δε γίνεται να γνωρίζεις την τιμή από πριν, σε παραπλανούν.
Επίσης το ταξίδι είναι αστείο, δες πρώτα τους όρους για να καταλάβεις ότι δεν είναι καθόλου δωρεάν

Μια χαρά υπάρχουν κίτρινα που γνωρίζεις την τιμή από την αρχή του μήνα. Λέγονται "ex-ante". Κλασικό παράδειγμα το κίτρινο της ΔΕΗ.

Επίσης πολλοί πάροχοι δίνουν κίτρινο με κλειδωμένη τιμή για ορισμένους μήνες.

Πάντοτε διαβάζουμε τους όρους του συμβολαίου πριν υπογράψουμε.

31 λεπτά πριν, mdkamael είπε

Γεια σας αγαπούλες. Ερώτηση για τους έμπειρους: Ο κάτωθι εκκαθαριστικός πως σας φαίνεται σαν συνολικό κόστος?! Πρόκειται για Γ1 οικιακό πράσινο ΔΕΗ. Επίσης έγινε αίτημα στις 4.7 στη Volton για το δωρεάν 500αρι, να υποθέσουμε πως η αντιπροσώπηση ξεκίνησε μετα της 11.7 σύμφωνα με τον λογαριασμό?! Το κατάστημα έλεγε ότι ξεκίνησε την ημέρα της αίτησης, ενώ όταν κάλεσα στο ενδιάμεσο τον ΔΕΔΔΗΕ ειπώθηκε πως η εκπροσώπηση γινόταν ακόμη απο τη ΔΕΗ καθώς το αίτημα δεν είχε περάσει ακόμη καθώς εκκρεμούσε μέτρηση εκ μέρος τους ( στο κατάστημα δόθηκε φωτο του μετρητή ). Σε αυτή την περίπτωση ποιον πιστεύουμε?! Κυρίως για να υπολογιστούν οι ημέρες για την επόμενη αλλαγή... if you know what i mean συν-τουριστες μου 😉

Screenshot_20240718_220102_Adobe Acrobat.jpg

Εφόσον αυτός είναι ο τελικός λογαριασμός της δεη η 11/7 είναι και η τελευταία μέρα εκπροσώπησης. 

• Thanks 1

3 ώρες πριν, favou2000 είπε

Ο πρώτος λογαριασμός της volton μετά από πόσο καιρό βγαίνει;Εχει σχέση αν έχει δώσει μέτρηση ο Δεδδηε στις 20 μέρες πχ ή ακολουθούν δικιά τους τακτική πχ 1 μήνα από την έναρξη το λιγότερο;

εμένα βγήκε ο εκκαθαριστικός 2 μήνες μετά..Μιλάμε για εταιρία ΑΑ τώρα...

• Like 1
  • Haha 6

7 ώρες πριν, doomnx είπε

Εν τω μεταξύ στους κύκλους του Ήρωνα λένε ότι στα «κλειδωμένα» κίτρινα, εφόσον δεν εφαρμόζεται ο Μηχανισμός Διακύμανσης, δεν θα δώσουν επιδότηση.

Ποια είναι αυτά? Σε όσα βλέπω λέει εφαρμόζεται μηχανισμός διακύμανσης. Εκτός αν κάτι χάνω.

Παιδιά όσοι θέλετε να πάρετε το πενηντάρι του Ηρωνα και δεν μπορείτε επειδή δεν έχει παρέλθει εξάμηνο από την τελευταία φορά που ήσασταν εκεί, βρείτε καταστήματα στην περιοχή σας ή πάρτε τηλέφωνο στα καταστήματα να ρωτήσετε αν μπορείτε να κάνετε το One με τα 50 ευρώ bonus από το κατάστημα και να τους στείλετε τα δικαιολογητικά.
Μέσω e-contract το λέει ξεκάθαρα ότι δεν αποδίδεται ως ''δώρο εγγραφής'' αν δεν έχει περάσει ένα εξάμηνο, εκτός από το solar.

