Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί Πάροχοι Ενέργειας v.2

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στις 17/7/2024 στις 9:35 ΠΜ, BigJim34 είπε

Δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλά το πιο πιθανό είναι να μην δεχτούν τη σύσταση του Συνηγόρου... τουλάχιστον αυτό έκαναν σε μένα σε παρόμοια περίπτωση. Από κει και πέρα πράττεις κατά το δοκούν. Το υπουργείο το παίζει Πόντιος Πιλάτος και κερδίζεις την μέγιστη αποζημίωση των 600€ - τόσα δίνει ο ΔΕΔΔΗΕ - μόνο αν το κυνηγήσεις δικαστικά. Αξίζει η ταλαιπωρία; Τι ποσό διεκδικείς;

Καλημέρα,

όντως δεν το δέχονται και η απάντηση είναι η εξής:

"Αξιότιμε κύριε,
Αναφορικά με το αίτημα αποζημίωσης για την παροχή με αριθμό 12760130 σας ενημερώνουμε ότι,
Όπως έχετε ήδη με την υπ’ αριθ. 177115/02.05.24. επιστολή μας και σε συνέχεια αυτής, αποζημίωση χορηγείται στην περίπτωση   διακοπής του ουδετέρου αγωγού του εναερίου ή υπογείου δικτύου Χαμηλής Τάσης (Απόφαση 1151Α/2019 της ΡΑΕ).
Η διακοπή που πραγματοποιήθηκε στην παροχή σας  δεν οφείλεται στον παραπάνω παράγοντα και ως εκ τούτου δεν μπορεί να ικανοποιηθεί το αίτημα σας για  αποζημίωση.
Με εκτίμηση,"

Ωστόσο συνεχίζω να προσπαθώ εξωδικαστικά. Το ποσό είναι το μέγιστο, τα 600 ευρώ και υπάρχει και δικαστικό προηγούμενο υπερ καταναλωτή το οποίο αναφέρω στο Εφετείο Λάρισας. Αλλά δυστυχώς αν και η ΡΑΕ δε βοηθήσει...

• Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

11 ώρες πριν, myrmigki είπε

η ELPΕDISON εκδίδει σε δύο-τρεις ημέρες έκτακτο έναντι λογαριασμό με μηδενικές καταναλώσεις στον οποίο αφαιρεί το ποσό της εγγύησης.

Για να ενεργοποιήσεις με αυτόν τον τρόπο την πάγια όμως σου ζητάει να βάλεις ένα ποσό. Θα μπει το ποσό του πρώτου λογαριασμού όλο ή είναι μείον την εγγύηση και μετά θα βγει ο διορθωτικός της Elpe για να μηδενίσει την οφειλή? Δεν μπορώ να καταλάβω μερικές φορές, κάτι που δουλεύει μια χαρά, γιατί πρέπει ντε και καλά να το αλλάξουν; Αλλαγή για την αλλαγή. Μια χαρά έμπαινε ο κόσμος, έβαζε την πάγια πριν τον λογαριασμό και αυτός μετά έβγαινε χωρίς την εγγύηση. Τώρα επιστροφές, διορθωτικοί κλπ. Η μπούρδα σε όλο της το μεγαλείο.

Επεξ/σία από tryfos

25 minutes ago, tryfos said:

Για να ενεργοποιήσεις με αυτόν τον τρόπο την πάγια όμως σου ζητάει να βάλεις ένα ποσό. Θα μπει το ποσό του πρώτου λογαριασμού όλο ή είναι μείον την εγγύηση και μετά θα βγει ο διορθωτικός της Elpe για να μηδενίσει την οφειλή? Δεν μπορώ να καταλάβω μερικές φορές, κάτι που δουλεύει μια χαρά, γιατί πρέπει ντε και καλά να το αλλάξουν; Αλλαγή για την αλλαγή. Μια χαρά έμπαινε ο κόσμος, έβαζε την πάγια πριν τον λογαριασμό και αυτός μετά έβγαινε χωρίς την εγγύηση. Τώρα επιστροφές, διορθωτικοί κλπ. Η μπούρδα σε όλο της το μεγαλείο.

