Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί Πάροχοι Ενέργειας v.2

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

7 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Σου έγραψα:

ΕΩΣ 150 ημέρες 

και αν δε γίνει έως τότε, δεν πειράζει, δεν έχει καμία ευθύνη η elpdison ή η ΕΤΕ. 
Δε μου βγάζει και πολύ νόημα, μάλλον θα το διερευνήσω μέσω ΡΑΕ και αυτό.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

46 minutes ago, koriosg4 said:

Στο λογαριασμό που ήρθε η εγγύηση μόνη της δεν έχει κωδικό πληρωμής?

Αν έχει βάζεις πάγια και αγνοείς την εγγύηση, αλλιώς περίμενε τον επόμενο χωρίς να πλήρωσης την εγγύηση. Όχι δεν έχει πέναλντι.

@ekrepali η δικιά άποψη?

@Snowpank4

Είτε:

1) Ενεργοποιήσεις πάγια εντολή στο myelpedison, βάζοντας ένα μικρό ποσό πχ 0.10 ή 1.00. Δε ξέρω αν υπάρχει εύκολη διαδικασία κατάργησης... δε μας λέει και κανένας Χριστιανός επιτέλους)

ή

2) Ενεργοποιείς πάγια εντολή μέσω ebanking με το RF.

Θα σου βγάλει η Elpedison έκτακτο λογαριασμό εντός 10 ημερών όπου θα σου επιστρέψουν το 50άρικο.

Απο κει και πέρα δε χρειάζεται να περιμένεις μέχρι την ημερομηνία λήξης να εκτελεστεί η πάγια. Μπορείς να πληρώνεις το λογαριασμό νωρίτερα με κάρτα... τουλάχιστον όμως 4-5 εργάσιμες πριν τη λήξη ώστε να λογιστικοποιηθεί η συναλλαγή.

• Like 1

2 λεπτά πριν, ekrepali είπε

@Snowpank4

Είτε:

1) Ενεργοποιήσεις πάγια εντολή στο myelpedison, βάζοντας ένα μικρό ποσό πχ 0.10 ή 1.00. Δε ξέρω αν υπάρχει εύκολη διαδικασία κατάργησης... δε μας λέει και κανένας Χριστιανός επιτέλους)

ή

2) Ενεργοποιείς πάγια εντολή μέσω ebanking με το RF.

Θα σου βγάλει η Elpedison έκτακτο λογαριασμό εντός 10 ημερών όπου θα σου επιστρέψουν το 50άρικο.

Απο κει και πέρα δε χρειάζεται να περιμένεις μέχρι την ημερομηνία λήξης να εκτελεστεί η πάγια. Μπορείς να πληρώνεις το λογαριασμό νωρίτερα με κάρτα... τουλάχιστον όμως 4-5 εργάσιμες πριν τη λήξη ώστε να λογιστικοποιηθεί η συναλλαγή.

Το είχα ρωτήσει αυτό οταν έκανα την αίτηση και μου ειπαν ότι στον πρώτο λογαριασμό που θα χρεωθεί η εγγύηση, πληρώνεις το ποσό χωρίς την εγγύηση και βάζεις πάγια εντολή, και ο επόμενος έρχεται χωρίς το χρέος.
Με επιφύλαξη βέβαια, διότι οι εμπορικοί εκπρόσωποι έχουν ένα βαθμό αναξιοπιστίας, αφού ενδιαφέρονται μόνο για την προμήθεια του συμβολαίου.
Ωστόσο, εγώ σκέφτομαι να την αφήσω την εγγύηση και να μη βάλω πάγια εντολή, γιατί πιστεύω ότι το 50ρικο θα χρειαστεί περισσότερο τον Ιανουάριο που λήγει το συμβόλαιο και πιθανώς να αλλάξω πάροχο

• Like 1

1 ώρα πριν, GREGORYMO είπε

Βλέπω: έναντι πελάτη.

Άλλαξε αυτό?

Η Ελίν όταν έδινες ένδειξη έβγαζε εκκαθαριστικό!

