Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί Πάροχοι Ενέργειας v.2

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

6 λεπτά πριν, messinia3 είπε

Σε βάθος εξαμηνου ποιο θεωρείς ότι θα βγει φθηνοτερο πρόγραμμα για κάποιον που δεν ασχολείται να ψάχνει κάθε μήνα?Της elpedison το win more (που μετά μετατρέπεται σε smart),του Ηρωνα το home ( που προς το παρόν έχει κλειδωμένη τιμή μέχρι το Σεπτέμβριο ) η το smart night της Ζενιθ?

Επαναλαμβάνω για πολλούς εδώ μέσα η επιλογή δεν είναι η φθηνότερη του μήνα.Για μήνα που είναι έχω επιλέξει το win more της elpe (χωρίς πάγιο με το win back).

Όσο για τα 90 του Ηρωνα μπράβο σου,γιατί αυτός είναι ο σκοπός του forum,να ενημερώνομαστε για τυχόν νέες προσφορές.Πρεπει όμως να δούμε και τους όρους της προσφοράς (τους αναμένω προσωπικά)

Επίσης η αλλαγή από solar σε one μπορεί να τραβήξει και 15 μέρες (αφού πρέπει να φανείς ενεργός στο myheron,οπότε εξανεμιζεται μεγάλο μέρος από το όφελος των 50 ευρώ)

Με την τιμή kwh στο πρασινο-κιτρινο της ΔΕΗ σε σχέση με το smart της ζενιθ η διαφορά δεν είναι 2-3 λεπτά,αλλά περισσότερο για κάποιον που δεν ασχολείται. 

Σε βάθος εξαμήνου ή στον μήνα έχεις δικαίωμα να κάνεις είτε εσωτερική αλλαγή είτε αλλαγή παρόχου καθώς όλα τα κλειδωμένα elpedison, Volton, ΗΡΩΝ προς το παρόν είναι μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου. Τα κίτρινα δεν είναι δεσμευτικά. Αν κάποιος δεν μπορεί να αφιερώνει λίγα λεπτά κάθε μήνα για να επιλέγει το πιο συμφέρον πρόγραμμα δεν δικαιούται να γκρινιάζει και να παραπονιέται ότι το ρεύμα είναι ακριβό όταν μπορεί να εξοικονομήσει αρκετά χρήματα.

2 λεπτά πριν, giannos13 είπε

Άλλαξα πριν 15 μέρες πάροχο στο ηλ. ρεύμα & φυσικό αέριο του σπιτιού. Πήγα από nrg σε ζενιθ. Η αλλαγή έγινε σχετικά γρήγορα και περιμένω τον πρώτο λογαριασμό...

Σκέφτομαι, λοιπόν, να αλλάξω και τον πάροχο ηλ. ρεύματος στο σπίτι στο χωριό. Οι καταναλώσεις είνα πολύ μικρές αλλά θέλω να αποφύγω τα πάγια. Να πάω στο home smart night της Ζενιθ ή υπάρχει κάτι καλύτερο για εξοχικά;

Μπορείς να πας στο yellow free ή στο benefit του ΗΡΩΝ που δεν έχουν πάγια και με το 50€ θα την βγάλεις τζάμπα για μερικούς μήνες αφού δεν θα έχεις μεγάλες καταναλώσεις 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, vklon είπε

Σε βάθος εξαμήνου ή στον μήνα έχεις δικαίωμα να κάνεις είτε εσωτερική αλλαγή είτε αλλαγή παρόχου καθώς όλα τα κλειδωμένα elpedison, Volton, ΗΡΩΝ προς το παρόν είναι μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου. Τα κίτρινα δεν είναι δεσμευτικά. Αν κάποιος δεν μπορεί να αφιερώνει λίγα λεπτά κάθε μήνα για να επιλέγει το πιο συμφέρον πρόγραμμα δεν δικαιούται να γκρινιάζει και να παραπονιέται ότι το ρεύμα είναι ακριβό όταν μπορεί να εξοικονομήσει αρκετά χρήματα.

