Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί Πάροχοι Ενέργειας v.2

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

18 λεπτά πριν, mdkamael είπε

Μην το φοβασαι... κινδυνολογουμε λιγακι εδω μεσα επειδη τη βρισκουμε... πιο επικυνδινα ζουνε αυτοι που μενουν ακομη στο πρασινο της ΔΕΗ 😛

Είναι και μερικοί που έχουν ξεμείνει σε προγράμματα με τιμή kwh 0,20+....αυτοί παίζουν με τη φλόγα μάλλον. 😅

• Haha 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

20 λεπτά πριν, mdkamael είπε

Μην το φοβασαι... κινδυνολογουμε λιγακι εδω μεσα επειδη τη βρισκουμε... πιο επικυνδινα ζουνε αυτοι που μενουν ακομη στο πρασινο της ΔΕΗ 😛

Το σκότωσες. 😂

• Haha 3

Καλησπέρα.

Επανέρχομαι μετά από 1,5 μήνα στο θέμα της μη απόδοσης έκπτωσης συνέπειας τελικού εκκαθαριστικού από NRG και για την οποία έκανα παράπονο στην ΡΑΕ. Απάντησε τελικά θετικά η NRG εντός 10 ημερών ότι θα βγει νέος έκτακτος εκκαθαριστικός με την απόδοση της συνέπειας μετά τις 16/08/24 (τελική ημ/νια πληρωμής  του τελικού εκκαθαριστικού) και ότι μπορώ να επικοινωνήσω μαζί τους είτε στο [email protected] είτε τηλεφωνικά προς το τέλος Αυγούστου για να ενημερωθώ σχετικά με την έκδοση του εν λόγω λογαριασμού. Έστειλα email στις 30/08/24 το οποίο "διαβάστηκε" μόλις χτες... και αφού είχα καλέσει από προχτές στην εξυπηρέτηση που φυσικά δεν ήξεραν καν τι γίνεται... Το ερώτημα μου είναι το εξής:

Προχωράω κατευθείαν με Συνήγορο του καταναλωτή  ή περιμένω 2-3 μέρες ακόμα? Ξέρει κανείς αν παίρνει τόσο χρόνο η διαδικασία?..μιλάμε για 5-10 ευρώ που πιο πολύ θέλω να τα πάρω πίσω για το γαμώτο που αναγκαζόμαστε να μπλέκουμε με τέτοιες διαδικασίες γιατί ζούμε στην χώρα του παραλόγου .. Ευχαριστώ πολύ.

• Like 2

59 λεπτά πριν, dou74 είπε

Καλησπέρα.

Επανέρχομαι μετά από 1,5 μήνα στο θέμα της μη απόδοσης έκπτωσης συνέπειας τελικού εκκαθαριστικού από NRG και για την οποία έκανα παράπονο στην ΡΑΕ. Απάντησε τελικά θετικά η NRG εντός 10 ημερών ότι θα βγει νέος έκτακτος εκκαθαριστικός με την απόδοση της συνέπειας μετά τις 16/08/24 (τελική ημ/νια πληρωμής  του τελικού εκκαθαριστικού) και ότι μπορώ να επικοινωνήσω μαζί τους είτε στο [email protected] είτε τηλεφωνικά προς το τέλος Αυγούστου για να ενημερωθώ σχετικά με την έκδοση του εν λόγω λογαριασμού. Έστειλα email στις 30/08/24 το οποίο "διαβάστηκε" μόλις χτες... και αφού είχα καλέσει από προχτές στην εξυπηρέτηση που φυσικά δεν ήξεραν καν τι γίνεται... Το ερώτημα μου είναι το εξής:

Προχωράω κατευθείαν με Συνήγορο του καταναλωτή  ή περιμένω 2-3 μέρες ακόμα? Ξέρει κανείς αν παίρνει τόσο χρόνο η διαδικασία?..μιλάμε για 5-10 ευρώ που πιο πολύ θέλω να τα πάρω πίσω για το γαμώτο που αναγκαζόμαστε να μπλέκουμε με τέτοιες διαδικασίες γιατί ζούμε στην χώρα του παραλόγου .. Ευχαριστώ πολύ.