• Like 2
  • Thanks 1

26 λεπτά πριν, Demetroula είπε

Παιδιά όσοι θέλετε να πάρετε το πενηντάρι του Ηρωνα και δεν μπορείτε επειδή δεν έχει παρέλθει εξάμηνο από την τελευταία φορά που ήσασταν εκεί, βρείτε καταστήματα στην περιοχή σας ή πάρτε τηλέφωνο στα καταστήματα να ρωτήσετε αν μπορείτε να κάνετε το One με τα 50 ευρώ bonus από το κατάστημα και να τους στείλετε τα δικαιολογητικά.
Μέσω e-contract το λέει ξεκάθαρα ότι δεν αποδίδεται ως ''δώρο εγγραφής'' αν δεν έχει περάσει ένα εξάμηνο, εκτός από το solar.

Καλημέρα,γιατί στο κατάστημα θα υπάρχουν άλλοι όροι για το bonus του one? Λογικά ίδιοι θα είναι και δε θα μπορούν να σου δώσουν γραπτώς ότι θα λάβεις το 50αρι σε κάθε περίπτωση.Ασχετως αν τελικά το λάβεις. 

• Like 1

43 minutes ago, messinia3 said:

Καλημέρα,γιατί στο κατάστημα θα υπάρχουν άλλοι όροι για το bonus του one? Λογικά ίδιοι θα είναι και δε θα μπορούν να σου δώσουν γραπτώς ότι θα λάβεις το 50αρι σε κάθε περίπτωση.Ασχετως αν τελικά το λάβεις. 

Δε πρόκειται να σου δώσουν όρους που να μην έχουν περιορισμό 6μήνου... ούτε πρόκειται να στο δώσουν γραπτώς (με σφραγίδα καταστήματος) ότι θα πάρεις 50άρικο. Η όποια διαβεβαίωση θα είναι προφορική. Επίφοβο είναι γιατί αν τελικά δε το αποδώσουν, το δίκιο σου μετά θα το βρεις μόνο αν πας στο κατάστημα για φασαρία. Αμφισβήτηση μέσω ΡΑΕ δε γίνεται για προφορικό όρο ενώ η σύμβαση λέει κάτι άλλο.

• Like 4

Ποιος θεωρείτε ο ποιο οικονομικός παροχος αυτήν την στιγμή; τώρα έχω ηρων σε πράσινο τιμολόγιο, έχω και νυχτερινό οπότε μου έχουν προτείνει ΔΕΗ, έχετε κάποια καλύτερη άποψη; ευχαριστώ 

Κουιζ

Εχω συμπληρωσει 600 kw σε 20 μερες βολτον με τις 500 δωρεαν 

Αν μεινω παω στις 900 περιπου και πληρωνω καπου 160ε

Αν φυγω τωρα παιρνω 333 kw δωρεαν (30€) και πληρωνω τις υπολοιπες 167 ακριβα (60€) περιπου 100ε

Φευγω τωρα ή περιμενω τιμες Αυγουστου?

Νομιζω συμφερει να φυγω μονο αν μου δινανε το 50αρι στο ΗΡΩΝ Yellow One Home (αλλα ήμουν πριν 1 μηνα ηρων)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 minutes ago, teopanta1 said:

Ποιος θεωρείτε ο ποιο οικονομικός παροχος αυτήν την στιγμή; τώρα έχω ηρων σε πράσινο τιμολόγιο, έχω και νυχτερινό οπότε μου έχουν προτείνει ΔΕΗ, έχετε κάποια καλύτερη άποψη; ευχαριστώ 

https://volton.gr/services/volton-yellow-simple-protect/ 0.093, 5 ευρώ πάγιο για 70 μέρες, μετά φεύγεις γιατί μπαίνει ρήτρα αναπροσαρμογής.

