Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί Πάροχοι Ενέργειας v.2

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, doomnx είπε

Πού είναι το συν;

Δεν μιλάμε για αλλοίωση στην κατανάλωση. Έτσι κι αλλιώς στην εκκαθάριση όλα διορθώνονται. 

ΜΕΤΑ από 20 χρόνια ψάχνουμε το συν ?

Οι έναντι ΔΕΝ είναι πραγματική κατανάλωση. Πληρώνεις αλλά νταλον και μπερδευεσε. Εσύ μπορεί ΟΧΙ αλλά το 90% μπερδεύεται 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

10 ώρες πριν, doomnx είπε

0,17 €/kWh θα βγει το Choice Αυγούστου.

Α δεν το ξέρω αυτό. Πάω με βάση τους όρους.

Καλημέρα αγαπητέ...ήθελα μια διευκρίνιση σχετικά με την τιμή zenith smart night που δίνεις στο Excel  για ημερήσια τιμή 0,09762.

Με τον υπολογισμό μου εάν δεν κάνω κάτι λάθος 

Χ*ΤΕΑ+Ζ1 Δηλ 1.1357*129.83+0.03=147,477 *45%=0,814

Μου διαφεύγει κάτι;

• Like 1

19 λεπτά πριν, NIKELPE είπε

Καλημέρα αγαπητέ...ήθελα μια διευκρίνιση σχετικά με την τιμή zenith smart night που δίνεις στο Excel  για ημερήσια τιμή 0,09762.

Μου διαφεύγει κάτι;

Όπου 45% βάλε 55 η 60 γιατί το 5% είναι η συνέπεια .

• Confused 1

Βλέπω μια ένταση και δεν καταλαβαίνω το λόγο...

Off topic αλλά, προσωπικά, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι έχουν συμβάλει σε αυτή την προσπάθεια.

Έχουμε εξοικομήσει πολλά χρήματα από την προμήθεια ενέργειας και τουλάχιστον ένα μπράβο το αξίζουν.

• Like 9

5 ώρες πριν, GREGORYMO είπε

Είναι αίτημα καμίας 20ετιας που ΤΩΡΑ επιτέλους υλοποιείται?

Που είναι το μείον? 

Ότι ΔΕΝ μπορείς να αλλοιώσεις κατανάλωσεις ? Μα αυτό λόγω ΤΗΛΕΜΕΤΡΗΣΗΣ δεν θα γίνει έτσι και αλλιώς?

Δεν υπάρχει πλέον τετράμηνο.

Πέρα από την ΜΗΝΙΑΊΑ καταμέτρηση έρχεται και η ΤΗΛΕΜΕΤΡΗΣΗ που μετρά ΟΧΙ μόνο το μηνα αλλά και την ώρα!!

Τι εννοεις δεν υπαρχει τετραμηνο;

Εχει βγει νομος για τις ΥΚΩ ωστε να υπολογιζονται μηνιαια; Ο υπολογισμος πρεπει να αλλαξει. Ειναι λαθος, εφοσον ο Δεδδηε μετραει μηνιαια και οι παροχοι εκδιδουν εκκαθαριστικους πια.

24 λεπτά πριν, vagmouk είπε

Όπου 45% βάλε 55 η 60 γιατί το 5% είναι η συνέπεια .

Φίλε μου για λόγους συντομίας στην παραπάνω πράξη δεν το ανέλυσα το αποτέλεσμα είναι αυτό που είπα παραπανω 0,8127 τελική τιμή προμήθειας 

34 λεπτά πριν, bjj-p είπε

Εχει βγει νομος για τις ΥΚΩ ωστε να υπολογιζονται μηνιαια; Ο υπολογισμος πρεπει να αλλαξει. Ειναι λαθος, εφοσον ο Δεδδηε μετραει μηνιαια και οι παροχοι εκδιδουν εκκαθαριστικους πια.

Με την δική σου 'λογική' αν πχ μέτρησει ο ΔΕΔΔΗΕ με το παλιό σύστημα (4 μηνός) ΣΗΜΕΡΑ και ΕΣΥ σε 10 ημέρες πχ αλλάξεις πάροχο, τι γίνεται?

Που είναι το τετράμηνο?