Νομίζω ήταν σαφές αυτό που έγραψα....κάποιος που δεν ασχολείται δεν αλλάζει είτε εσωτερικά είτε παροχο κάθε μήνα. Όποιος λοιπόν απλά δεν ασχοληθεί και παραμείνει στα προγράμματα που προτείνεις θεωρείς ότι θα πληρώσει λιγότερα η περισσότερα από το να πάει στο smαrt της ζενιθ?

Νομίζω είναι ξεκάθαρη η απάντηση.

Προσωπικά επαναλαμβάνω είμαι στο win more της elpe.Ομως έχω κάνει αυτή την επιλογή θεωρώντας ότι η ΤΕΑ θα αποκλιμακωθει,άρα εύκολα θα βρω κάποιο ανταγωνιστικο πρόγραμμα με max τιμή kwh στα 9 λεπτά τουλάχιστον για Οκτωβριο-Νοεμβριο,γιατί παρακολουθώ στενά τις εξελίξεις και τα σχετικά διαθέσιμα προγράμματα.

Αυτο δεν ισχυει ομως για όλους. 

24 λεπτά πριν, giannos13 είπε

Άλλαξα πριν 15 μέρες πάροχο στο ηλ. ρεύμα & φυσικό αέριο του σπιτιού. Πήγα από nrg σε ζενιθ. Η αλλαγή έγινε σχετικά γρήγορα και περιμένω τον πρώτο λογαριασμό...

Σκέφτομαι, λοιπόν, να αλλάξω και τον πάροχο ηλ. ρεύματος στο σπίτι στο χωριό. Οι καταναλώσεις είνα πολύ μικρές αλλά θέλω να αποφύγω τα πάγια. Να πάω στο home smart night της Ζενιθ ή υπάρχει κάτι καλύτερο για εξοχικά;

Αν δεν έχεις καταναλώσεις στο εξοχικό κοίτα και Ηρωνα χωρίς πάγιο μέσω econtract να πάρεις και το 50άρικο. 

Επεξ/σία από messinia3
  • Like 1

16 ώρες πριν, kontos32 είπε

Καλησπέρα παιδιά. Υπάρχει καλύτερη επιλογή απο το Protergia επαγγελματικό 1 value safe σταθερο με 11.5 λεπτά για μεγάλες καταναλώσεις?

Εκτός απο volton protect που έχει σταθερό 0.093 μέχρι Οκτώβριο το σκέφτομαι σοβαρά ειναι κάποιο άλλο να κοιτάξω που μπορεί να μου διέφυγε?  

Νέα σταθερό 6μηνο από ΗΡΩΝ 0,1144/kWh 9,5€ πάγιο, ματσάρει της PROTERGIA

2 ώρες πριν, NIKELPE είπε

Καλημέρα αγαπητέ...ήθελα μια διευκρίνιση σχετικά με την τιμή zenith smart night που δίνεις στο Excel  για ημερήσια τιμή 0,09762.

Με τον υπολογισμό μου εάν δεν κάνω κάτι λάθος 

Χ*ΤΕΑ+Ζ1 Δηλ 1.1357*129.83+0.03=147,477 *45%=0,814

Μου διαφεύγει κάτι;

1 ώρα πριν, NIKELPE είπε

Φίλε μου για λόγους συντομίας στην παραπάνω πράξη δεν το ανέλυσα το αποτέλεσμα είναι αυτό που είπα παραπανω 0,8127 τελική τιμή προμήθειας 

To Z1 0.03 είναι στην kWh, εσύ έχεις κάνει τον πολλαπλασιασμό με την ΤΕΑ σε MWh

• Like 1

3 λεπτά πριν, bilham είπε

Νέα σταθερό 6μηνο από ΗΡΩΝ 0,1144/kWh 9,5€ πάγιο, ματσάρει της PROTERGIA

To Z1 0.03 είναι στην kWh, εσύ έχεις κάνει τον πολλαπλασιασμό με την ΤΕΑ σε MWh

Καμία ενημέρωση για το smart της ζενιθ και την έκπτωση του 40% για νέες αιτήσεις?

