Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί Πάροχοι Ενέργειας v.2

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, eddie11 said:

Καλησπέρα, αίτημα για αλλαγή από zenith σε volton ( πρόγραμμα με το δωρεάν μηνα) αίτηση σε κατάστημα πριν δέκα μέρες και χτες μας ενημερώνουν ότι πρέπει να πληρωσουμε 300 ε προκαταβολικα ως εγγυηση, διότι είμαστε σε διακανονισμό  στη zenith ( περί τα 1400 ε). Είναι νόμιμο αυτό ; να προχωρησω σε αίτημα προς ΡΑΕ; ευχαριστώ προκαταβολικα για το χρόνο σας. 

Spoiler

ΚΠΗΕ

Άρθρο 16

Επεξεργασία Αίτησης Προσφοράς Προμήθειας

1. Ο Προμηθευτής, χωρίς υπαίτια καθυστέρηση και το αργότερο εντός δεκαπέντε (15) ημερών από την παραλαβή πλήρους Αίτησης Προσφοράς Προμήθειας, είτε αποστέλλει Προσφορά Προμήθειας, είτε ενημερώνει τον Πελάτη σχετικά με την απόρριψη της Αίτησής του. Σε περίπτωση που η Αίτηση δεν είναι πλήρης, ο Προμηθευτής ενημερώνει άμεσα τον Πελάτη και του παρέχει προθεσμία συμπλήρωσης της Αίτησης που δεν μπορεί να είναι μικρότερη των δέκα (10) ημερών.

2. Η απόρριψη της Αίτησης πρέπει να είναι έγγραφη, πλήρως αιτιολογημένη κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 48, παρ. 5 του ν. 4001/2011, και να αναφέρει τη διαδικασία και τις προϋποθέσεις με τις οποίες ο Πελάτης δύναται να ζητήσει επανεξέταση της Αίτησής του ή ένταξή του σε διαφορετική κατηγορία.

Βασει νόμου, έχουν 15 μέρες περιθώριο αν θέλουν να απορρίψουν αιτιολογημένα την αίτηση. Εσένα προς το παρών σου ζήτησαν εγγύηση για να τη προχωρησουν.

edit: Aυτά που γράφω παρακάτω για 1000kw κλπ... είναι σε περίπτωση που η παροχή σου είναι καταστήματος. Όχι για οικιακό. Διάβασα τη λέξη "κατάστημα" και νόμιζα πως έχεις κατάστημα... εσύ λες ότι πήγες σε κατάστημα.

--------------

Προσοχή βέβαια αν θελήσεις να πληρώσεις την εγγύηση, ή θα δώσεις νέα ένδειξη μετρητή για να ξεκινήσει η εκπροσώπηση με πραγματική ένδειξη... η θα πάρεις εκπροσώπηση σε μερικές μέρες με την ένδειξη που έδωσες πριν 10 μέρες.

Αν έχεις μικρη μηνιαία κατανάλωση πχ 600kw σε συμφέρει να ξεκινήσεις με τη παλιά ένδειξη ώστε να πας κοντά στις 1000 μέσα στο 1ο μήνα.

Αν έχεις μεγάλη κατανάλωση τότε θα πληρώσεις την υπερβάλλουσα. Δε ξέρω αν σε συμφέρει καλύτερα να χρεωθούν οι επιπλέον 10 μέρες στη volton.... ή να δώσεις νέα ένδειξη ώστε το 10ημερο να χρεωθεί κανονικά στη ζενίθ.

-------------

Επεξ/σία από ekrepali
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Στις 12/7/2024 στις 5:55 ΜΜ, koriosg4 είπε

Ήρθε ο πρώτος λογαριασμός ΕΛΠΕ η πληρωμή είναι με πάγια, πλήρωσα ποίο μπροστά μέσω e-banking αλλά όχι την εγγύηση.Στο my ELPEDISON φαινόταν υπόλοιπο 25€ τίς εγγυήσεις,μετά από 4-6 εργάσιμες έγινε 0€.

Αίτηση εκπροσωπήσεις 21/05, πόντοι50€,40€ σκλαβ., και έκπτωση τις ανάλογες μέρες μπήκαν όλα κανονικά.

Έχω κάνει e-contrase Ήρων από εχτές, και από εβδομάδα αν όλα πάνε καλά θα έχω μεταφερθεί.

Εμένα ήρθε ξεχωριστός λογαριασμός η εγγύηση πριν καν κλείσω μήνα μόνη της.Δεν είμαι διατεθειμένος να την πληρώσω αλλα θα τους κάνω παγια εντολη κανονικά.Τι κάνω την αγνοώ και ενεργοποιώ την παγια όταν έρθει ο κανονικός λογαριασμος;;

Καλησπέρα, εμπειρία για πληροφόρηση:

Ήμουν στο πράσινο ontime της NRG, δηλαδή με έκπτωση συνέπειας.
Άλλαξα πάροχο. Στον τελικό λογαριασμό, μου χρεώνουν τιμή κιλοβατώρας χωρίς έκπτωση συνέπειας.
Τον πληρώνω και τους στέλνω e-mail να μου επιτρέψουν την έκπτωση συνέπειας.