Πιθανών ,και ο Ήρων όταν ήμουν έτσι έλεγε έναντι από ένδειξη πελάτη.Πριν λίγες μέρες είχα επικοινωνία με ελιν και τους ρώτησα,αυτό που έχουν στην ιστοσελίδα τους για καταχώρηση ένδειξης,όπου σε παραπέμπει στον ΔΕΔΔΗΕ με είπαν μπορώ και εκεί να δίνω την ένδειξη.Και τους ξαναρωτάω δηλαδή ρε παιδιά αν εγώ δοσω ένδειξη στης 25 του μήνα στο ΔΕΔΔΗΕ αυτοί θα την δώσουν σε εσάς; Και με είπαν ναι.Ισχυει αυτό τι λέτε εσείς;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ekrepali είπε

@Snowpank4

Είτε:

Λοιπόν για ενεργοποίηση/απενεργοποίηση πάγιας εντολής στην ELPEDISON:

1. Μπαίνουμε στον σύνδεσμο https://www.elpedison.gr/el/pages/credit-card-management-page/

2. Εισάγουμε ΑΦΜ και Αριθμό παροχής στα σχετικά πεδία

3. Τσεκάρουμε το κουτάκι για δήλωση προσωπικών δεδομένων

4. Πατάμε "Yποβολή"

5. Στην επόμενη σελίδα διαλέγουμε πώς θα λάβουμε τον κωδικό επιβεβαίωσης (δηλωμένο στην ELPEDISON τηλέφωνο ή e-mail)

6. Πατάμε ξανά "Yποβολή"

7. Μας έρχεται ένας εξαψήφιος αριθμός (ανάλογα με τον τρόπο αποστολής που επιλέξαμε είτε στο τηλέφωνο είτε στο e-mail) τον οποίο εισάγουμε στα πεδία της ιστοσελίδας που άνοιξε, αφού πατήσαμε "Yποβολή" την δεύτερη φορά.

8. Εμφανίζονται οι αριθμοί παροχών που είχαμε κατά καιρούς στην ELPEDISON κάτω από την φράση "Επιλέξτε αριθμό παροχής για προσθήκη, αντικατάσταση ή απενεργοποίηση κάρτας:"

9. Επιλέγουμε/τσεκάρουμε το κουτάκι του επιθυμητού αριθμού παροχής (πιθανότατα τον πιο πρόσφατο, δηλαδή αυτόν με τον μεγαλύτερο διψήφιο αριθμό στο τέλος)

10. Τσεκάρουμε το κουτάκι της υπεύθυνης δήλωσης που αναγράφει "Δηλώνω υπεύθυνα ότι νομιμοποιούμαι να κάνω χρήση της Πιστωτικής/Χρεωστικής Κάρτας τα στοιχεία της οποίας καταχωρώ, προς σκοπό εξόφλησης υποχρεώσεών μου από τη σύμβαση προμήθειας."

11. Επιλέγουμε Ενεργοποίηση/Αντικατάσταση ή Απενεργοποίηση ανάλογα με το τι επιθυμούμε

12. Προχωρούμε στις λοιπές ενέργειες κατά περίπτωση και είμαστε έτοιμοι!

Είναι πολύ πιο εύκολο από ότι φαίνεται...Επίσης με αυτόν τον τρόπο (ενεργοποίηση πάγιας εντολής μέσω του ανωτέρω συνδέσμου) γλιτώνουμε τις προμήθειες των τραπεζών που χρεωνόμαστε - οι περισσότεροι - εάν κάνουμε πληρωμή με RF, ενώ στην κατάργηση της πάγιας δεν κινδυνεύουμε να χρεωθούμε λανθασμένα ποσά που βγάζει η ELPEDISON σε λογαριασμούς (μου έχει τύχει να υπολογίζουν λάθος καταναλώσεις ΕΝΑΝΤΙ και απενεργοποίησα την πάγια για να μην χρεωθώ έως ότου εξέδωσαν σωστό λογαριασμό και την ενεργοποίηση εκ νέου)...Τα έγραψα λίγο αναλυτικά για να μην μπερδευτεί κανείς...Το έχω κάνει ήδη τρεις (3) φορές (ενεργοποίηση και μετά κατάργηση πάγιας εντολής) για την δική μου παροχή για όλες τις φορές που πέρασα από την ELPEDISON και άλλες τόσες για τις υπόλοιπες δύο παροχές που διαχειρίζομαι χωρίς να έχω αντιμετωπίσει έως σήμερα κανένα απολύτως πρόβλημα...Ελπίζω να βοήθησα...