https://www.protergia.gr/en/home/electricity-energy/protergia-home-value-safe-six-months/ 0.095, 10 ευρώ πάγιο, 6 μήνες μπλε σταθερό

10 minutes ago, adi32 said:

Κουιζ

Εχω συμπληρωσει 600 kw σε 20 μερες βολτον με τις 500 δωρεαν 

Αν μεινω παω στις 900 περιπου και πληρωνω καπου 160ε

Αν φυγω τωρα παιρνω 333 kw δωρεαν (30€) και πληρωνω τις υπολοιπες 167 ακριβα (60€) περιπου 100ε

Φευγω τωρα ή περιμενω τιμες Αυγουστου?

Νομιζω συμφερει να φυγω μονο αν μου δινανε το 50αρι στο ΗΡΩΝ Yellow One Home (αλλα ήμουν πριν 1 μηνα ηρων)

Aν πάς στις 900, πληρώνεις 400kw. Δηλαδή 80ευρώ στο κίτρινο (με περίπου 0.20 τη κιλοβατώρα) ή 65 ευρώ στο πράσινο (με 0.16 τη κιλοβατώρα).

Αν φύγεις τώρα πληρώνεις τις 267, δηλαδή 53 ευρώ στο κίτρινο ή 43 ευρώ στο πράσινο.

Και τις υπόλοιπες 300 θα τις πληρώσεις σε άλλο πάροχο πχ με 0.095 = 29 ευρώ

Τα ίδια και παραπάνω θα πληρώσεις έτσι.

Επεξ/σία από ekrepali
  • Like 2
  • Thanks 1

34 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Δε πρόκειται να σου δώσουν όρους που να μην έχουν περιορισμό 6μήνου... ούτε πρόκειται να στο δώσουν γραπτώς (με σφραγίδα καταστήματος) ότι θα πάρεις 50άρικο. Η όποια διαβεβαίωση θα είναι προφορική. Επίφοβο είναι γιατί αν τελικά δε το αποδώσουν, το δίκιο σου μετά θα το βρεις μόνο αν πας στο κατάστημα για φασαρία. Αμφισβήτηση μέσω ΡΑΕ δε γίνεται για προφορικό όρο ενώ η σύμβαση λέει κάτι άλλο.

Θα βάλω τον πρώτο λογαριασμό όταν θα έρθει, να δούμε αν θα το έχουν βάλει.

• Like 2

Καλημέρα, 

Ειμαι ΕΛΠΕ εδώ και 1 μηνα και 1 εβδομάδα. Δεν μου έχουν πιστωθεί ακομα της Εθνικής οι πόντοι απο τη προωθητική. Ποσο καιρό κάνουν ? Κανα μηνα περίπου απο όσο εχω διαβάσει ?

10 λεπτά πριν, nebtios είπε

Καλημέρα, 

Ειμαι ΕΛΠΕ εδώ και 1 μηνα και 1 εβδομάδα. Δεν μου έχουν πιστωθεί ακομα της Εθνικής οι πόντοι απο τη προωθητική. Ποσο καιρό κάνουν ? Κανα μηνα περίπου απο όσο εχω διαβάσει ?

Go4more ακόμα περιμένω από Μάιο.. Και όπως έχει ειπωθεί ως και 150 μέρες μπορεί να πάρει. Είναι ψιλοτυχαίιο, φίλος μου που μαζί κάναμε αίτηση, τους πήρε Ιούνιο.

• Like 1
  • Sad 1

2 minutes ago, skylouros said:

Go4more ακόμα περιμένω από Μάιο.. Και όπως έχει ειπωθεί ως και 150 μέρες μπορεί να πάρει. Είναι ψιλοτυχαίιο, φίλος μου που μαζί κάναμε αίτηση, τους πήρε Ιούνιο.

Κατάλαβα. Βλέπω απο χειμώνα να τα παίρνουμε...

• Haha 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...