Παίρνω απάντηση: Η έκπτωση συνέπειας αποδίδεται στον επόμενο λογαριασμό, και αφού εσένα δε θα υπάρξει επόμενος, δεν την παίρνεις.

Ανοίγω επικοινωνία στο site της ΡΑΕ και ξαναζητάω την έκπτωση συνέπειας. Παίρνω απάντηση: Βεβαίως, εκδίδουμε έκτακτο λογαριασμό, δώστε μας λογαριασμό να βάλουμε το πιστωτικό.

• Like 1
  • Haha 3

Στις 12/7/2024 στις 5:55 ΜΜ, koriosg4 είπε

Ήρθε ο πρώτος λογαριασμός ΕΛΠΕ η πληρωμή είναι με πάγια, πλήρωσα ποίο μπροστά μέσω e-banking αλλά όχι την εγγύηση.Στο my ELPEDISON φαινόταν υπόλοιπο 25€ τίς εγγυήσεις,μετά από 4-6 εργάσιμες έγινε 0€.

Αίτηση εκπροσωπήσεις 21/05, πόντοι50€,40€ σκλαβ., και έκπτωση τις ανάλογες μέρες μπήκαν όλα κανονικά.

Έχω κάνει e-contrase Ήρων από εχτές, και από εβδομάδα αν όλα πάνε καλά θα έχω μεταφερθεί.

Δεν έχει πέναλτι πρόωρης αποχώρησης;;Αυτό το πληρώνουμε η το τουφεκαμε και δεν μπορούν να κάνουν τιποτα;;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με το νέο πάροχο τώρα, την elpedison, πήγα στο μπλε και είχε δώρο 50€ σε πόντους goformore. Το έχει κάνει κανείς άλλος; Πότε εμφανίζονται οι πόντοι στην κάρτα;

3 ώρες πριν, nikos121 είπε

Ποιος θα κατσει αν οχι 5 μηνες εστω 4 ή 3 για να παρει τα go4more

γιατί να καθίσει 5  μήνες;

Επεξ/σία από naive

2 ώρες πριν, iliata2410 είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

Screenshot_2024-07-16-15-58-05-9182.jpeg.c1cad4e20cce4273ec394e5880aa8f5c.jpegScreenshot_2024-07-16-15-59-02-1452.jpeg.c8ca22ba0a4d85ddb9433aa4f974e65f.jpeg

Απόκρυψη περιεχομένων

Αναρτώ λογαριασμό.Εχετε υπόψη η μετάβαση από πράσινο σε κίτρινο,με πιάσαν και κάτι μέρες από πράσινο.Απο ότι βλέπω δεν έχει χρέωση η ΕΡΤ;το ΔΕΤΕ επίσης ούτε αυτό;

Βλέπω: έναντι πελάτη.

Άλλαξε αυτό?

Η Ελίν όταν έδινες ένδειξη έβγαζε εκκαθαριστικό!

1 ώρα πριν, eddie11 είπε

Δυστυχώς είναι στο πατρικο που βγήκε εκκαθαριστικός( ενός χρόνου!;) περσι περι τα 1000 ευρώ, και δεν έγινε κίνηση για αμφισβήτηση. Ενώ οι έναντι πληρωνονται κανονικά. Έτσι δημιουργήθηκε χρέος. Δεν υπάρχει καμία προστασια για τους καταναλωτές. Εγώ έχω άκουσει για οικιακή παροχή το πολυ 100 ευρώ ... Θα περιμενω και τους masters του νήματος για γνώμη. Με αυτό το τρόπο ουσιαστικά δεν μπορουμε να αλλάξουμε παροχο και η ζενίθ συνεχίζει και βαράει κατακουτελα

Και εντάξει, 1400 ευρώ δεν είναι τόσα πολλα λεφτά ενώ έχουν διακανονιστει. Οι δόσεις πληρωνονται κανονικά.Ενα ακόμα νταβατζιλίκι των παροχων ενέργειας μου φαινεται

Πήγαινε ΔΕΗ 

35 λεπτά πριν, naive είπε

Άλλαξα πάροχο. Στον τελικό λογαριασμό, μου χρεώνουν τιμή κιλοβατώρας χωρίς έκπτωση συνέπειας.

Παίρνω απάντηση: Η έκπτωση συνέπειας αποδίδεται στον επόμενο λογαριασμό, και αφού εσένα δε θα υπάρξει επόμενος, δεν την παίρνεις.