Α! Είμαι και Ορθόδοξος Χριστιανός by the way 😇

Επεξ/σία από myrmigki
  • Like 7
  • Thanks 4

32 minutes ago, myrmigki said:

Α! Είμαι και Ορθόδοξος Χριστιανός by the way 😇

😆

Thanks για τη πληροφορία ότι έχει μπει κουμπί κατάργησης. Υπήρχε παλιά με το σύστημα πληρωμής ASIA, αλλά όταν γύρισαν σε wordline στην αρχή δεν υπήρχε κουμπί κατάργησης.

Θα διαφωνήσω όμως στο παρακάτω:

34 minutes ago, myrmigki said:

Είναι πολύ πιο εύκολο από ότι φαίνεται...στην κατάργηση της πάγιας δεν κινδυνεύουμε να χρεωθούμε λανθασμένα ποσά που βγάζει η ELPEDISON σε λογαριασμούς (μου έχει τύχει να υπολογίζουν λάθος καταναλώσεις ΕΝΑΝΤΙ και απενεργοποίησα την πάγια για να μην χρεωθώ έως ότου εξέδωσαν σωστό λογαριασμό και την ενεργοποίηση εκ νέου).

Όταν καταχωρείς πάγια στο myelpedison, η Elpedison κρατάει τα στοιχεία της κάρτας ακόμα και μετά την απενεργοποίηση και έχει το δικαίωμα να κάνει χρήση των στοιχείων αυτών αν πχ πας να ρίξεις φέσι. Είχα ανεβάσει τους όρους χρήσης παλαιότερα.

Για το φουσκωμένο έναντι που κατήργησες τη κάρτα, φυσιολογικό να μη πήραν χρήματα. Γιατί μπορεί πχ να την απενεργοποίησες γιατί ήθελες να πληρώσεις με άλλο τρόπο, ή να βάλεις άλλη κάρτα κλπ. Εάν όμως έφευγες και άφηνες φέσι, ή αν είχες αφήσει το λογαριασμό απλήρωτο για 4 μήνες και σου έκαναν διακοπή παροχής... θα μπορούσαν να σου πάρουν λεφτά απ'τη κάρτα ανεξάρτητα αν την είχες ενεργή ή όχι.

Στη περίπτωση για παράδειγμα λανθασμένου τελικού πχ αν ο επόμενος πάροχος καταχώρησε λάθος ενδείξεις στην αίτηση... άντε μετά να βγάλεις άκρη με την Elpedison. Μόνο αν μηδενίσεις το λογαριασμό θα'σαι σίγουρος ότι δε σου πάρουν λεφτά.

Εγώ γι'αυτό προτιμών μέσω ebanking... γιατί όταν τη σβήνεις τη πάγια, η Elpedison δε μπορεί να κάνει κάτι. Όσο για τη προμήθεια συμφωνώ, αλλά δε την αφήνω να εκτελείται... πληρώνω νωρίτερα με κάρτα.

1 hour ago, iliata2410 said:

Και τους ξαναρωτάω δηλαδή ρε παιδιά αν εγώ δοσω ένδειξη στης 25 του μήνα στο ΔΕΔΔΗΕ αυτοί θα την δώσουν σε εσάς; Και με είπαν ναι.Ισχυει αυτό τι λέτε εσείς;

Αν δε λάβει ο ΔΕΔΔΗΕ μηνιαία επιτόπια, θα στείλουν τη δική σου μέτρηση (με την ημερομηνία που τη καταχώρησες)

1 hour ago, iliata2410 said:

Πιθανών ,και ο Ήρων όταν ήμουν έτσι έλεγε έναντι από ένδειξη πελάτη.

Ελίν, WE και Protergia έβγαζαν εκκαθαριστικούς με τις ενδείξεις πελατών.