Επίσης νέο 6μηνο σταθερό οικιακό από ΗΡΩΝ με 20% συνέπεια στα 0,0936 και 9,5€ πάγιο

Ακόμα η NRG ανακοινώνει νέο κίτρινο ex-ante, το simple με 5€ πάγιο (-30% στο πάγιο με ebill και πάγια εντολή) χωρίς άλλες πληροφορίες για την ώρα πέρα από το ότι θα έχει την ίδια τιμή Σεπτέμβριο και Οκτώβριο

Επίσης επανέφερε το hybrid (hybrid 1.0) με χειρότερα χαρακτηριστικά, 0.109/kWh έως 150kWh και 5€ πάγιο

2 λεπτά πριν, messinia3 είπε

Καμία ενημέρωση για το smart της ζενιθ και την έκπτωση του 40% για νέες αιτήσεις?

Όχι, τίποτα ακόμα. Σιωπηρή παράταση;

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, NIKELPE είπε

Καλημέρα αγαπητέ...ήθελα μια διευκρίνιση σχετικά με την τιμή zenith smart night που δίνεις στο Excel  για ημερήσια τιμή 0,09762.

Με τον υπολογισμό μου εάν δεν κάνω κάτι λάθος 

Χ*ΤΕΑ+Ζ1 Δηλ 1.1357*129.83+0.03=147,477 *45%=0,814

Μου διαφεύγει κάτι;

Στα ex-post στο excel κάτω κάτω γράφει "Για τη σύγκριση, χρησιμοποιείται ο τελευταίος γνωστός κυλιόμενος μέσος 30 ημερών." Δεν βάζεις δηλαδή την ΤΕΑ Αυγούστου που είναι 0,12983, αλλά από 02/08-31/08 που είναι 0,12987.

Οπότε

Χ*ΤΕΑ+Ζ1 Δηλ 1.1357*0,12987+0.03=0.177493359

0.177493359*0,45=0.07987201155 το οποίο αφαιρείς απο το πάνω

0.177493359 - 0.07987201155 = 0.09762134745

Σου προτείνω να κατεβάσεις το εξελάκι και να δεις αναλυτικά πατώντας το κελί με την τιμη 0.09762 τον τύπο που χρησιμοποεί ο doomnx.

*Όπως είπαν οι φίλοι liquid και billham πρέπει να βάλεις την τιμή σε Kwh, απλά το πάνω το έγραψα για να τονίσω ότι βάζεις την ΤΕΑ των τελευταίων 30 ημερών.

Επεξ/σία από stelios91
  • Like 1
  • Thanks 1

Έδωσα στη νυν μου ( εκπαιδευτικός α-βαθμιας ) να κάνει τους υπολογισμούς για τις κοστολογησεις του smart night .... δεν τα κατάφερε, μπερδευεται λεει  .... την αλλάζω και πάω σε άλλη ? μενω στην ιδια ?! Ρητρα αποχωρησης απο τη σχεση δεν υπαρχουν. Κανα καλο εξελακι παιζει για τετοιες περιπτωσεις ?! 

• Haha 10

2 hours ago, bjj-p said:

Τι εννοεις δεν υπαρχει τετραμηνο;

1 hour ago, GREGORYMO said:

ΥΓ. Το τετράμηνο είχε μπει λόγω μετρήσεων από το ΔΕΔΔΗΕ. ΤΩΡΑ που ο ΔΕΔΔΗΕ θα μετρά μήνα προφανώς θα αλλάξει.

Το είχα αναλύσει εδώ, στο topic του ΚΟΤ. Ανέκαθεν όλες οι χρεώσεις (προμήθεια, δεδδηέ, αδμηές, έκπτωση ΚΟΤ, ΥΚΩ) γίνονταν με αναλογία ημερών βάσει της περιόδου εκκαθάρισης πχ 120 μέρες, 117 μέρες, 123 μέρες κλπ.

