Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί Πάροχοι Ενέργειας v.2

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, messinia3 είπε

Συμφωνώ απόλυτα με τη λογική σου, γι αυτό κι εγώ προσωπικά έχω επιλέξει το συγκεκριμένο πρόγραμμα βασιζόμενος και στην ιστορικότητα της ΤΕΑ και την αναμενόμενη ζήτηση ενέργειας για την προσεχή περίδο. Όμως παραμένει ένα πρόγραμμα που βασίζεται σε τρέχουσα ΤΕΑ και με τόσα ανοικτά μέτωπα πανευρωπαικά λέω ότι κρατάμε μικρό καλάθι, παρακολουθούμε την πορεία της (π.χ. προσωπικά περίμενα αποκλιμάκωση της ΤΕΑ το Σεπτέμβριο, δεν επιβεβαιώνομαι προς ώρας) και αν χρειαστεί πηδάμε γρήγορα από το καράβι, αφού δεν υπάρχει δέσμευση.

Δεν μπορείς να κρίνεις από τις πρώτες 6 μέρες την ΤΕΑ ολόκληρου του μήνα. Την τελευταία εβδομάδα ξεκαθαρίζει το τοπίο.

Αν πάρεις τον κυλιόμενο μέσο ανά 30 ημέρες, η ΤΕΑ βαίνει φθίνουσα.

Επεξ/σία από doomnx
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

3 λεπτά πριν, doomnx είπε

Δεν μπορείς να κρίνεις από τις πρώτες 6 μέρες την ΤΕΑ ολόκληρου του μήνα. Την τελευταία εβδομάδα ξεκαθαρίζει το τοπίο.

Επαναλαμβάνω ότι συμφωνούμε. Η τελική τιμή όμως του συγκεκριμένου προγράμματος δεν είναι γνωστή εκ των προτέρων. Αν λοιπόν πάμε σε σύγκριση μήνα και μόνο θεωρώ αρκετά πιθανό το win more της elpe (με τα 15 ευρώ από winback) να βγει φθηνότερο από το smart night της ζενιθ αποκλειστικά για Σεπτέμβριο. Αυτό που θέλω να πω (κι εσύ φυσικά το ξέρεις πολύ καλά και βοηθάς απίστευτα προς αυτή την κατεύθυνση το forum) είναι ότι παραθέτουμε δεδομένα και πληροφορίες και ο καθένας αποφασίζει μόνος του ποια είναι η καλύτερη επιλογή για τον ίδιο. Είναι αρκετοί που μία ανταγωνιστική τιμή kwh τους είναι αρκετό και δεν έχουν το χρόνο ή τη διάθεση να ψάχνονται διαρκώς. Για μία ακόμα φορά προσωπικά σε ευχαριστώ για την τεράστια συμβολή σου στο νήμα και το καταπληκτικό excel που συντηρείς.

• Like 3

11 λεπτά πριν, doomnx είπε

Αν πάρεις τον κυλιόμενο μέσο ανά 30 ημέρες, η ΤΕΑ βαίνει φθίνουσα.

9/8/2024-7/9/2024: 135.52 €/MWh
10/7/2024-8/8/2024: 142.41 €/MWh

• Like 5

27 λεπτά πριν, messinia3 είπε

Συμφωνώ απόλυτα με τη λογική σου, γι αυτό κι εγώ προσωπικά έχω επιλέξει το συγκεκριμένο πρόγραμμα βασιζόμενος και στην ιστορικότητα της ΤΕΑ και την αναμενόμενη ζήτηση ενέργειας για την προσεχή περίδο. Όμως παραμένει ένα πρόγραμμα που βασίζεται σε τρέχουσα ΤΕΑ και με τόσα ανοικτά μέτωπα πανευρωπαικά λέω ότι κρατάμε μικρό καλάθι, παρακολουθούμε την πορεία της (π.χ. προσωπικά περίμενα αποκλιμάκωση της ΤΕΑ το Σεπτέμβριο, δεν επιβεβαιώνομαι προς ώρας) και αν χρειαστεί πηδάμε γρήγορα από το καράβι, αφού δεν υπάρχει δέσμευση.