Ανοίγω επικοινωνία στο site της ΡΑΕ και ξαναζητάω την έκπτωση συνέπειας. Παίρνω απάντηση: Βεβαίως, εκδίδουμε έκτακτο λογαριασμό, δώστε μας λογαριασμό να βάλουμε το πιστωτικό.

Φοβερό!

34 λεπτά πριν, naive είπε

Με το νέο πάροχο τώρα, την elpedison, πήγα στο μπλε και είχε δώρο 50€ σε πόντους goformore. Το έχει κάνει κανείς άλλος; Πότε εμφανίζονται οι πόντοι στην κάρτα;

γιατί να καθίσει 5  μήνες;

Έως 150 ημερών 

• Like 1
  • Thanks 1

5 ώρες πριν, lyk_an είπε

Καλησπέρα.
Έχει κάνεις εμπειρία από αποχώρηση απ' το 12,3 σταθερό της ΦΑ, αν τυχόν παίρνουν για καμιά αντιπρόταση όταν δούν αίτηση να φύγεις;

Έχω κλείσει 5μηνο, δεν είμαι φαν του τουρισμού, έχουμε καταναλώσεις 950-1200 kwh τους καλοκαιρινούς μήνες, μου φαίνεται σοφό να δώσω το ~40εύρω ρήτρα στη ΦΑ για να πηδήξω στο 9,5 6μηνο της προτέργιας.
Το πλάνο ήτανε να την έκανα τελευταίο μήνα χωρίς ρήτρα προς αλλό σταθερό αλλά δεν το κόβω Αύγουστο ή και Σεπτέμβρη να 'χει ξεμείνει κάτι κάτω από 10.

Στην ίδια φάση είμαι και εγώ! 

Έφαγα και το επίδομα θέρμανσης που είχε πιστωθεί στο Φυσικό Αέριο και τώρα σκέφτομαι να την κοπανήσω! 

Είμαι στον 6ο μήνα στο σταθερό με τα 0.123€/Kwh. 

Το καλοκαίρι έχω περίπου 700-800Kwh το μήνα αλλά το χειμώνα λόγω αντλίας θα έχω τις διπλές!! 

Τι θα προτείνατε; 

37 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Έως 150 ημερών 

Ο όρος λέει:

«5. Χρόνος Απόδοσης Δώρου: Το Δώρο θα αποδοθεί στον δικαιούχο Πελάτη μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών εκπροσώπησης της παροχής του Πελάτη, όπως περιγράφονται στη Σύμβαση, από τον αρμόδιο Διαχειριστή Δικτύου (ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. / ΕΔΑ Αττικής Α.Ε. / ΕΔΑ Θεσσαλονίκης-Θεσσαλίας Α.Ε.) και αφού πραγματοποιηθεί η εκπροσώπηση της παροχής του Πελάτη από την ELPEDISON και με την προϋπόθεση ότι κατά τη χρονική στιγμή της απόδοσης του Δώρου ο ως άνω δικαιούχος είναι ενεργός Πελάτης της ELPEDISON, ήτοι η αντίστοιχη παροχή του εκπροσωπείται από την ELPEDISON. Η καταληκτική ημερομηνία για την πίστωση του Δώρου είναι εκατό πενήντα (150) ημέρες από την ημερομηνία ολοκλήρωσης της εκπροσώπησης της παροχής του Πελάτη από την ELPEDISON, μετά την παρέλευση της οποίας ουδεμία υποχρέωση για απόδοση του Δώρου έχει η ELPEDISON ή/και η Εθνική Τράπεζα.»

Στον όρο αναφέρεται ότι το υπόψη δώρο θα αποδοθεί στον πελάτη με την ολοκλήρωση των διαδικασιών εκπροσώπησης. 
Η πρόβλεψη περί πίστωσης σε προθεσμία 150 ημερών, προφανώς αφορά το περιθώριο του πελάτη για εξαργύρωση των πόντων. Μόνο έτσι άλλωστε βγάζει νόημα και η κατάληξη του όρου, αλλιώς θα ήταν σαν να σου λένε: θα σου τα δώσουμε σε 150 μέρες, αλλά αν δε σου τα δώσουμε δεν έχουμε καμία ευθύνη.

Αναφέρθηκε από κάποιους για καθυστέρηση της δωροεπιταγής σκλαβενίτη από ελπε. Από 3-6 κι εγώ περιμένω. Με τα τηλ δεν βρήκα άκρη. Έστειλα μεηλ και τους έγραψα ότι θα ανοίξω αίτημα στη ΡΑΕ και με πήραν τηλ μέσα σε 3 λεπτά να μου ζητήσουν συγνώμη για την καθυστέρηση κι ότι θα χρειαστεί να κάνω λίγη ακόμα υπομονή.