Η αλήθεια είναι ότι η προηγούμενη λύση δεν ήταν και τόσο ασφαλής, τουλάχιστον στα δικά μου μάτια. Χρέωση της κάρτας μόνο με τον αριθμό και χωρίς επιβεβαίωση; 

• Like 1
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, darkmatinee είπε

Η αλήθεια είναι ότι η προηγούμενη λύση δεν ήταν και τόσο ασφαλής, τουλάχιστον στα δικά μου μάτια. Χρέωση της κάρτας μόνο με τον αριθμό και χωρίς επιβεβαίωση; 

Δεν υπήρχε καμία χρέωση με την προηγούμενη λύση. Έβαζες στην ίδια εφαρμογή ακριβώς την κάρτα και τέλος. Τώρα για την επιβεβαίωση δεν θυμάμαι, αλλά αν αυτό ήταν το πρόβλημα ας βάζανε την επιβεβαίωση. Τί απαιτούνε τώρα να γίνει και κάποια χρέωση και να έχει βγει και λογαριασμός (με χρέωση εγγύησης); Κάτι μου λέει ότι έστω αυτές τις 2-3 μέρες που παίρνουνε ΑΤΟΚΑ την εγγύηση παρόλο που κανονικά δεν έπρεπε μια χαρά εξυπηρετεί την ρευστότητά τους... Άτοκο δάνειο λέγεται αυτό, δηλαδή δώρο.

Επεξ/σία από tryfos

3 λεπτά πριν, tryfos είπε

Δεν υπήρχε καμία χρέωση με την προηγούμενη λύση. Έβαζες στην ίδια εφαρμογή ακριβώς την κάρτα και τέλος. Τώρα για την επιβεβαίωση δεν θυμάμαι, αλλά αν αυτό ήταν το πρόβλημα ας βάζανε την επιβεβαίωση. Τί απαιτούνε τώρα να γίνει και κάποια χρέωση και να έχει βγει και λογαριασμός (με χρέωση εγγύησης); Κάτι μου λέει ότι έστω αυτές τις 2-3 μέρες που παίρνουνε ΑΤΟΚΑ την εγγύηση παρόλο που κανονικά δεν έπρεπε μια χαρά εξυπηρετεί την ρευστότητά τους... Άτοκο δάνειο λέγεται αυτό, δηλαδή δώρο.

Δεν είναι απαραίτητο να πληρώσεις όλο τον λογαριασμό για να ενεργοποιηθεί η πάγια εντολή. Απλά πληρώνεις το ποσό που σου εμφανίζει μείον την εγγύηση. Αν σου έρθει λογαριασμός 60€ πλήρωσε τα 35€ όταν ενεργοποιείσαι την πάγια εντολή και σε λίγες μέρες θα βγει διορθωτικός. Συνεπώς δεν παίρνουν ούτε 1 λεπτό παραπάνω από το ποσό του λογαριασμού. Δεν χρειάζεται να γίνεται τόσο μεγάλο θέμα καθώς έχει ειπωθεί πολλές φορές.

11 λεπτά πριν, darkmatinee είπε

Ναι ήταν υποχρεωμένη με βάση κανονισμό από την ευρωπαϊκή ένωση να υπάρχει επαλήθευση στις κάρτες. Δεν είχα ξαναδεί εφαρμογή που να έδινες μόνο τον αριθμό της κάρτας χωρίς cvv και να μπορούσε να κάνει χρέωση.

• Like 3

34 λεπτά πριν, tryfos είπε

Κάτι μου λέει ότι έστω αυτές τις 2-3 μέρες που παίρνουνε ΑΤΟΚΑ την εγγύηση παρόλο που κανονικά δεν έπρεπε μια χαρά εξυπηρετεί την ρευστότητά τους... Άτοκο δάνειο λέγεται αυτό, δηλαδή δώρο.

Ναι πλουτίζουν για 2-3 μέρες με τα 50€ της εγγύησης, τα επενδύουν και βγάζουν τρελά φράγκα! Ας είμαστε λίγο πιο ρεαλιστικοί... Έτσι κι αλλιώς σου λένε οι ίδιοι, ΜΗΝ πληρώσεις την εγγύηση κατά την ενεργοποίηση της πάγιας. Άρα πως ακριβώς τους δανείζεις;

Σε άλλα νέα της ημέρας, σήμερα ήρθε επιτέλους η EDENRED 60€ από Elpedison για το εξοχικό που είχα κάνει συμβόλαιο τον Ιανουάριο. Έκαναν μόνο 6 μήνες... :D