Τώρα που είναι οι εκκαθαρίσεις μηνιαίες, εκκαθαρίζονται τα πάντα σε 28-33 μέρες, ανάλογα πότε γίνεται η καταμέτρηση. Κι όσοι κάνουν τουρισμό έχουν και εκκαθαρίσεις ακόμα και για λιγότερες από 10 μέρες.

Σαφώς και είναι πρόβλημα πρόβλημα τα ΚΟΤ και τα ΥΚΩ τώρα με τις μηνιαίες, κι αν δε ξηλωθούν όλοι οι νόμοι ώστε να ξαναγραφτούν απ'την αρχή και να γίνεται η τιμολόγηση αλλιώς, δε πρόκειται να αλλάξει κάτι κατά τη γνώμη μου.

Άλλοι ερμηνεύουν το νόμο διαφορετικά, ότι ισχύουν τα "4μηνα" για ΚΟΤ και ΥΚΩ. Και πώς θα γίνεται δηλαδή η τιμολόγηση των παρόχων;

- Ξεχωριστά με αναλογία ημερών για προμήθεια, δεδδηε, αδμηε και

- Ξεχωριστά βάσει 4μήνου για ΚΟΤ και ΥΚΩ;

Κι αν κάποιος πήρε ΚΟΤ ή πλήρωσε χαμηλά ΥΚΩ τους τρεις πρώτους μήνες και το 4ο μήνα έκαψε τα κέρατα του, θα του έρθουν αναδρομικές χρεώσεις; Κι αν μέσα σ'αυτούς τους 4 μήνες είχε αλλάξει 4 παρόχους, θα λάβει αναδρομικούς έκτακτους λογαριασμούς από τους 3 προηγούμενους παρόχους; Δε γίνονται αυτά τα πράγματα...

Ή αν κάποιος νομίζει ότι γίνεται... ας κάνει ότι κινήσεις είναι να κάνει σε ΣτΚ ή σε δικαστήρια, κι αν λάβει θετική απάντηση ας έρθει να μας πει.

Εγώ γι'αυτό το λόγο σταμάτησα να συμμετέχω στα topic του ρεύματος εδώ και μέρες, γιατί κουράστηκα με το συγκεκριμένο ζήτημα.

• Like 3
  • Thanks 1

2 ώρες πριν, NIKELPE είπε

Φίλε μου για λόγους συντομίας στην παραπάνω πράξη δεν το ανέλυσα το αποτέλεσμα είναι αυτό που είπα παραπανω 0,8127 τελική τιμή προμήθειας 

Πάνω στα 0,8127 θα αφαιρέσουμε τα 1,6 λεπτά επιδότησης ή ισχύει κάτι άλλο;

38 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Το είχα αναλύσει εδώ, στο topic του ΚΟΤ. Ανέκαθεν όλες οι χρεώσεις (προμήθεια, δεδδηέ, αδμηές, έκπτωση ΚΟΤ, ΥΚΩ) γίνονταν με αναλογία ημερών βάσει της περιόδου εκκαθάρισης πχ 120 μέρες, 117 μέρες, 123 μέρες κλπ.

Τώρα που είναι οι εκκαθαρίσεις μηνιαίες, εκκαθαρίζονται τα πάντα σε 28-33 μέρες, ανάλογα πότε γίνεται η καταμέτρηση. Κι όσοι κάνουν τουρισμό έχουν και εκκαθαρίσεις ακόμα και για λιγότερες από 10 μέρες.

Σαφώς και είναι πρόβλημα πρόβλημα τα ΚΟΤ και τα ΥΚΩ τώρα με τις μηνιαίες, κι αν δε ξηλωθούν όλοι οι νόμοι ώστε να ξαναγραφτούν απ'την αρχή και να γίνεται η τιμολόγηση αλλιώς, δε πρόκειται να αλλάξει κάτι κατά τη γνώμη μου.