Ότι νομίζεις.. Κάνε μια ερώτηση στον συνήγορο..Και βλέπεις σε μερικές μέρες.. 

Παράπονα πελατων.. 

https://www.ienergeia.gr/xristika/33083/lathi-stous-logariasmoys-reymatos-otan-ginetai-allagi-paroxou

• Thanks 2

Σε αίτηση e-contract στον Ήρων για δεύτερη φορά μετά από ένα μήνα που είχα πάει σε άλλο πάροχο, μου αποδόθηκαν κανονικά τα 50 ευρώ. Όπως ακριβώς δηλαδή μου είχαν πει και στο τηλέφωνο αλλά είχα τους ενδοιασμούς μου.Και το πιο αξιοσημείωτο είναι ότι μου έδινε περιθώριο καταμέτρησης από 28 έως 31 Αυγούστου και ότι στις 31 εκδόθηκε λογαριασμός και χθες το απόγευμα εμφανίστηκε το ποσό στην εφαρμογή χωρίς όμως να είναι διαθέσιμος ο αναλυτικός λογαριασμός για κατέβασμα. 

Τι παίζει, έγινε καμία μεταγραφή στο λογιστήριο ή λόγω καλοκαιρινών διακοπών θέλουν άμεσα χρήματα; 😀

Εννοείται πάντως ότι μόνο ως θετικό λαμβάνω το γεγονός για τόσο γρήγορη έκδοση λογαριασμού.

• Like 2

3 ώρες πριν, madboy είπε

Σε αίτηση e-contract στον Ήρων για δεύτερη φορά μετά από ένα μήνα που είχα πάει σε άλλο πάροχο, μου αποδόθηκαν κανονικά τα 50 ευρώ. Όπως ακριβώς δηλαδή μου είχαν πει και στο τηλέφωνο αλλά είχα τους ενδοιασμούς μου.Και το πιο αξιοσημείωτο είναι ότι μου έδινε περιθώριο καταμέτρησης από 28 έως 31 Αυγούστου και ότι στις 31 εκδόθηκε λογαριασμός και χθες το απόγευμα εμφανίστηκε το ποσό στην εφαρμογή χωρίς όμως να είναι διαθέσιμος ο αναλυτικός λογαριασμός για κατέβασμα. 

Τι παίζει, έγινε καμία μεταγραφή στο λογιστήριο ή λόγω καλοκαιρινών διακοπών θέλουν άμεσα χρήματα; 😀

Εννοείται πάντως ότι μόνο ως θετικό λαμβάνω το γεγονός για τόσο γρήγορη έκδοση λογαριασμού.

Εcontract στο solar η σε άλλο πρόγραμμα?(για τα 50 ρωταω)

• Like 1

4 ώρες πριν, madboy είπε

Έχει να κάνει με το κύκλο τιμολόγησης.Χθες εμφανίστηκε και σε εμένα 1ος λογαριασμός μετά από 37 μέρες όμως.

Παρεμπιπτόντως μπήκε και το 50αρι στο σολαρ που δεν είχε τον όρο του 6μηνου,το οποίο άλλαξα σε one.

• Like 2
  • Thanks 1

10 hours ago, dou74 said:

Προχωράω κατευθείαν με Συνήγορο του καταναλωτή  ή περιμένω 2-3 μέρες ακόμα? 

Περίμενε καμία βδομάδα μήπως εννοούσαν 10 εργάσιμες... Συν πόσες μέρες κάνει να εμφανιστεί ο λογαριασμός μετά την έκδοση.

Και μη μπλέκεις με στκ, κάνε ξανά αίτημα στο myrae και γράψε 'σε συνεχεια του προηγούμενου'... και ξεκαθάρισε εκ των προτέρων ότι θα απορρίψεις οποιαδήποτε απάντηση τους εάν δεν έχουν εκδώσει το λογαριασμό πρώτα.

• Like 2

Καλημέρα σε όλους 

Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση. έχω elpedison σταθερό και δηλώνω μέτρηση ενδείκτη κάθε μήνα. 

Κάθε μήνα η ένδειξη ήταν 220kwh±5. Όλοι οι λογαριασμοί των προηγούμενων τριών μηνων κυμαίνονταν 72-73€. Στον εκκαθαριστικό με ίδια μέτρησης κατανάλωσης από ΔΕΔΔΗΕ (220 kwh) μου ήρθε  87€. 

