Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, ekrepali είπε

Το είχα αναλύσει εδώ, στο topic του ΚΟΤ. Ανέκαθεν όλες οι χρεώσεις (προμήθεια, δεδδηέ, αδμηές, έκπτωση ΚΟΤ, ΥΚΩ) γίνονταν με αναλογία ημερών βάσει της περιόδου εκκαθάρισης πχ 120 μέρες, 117 μέρες, 123 μέρες κλπ.

Τώρα που είναι οι εκκαθαρίσεις μηνιαίες, εκκαθαρίζονται τα πάντα σε 28-33 μέρες, ανάλογα πότε γίνεται η καταμέτρηση. Κι όσοι κάνουν τουρισμό έχουν και εκκαθαρίσεις ακόμα και για λιγότερες από 10 μέρες.

Σαφώς και είναι πρόβλημα πρόβλημα τα ΚΟΤ και τα ΥΚΩ τώρα με τις μηνιαίες, κι αν δε ξηλωθούν όλοι οι νόμοι ώστε να ξαναγραφτούν απ'την αρχή και να γίνεται η τιμολόγηση αλλιώς, δε πρόκειται να αλλάξει κάτι κατά τη γνώμη μου.

Άλλοι ερμηνεύουν το νόμο διαφορετικά, ότι ισχύουν τα "4μηνα" για ΚΟΤ και ΥΚΩ. Και πώς θα γίνεται δηλαδή η τιμολόγηση των παρόχων;

- Ξεχωριστά με αναλογία ημερών για προμήθεια, δεδδηε, αδμηε και

- Ξεχωριστά βάσει 4μήνου για ΚΟΤ και ΥΚΩ;

Κι αν κάποιος πήρε ΚΟΤ ή πλήρωσε χαμηλά ΥΚΩ τους τρεις πρώτους μήνες και το 4ο μήνα έκαψε τα κέρατα του, θα του έρθουν αναδρομικές χρεώσεις; Κι αν μέσα σ'αυτούς τους 4 μήνες είχε αλλάξει 4 παρόχους, θα λάβει αναδρομικούς έκτακτους λογαριασμούς από τους 3 προηγούμενους παρόχους; Δε γίνονται αυτά τα πράγματα...

Ή αν κάποιος νομίζει ότι γίνεται... ας κάνει ότι κινήσεις είναι να κάνει σε ΣτΚ ή σε δικαστήρια, κι αν λάβει θετική απάντηση ας έρθει να μας πει.

Εγώ γι'αυτό το λόγο σταμάτησα να συμμετέχω στα topic του ρεύματος εδώ και μέρες, γιατί κουράστηκα με το συγκεκριμένο ζήτημα.

Λογικα ολα αυτα, οπως τα προβληματα με τις 4 μηνιες υπηρχαν και τωρα με τις αλλαγες παροχων. Αλλα εφοσον υπηρχε καταμετρηση 4 μηνιας εκει ειχε ορισθει και  τυπος των ΥΚΩ, εφοσον αλλαξε η καταμετρηση σε μηνιαια πρεπει να αλλαξει  και ο τυπος σε μηνιαιο.
Η αναλογικοτητα που χρησιμοποιειται τωρα

1. Δεν ειναι αντιπροσωπευτικη, διοτι στο διαστημα 4 μηνων σου εδινε το δικαιωμα πχ Ιουλιο-Αυγουστο-Σεπτεμβρη-Οκτωβρη, να αντισταθμισεις τις υψηλες καταναλωσεις των 2 πρωτων μηνων, λογω κλιματισμου, με των επομενων 2 με χαμηλοτερες καταναλωσεις λογω ηπιοτερου καιρου. Το 400αρι kwh δηλ που αντιστοιχει στο μηνα δεν θα πρεπει να ειναι σταθερο, αλλα να κυμαινεται αναλογα την εποχη για να πετυχει ιδιο αποτελεσμα με του παραδειγματος.

2. Δεν εχει εκκαθαριση ωστε να σου πιστωσει τη διαφορα. Εκαψες παραπανω, βαραει αυξημενους συντελεστες αναλογικα. Εντελει στην 4μηνια (οπως οριζεται εως τωρα) εισαι μεσα στα ορια; Οτι πληρωθηκε γεια σας…τσεπη!