Δεν υπάρχει ένα διάστημα μεταξύ 2 μετρήσεων ΔΕΔΔΗΕ σε 15 ημέρες και δεν θα εκδοθεί εκκαθαριστικό λογαριασμό για αυτές τις 15 ημέρες?

Που θα ψάχνουμε το τετράμηνο σε αυτή την περίπτωση? ΠΡΙΝ ΜΕΤΑ η θα ρωτάτε ο πελάτης πότε τον βολεύει.

ΥΓ. Το τετράμηνο είχε μπει λόγω μετρήσεων από το ΔΕΔΔΗΕ. ΤΩΡΑ που ο ΔΕΔΔΗΕ θα μετρά μήνα προφανώς θα αλλάξει.

42 λεπτά πριν, bjj-p είπε

Σήμερα που τουλάχιστον στην δική του περιοχή ο ΔΕΔΔΗΕ μετρά ακόμη τετράμηνο, αν πχ κάνω αλλαγή ονόματος στο παιδί μου, τι γίνεται?

'Προσθέτουν' τους 2 μήνες τους δικούς μου και τους 2 του παιδιού μου για να υπολογιστούν οι υκω ?

46 λεπτά πριν, bjj-p είπε

Σιγά μην κάνουν και νόμο.

Μια κυα θα εκδοθεί 

57 λεπτά πριν, bjj-p είπε

ΜΗΠΩΣ κάνεις κάποιο λάθος?

Και μέχρι σήμερα που ο ΔΕΔΔΗΕ μετρά τετράμηνο, όποιος θέλει δίνει ένδειξη στο δίμηνο και βγαίνει εκκαθαριστικός . Η ΟΧΙ?

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

10 ώρες πριν, atom7 είπε

Το να είναι όντως καλό πρόγραμμα και για αυτό να το προτείνουν αρκετοί σου περνάει από το μυαλό ή απλά έχεις κολλήσει με την Elpedison λόγω της έμμεσης σχέσης που έχεις μαζί της;

Ελπίζω μόνο το "inside info" που έχεις για καλές προσφορές από Σεπτέμβρη να βγει αληθινό. Με χαρά θα αφήσω τη Ζενίθ για κάτι καλύτερο!

Το τι είναι καλό και τι όχι μπορεί να  το διαπιστώσει ο οποιοσδήποτε. Τώρα αν εσύ θεωρείς καλό ένα πρόγραμμα το οποίο έχει μόνο φθηνή την kWh χωρίς κάποιο άλλο δώρο το οποίο να μειώνει αισθητά τον λογαριασμό όπως το 50€ του ΗΡΩΝ ή τα 30€ + 20€ της elpedison είναι δική σου επιλογή.

12 ώρες πριν, revmatopliktos είπε

Κάνεις τόση δουλειά στο φόρουμ και δεν λες την τελική τιμή του smart night για τον Αύγουστο. 

Πιό πολύ χρόνο ξόδεψες να γράψεις αυτά που έγραψες. 

Αυτό που δεν ξέρω είναι αν το 5% της συνέπειας μπαίνει στην ΤΕΑ η στην τελική τιμή προμήθειας.

0,09212 είναι η τιμή της zenith στο night που δεν την αναφέρει κανένας και φυσικά είναι ακριβότερη όχι μόνο από elpedison (0,089 χωρίς συνέπεια και χωρίς πάγιο με το 30€ + 20€) αλλά και από τον ΗΡΩΝ που είναι 11 λεπτά τον πρώτο μήνα αλλά παίρνεις το 50€ στον πρώτο λογαριασμό (που και να έχεις πάει το τελευταίο εξάμηνο κάνεις αίτηση στο solar και μετά αλλαγή στο one μόλις ενεργοποιηθείς)

9 ώρες πριν, doomnx είπε

Σε αυτό το σημείο δεν είναι έμμεση, είναι άμεση και κάθε προσπάθεια για ψάρεμα πελάτη θα αναφέρεται στους συντονιστές προς διαγραφή.