Άλλοι ερμηνεύουν το νόμο διαφορετικά, ότι ισχύουν τα "4μηνα" για ΚΟΤ και ΥΚΩ. Και πώς θα γίνεται δηλαδή η τιμολόγηση των παρόχων;

Κι αν κάποιος πήρε ΚΟΤ ή πλήρωσε χαμηλά ΥΚΩ τους τρεις πρώτους μήνες και το 4ο μήνα έκαψε τα κέρατα του, θα του έρθουν αναδρομικές χρεώσεις; Κι αν μέσα σ'αυτούς τους 4 μήνες είχε αλλάξει 4 παρόχους, θα λάβει αναδρομικούς έκτακτους λογαριασμούς από τους 3 προηγούμενους παρόχους; Δε γίνονται αυτά τα πράγματα...

Ή αν κάποιος νομίζει ότι γίνεται... ας κάνει ότι κινήσεις είναι να κάνει σε ΣτΚ ή σε δικαστήρια, κι αν λάβει θετική απάντηση ας έρθει να μας πει.

Εγώ γι'αυτό το λόγο σταμάτησα να συμμετέχω στα topic του ρεύματος εδώ και μέρες, γιατί κουράστηκα με το συγκεκριμένο ζήτημα.

Ακριβώς.

Λες το αυτονόητο 

1 ώρα πριν, stelios91 είπε

Στα ex-post στο excel κάτω κάτω γράφει "Για τη σύγκριση, χρησιμοποιείται ο τελευταίος γνωστός κυλιόμενος μέσος 30 ημερών." Δεν βάζεις δηλαδή την ΤΕΑ Αυγούστου που είναι 0,12983, αλλά από 02/08-31/08 που είναι 0,12987.

Οπότε

Χ*ΤΕΑ+Ζ1 Δηλ 1.1357*0,12987+0.03=0.177493359

0.177493359*0,45=0.07987201155 το οποίο αφαιρείς απο το πάνω

0.177493359 - 0.07987201155 = 0.09762134745

Σου προτείνω να κατεβάσεις το εξελάκι και να δεις αναλυτικά πατώντας το κελί με την τιμη 0.09762 τον τύπο που χρησιμοποεί ο doomnx.

*Όπως είπαν οι φίλοι liquid και billham πρέπει να βάλεις την τιμή σε Kwh, απλά το πάνω το έγραψα για να τονίσω ότι βάζεις την ΤΕΑ των τελευταίων 30 ημερών.

Σας ευχαριστώ όλους για την απάντηση σας... Υπόχρεος!!

• Like 1

1 ώρα πριν, ekrepali είπε

Πολυ ηλεκτρικο μελανι χυθηκε για ενα ζητημα που ειναι απλο. Γερμανια πχ οπου κ οι εκκαθαρισεις ειναι μηνιαιες, εχει λυθει προ πολλου, συμπεριλαμβανοντας στη τιμη kwh ΦΠΑδες κ αντιστοιχες  ρυθμιζομενες χρεωσεις εξ αρχης στη τιμη καταναλωσης ( γι αυτο κ βλεπεις τιμη kwh απο 0.24ευρω ως 0.36 πχ εκει ) . Θα μπορουσε καλλιστα και εδω να εφαρμοστει.... αλλα εδω θελουμε να πουλαμε παπατζιλικια του φτηνου ρευματος με 0.089 λεπτα τη kwh υπο ορους... 

• Like 8

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, revmatopliktos είπε

Πάνω στα 0,8127 θα αφαιρέσουμε τα 1,6 λεπτά επιδότησης ή ισχύει κάτι άλλο

Εαν εισαι στο smart night η ΤΕΑ για 1 εως 30/08 η τελικη τιμη προμηθειας μαζι με την εκπτωση 40% βγαινει 0,106516458 η kwh,επιδοτηση παιρνουν αυτοι που πληρωνουν πανω απο 14 λεπτα την kwh(με μια επιφυλαξη ως προς αυτο)

Απο κει περα στο ποσο 0,106516458 αφαιρεις εκπτωση συνεπειας εαν δικαουσαι(τον 1ο πρωτο μηνα δεν δικαιουσαι)αφαιρεις ΚΟΤ εαν εχεις κοκ.

Εγω που εχω ΚΟΤ θα χρεωθω για αυτο διαστημα 0,061516458 την kwh πχ.

Επεξ/σία από akiskar123
  • Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...