Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί Πάροχοι Ενέργειας v.2

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 minute ago, BrunoB said:

Κατάλαβα, 28/3 η προηγούμενη μέτρηση δεδδηε άρα τέλος Ιουλίου πάλι. Εγώ από Αυγούστου ένδειξη λοιπον. Όταν θα φεύγω 🙂

Λογικά θα σου βγάλουν έναντι κατά προσέγγιση μέχρι 28/3... και ο εκκαθαριστικός θα πάει τον άλλο μήνα και ο τελικός τον άλλον μήνα. Αν έχεις και Κοτ καλά Χριστούγεννα μέχρι να πάρεις τελικό... εγώ ακόμα δεν έχω πάρει τελικό για παροχή Κοτ που τερματίστηκε τον Μάρτιο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 minutes ago, ekrepali said:

Λογικά θα σου βγάλουν έναντι κατά προσέγγιση μέχρι 28/3... και ο εκκαθαριστικός θα πάει τον άλλο μήνα και ο τελικός τον άλλον μήνα. Αν έχεις και Κοτ καλά Χριστούγεννα μέχρι να πάρεις τελικό... εγώ ακόμα δεν έχω πάρει τελικό για παροχή Κοτ που τερματίστηκε τον Μάρτιο.

Σε έχασα λίγο. 28/3 εκκαθαριστικος έχει βγει καιρό τώρα, και οι επόμενοι μηνιαίοι και ο τελικός από elpe μέχρι 8/6, όλα κομπλέ. Και με κοτ.

Ομολογώ πάντως , η ΕΛΠΕ άψογη και γρήγορη στη μηχανογράφηση. Καμία σχέση με Ήρων.

Επεξ/σία από BrunoB

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χαιρεται ,ημουν ελπε και εκανα αιτηση για Ηρων το κιτρινο (ευχαριστω για τα excel ειστε παιχταραδες) και με πηρα. τηλ απο ελπε για προσφορα μπλε τιμολογιο ως Δεκεμβρη 0,89 τιμη 10 ευρω παγιο+ 35 ευρω δωροεπιταγη public .What should i do ?

Επεξ/σία από Ntzimanis

@doomnx πώς μπορούμε να μάθουμε ακριβώς την τιμή kWh για τα κίτρινα για τον μήνα ΙΟΥΝΙΟ; Συγκεκριμένα με ενδιαφέρει το ΗΡΩΝ Solar Generous και το ELPEDISON Smart. Ευχαριστώ!!!

1 ώρα πριν, ekrepali είπε

Για ρίξε τα φώτα σου εδώ.

Κατ'αρχας είναι φανερό ότι κουμπωσαν τον όρο του 6μηνου στη μηχανογράφηση όλων των προγραμμάτων και γι'αυτό δε μπήκε στον συμφορουμητη.

Προφανώς όσοι υπέγραψαν χωρίς όρο 6μηνου θα δικαιωθούν μέσω rae.

Το θέμα είναι γιατί δεν άλλαξαν τους όρους του Generous Bonus και του Solar Bonus ακόμα;

Θυμάμαι ότι η νομοθεσία τούς επιτρέπει να αλλάζουν τους ειδικούς όρους στα κίτρινα κάθε 6μηνο ή κάνω λάθος; Μήπως δηλαδή δε μπορούν να τους αλλάξουμε ακόμα.

Σε κάθε περίπτωση μόλις σκάσουν καταγγελίες στο myrae, μάλλον θα αποσύρουν από το econtract ό,τι απέμεινε.

Περιμένω να δω και τους δικούς μου λογαριασμούς πριν κάνω γενικεύσεις. 

Το Solar είναι πανάρχαιο, αν ήθελαν μπορούσαν να αλλάξουν τους όρους. 

Επίσης δεν μπορούν να το αποσύρουν και εύκολα το Solar γιατί πρέπει να κρατηθεί σε ισχύ για 20 χρόνια 😅

Δεν μας είπε όμως πόσα 50άρικα έχει πάρει το τελευταίο εξάμηνο.

1 λεπτό πριν, atom7 είπε

@doomnx πώς μπορούμε να μάθουμε ακριβώς την τιμή kWh για τα κίτρινα για τον μήνα ΙΟΥΝΙΟ; Συγκεκριμένα με ενδιαφέρει το ΗΡΩΝ Solar Generous και το ELPEDISON Smart. Ευχαριστώ!!!

Ιστορικό τιμών στο εξέλ

27 λεπτά πριν, Ntzimanis είπε

Χαιρεται ,ημουν ελπε και εκανα αιτηση για Ηρων το κιτρινο (ευχαριστω για τα excel ειστε παιχταραδες) και με πηρα. τηλ απο ελπε για προσφορα μπλε τιμολογιο ως Δεκεμβρη 0,89 τιμη 10 ευρω παγιο+ 35 ευρω δωροεπιταγη public .What should i do ?