Προφανώς τώρα λόγω μηνιαίων καταμετρήσεων κι επειδή οι πελάτες βρίσκονται σε 6 διαφορετικούς κύκλους καταμέτρησης του ΔΕΔΔΗΕ, μάλλον η Ελίν κατήργησε την έκδοση εκκαθαριστικών με ένδειξη πελατών.

53 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Αν δε λάβει ο ΔΕΔΔΗΕ μηνιαία επιτόπια, θα στείλουν τη δική σου μέτρηση (με την ημερομηνία που τη καταχώρησες

Εννοείς αν δεν μετρήσει ο ΔΕΔΔΗΕ; προφανώς ναι την δικιά μου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, ekrepali είπε

Θα διαφωνήσω όμως στο παρακάτω:

Όταν καταχωρείς πάγια στο myelpedison, η Elpedison κρατάει τα στοιχεία της κάρτας ακόμα και μετά την απενεργοποίηση και έχει το δικαίωμα να κάνει χρήση των στοιχείων αυτών αν πχ πας να ρίξεις φέσι. Είχα ανεβάσει τους όρους χρήσης παλαιότερα.

Για το φουσκωμένο έναντι που κατήργησες τη κάρτα, φυσιολογικό να μη πήραν χρήματα. Γιατί μπορεί πχ να την απενεργοποίησες γιατί ήθελες να πληρώσεις με άλλο τρόπο, ή να βάλεις άλλη κάρτα κλπ. Εάν όμως έφευγες και άφηνες φέσι, ή αν είχες αφήσει το λογαριασμό απλήρωτο για 4 μήνες και σου έκαναν διακοπή παροχής... θα μπορούσαν να σου πάρουν λεφτά απ'τη κάρτα ανεξάρτητα αν την είχες ενεργή ή όχι.

Στη περίπτωση για παράδειγμα λανθασμένου τελικού πχ αν ο επόμενος πάροχος καταχώρησε λάθος ενδείξεις στην αίτηση... άντε μετά να βγάλεις άκρη με την Elpedison. Μόνο αν μηδενίσεις το λογαριασμό θα'σαι σίγουρος ότι δε σου πάρουν λεφτά.

Εγώ γι'αυτό προτιμών μέσω ebanking... γιατί όταν τη σβήνεις τη πάγια, η Elpedison δε μπορεί να κάνει κάτι. Όσο για τη προμήθεια συμφωνώ, αλλά δε την αφήνω να εκτελείται... πληρώνω νωρίτερα με κάρτα.

Η πάγια που ενεργοποιείς μέσω του συνδέσμου που ανέφερα δεν έχει καμία απολύτως διαφορά με την πάγια που ενεργοποιείς μέσω τραπέζης...Η διαδικασία περνάει και πάλι μέσω του τραπεζικού συστήματος, απλώς δεν φαίνεται ότι γίνεται μέσω αυτού, καθώς οπτικά δεν βλέπουμε περιβάλλον τραπέζης ή έτσι τουλάχιστον νομίζουμε, αφού στην πραγματικότητα ζητούνται όλα τα στοιχεία της κάρτας και το κρίσιμο CCV, όπως ακριβώς ζητούνται σε κάθε αγορά που κάνουμε σε οποιοδήποτε ηλεκτρονικό κατάστημα, ενώ τις περισσότερες φορές απαιτείται και επιβεβαίωση από το app της τράπεζας για την ολοκλήρωση...Η δε κατάργηση της πάγιας εντολής μέσω του προαναφερθέντος συνδέσμου έχει νομική ισχύ ίδια με την κατάργηση της πάγιας που έχει καταχωρηθεί μέσω τραπέζης...Όσα ενδεχομένως (γράφω ενδεχομένως, γιατί δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή μου τέτοια αναγραφή) αναφέρονται σε όρους και σε προϋποθέσεις δικαιωμάτων χρήσης των στοιχείων της χρεωστικής/πιστωτικής κάρτας από την ELPEDISΟN δύνανται να αφορούν σε λόγους απόδειξης συναλλαγής, απόδειξης σύνδεσης κάρτας με συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό ή για λόγους ταυτοποίησης του φυσικού προσώπου κατόχου της κάρτας. Η ELPEDISON (και κάθε άλλη πάροχος) δεν έχει κανένα απολύτως δικαίωμα να χρεώσει σε χρεωστική/πιστωτική κάρτα για την οποία έχει καταργηθεί η πάγια εντολή οποιοδήποτε ποσό ακόμη και εάν αυτό αποτελεί βεβαιωμένη και δίκαια οφειλή πελάτη προς αυτήν, καθώς κάτι τέτοιο θα παραβίαζε τους κανόνες των τραπεζικών συναλλαγών και δεν υφίσταται ως δυνατότητα βάσει των κανόνων της ΤτΕ (Τράπεζα της Ελλάδος). Η μόνη περίπτωση να χρεωθείς ποσό για βεβαιωμένη οφειλή προς τρίτους είναι μόνο στην περίπτωση επανενεργοποίησης της πάγιας εντολής. Επαναλαμβάνω ότι δεν υφίσταται ως δυνατότητα βάσει των κανόνων της ΤτΕ η χρέωση ποσού οφειλής σε κάρτα με απενεργοποιημένη πάγια εντολή. Η μόνη παρόμοια δυνατότητα υπάρχει μόνο με εντολή κατάσχεσης - η οποία διέπεται από ιδιότυπο νομικό καθεστώς και ακολουθεί άλλη διαδικασία -, αλλά και πάλι όχι μέσω κάρτας, παρά απευθείας από λογαριασμό τραπέζης.