Αυτό δεν είναι τόσο απλό, γιατί εκείνη της στιγμή (αν έχει γίνει πανικός) λογικά π.χ. τα σταθερά δεν θα είναι στα σημερινά επίπεδα του 0,095€. Αυτός είναι άλλωστε ένας από τους βασικούς λόγους (αφού εξάντλησα φυσικά και το5μηνο δώρο της Elpe) που διάλεξα τώρα σταθερό, για να καλύψω τον χαμό του χειμώνα που φθάνω 800 με 900 kw εξαιτίας της θέρμανσης. Φυσικά μπορεί να την πατήσω, αλλά προτίμησα την σχετική σταθερότητα (και την ενναλλακτική φυσικά να μπορώ να πάω σε άλλο πρόγραμμα, αν στην τελική οι τιμές φθάσουν στον πάτο....😁)

• Like 3

Όσο για το Win More με win-back, @messinia3, με ΤΕΑ 135 βγαίνει βγαίνει φθηνότερο αυτό το μήνα κατά 5-6 €. Με ΤΕΑ 123 στο τέλος του μήνα που αναμένω, κοστίζουν το ίδιο. Αλλά δίνουν σε όλους win-back? Τον επόμενο μήνα τι γίνεται; Θα υπάρχει το πρόγραμμα της ZeniΘ για κάποιον που θέλει να εξασφαλιστεί πιο μακροπρόθεσμα;

Εσύ ως τουρίστας θα έπρεπε να κοιτάς μόνο τη 2η γραμμή στο σύνολο του εξέλ μου και τπτ άλλο. Ένας που δεν είναι τουρίτσας ούτε τον Σεπτέμβριο θα κλάψει ούτε κανέναν μήνα εκτός φοβερού απροόπτου.

Για όποιον θέλει σταθερότητα και σιγουριά, υπάρχει και το φύλλο για τα μπλε, μην το ξεχνάμε.

• Like 3

8 λεπτά πριν, akisdg είπε

Αυτό δεν είναι τόσο απλό, γιατί εκείνη της στιγμή (αν έχει γίνει πανικός) λογικά π.χ. τα σταθερά δεν θα είναι στα σημερινά επίπεδα του 0,095€. Αυτός είναι άλλωστε ένας από τους βασικούς λόγους (αφού εξάντλησα φυσικά και το5μηνο δώρο της Elpe) που διάλεξα τώρα σταθερό, για να καλύψω τον χαμό του χειμώνα που φθάνω 800 με 900 kw εξαιτίας της θέρμανσης. Φυσικά μπορεί να την πατήσω, αλλά προτίμησα την σχετική σταθερότητα (και την ενναλλακτική φυσικά να μπορώ να πάω σε άλλο πρόγραμμα, αν στην τελική οι τιμές φθάσουν στον πάτο....😁)

Σε σένα ποντάρω και πιστεύω ότι τώρα που έκλεισες σταθερό η ΤΕΑ θα φθάσει στο πάτωμα.😂Ε καλά άμα γίνει σύραξη κάπου θα προλάβουμε να κλείσουμε την ίδια μέρα🤣

2 λεπτά πριν, doomnx είπε

Όσο για το Win More με win-back, @messinia3, με ΤΕΑ 135 βγαίνει βγαίνει φθηνότερο αυτό το μήνα κατά 5-6 €. Με ΤΕΑ 123 στο τέλος του μήνα που αναμένω, κοστίζουν το ίδιο. Αλλά δίνουν σε όλους win-back? Τον επόμενο μήνα τι γίνεται; Θα υπάρχει το πρόγραμμα της ZeniΘ για κάποιον που θέλει να εξασφαλιστεί πιο μακροπρόθεσμα;

Εσύ ως τουρίστας θα έπρεπε να κοιτάς μόνο τη 2η γραμμή στο σύνολο του εξέλ μου και τπτ άλλο. Ένας που δεν είναι τουρίτσας ούτε τον Σεπτέμβριο θα κλάψει ούτε κανέναν μήνα εκτός φοβερού απροόπτου.

Για όποιον θέλει σταθερότητα και σιγουριά, υπάρχει και το φύλλο για τα μπλε, μην το ξεχνάμε.

Εγώ το κάνω ακτινογραφία το excel σου μην ανησυχείς...😊

• Thanks 1
  • Haha 3

Απορω γιατι αγχωνεστε... ο Σεπτεμβρης για το Smart Night θα ειναι απο 0.0989-0.1079/kwh μετα την εκπτωση. Παραπανω δεν προκειται ... εκτος αν τα ουκρανα αποφασισουν να ανατιναξουν κανεναν κεντρικο αγωγο αεριου πανω στον μεθυσι τους  😛

• Like 1
  • Haha 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, mdkamael είπε

Απορω γιατι αγχωνεστε... ο Σεπτεμβρης για το Smart Night θα ειναι απο 0.0989-0.1079/kwh μετα την εκπτωση. Παραπανω δεν προκειται ... εκτος αν τα ουκρανα αποφασισουν να ανατιναξουν κανεναν κεντρικο αγωγο αεριου πανω στον μεθυσι τους  😛

Έχει τύψεις ο @messinia3 που δεν πήγε στο Win More, γιατί θα πληρώσει 5 ευρώ παραπάνω!