Ποια είναι η άμεση προσπάθεια ψαρέματος πελάτη όταν αναφέρεις το φθηνότερο πρόγραμμα χωρίς να δουλεύεις στην εταιρεία και προτείνοντας έξτρα δώρα; Στον ΗΡΩΝ ακόμα πρότεινα το δώρο των 90€ που δεν είχε αναφερθεί ποτέ. Εγώ δεν προτείνω σε κανέναν μακροχρόνια παραμονή για να έχει κέρδος ο πωλητής (πχ zenith…) ούτε μπλε τιμολόγια αδιαφορώντας για το clawback που μπορεί να έχουν. Εγώ αναφέρω ακριβώς ποια είναι η τιμή και τα δώρα και δεν μιλάω γενικά και αόριστα για εκπτώσεις 40%. Αν το θεωρείς αυτό ψάρεμα δεν γνωρίζεις μάλλον ακριβώς την έννοια τις λέξεις.
Ο καθένας κάνει την επιλογή του αν δεν θέλει να παίρνει δώρα και να μην έχει κανένα ουσιαστικό όφελος πέρα από τα 2-3 λεπτά που θα γλιτώσει στην kWh μπορεί να πάει στην ΔΕΗ ή στην protergia ή όπου αλλού επιθυμεί…

Επεξ/σία από vklon

1 ώρα πριν, NIKELPE είπε

Μου διαφεύγει κάτι;

Αντί 129.83 που είναι τιμή ΤΕΑ για MWh,πρέπει να βάλεις 0.12983 που είναι η τιμή για την KWh.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, vklon είπε

Το τι είναι καλό και τι όχι μπορεί να  το διαπιστώσει ο οποιοσδήποτε. Τώρα αν εσύ θεωρείς καλό ένα πρόγραμμα το οποίο έχει μόνο φθηνή την kWh χωρίς κάποιο άλλο δώρο το οποίο να μειώνει αισθητά τον λογαριασμό όπως το 50€ του ΗΡΩΝ ή τα 30€ + 20€ της elpedison είναι δική σου επιλογή.

0,09212 είναι η τιμή της zenith στο night που δεν την αναφέρει κανένας και φυσικά είναι ακριβότερη όχι μόνο από elpedison (0,089 χωρίς συνέπεια και χωρίς πάγιο με το 30€ + 20€) αλλά και από τον ΗΡΩΝ που είναι 11 λεπτά τον πρώτο μήνα αλλά παίρνεις το 50€ στον πρώτο λογαριασμό (που και να έχεις πάει το τελευταίο εξάμηνο κάνεις αίτηση στο solar και μετά αλλαγή στο one μόλις ενεργοποιηθείς)

Ποια είναι η άμεση προσπάθεια ψαρέματος πελάτη όταν αναφέρεις το φθηνότερο πρόγραμμα χωρίς να δουλεύεις στην εταιρεία και προτείνοντας έξτρα δώρα; Στον ΗΡΩΝ ακόμα πρότεινα το δώρο των 90€ που δεν είχε αναφερθεί ποτέ. Εγώ δεν προτείνω σε κανέναν μακροχρόνια παραμονή για να έχει κέρδος ο πωλητής (πχ zenith…) ούτε μπλε τιμολόγια αδιαφορώντας για το clawback που μπορεί να έχουν.
Ο καθένας κάνει την επιλογή του αν δεν θέλει να παίρνει δώρα και να μην έχει κανένα ουσιαστικό όφελος πέρα από τα 2-3 λεπτά που θα γλιτώσει στην kWh μπορεί να πάει στην ΔΕΗ ή στην protergia ή όπου αλλού επιθυμεί…

Σε βάθος εξαμηνου ποιο θεωρείς ότι θα βγει φθηνοτερο πρόγραμμα για κάποιον που δεν ασχολείται να ψάχνει κάθε μήνα?Της elpedison το win more (που μετά μετατρέπεται σε smart),του Ηρωνα το home ( που προς το παρόν έχει κλειδωμένη τιμή μέχρι το Σεπτέμβριο ) η το smart night της Ζενιθ?

Επαναλαμβάνω για πολλούς εδώ μέσα η επιλογή δεν είναι η φθηνότερη του μήνα.Για μήνα που είναι έχω επιλέξει το win more της elpe (χωρίς πάγιο με το win back).