Η δε δική μου περίπτωση αφορούσε σε υπερδιπλάσια της πραγματικής χρέωση κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας (μου χρέωσαν 1.120 KWh ΕΝΑΝΤΙ για διάστημα 30 ημερών, ενώ η πραγματική κατανάλωση βάσει των ενδείξεων του μετρητή ήταν 436 KWh) και γι' αυτό απενεργοποίησα την πάγια προσωρινά (για διάστημα 2,5 μηνών), έφυγα άμεσα από την ELPEDISON (πήγα στην VOLTON) και την επανενεργοποίησα μόνο μετά την έκδοση τελικού λογαριασμού στον οποίο απεικονιζόταν οι ορθές χρεώσεις. Ενώ λοιπόν είχα φύγει άμεσα από την ELPEDISON, είχα καταργήσει την πάγια εντολή μέσω του συνδέσμου της ELPEDISON και είχε περάσει χρονικό διάστημα 2,5 μηνών κατά την διάρκεια του οποίου εμφανιζόμουνα ως οφειλέτης προς αυτήν (άρα θεωρητικά είχα αφήσει φέσι), η ELPEDISON δεν με χρέωσε στην κάρτα μου όχι για να μου κάνει χάρη ή γιατί με λυπήθηκε, αλλά γιατί δεν μπορούσε να το πράξει (κανόνες ΤτΕ). Σε αντίθετη περίπτωση (εάν δεν είχα απενεργοποιήσει την πάγια εντολή) το φυσιολογικό θα ήταν να είχα χρεωθεί το ποσό του ΕΝΑΝΤΙ λανθασμένου λογαριασμού και μετά από τρεις μήνες και πίεση εκ μέρους μου να μου έβγαζε με νέο λογαριασμό πιστωτικό υπόλοιπο.

Επεξ/σία από myrmigki
  • Like 2

Χαζή ερώτηση: Αν σε οποιαδήποτε «κρίση» τιμών επιδοτούνται τα κυμαινόμενα , ποιος ο λόγος να δεσμευθεί κάποιος με σταθερό;

• Like 1
  • Thanks 1

10 λεπτά πριν, ATG είπε

Χαζή ερώτηση: Αν σε οποιαδήποτε «κρίση» τιμών επιδοτούνται τα κυμαινόμενα , ποιος ο λόγος να δεσμευθεί κάποιος με σταθερό;

