Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Geoponer είπε

Πριν από λίγο πλήρωσα τον τελικό λογαριασμό της Elpedison μέσα από το MyElpedison. Για κάποιο λόγο άργησε να έρθει η ειδοποίηση στο κινητό, πάτησα έγκριση και εμφανίστηκε μια οθόνη με κείμενο javascript (κάτι όπως "Payment Successful"΄και κάτι αγκύλες).

Η κάρτα μου χρεώθηκε κανονικά, ενώ έλαβα και email επιβεβαίωσης από τη Wordline για την πληρωμή.

Παρόλα αυτά, στο MyElpedison ο λογαριασμός φαίνεται ακόμη απλήρωτος και σήμερα είναι η τελευταία ημέρα για την πληρωμή του. Ξέρει κανείς αν αργεί να ενημερωθεί το σύστημα της Elpedison ή έπεσα σε "μαύρη τρύπα" οπότε εγώ χρεώθηκα μεν αλλά η Elpedison δεν βλέπει την πληρωμη;

Το υπόλοιπο θα ενημερωθει σε 2-3 ημέρες.

Αλλά υπάρχει σημείο στο app που φαίνεται σε πραγματικό χρόνο αν η πληρωμή είναι επιτυχής η όχι.

52 λεπτά πριν, revmatopliktos είπε

Κανονικά η επιδότηση πρέπει να μπει πριν την έκπτωση του 45%.

Την έκπτωση θέλει η εταιρεία και την κάνει. Γιατί να χάνεται όταν η τελική τιμή της κιλοβατώρας είναι κάτω από 14-15 λεπτά;

Έτσι καταργούμε ένα καλό ποσοστό της έκπτωσης. 

Αυτό προσπαθώ να ξεκαθαρίσω από εχτές!

Ο νόμος αναφέρεται σε όλα τα κυμαινόμενα,δεν λέει πουθενά για 14-15 λεπτά .

Διάβασες το νόμο η το φαντάζεσαι?

• Like 1
  • Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, messinia3 είπε

Ειδικά, για τους καταναλωτές, οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι σε τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας με κίτρινη σήμανση που έχουν μεικτά χαρακτηριστικά σταθερής και κυμαινόμενης τιμής, δικαιούχοι της επιδότησης καθίστανται μόνο στην περίπτωση που η τελική τιμή μετά την εφαρμογή τυχόν εκπτώσεων για τον μήνα Αύγουστο του έτους 2024 υπερβαίνει τα εκατόν σαράντα ευρώ (€) ανά Μεγαβατώρα (MWh) (140 €/MWh).».

https://www.taxheaven.gr/circulars/47872/ypen-dhe-87836-1504-09-08-2024

Τώρα πως θα ερμηνευτεί το ΦΕΚ άγνωστο.Κι εμένα στην τηλεφωνική επιβεβαίωση μου ανέφεραν την κρατική επιδοτηση για το smart night.

Edit: το εν λόγω φεκ είναι για Αύγουστο,για Σεπτέμβριο δεν έχει επίσημα ανακοινωθεί κάτι.

Μου αρέσει που γίνεται τόσος ντόρος για κάτι που ελάχιστη ελάφρυνση τελικά θα έχει. Μιλάμε για 1,6€ ανά 100 κιλοβατωρες. Ο εθνικός μέσος όρος κατανάλωσης είναι 300κιλοβατωρες άρα ο λόγος γίνεται για ενα τάλιρο και αν.

Όσοι έχουν πιο μεγάλη κατανάλωση (πχ λόγω κλιματιστικών) και δεν μπήκαν σε κάποιο πρόγραμμα με προστασία τιμής, η έκπτωση που θα λάβουν θα είναι τουλάχιστον αστεία. Αν κάψεις 500 κιλοβατώρες, με αναμενόμενη μέση τιμή 0,20€, η αξία του ρεύματος σου θα είναι 250€ και η επιδότηση 8€. Αν κάψεις παραπάνω δε θα λάβεις επιπλέον επιδότηση. Μαλώνουμε για ψίχουλα.

Αν μιλούσαμε για μια σοβαρή επιδότηση της τάξης των 5-7 λεπτών ανά κιλοβατώρα, θα είχε ένα νόημα η αντιπαράθεση.

Επεξ/σία από gpapas640
  • Like 5
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, gpapas640 είπε

Μου αρέσει που γίνεται τόσος ντόρος για κάτι που ελάχιστη ελάφρυνση τελικά θα έχει. Μιλάμε για 1,6€ ανά 100 κιλοβατωρες. Ο εθνικός μέσος όρος κατανάλωσης είναι 300κιλοβατωρες άρα ο λόγος γίνεται για ενα τάλιρο και αν.

Όσοι έχουν πιο μεγάλη κατανάλωση (πχ λόγω κλιματιστικών) και δεν μπήκαν σε κάποιο πρόγραμμα με προστασία τιμής, η έκπτωση που θα λάβουν θα είναι τουλάχιστον αστεία. Αν κάψεις 500 κιλοβατώρες, με αναμενόμενη μέση τιμή 0,20€, η αξία του ρεύματος σου θα είναι 250€ και η επιδότηση 8€. Αν κάψεις παραπάνω δε θα λάβεις επιπλέον επιδότηση. Μαλώνουμε για ψίχουλα.