• Haha 2

Καλησπέρα παιδιά! Είμαι elpedison smart κίτρινο με τιμή Ιουνίου 15 λεπτά/kwh και με πήραν από zenith και μου δίνουν 8.9 λεπτά/kwh με δική τους προσφορά (ενώ στο site λέει 11 λεπτά), 25% συνέπειας εφόσον πληρώνω εγκαίρως, ΔΩΡΟ τα πάγια για ένα χρόνο και δώρο ένα τριήμερο ταξίδι σε κάποια νησιά. Να ορμησω λέτε η θα είναι καμιά απάτη; 

1 minute ago, Gregtoshiba said:

Καλησπέρα παιδιά! Είμαι elpedison smart κίτρινο με τιμή Ιουνίου 15 λεπτά/kwh και με πήραν από zenith και μου δίνουν 8.9 λεπτά/kwh με δική τους προσφορά (ενώ στο site λέει 11 λεπτά), 25% συνέπειας εφόσον πληρώνω εγκαίρως, ΔΩΡΟ τα πάγια για ένα χρόνο και δώρο ένα τριήμερο ταξίδι σε κάποια νησιά. Να ορμησω λέτε η θα είναι καμιά απάτη; 

κατσε εκει που εισαι.

• Like 1

Μόλις τώρα, razkal είπε

κατσε εκει που εισαι.

Μπορείς να μου το δικαιολογησεις; έχω μέση κατανάλωση 350kwh χωρίς τα κλιματιστικά του καλοκαιριού. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, Gregtoshiba είπε

Πάνε ΗΡΩΝ στο one με την κλειδωμένη τιμή 0,0936 μέχρι να φας το 50€. Στο smart δεν συστήνεται να παραμείνεις καθώς θα πληρώσεις 17-18 λεπτά για τον Ιούλιο μπορεί και παραπάνω 

Επεξ/σία από vklon

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 minutes ago, Gregtoshiba said:

Μπορείς να μου το δικαιολογησεις; έχω μέση κατανάλωση 350kwh χωρίς τα κλιματιστικά του καλοκαιριού. 

δες το excel του doomx για το που μπορεις να πας.

το ηρων one που λεει πιο πανω και ο φιλος φαινεται η πιο οκ επιλογη αυτες τις μερες.

Επεξ/σία από razkal

Περασαν σημερα για καταμετρηση αλλα δεν ηταν κανενας σπιτι. Αν καταχωρησω εγω την ενδειξη στο site του Δεδδηε, αυτη η ενδειξη θα σταλει κανονικα στην elpe σαν να εχει περασει υπαλληλος του Δεδδηε και θα βγει κανονικα ο εκκαθαριστικος?

1 ώρα πριν, thanos678 είπε

Περασαν σημερα για καταμετρηση αλλα δεν ηταν κανενας σπιτι. Αν καταχωρησω εγω την ενδειξη στο site του Δεδδηε, αυτη η ενδειξη θα σταλει κανονικα στην elpe σαν να εχει περασει υπαλληλος του Δεδδηε και θα βγει κανονικα ο εκκαθαριστικος?

Χαρτακι ΔΕΝ σου άφησαν?

Εκεί που λέει θα πάρεις τηλέφωνο 

1 ώρα πριν, thanos678 είπε

Αν δώσεις την ένδειξη στο link που σου ήρθε σε SMS, τότε είναι σαν να πέρασε ο τεχνικός. Εναλλακτικά πάρε τηλ και δώσε τις μετρήσεις τηλεφωνικά. Εμένα που έτυχε ίδια περίπτωση, τις έδωσα εγώ και ο λογαριασμός βγήκε εκκαθαριστικός κανονικά σαν να είχε περάσει ο ΔΕΔΔΗΕ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Gregtoshiba είπε

Τι πάγιο έχει; Είναι κίτρινο; Το δώρο στα πάγια ισχύει σε κάθε περίπτωση ή αν φύγεις νωρίτερα από τους 12 μήνες τα πληρώνεις αναδρομικά;

Το δωρο κατα πάσα πιθανότητα θα έχει ψιλά γράμματα (πχ θα καλύπτουν επιλεκτικά τα έξοδα) αν όντως σε ενδιαφέρει ζητά τους όρους και ριξτο στη μελέτη.

Επεξ/σία από gpapas640

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...