Επεξ/σία από doomnx
  • Haha 4

Πάντως αν γίνει ο χαμός που έγινε πριν 2 χρόνια και φέτος το χειμώνα, ούτε τα σταθερά θα μείνουν όρθια, όπως δεν έμειναν και τότε (εκτός από την ακατανόμαστη), οπότε μην νομίζετε όσοι έχετε σταθερό ότι θα γλυτώσετε όποια απότομη αύξηση μπορεί να έρθει...

• Like 2

19 λεπτά πριν, doomnx είπε

Έχει τύψεις ο @messinia3 που δεν πήγε στο Win More, γιατί θα πληρώσει 5 ευρώ παραπάνω!

Στο win more ήμουν για 10 ολόκληρες ημέρες...αναπολώ τις εποχές που παρακολουθούαμε την ΤΕΑ απλά για να υπολογίσουμε ποτέ φαγωνεται το δώρο των 50-100 ευρώ στον πρώτο λογαριασμό...τώρα πληρώνουμε κιόλας για ρεύμα 😅

• Haha 4

Βρε τον Ηρων σπιρτάδα λέμε. Χθές εκδόθηκε λογαριασμός απο 11 μέχρι μεχρι 31/08 και σήμερα φάνηκε αναλυτικα΄ο λογαριασμός. 

Για διαρκεια 21 ημερών και 129 Kwh πλήρωσα 22.55 ευρώ. Πίστωσαν κανονικά τα 50 ευρώ για δευτερη φορά μετά απο αίτηση e-contract μετά απο ενα μήνα που επεστρεψα στον Ηρων.

Το Yellow One Home τελικά παίρνει κανονικά κρατική επιδότηση Τ.Ε.Μ

Γιατι βλέπω αφαιρούν 2.06 ευρω.

• Like 9

• Super Moderators

Aν δεν μπορείτε (δεν θέλετε, οτιδήποτε) να γράψετε κάτι δημόσια, το να το πετάτε έτσι στον αέρα και μετά "στείλε μου pm να σου δώσω στοιχεία" δεν είναι θεμιτό.

• Like 12
  • Thanks 2

16 λεπτά πριν, madboy είπε

Βρε τον Ηρων σπιρτάδα λέμε. Χθές εκδόθηκε λογαριασμός απο 11 μέχρι μεχρι 31/08 και σήμερα φάνηκε αναλυτικα΄ο λογαριασμός. 

Για διαρκεια 21 ημερών και 129 Kwh πλήρωσα 22.55 ευρώ. Πίστωσαν κανονικά τα 50 ευρώ για δευτερη φορά μετά απο αίτηση e-contract μετά απο ενα μήνα που επεστρεψα στον Ηρων.

Το Yellow One Home τελικά παίρνει κανονικά κρατική επιδότηση Τ.Ε.Μ

Γιατι βλέπω αφαιρούν 2.06 ευρω.

Ο Ήρων είναι μια όαση τουρισμού σε περίοδο ξηρασίας.

Και σε μένα το ίδιο. Ενώ είχα πάρει bonus εγγραφής πριν από δύο μήνες μου το έδωσαν ξανά. Και η επιδότηση κανονικά.

• Like 4

Να ελπίζω και για ενα ακόμα 50αρικο αν φύγω και επιστρέψω πάλι σε αυτούς; 😁😁😁

Ευσεβεις πόθοι. 🤣

Αρχές Ιανουαρίου όπως θυμούνται οι παλιοί είχα ενα μεγάλο μπλέξιμο με την καταχώρηση ενδείξεων στην Volton.

Το πρόβλημα το έλυσαν στο 50% καθώς πλήρωσα αυξημένες ΥΚΩ στον προηγούμενο πάροχο. Μέχρι τον Ιουλιο που έδιναν τις 500 πρώτες Kwh δωρεαν σε δυο παροχές τους είχα επισκεφθεί τουλάχιστον 5 φορές και είχα ενα καλό κέρδος. Η τωρινή μου αποψη για την Volton μετά απο αυτά έχει βελτιωθει αρκετά.

Τον Ηρων μέχρι πριν κανα δίμηνο ούτε σκεφτόμουν να κάνω αίτηση λόγω των μπερδεμάτων με την απόδοση των 50 ευρω.

Εφόσον φαίνεται οτι έλυσαν αυτό το πρόβλημα όντως φαίνεται καλος τουριστικός προορισμός.

3 λεπτά πριν, madboy είπε

Εφόσον φαίνεται οτι έλυσαν αυτό το πρόβλημα όντως φαίνεται καλος τουριστικός προορισμός.

Ρεαλιστικά είναι ο μόνος «παραδοσιακός» τουριστικός προορισμός.

• Like 5

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...