Το λογαριασμο πρεπει να τον κοιταμε γενικοτερα, τι να  γλιτωνω απα παροχο σε παροχο 2-4€ το μηνα και να τα παιρνει απο τις ψευτο υκω! 

• Like 2
  • Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ακολούθησα κι εγώ το ρεύμα με μετάβαση σε ζενιθ smart night σήμερα,ώστε να κλειδώσω το 40% έκπτωση...αν σταλεί και το αίτημα στο ΔΕΔΔΗΕ το αργότερο Δευτέρα θα έχω κι ένα λόγο να παρατηρώ την ΤΕΑ μέχρι να βγει κάποια αξιόλογη προσφορά.

• Like 3
Δημοσ.
2 ώρες πριν, takoulou είπε

Και δεν γίνεται.. Παράξενο πολυ.. 

Σε χωριό.. 

Δηλαδή?

54 λεπτά πριν, bjj-p είπε

Λογικα ολα αυτα, οπως τα προβληματα με τις 4 μηνιες υπηρχαν και τωρα με τις αλλαγες παροχων. Αλλα εφοσον υπηρχε καταμετρηση 4 μηνιας εκει ειχε ορισθει και  τυπος των ΥΚΩ, εφοσον αλλαξε η καταμετρηση σε μηνιαια πρεπει να αλλαξει  και ο τυπος σε μηνιαιο.

1. Δεν ειναι αντιπροσωπευτικη, διοτι στο διαστημα 4 μηνων σου εδινε το δικαιωμα πχ Ιουλιο-Αυγουστο-Σεπτεμβρη-Οκτωβρη, να αντισταθμισεις τις υψηλες καταναλωσεις των 2 πρωτων μηνων, λογω κλιματισμου, με των επομενων 2 με χαμηλοτερες καταναλωσεις λογω ηπιοτερου καιρου. Το 400αρι kwh δηλ που αντιστοιχει στο μηνα δεν θα πρεπει να ειναι σταθερο, αλλα να κυμαινεται αναλογα την εποχη για να πετυχει ιδιο αποτελεσμα με του παραδειγματος.

2. Δεν εχει εκκαθαριση ωστε να σου πιστωσει τη διαφορα. Εκαψες παραπανω, βαραει αυξημενους συντελεστες αναλογικα. Εντελει στην 4μηνια (οπως οριζεται εως τωρα) εισαι μεσα στα ορια; Οτι πληρωθηκε γεια σας…τσεπη!

Το λογαριασμο πρεπει να τον κοιταμε γενικοτερα, τι να  γλιτωνω απα παροχο σε παροχο 2-4€ το μηνα και να τα παιρνει απο τις ψευτο υκω! 

Το να μεταφέρεις κατανάλωση του ενός μηνός στον άλλο ΔΕΝ είναι 'κολπο' ?

Τώρα, το να υπάρξει μια ελαστικότητα τύπου 450/30 αντί του 1600/120 το θεωρώ λογικό.

57 λεπτά πριν, bjj-p είπε

Αντιπροσωπευτικό είναι να πληρώνεις τις κιλοβατώρες στο μήνα που τις έχεις καταναλώσει!!!

ΕΣΥ υποστηρίζεις το αντίθετο!!

Δημοσ.

μέχρι σήμερα ειναι ζενιθ 40% εκτπωση προμηθειας, αλλα δεν το σηκώνουν. είναι κάποιος απο ζενιθ εδώ να βοηθ΄ήσει;
πμ

επίσης αν φέρω άλλη μία παροχή παίρνω κάποιο μπονοιυς;

Δημοσ.