Ρώτησα την elpedison και μου είπανε ότι είναι λόγω του ότι οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις γίνονται για το σύνολο των kwh. 

Είναι φυσιολογικά αυτά τα 14 ευρω παραπάνω από τη στιγμή που δηλώνεις κάθε μήνα μέτρηση και υποτίθεται σου έρχεται εκκαθαριστικος κάθε μήνα.

5 λεπτά πριν, panagostsa είπε

Καλημέρα σε όλους 

Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση. έχω elpedison σταθερό και δηλώνω μέτρηση ενδείκτη κάθε μήνα. 

Κάθε μήνα η ένδειξη ήταν 220kwh±5. Όλοι οι λογαριασμοί των προηγούμενων τριών μηνων κυμαίνονταν 72-73€. Στον εκκαθαριστικό με ίδια μέτρησης κατανάλωσης από ΔΕΔΔΗΕ (220 kwh) μου ήρθε  87€. 

Ρώτησα την elpedison και μου είπανε ότι είναι λόγω του ότι οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις γίνονται για το σύνολο των kwh. 

Είναι φυσιολογικά αυτά τα 14 ευρω παραπάνω από τη στιγμή που δηλώνεις κάθε μήνα μέτρηση και υποτίθεται σου έρχεται εκκαθαριστικος κάθε μήνα.

Ειναι σωστες οι ενδειξεις; Δεν περναει ο Δεδδηε για την μηνιαια; 

Ο παροχος σου εδωσε αυτη την απαντηση;

Με πήραν τηλέφωνο από Ήρωνα για αντιπροσφορά στην αλλαγή από Yellow Home σε Zenith Smart Night. Μου πρότειναν το Blue Generous Home με 10€ πίστωση ανά μήνα για 10 μήνες για να καλύψει το μεγάλο πάγιο που έχει το πρόγραμμα.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω elpedison σταθερό στα 0,9 με 10αρικο πάγιο, κατανάλωση 2500kwh/τετράμηνο πλέον λόγω ηλεκτρικού αυτοκινήτου. 

Υπάρχει κάποιο κόλπο με τις ρυθμιζόμενες; Με σφάξανε στον τελευταίο εκκαθαριστικό. 
Αν βάλω νυχτερινό πχ, για εκείνες τις ώρες κάνει "reset" το όριο; 

Επεξ/σία από Stavmitsos

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Stavmitsos said:

Έχω elpedison σταθερό στα 0,9 με 10αρικο πάγιο, κατανάλωση 2500kwh/τετράμηνο πλέον λόγω ηλεκτρικού αυτοκινήτου. 

Υπάρχει κάποιο κόλπο με τις ρυθμιζόμενες; Με σφάξανε στον τελευταίο εκκαθαριστικό. 
Αν βάλω νυχτερινό πχ, για εκείνες τις ώρες κάνει "reset" το όριο; 

Καλά εννοείται ότι βάζεις νυχτερινό, χθες κιόλας. Για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, δες και αυτό το πρόγραμμα από την Elpedison: https://www.elpedison.gr/el/gia-to-spiti/revma/elpedison-drive-green-welcome-electricity_133292/

edit: δες ποστ από @atom7

Επεξ/σία από darkmatinee
  • Like 2

Καλημέρα σε όλους. Πηγαίνω πρώτη φορά σε ενοίκιο και έχω τη δυνατότητα να επιλέξω πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας. Στο πατρικό μου χρησιμοποιούμε ανέκαθεν ΔΕΗ. Επειδή δεν γνωρίζω τι πρέπει να προσέξω και τι λεπτομέρειες να διαβάσω, υπάρχει κάποιος οδηγός ή κάποιες συμβουλές; Πρόκειται για διαμονή στην Αθήνα για ένα άτομο με καθημερινές ανάγκες. 

Υ.Σ. : Σκέφτηκα να αναζητήσω για παρόμοιες απορίες ανά το φόρουμ, αλλά θεώρησα πιο άμεσο να δημιουργήσω νέο σχόλιο. Ευχαριστώ.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...