Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, doomnx είπε

Μεικτά = χαρακτηριστικά από σταθερά και κυμαινόμενα λέει.

Μεικτά εννοεί αυτά που είναι κλειδωμένα για λίγους μήνες και μετά γυρνάνε σε κυμαινόμενα όπως το Yellow One της ΗΡΩΝ, το Win More της ΕΛΠΕ κλπ.

Τα προγράμματα με τύπο α*ΤΕΑ+Β καθώς και αυτά με τύπο Βασική Τιμή Προμήθειας + Μηχανισμός Διακύμανσης είναι κυμαινόμενα και όχι μεικτά. 

Εσυ λες οτι θα πάρουμε την επιδότηση δλδ;
γιατι εγω  καταλαβαίνω πως αυτοι με πράσινο κ κίτρινο που η τελική τιμή μετά την εφαρμογή εκπτώσεων είναι κάτω απο τα 14 λεπτά δεν θα την λάβουν.

Μακαρι να μην καταλαβαινω καλα κ να την παρουμε,το ευχομαι 😄

Επεξ/σία από akiskar123
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, akiskar123 είπε

Εσυ λες οτι θα πάρουμε την επιδότηση δλδ;
γιατι εγω  καταλαβαίνω πως αυτοι με πράσινο κ κίτρινο που η τελική τιμή μετά την εφαρμογή εκπτώσεων υπερβαίνει τα 14 λεπτά δεν θα την λάβουν.

Δεν γράφει αυτό στο ΦΕΚ. Λέει ξεκάθαρα για κίτρινα που έχουν μεικτά χαρακτηριστικά. Ούτε για πράσινα ούτε για λοιπά κίτρινα. 

Έτσι όπως είναι γραμμένο πρέπει να τη λάβουν όλα τα κυμαινόμενα.

Πράσινα κάτω των 15 λεπτών δεν υπάρχουν. Το φθηνότερο ήταν της ΔΕΗ. Όσα κίτρινα μένουν στην κατηγορία ex-ante είναι άνω των 15 λεπτών (4All) ή κλειδωμένα για μήνες (Yellow One, Win More, Flex). Μόνη εξαίρεση το Value Easy της Protergia στα 9 λεπτά που σύμφωνα με τη σελίδα της θα πάρει την κρατική επιδότηση κανονικά.

Εφόσον θα πάρει το Value Easy των 9 λεπτών, το λογικό συμπέρασμα είναι ότι θα πάρουν επιδότηση όλα τα ex-post.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, doomnx είπε

Στο ΦΕΚ γίνεται λόγος για μεικτά μόνο. Το Smart Night δεν είναι μεικτό.

Όχι. Κάθε μέρα έχει τιμή.

Ήδη υπάρχουν τιμολόγια με 20 αλλά και 28 λεπτά. Ο νόμος πάει με βάση το πράσινο της ΔΕΗ και τον Αύγουστο έδωσε μόλις 0.016 €/kWh, μέγιστο 8 €.

Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας Power Home Smart Night, κάτω από 10 λεπτά χωρίς πάγιο.

Τίποτα, ενημερώνονται αυτόματα 

Γι'αυτό το έβγαλα εντελώς από το εξελ. 

Τα 50 € εμφανίζονται ως πίστωση στη χρέωση προμήθειας του εκκαθαριστικού και επιβαρύνονται με ΦΠΑ και ΔΕΤΕ.

Screenshot_20240831-230129.png.27b3d49b00a9fb86422bc1d337421fb4.png

Τα παραδείγματα της ZeniΘ έχει αποδειχθεί ότι δεν είναι θέσφατα. Η επιδότηση είναι οριζόντια 0.016 €/kWh για τις πρώτες 500 kWh, εμφανίζεται σε ξεχωριστό πεδίο ως επιδότηση ΤΕΜ και δεν έχει να κάνει με υπολογισμούς εκπτώσεων για την τελική τιμή προμήθειας.

Ακριβώς.

Υπάρχουν ακριβότερα και φθηνότερα από την ΔΕΗ. Ο νόμος πάει με την ΔΕΗ επειδή έχει το 65% της αγοράς.

Θα μπορούσε να πάει με το φθηνότερο πάροχο με την λογική: πηγαίνετε ΟΛΟΙ εκεί 

41 λεπτά πριν, akiskar123 είπε

Εαν εχεις προγραμμα που πληρωνεις 19 λεπτα την kwh δεν θα στο παει 15 λεπτα αλλα 17,4 λεπτα,η επιδοτηση ειναι 1,6 λεπτα για ολους και δεν την παιρνεις εαν πληρωνεις την kwh κατω 14 λεπτα.

Ακριβώς.

Αν πληρώνεις και όποιος πληρώνει 0.19 κάνει ένα κόπο, πάει ΔΕΗ και πληρώνει 0.15€

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Ακριβώς.

Υπάρχουν ακριβότερα και φθηνότερα από την ΔΕΗ. Ο νόμος πάει με την ΔΕΗ επειδή έχει το 65% της αγοράς.