Γιατί δεν γνωρίζεις ότι θα δώσουν επιδότηση σίγουρα. Και αν ναι πόση θα είναι αυτή? Πέρσι πχ έδιναν ψίχουλα στην επιδότηση έβγαινε η kw κοντά 22 λεπτά με ρυθμιζόμενες. Με το σταθερό τώρα βγαίνει 15 ενώ με τα κίτρινα μέχρι Μάιο έβγαινε 12 και λίγο με την επιδότηση. Είναι τέτοιο χρηματιστήριο που όλα είναι στον αέρα για το οτιδήποτε. Οπότε λες κλειδώνω σε μια λογική τιμή με το 50αρικο να την κατεβάζει και άλλο και λες αν πέσει πάρα πολύ οκ έχασα εγώ το έδινα ένα 20% να πέσει πχ κάτω από 10 λεπτά η kw μέχρι τέλος του χρόνου οπότε και πήγα online και δεν ασχολούμαι με τεα κτλ. Χθες έλεγαν σήμερα θα είναι στα 220 ευρώ κάπου έχει ξεφύγει το πράγμα οπότε better safe than sorry που λενε 

• Haha 1

@myrmigki δε μπορώ να το βρω... αλλά σίγουρα έχει αναφερθεί περιστατικό που τραβήχτηκαν χρήματα μετά τη κατάργηση.

Επίσης εχει αναφερθει και κάτι πιο τρελό, να χρεώνεται κάρτα συμφορουμητη χωρίς καν να έχει δώσει τη κάρτα του.

• Like 1

Σε ότι αφορά τα δώρα elpedison:

Σε 3 παροχές (1 τρέχει από Μάιο, 2 από Ιούνιο), έχουν δωθεί οι δωροεπιταγές για αυτές του Ιουνίου (του public άμεσα, του Σκλαβενίτη λίγο μετά την έκδοση του πρώτου λογαριασμού). Ενώ για την παροχή του Μαϊου ακόμα να φανεί.. Την περασμένη εβδομάδα, στο 3ο τηλεφώνημα μου είπαν ότι έχει δοθεί σε κούριερ, που ακόμα δεν έχει επικοινωνήσει...

Για τις 2 παροχές (στην πρώτη δεν υπήρχε ως δώρο) εκκρεμούν ακόμα οι πόντοι της Εθνικής. Αν δεν κάνω λάθος μου είπαν για 200 μέρες ως προθεσμία σε τηλ. επικοινωνία.

Τελικά μήπως με αυτές τις αναμονές, ο σκοπός τους είναι να βγει ένα 4-5μηνο και άρα τα όποια δώρα να εξανεμιστούν από τα πανάκριβα τιμολόγια;

• Like 1

Σχετικά με το θέμα της πάγιας εντολής , επειδή δεν είδα να αναφέρεται , εγώ για να αποφύγω την απενεργοποίηση και απώλεια της εγγύησης , καθώς και τη διπλοχρέωση , της βάζω όριο 1€ . Κάποια φορά που ξέχασα να πληρώσω νωρίτερα , μου ήρθε μήνυμα οτι δεν πληρώθηκε και έκανα τότε την πληρωμή .

• Like 1

Στις 12/7/2024 στις 10:17 ΠΜ, Nemesisam είπε

Γενικά παιδιά πόσο χρόνο κάνουν να απαντήσουν σε αίτημα στο myrae? Έκανα αίτημα από 28/6 και ακόμα είναι σε κατάσταση Υποβολής και ούτε καν διαχείρισης. Μάλιστα, πρόκειται για αίτημα με δικαιωμένη υπόθεσή μου από τον Συνήγορο του Καταναλωτή με επισύναψη της υπόθεσης.

Αφορά καμένο υπολογιστή από αυξομείωση ρεύματος την οποία αρνείται ο ΔΕΔΔΗΕ να αποζημιώσει :(

Δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλά το πιο πιθανό είναι να μην δεχτούν τη σύσταση του Συνηγόρου... τουλάχιστον αυτό έκαναν σε μένα σε παρόμοια περίπτωση. Από κει και πέρα πράττεις κατά το δοκούν. Το υπουργείο το παίζει Πόντιος Πιλάτος και κερδίζεις την μέγιστη αποζημίωση των 600€ - τόσα δίνει ο ΔΕΔΔΗΕ - μόνο αν το κυνηγήσεις δικαστικά. Αξίζει η ταλαιπωρία; Τι ποσό διεκδικείς;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...