Για τους πόντους στην εθνική τράπεζα είπαν ότι μπορεί να πάρει και 150 μέρες μετά την εκπροσώπηση.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, 1comment είπε

Για τους πόντους στην εθνική τράπεζα είπαν ότι μπορεί να πάρει και 150 μέρες μετά την εκπροσώπηση.

Άνοιξε και για αυτό αίτημα στη ΡΑΕ να δεις ότι θα σου πουν ότι θα  τα βάλουν αμέσως

Επεξ/σία από naive
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Snowpank4 είπε

Εμένα ήρθε ξεχωριστός λογαριασμός η εγγύηση πριν καν κλείσω μήνα μόνη της.Δεν είμαι διατεθειμένος να την πληρώσω αλλα θα τους κάνω παγια εντολη κανονικά.Τι κάνω την αγνοώ και ενεργοποιώ την παγια όταν έρθει ο κανονικός λογαριασμος;;

Στο λογαριασμό που ήρθε η εγγύηση μόνη της δεν έχει κωδικό πληρωμής?

Αν έχει βάζεις πάγια και αγνοείς την εγγύηση, αλλιώς περίμενε τον επόμενο χωρίς να πλήρωσης την εγγύηση. Όχι δεν έχει πέναλντι.

@ekrepali η δικιά άποψη?

Επεξ/σία από koriosg4

12 λεπτά πριν, naive είπε

Άνοιξε και για αυτό αίτημα στη ΡΑΕ να δεις ότι θα σου πουν ότι θα  τα βάλουν αμέσως

Το πιθανότερο είναι να λάβει την τυποποιημένη απάντηση για τον όρο των 150 ημερών για την πίστωση,εκτός αν εσύ το δοκίμασες και είχε άλλο αποτέλεσμα. 

17 λεπτά πριν, naive είπε

Ο όρος λέει:

«5. Χρόνος Απόδοσης Δώρου: Το Δώρο θα αποδοθεί στον δικαιούχο Πελάτη μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών εκπροσώπησης της παροχής του Πελάτη, όπως περιγράφονται στη Σύμβαση, από τον αρμόδιο Διαχειριστή Δικτύου (ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. / ΕΔΑ Αττικής Α.Ε. / ΕΔΑ Θεσσαλονίκης-Θεσσαλίας Α.Ε.) και αφού πραγματοποιηθεί η εκπροσώπηση της παροχής του Πελάτη από την ELPEDISON και με την προϋπόθεση ότι κατά τη χρονική στιγμή της απόδοσης του Δώρου ο ως άνω δικαιούχος είναι ενεργός Πελάτης της ELPEDISON, ήτοι η αντίστοιχη παροχή του εκπροσωπείται από την ELPEDISON. Η καταληκτική ημερομηνία για την πίστωση του Δώρου είναι εκατό πενήντα (150) ημέρες από την ημερομηνία ολοκλήρωσης της εκπροσώπησης της παροχής του Πελάτη από την ELPEDISON, μετά την παρέλευση της οποίας ουδεμία υποχρέωση για απόδοση του Δώρου έχει η ELPEDISON ή/και η Εθνική Τράπεζα.»

Στον όρο αναφέρεται ότι το υπόψη δώρο θα αποδοθεί στον πελάτη με την ολοκλήρωση των διαδικασιών εκπροσώπησης. 
Η πρόβλεψη περί πίστωσης σε προθεσμία 150 ημερών, προφανώς αφορά το περιθώριο του πελάτη για εξαργύρωση των πόντων. Μόνο έτσι άλλωστε βγάζει νόημα και η κατάληξη του όρου, αλλιώς θα ήταν σαν να σου λένε: θα σου τα δώσουμε σε 150 μέρες, αλλά αν δε σου τα δώσουμε δεν έχουμε καμία ευθύνη.

Λάθος κάνεις.

Οι πόντοι go4more διαρκούν 1 έτος και αυτό το ορίζει η τράπεζα.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, naive είπε

Εδώ ξέρεις τί οφείλεις να κάνεις ε;;;

Να ενημερώσεις με αποδείξεις τη ΡΑΕ, ότι άλλα απαντάνε σε mail ιδιωτικά και άλλα στην πλατφόρμα της.

Μόλις σου βγάλουν τον έκτακτο, κοπάνα τους ξανά τους βρωμιάρηδες! Τι λεφτά θα έχουν γλυτώσει με αυτή τη "μέθοδο"...

Επεξ/σία από Basketikos_
  • Like 2

23 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Λάθος κάνεις.

Οι πόντοι go4more διαρκούν 1 έτος και αυτό το ορίζει η τράπεζα.

μπορείς να εξηγήσεις τότε την κατάληξη του όρου; 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...