Για το Power Home Smart Night της zeniθ οποίος διακόψει συμβολαιο μέσα στον Σεπτέμβρη την χρέωση ανα kwh θα την μάθει στο τέλος Σεπτέμβρη ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, bjj-p είπε

εχεις απολυτο δικιο ,το ιδιο ανελυσα και εγω στο αλλο τοπικ

Επεξ/σία από megapaixtaras
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Cmg__ είπε

μέχρι σήμερα ειναι ζενιθ 40% εκτπωση προμηθειας, αλλα δεν το σηκώνουν. είναι κάποιος απο ζενιθ εδώ να βοηθ΄ήσει;
πμ

επίσης αν φέρω άλλη μία παροχή παίρνω κάποιο μπονοιυς;

Δεν ξέρουμε αν θα συνεχιστεί Δευτέρα. Εγώ πρόλαβα πριν λίγο.Αν θες να κλειδώσεις τιμή υπάρχει πάντα και το econtract.Με αίτημα 31/08 ακόμα κι αν δε συνεχιστεί η προσφορά λογικά θα το πάρεις.

Παλιότερα που είχα ρωτήσει για μπόνους για έξτρα παροχή μου είχαν πει δεν υπάρχει.

Επεξ/σία από messinia3
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ πολύ @messinia3 ειμαι 50 λεπτα στην αναμονή. 

το βρήκα αυτό και πριν το econtract

image.png

Επεξ/σία από Cmg__
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Cmg__ είπε

Ευχαριστώ πολύ @messinia3 ειμαι 50 λεπτα στην αναμονή. 

το βρήκα αυτό και πριν το econtract αλλα νομίζω ότι δεν είμαι σίγουρος ότι γράφει τον αρ. μετρητή στη χελώνα μου, και δεν θυμάμαι τι πρέπει να βάλω στην συμφωνημένη ισχύ. λογικά θα το λέει σε κάποιον λογαριασμό

image.png

Τη συμφωνημενη ισχύ τη γράφει στο λογαριασμό σου σίγουρα.(π.χ. 8 KvA).Εκει μπορεί να γράφει και αριθμό μετρητή.Σε διαφορετική περίπτωση μπορείς να βρεις τον αριθμό μετρητή σου από το app του ΔΕΔΔΗΕ.(Σύνδεση με κωδικούς Taxis,αν είναι στο ονομα σου η παροχή και πήγαινε μετρήσεις,στατιστικά καταναλώσεων, ενδείξεις παροχής)

Επεξ/σία από messinia3
  • Thanks 1
Δημοσ.

οκ βρήκα αρ. μετρητή σε παλιά φωτογραφία

και συμφωνημένη ισχυ 8 σε παλιό λογαριασμό

απλά τι γίνεται αν έχεις νυχτερινό;. online βάζεις μόνο μία ένδειξη μετρητή. βάζεις την ημέρας;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βάζεις και στα 2 (ημερήσια και νυκτερινή)τον ίδιο αριθμό μετρητή αν έχεις έναν μετρητή με διπλή ένδειξη και αναγράφει κανονικά την ημερήσια εκεί που λέει ημερήσια και τη νυκτερινή στο αντίστοιχο πεδίο.

Ούτως ή άλλως θα σε καλέσουν τη Δευτέρα για επιβεβαίωση. 

Επεξ/σία από messinia3
Δημοσ.

Πριν από λίγο πλήρωσα τον τελικό λογαριασμό της Elpedison μέσα από το MyElpedison. Για κάποιο λόγο άργησε να έρθει η ειδοποίηση στο κινητό, πάτησα έγκριση και εμφανίστηκε μια οθόνη με κείμενο javascript (κάτι όπως "Payment Successful"΄και κάτι αγκύλες).

Η κάρτα μου χρεώθηκε κανονικά, ενώ έλαβα και email επιβεβαίωσης από τη Wordline για την πληρωμή.

Παρόλα αυτά, στο MyElpedison ο λογαριασμός φαίνεται ακόμη απλήρωτος και σήμερα είναι η τελευταία ημέρα για την πληρωμή του. Ξέρει κανείς αν αργεί να ενημερωθεί το σύστημα της Elpedison ή έπεσα σε "μαύρη τρύπα" οπότε εγώ χρεώθηκα μεν αλλά η Elpedison δεν βλέπει την πληρωμη;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Geoponer είπε

Πριν από λίγο πλήρωσα τον τελικό λογαριασμό της Elpedison μέσα από το MyElpedison. Για κάποιο λόγο άργησε να έρθει η ειδοποίηση στο κινητό, πάτησα έγκριση και εμφανίστηκε μια οθόνη με κείμενο javascript (κάτι όπως "Payment Successful"΄και κάτι αγκύλες).