ΗΡΩΝ

• Thanks 1

1 ώρα πριν, BrunoB είπε

Είμαι από 8/6 στη volton και ακόμα δεν έχει ανοίξει η περίοδος καταχώρησης ενδείξεων, ενώ πάντα και σε όποιον πάροχο ήμουν άνοιγε τέλη μηνός. Έχουμε ανάλογα εμπειρία? Μου απαντάνε :

"Ακόμα δε γνωρίζουμε πότε θα πραγματοποιηθεί η επόμενη καταμέτρηση και δεν έχει εκδοθεί ακόμα ο λογαριασμός για να σας ενημερώσω να καταχωρήσετε ο ίδιος την ένδειξη σας."

Εγώ ενεργοποιήθηκα volton 12 Μαίου και ακόμα δεν έχει ανοίξει, αλλά ούτε και έχει βγει λογαριασμός

• Thanks 1

19 minutes ago, doomnx said:

Επίσης δεν μπορούν να το αποσύρουν και εύκολα το Solar γιατί πρέπει να κρατηθεί σε ισχύ για 20 χρόνια 😅

Το Ε.Ν.Α είναι υποχρεωμένοι να κρατήσουν 20 χρόνια. Το Solar το βαφτίζουν κι αύριο αν θέλουν. 😛

• Thanks 1

Διάβασα λίγο πιο πάνω ότι αν κάποιος πάει στον ΗΡΩΝ έστω και για μια μέρα, θα πάρει κανονικά τα 50 ευρώ. Αυτό ισχύει ή κατάλαβα κάτι λάθος;

14 minutes ago, Stak5 said:

Διάβασα λίγο πιο πάνω ότι αν κάποιος πάει στον ΗΡΩΝ έστω και για μια μέρα, θα πάρει κανονικά τα 50 ευρώ. Αυτό ισχύει ή κατάλαβα κάτι λάθος;

ισχύει , αλλα για ποιον λογο να πας για μια μερα ;

1 hour ago, BrunoB said:

Σε έχασα λίγο. 28/3 εκκαθαριστικος έχει βγει καιρό τώρα, και οι επόμενοι μηνιαίοι και ο τελικός από elpe μέχρι 8/6, όλα κομπλέ. Και με κοτ.

Ομολογώ πάντως , η ΕΛΠΕ άψογη και γρήγορη στη μηχανογράφηση. Καμία σχέση με Ήρων.

Λογικά θα σου βγάλουν έναντι κατά προσέγγιση μέχρι 28/3  28/7... και ο εκκαθαριστικός μεχρι 28/7 θα τιμολογηθεί τον Αύγουστο και ο τελικός τον άλλον μήνα.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, ekrepali είπε

Το Ε.Ν.Α είναι υποχρεωμένοι να κρατήσουν 20 χρόνια. Το Solar το βαφτίζουν κι αύριο αν θέλουν. 😛

Αυτό που φοβάμαι ότι θα γίνει είναι να κρατήσουν γενικά το Solar σαν πρόγραμμα αλλά να το βγάλουν από το econtract. Όπως έκαναν και με σχεδόν όλα τα παλαιότερα προγράμματα.

Επεξ/σία από fotis1997
  • Like 2

56 λεπτά πριν, Lewnidas1995 είπε

ισχύει , αλλα για ποιον λογο να πας για μια μερα ;

Για να πάρω τα 50 ευρώ και να πάω NRG

6 ώρες πριν, tengai34 είπε

Χθες πηρα τα 40 για σκλαβενιτη απο elpedison μετα απο τηλεφωνο που εκανα στις 31/06 . Συμβολαιο ειχα κανει στις 22/05 .

Τις επιταγές στις στέλνουν με φάκελο ή είναι ηλεκτρονικές όπως του public?

Τις επιταγές τις στέλνουν με courier.Εγώ τους ενόχλησα τηλεφωνικά μετά από ένα μήνα ενεργοποίησης περίπου  και στάλθηκαν γρήγορα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, doomnx είπε

Ιστορικό τιμών στο εξέλ

Ευχαριστώ, δεν σκέφτηκα να ανοίξω αυτό το tab! 🥹

34 λεπτά πριν, Stak5 είπε

Για να πάρω τα 50 ευρώ και να πάω NRG

Παρόλο που τυπικά μπορείς και είναι δικαίωμά σου, πρακτικά δεν είναι σωστή τακτική, μακροπρόθεσμα θα βγεις (όπως και όλοι μας αν το κάναμε αυτό) χαμένος. Διότι πολύ απλά αν το κάνουν όλοι αυτό, θα σταματήσουν να το δίνουν σαν δώρο οι εταιρίες και έτσι όταν θα θες να το ξαναπάρεις δεν θα μπορείς.

Καλύτερα να κάτσεις όσες μέρες χρειαστεί ώσπου να "φαγωθούν" τα 50€ (δηλαδή περίπου 160 kWh) και μετά να πας σε όποιον άλλο πάροχο επιθυμείς.

Για αυτό έλεγα σε προηγούμενο ποστ ότι "έτσι παίρνουμε το max" αγαπητέ @doomnx - γνωρίζοντας ότι υπάρχει πολύς κόσμος που αν μάθει ότι κάποιος μοιράζει 50ρικα θα προσπαθήσει να το εκμεταλλευτεί με λάθος τρόπο, αναγκάζοντας τις εταιρίες να τα κόψουν και έτσι -τελικά- να παίρνουμε το minimum μακροπρόθεσμα.

Επεξ/σία από atom7
  • Like 2

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...