Αν μιλούσαμε για μια σοβαρή επιδότηση της τάξης των 5-7 λεπτών ανά κιλοβατώρα, θα είχε ένα νόημα η αντιπαράθεση.

Κανένας ντόρος...είχε μια απορία ο φίλος και του παράθεσα το σχετικό  ΦΕΚ.Συμφωνω στην ουσία αυτών που γράφεις,από την άλλη υπάρχουν αρκετές επιλογές με τιμή kwh στα 0,10 και χωρίς πάγιο για όποιον ψάχνεται. 

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, gpapas640 είπε

Την διαφορά από το 0.15 καλύπτει το κράτος.

Αν πάει όπως λες η κιλοβατώρα 0.20 η επιδότηση θα γίνει 0.05

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, messinia3 είπε

Κανένας ντόρος...είχε μια απορία ο φίλος και του παράθεσα το σχετικό  ΦΕΚ.Συμφωνω στην ουσία αυτών που γράφεις,από την άλλη υπάρχουν αρκετές επιλογές με τιμή kwh στα 0,10 και χωρίς πάγιο για όποιον ψάχνεται. 

Ποιες είναι αυτές?

Όσοι έχουν την κιλοβατώρα κάτω από 0.10 έχουν πάγιο 9.90

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Ποιες είναι αυτές?

Εγώ στην elpe στο win more με win back (ήτοι δώρο 15 ευρώ για 30 ημέρες)πλήρωνα 0,89/kwh.

Τώρα είπα να δοκιμάσω την τύχη μου και την ΤΕΑ στη ζενιθ.Δεν έχει επίσης πάγιο και δε θεωρώ ότι η τιμή του smart night θα ξεφύγει ιδιαίτερα σε σχέση με αυτή του Αυγούστου με την έκπτωση του 40% στην τελική τιμή kwh.

Επεξ/σία από messinia3
Δημοσ.
13 ώρες πριν, GREGORYMO είπε

ΜΕΤΑ από 20 χρόνια ψάχνουμε το συν ?

Οι έναντι ΔΕΝ είναι πραγματική κατανάλωση. Πληρώνεις αλλά νταλον και μπερδευεσε. Εσύ μπορεί ΟΧΙ αλλά το 90% μπερδεύεται 

Τι θα πει μπερδεύεσαι; Δίνεις ένα ποσό κατ' εκτίμηση με βάση τη μέση κατανάλωση της παροχής σου και στον εκκαθαριστικό φαίνεται η αλήθεια. Είχες τη δυνατότητα να πληρώνεις κάθε μήνα ή κάθε δίμηνο. Αν ο έναντί σου ήταν άλλα αντί άλλων για κάποιο λόγο μπορούσες απλά να τον αφήσεις να λήξει μέχρι να εκδοθεί εκκαθαριστικός. Το θέμα είναι ότι το σύστημα αυτό ήταν φιλικό στην τσέπη σου γιατί η εκκαθάριση γινόταν ανά 4 μήνες.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Την διαφορά από το 0.15 καλύπτει το κράτος.

Αν πάει όπως λες η κιλοβατώρα 0.20 η επιδότηση θα γίνει 0.05

Κάτι έχεις καταλάβει λάθος. Η επιδότηση είναι οριζόντια και ίδια για όλους. 1,6 λεπτά η κιλοβατώρα. Έλαβα πρόσφατα λογαριασμό.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, messinia3 είπε

Βάζεις και στα 2 (ημερήσια και νυκτερινή)τον ίδιο αριθμό μετρητή αν έχεις έναν μετρητή με διπλή ένδειξη και αναγράφει κανονικά την ημερήσια εκεί που λέει ημερήσια και τη νυκτερινή στο αντίστοιχο πεδίο.

Ούτως ή άλλως θα σε καλέσουν τη Δευτέρα για επιβεβαίωση. 

μα έχει ένα πεδίο. 

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, messinia3 είπε

Θέλω να πω ότι προσωπικά βρίσκω αμελητέο το ποσό που ακόμη και η αποκρυπτογράφηση του επίτηδες ασαφους ΦΕΚ είναι άνευ νοήματος στην τελική.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Ποιες είναι αυτές?

Το volton yellow simple protect είχε σταθερή τιμή 0,083 και πάγιο 5,90 έως τέλος Αυγούστου. Μέσα στον Ιούλιο ακριβυνε και η τιμή και το πάγιο.

Επεξ/σία από gpapas640
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, akiskar123 είπε

ειστε αχαριστοι ο τακης δινει ολοκληρο 1,5 λεπτο,ξερετε με ποσους τα εβαλε για πετυχει τετοια επιδοτηση....

1,6 για να είμαστε ακριβείς. 

7 λεπτά πριν, Cmg__ είπε

μα έχει ένα πεδίο. 

Έχει δύο πεδία για το μετρητή.Βαζεις τον ίδιο αριθμό και στα δύο.Αντιστοιχα στην ημερήσια κατανάλωση βάζεις τις kwh και το ίδιο και στις νυχτερινές. 

• Haha 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...