Θα μπορούσε να πάει με το φθηνότερο πάροχο με την λογική: πηγαίνετε ΟΛΟΙ εκεί 

Ναι, απλά ο φίλος σου είπε ότι με τις ρυθμιζόμενες και τους φόρους η kWh θα βγει 20 λεπτά και ο λογαριασμός 250 € και τα 8 € είναι ψίχουλα.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, doomnx είπε

Δεν γράφει αυτό στο ΦΕΚ. Λέει ξεκάθαρα για κίτρινα που έχουν μεικτά χαρακτηριστικά. Ούτε για πράσινα ούτε για λοιπά κίτρινα. 

Έτσι όπως είναι γραμμένο πρέπει να τη λάβουν όλα τα κυμαινόμενα.

Πράσινα κάτω των 15 λεπτών δεν υπάρχουν. Το φθηνότερο ήταν της ΔΕΗ. Όσα κίτρινα μένουν στην κατηγορία ex-ante είναι άνω των 15 λεπτών (4All) ή κλειδωμένα για μήνες (Yellow One, Win More, Flex). Μόνη εξαίρεση το Value Easy της Protergia στα 9 λεπτά που σύμφωνα με τη σελίδα της θα πάρει την κρατική επιδότηση κανονικά.

Εφόσον θα πάρει το Value Easy των 9 λεπτών, το λογικό συμπέρασμα είναι ότι θα πάρουν επιδότηση όλα τα ex-post.

Λεει,απλα η εξαιρεση της μη επιδοτησης να ισχυει μονο για τις περιπτωσεις προγραμματων που εγραψες παραπανω ως μεικτα.

image.png.7f571c2801a8e9b71346426077046fcc.png

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, akiskar123 είπε

Λεει,απλα η εξαιρεση της μη επιδοτησης να ισχυει μονο για τις περιπτωσεις προγραμματων που εγραψες παραπανω ως μεικτα.

image.png.7f571c2801a8e9b71346426077046fcc.png

Στην εξαίρεση αναφερόμουν κι εγώ. Η επιδότηση θα δοθεί σε πράσινα και κίτρινα όπως πολύ σωστά κύκλωσες.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, doomnx είπε

Στην εξαίρεση αναφερόμουν κι εγώ. Η επιδότηση θα δοθεί σε πράσινα και κίτρινα όπως πολύ σωστά κύκλωσες

Για να σε δω τωρα,εγω που εχω κιτρινο και ΚΟΤ θα παρω  την επιδοτηση των 1,6 κ την επιδοτηση στο ΚΟΤ; 😄

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, akiskar123 είπε

Για να σε δω τωρα,εγω που εχω κιτρινο και ΚΟΤ θα παρω  την επιδοτηση των 1,6 κ την επιδοτηση στο ΚΟΤ; 😄

Στο ΚΟΤ δεν παίρνεις 0,016 €/kWh, παίρνεις 0,05 €/kWh χωρίς όριο κατανάλωσης και επιπλέον την συνηθισμένη επιδότηση ΚΟΤ.

Επίσης πρέπει να διευκρινίσεις ποιο κίτρινο έχεις. Αν έχεις κάνα Win More θα πάρεις τα 3 του Κούλη.

Επεξ/σία από doomnx
  • Haha 6
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σχετικά με το Power Home Smart Night στους ειδικούς όρους αναφέρει για την προσφορά μέχρι τις 31/7/2024. Το -40% δεν αναφέρεται...Δεν πιστεύω να κάνουν καμία μαμουνιά...???

Επεξ/σία από ababa641
Δημοσ.
Μόλις τώρα, ababa641 είπε

Σχετικά με το Power Home Smart Night στους ειδικούς όρους αναφέρει για την προσφορά μέχρι τις 31/7/2024. Δεν πιστεύω να κάνουν καμία μαμουνιά...???

Μέχρι 31/8 είναι η προσφορά. Πόση έκπτωση βλέπεις;

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, doomnx είπε

Ναι, απλά ο φίλος σου είπε ότι με τις ρυθμιζόμενες και τους φόρους η kWh θα βγει 20 λεπτά και ο λογαριασμός 250 € και τα 8 € είναι ψίχουλα.

Να παρακαλάμε δηλαδή το Σεπτέμβρη η ΔΕΗ να ανακοινώσει 0.25 την κιλοβατώρα ώστε να δοθεί επιδότηση 0.10 ?

• Haha 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Να παρακαλάμε δηλαδή το Σεπτέμβρη η ΔΕΗ να ανακοινώσει 0.25 την κιλοβατώρα ώστε να δοθεί επιδότηση 0.10 ?

Είσαι χαζός Γρηγόρη μου ή το παίζεις; Στο preview Σεπτεμβρίου στο εξέλ μου φαίνεται ξεκάθαρα ότι πάνω από 0,15940 €/kWh δεν μπορεί να πάει το πράσινο της ΔΕΗ. Η επιδότηση θα είναι ξανά ψίχουλα.

Πάλι θα μου πουν ότι προσβάλλω χρήστες.

Επεξ/σία από doomnx
  • Haha 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...