Η κάρτα μου χρεώθηκε κανονικά, ενώ έλαβα και email επιβεβαίωσης από τη Wordline για την πληρωμή.

Παρόλα αυτά, στο MyElpedison ο λογαριασμός φαίνεται ακόμη απλήρωτος και σήμερα είναι η τελευταία ημέρα για την πληρωμή του. Ξέρει κανείς αν αργεί να ενημερωθεί το σύστημα της Elpedison ή έπεσα σε "μαύρη τρύπα" οπότε εγώ χρεώθηκα μεν αλλά η Elpedison δεν βλέπει την πληρωμη;

Αφου πήρες email επιβεβαίωσης πληρώθηκε.Προφανως το σύστημα του myelpedison ενημερώνεται εντός κάποιων ημερών.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, akiskar123 είπε

Εαν εισαι στο smart night η ΤΕΑ για 1 εως 30/08 η τελικη τιμη προμηθειας μαζι με την εκπτωση 40% βγαινει 0,106516458 η kwh,επιδοτηση παιρνουν αυτοι που πληρωνουν πανω απο 14 λεπτα την kwh(με μια επιφυλαξη ως προς αυτο)

Απο κει περα στο ποσο 0,106516458 αφαιρεις εκπτωση συνεπειας εαν δικαουσαι(τον 1ο πρωτο μηνα δεν δικαιουσαι)αφαιρεις ΚΟΤ εαν εχεις κοκ.

Εγω που εχω ΚΟΤ θα χρεωθω για αυτο διαστημα 0,061516458 την kwh πχ.

Κανονικά η επιδότηση πρέπει να μπει πριν την έκπτωση του 45%.

Την έκπτωση θέλει η εταιρεία και την κάνει. Γιατί να χάνεται όταν η τελική τιμή της κιλοβατώρας είναι κάτω από 14-15 λεπτά;

Έτσι καταργούμε ένα καλό ποσοστό της έκπτωσης. 

Αυτό προσπαθώ να ξεκαθαρίσω από εχτές!

Ο νόμος αναφέρεται σε όλα τα κυμαινόμενα,δεν λέει πουθενά για 14-15 λεπτά .

Επεξ/σία από revmatopliktos
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, revmatopliktos είπε

Κανονικά η επιδότηση πρέπει να μπει πριν την έκπτωση του 45%.

Την έκπτωση θέλει η εταιρεία και την κάνει. Γιατί να χάνεται όταν η τελική τιμή της κιλοβατώρας είναι κάτω από 14-15 λεπτά;

Έτσι καταργούμε ένα καλό ποσοστό της έκπτωσης. 

Αυτό προσπαθώ να ξεκαθαρίσω από εχτές!

Ο νόμος αναφέρεται σε όλα τα κυμαινόμενα,δεν λέει πουθενά για 14-15 λεπτά .

Ειδικά, για τους καταναλωτές, οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι σε τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας με κίτρινη σήμανση που έχουν μεικτά χαρακτηριστικά σταθερής και κυμαινόμενης τιμής, δικαιούχοι της επιδότησης καθίστανται μόνο στην περίπτωση που η τελική τιμή μετά την εφαρμογή τυχόν εκπτώσεων για τον μήνα Αύγουστο του έτους 2024 υπερβαίνει τα εκατόν σαράντα ευρώ (€) ανά Μεγαβατώρα (MWh) (140 €/MWh).».

https://www.taxheaven.gr/circulars/47872/ypen-dhe-87836-1504-09-08-2024

Τώρα πως θα ερμηνευτεί το ΦΕΚ άγνωστο.Κι εμένα στην τηλεφωνική επιβεβαίωση μου ανέφεραν την κρατική επιδοτηση για το smart night.

Edit: το εν λόγω φεκ είναι για Αύγουστο,για Σεπτέμβριο δεν έχει επίσημα ανακοινωθεί κάτι.

Επεξ/σία από messinia3
  • Like 5
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...