Όσο για τα 90 του Ηρωνα μπράβο σου,γιατί αυτός είναι ο σκοπός του forum,να ενημερώνομαστε για τυχόν νέες προσφορές.Πρεπει όμως να δούμε και τους όρους της προσφοράς (τους αναμένω προσωπικά)

Επίσης η αλλαγή από solar σε one μπορεί να τραβήξει και 15 μέρες (αφού πρέπει να φανείς ενεργός στο myheron,οπότε εξανεμιζεται μεγάλο μέρος από το όφελος των 50 ευρώ)

Με την τιμή kwh στο πρασινο-κιτρινο της ΔΕΗ σε σχέση με το smart της ζενιθ η διαφορά δεν είναι 2-3 λεπτά,αλλά περισσότερο για κάποιον που δεν ασχολείται. Έχει επίσης δωρεάν παγιο(άρα συν 5 ευρώ το μήνα)

Επεξ/σία από messinia3
  • Like 2

35 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Με την δική σου 'λογική' αν πχ μέτρησει ο ΔΕΔΔΗΕ με το παλιό σύστημα (4 μηνός) ΣΗΜΕΡΑ και ΕΣΥ σε 10 ημέρες πχ αλλάξεις πάροχο, τι γίνεται?

Που είναι το τετράμηνο?

Δεν υπάρχει ένα διάστημα μεταξύ 2 μετρήσεων ΔΕΔΔΗΕ σε 15 ημέρες και δεν θα εκδοθεί εκκαθαριστικό λογαριασμό για αυτές τις 15 ημέρες?

Που θα ψάχνουμε το τετράμηνο σε αυτή την περίπτωση? ΠΡΙΝ ΜΕΤΑ η θα ρωτάτε ο πελάτης πότε τον βολεύει.

ΥΓ. Το τετράμηνο είχε μπει λόγω μετρήσεων από το ΔΕΔΔΗΕ. ΤΩΡΑ που ο ΔΕΔΔΗΕ θα μετρά μήνα προφανώς θα αλλάξει.

Σήμερα που τουλάχιστον στην δική του περιοχή ο ΔΕΔΔΗΕ μετρά ακόμη τετράμηνο, αν πχ κάνω αλλαγή ονόματος στο παιδί μου, τι γίνεται?

'Προσθέτουν' τους 2 μήνες τους δικούς μου και τους 2 του παιδιού μου για να υπολογιστούν οι υκω ?

Σιγά μην κάνουν και νόμο.

Μια κυα θα εκδοθεί 

ΜΗΠΩΣ κάνεις κάποιο λάθος?

Και μέχρι σήμερα που ο ΔΕΔΔΗΕ μετρά τετράμηνο, όποιος θέλει δίνει ένδειξη στο δίμηνο και βγαίνει εκκαθαριστικός . Η ΟΧΙ?

Καλημέρα.. Σε ποια περιοχή είσαι και μετράει ο Δεδδηε κάθε τέσσερις μήνες; Δεν έχει αλλάξει.. 

Πριν δύο εβδομάδες έκανα αίτηση στη ΔΕΗ αλλαγής παροχής απο τον πατέρα μου στη μάνα μου για το εξοχικό λόγω θανάτου. 

Απο τώρα μέχρι τον επόμενο καλοκαίρι η κατανάλωση θα είναι <50KWh/μήνα. Με ενδιαφέρει να μην πληρώνω πάγιο. Το πρόγραμμα του Ήρωνα το Yellow Free αξίζει τον κόπο, να πάρω και τα 50€ ή παίζει κάτι καλύτερο?

Άλλαξα πριν 15 μέρες πάροχο στο ηλ. ρεύμα & φυσικό αέριο του σπιτιού. Πήγα από nrg σε ζενιθ. Η αλλαγή έγινε σχετικά γρήγορα και περιμένω τον πρώτο λογαριασμό...

Σκέφτομαι, λοιπόν, να αλλάξω και τον πάροχο ηλ. ρεύματος στο σπίτι στο χωριό. Οι καταναλώσεις είνα πολύ μικρές αλλά θέλω να αποφύγω τα πάγια. Να πάω στο home smart night της Ζενιθ ή υπάρχει κάτι καλύτερο για εξοχικά;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...