Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί Πάροχοι Ενέργειας v.2

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, major65 είπε

δηλαδή τώρα με τους μηνιαίους λογαριασμούς γίνεται εκτίμηση-πρόβλεψη για την τετραμηνιαία κατανάλωση, με βάση την καταγεγραμμένη κατανάλωση για τις ημέρες του εκκαθαριστικού λογαριασμού? Στην προκειμένη περίπτωση με 424 Kwh για 22 ημέρες, υπολογίζουν οτι  θα φτάσει στις 2312 kwh περίπου στις 120 ημέρες και έτσι βγάζουν και τι αναλογεί σε κάθε κλίμακα των ΥΚΩ?  Αυτός είναι ο σωστός τρόπος? Συγγνώμη που σε πρήζω.

και εγώ την ιδια απορία είχα με τους μηνιαίους εξοφλητικούς. Δεν μου φαινεται σωστο παντως. Πχ αν στο τελος της 4μηνιας δεν ξεπεράσεις τα 1600, θα έχει προ-χρεωθεί στους αυξημένους συντελεστές ενώ δεν θα έπρεπε.

Μηπως πρεπει να το αναφέρει καποιος στην ραε;

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
55 λεπτά πριν, messinia3 είπε

@conne @bilhamεχουμε καμία ενημέρωση για την προσφορά του 40% αν θα συνεχιστεί?

Αλλιώς να κάνω κι εγώ αίτηση αύριο να το προλάβω. 

Δεν είναι σωστό να το γράφεις με αυτό τον τρόπο.Απεναντιας τουλάχιστον οι πωλητές της ζενιθ που εγώ γνωρίζω στο forum δε βλέπω να προτείνουν -προωθούν το  smart της εταιρείας τους,παρά μόνο να αναλαμβάνουν να διεκπεραίωσουν αιτήματα που λαμβάνουν από αλλά μέλη για μετάβαση στη ζενιθ.

Αυτή τη στιγμή το πρόγραμμα της ζενιθ για κάποιον που δεν έχει το χρόνο η τη διάθεση να αλλάζει κάθε μήνα (εγώ το κάνω και συχνότερα) είναι ένα αρκετά συμφέρον πρόγραμμα,χωρίς πάγιο και με τη δυνατότητα να αντέξει τιμολογιακά ακόμα και σε συνεχιζόμενη υψηλή τιμή ΤΕΑ.

Αναφορικά με τις προσφορές της Elpe ( επειδή δεν είσαι ο μόνος εδώ μέσα που έχει επαφή) αυτό που υπάρχει επίσης της παρούσης είναι μια αόριστη αναφορά ότι το προσεχές διάστημα θα βγουν νέες προωθητικές ενέργειες...όπως είχα γράψει εξ αρχής το public δε θα τραβήξει (όταν ανακοινωθούν τα επίσημα αποτελέσματα για τα μερίδια των παροχων τον Αύγουστο θα δεις μεγαλύτερη συρρίκνωση της ELPE. Επειδή όμως κι εκεί τα πράγματα είναι ρευστά για όσους γνωρίζουν,καλό θα είναι να κρατάμε μικρό καλάθι...σαν αυτό της ΔΕΘ 😊)

Στο choise πλέον να μην παραμείνεις.Η προσφορά του 40% στο smart night ισχύει για νέους πελάτες,θεωρώ δύσκολο να στο δώσουν χωρίς αίτημα αλλαγής παροχου.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν βραχυπροθεσμες επιλογές αν είσαι διατεθειμένος να παρακολουθείς τις τρέχουσες προσφορές. 

Σχετικά με το public σε μια εβδομάδα εγώ προσωπικά σύστησα 7 παροχές που σημαίνει ότι υπάρχει ενδιαφέρον… Γιατί τα 50€ από τα 30 έχουν κάποια διαφορά ή από τα 0€ που δίνει η πλειοψηφία των παρόχων. Το ότι συρρικνώνεται το μερίδιο της είναι καλό γιατί θα εφαρμόσει πιο επιθετικές εμπορικές πολιτικές με καλύτερες προσφορές (όπως και ο ΗΡΩΝ που τελευταία κάνει νούμερα με το 50€ σε πολλούς πρέπει να αναθεωρήσει γιατί έχασε πελάτες τον Ιούλιο)

Τον Αύγουστο είναι λογικό να μην υπάρχουν προσφορές καθώς είναι περίοδος διακοπών, και ακόμα πολύ που δουλεύουν στις πωλήσεις παίρνουν άδεια. Επειδή πηγαίνω κάθε χρόνο στην ΔΕΘ τα περίπτερα των παρόχων έχουν πάντα δώρα προσφορές διαγωνισμούς κτλ. Σίγουρα τα πράγματα θα είναι καλύτερα από την «νέκρα» του Αυγούστου 

Επεξ/σία από vklon

Σε αυτό ελπίζω και εγώ γιατί έως τώρα είτε από επιταγές είτε από εκπτώσεις στον λογαριασμό πλήρωσα αρκετά λιγότερα σε σχέση αν επέλεγα ένα σταθερό πρόγραμμα.

Θα δω και τους επόμενους μήνες πως θα κινηθούν οι εταιρείες με τις προσφορές τους και επιλέγω τότε αν θα πρέπει να συνεχίσω τον τουρισμό ή να επιλέξω ένα σταθερό πρόγραμμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, vklon είπε

Σχετικά με το public σε μια εβδομάδα εγώ προσωπικά σύστησα 7 παροχές που σημαίνει ότι υπάρχει ενδιαφέρον… Γιατί τα 50€ από τα 30 έχουν κάποια διαφορά ή από τα 0€ που δίνει η πλειοψηφία των παρόχων. Το ότι συρρικνώνεται το μερίδιο της είναι καλό γιατί θα εφαρμόσει πιο επιθετικές εμπορικές πολιτικές με καλύτερες προσφορές (όπως και ο ΗΡΩΝ που τελευταία κάνει νούμερα με το 50€ σε πολλούς πρέπει να αναθεωρήσει γιατί έχασε πελάτες τον Ιούλιο)

Τον Αύγουστο είναι λογικό να μην υπάρχουν προσφορές καθώς είναι περίοδος διακοπών, και ακόμα πολύ που δουλεύουν στις πωλήσεις παίρνουν άδεια. Επειδή πηγαίνω κάθε χρόνο στην ΔΕΘ τα περίπτερα των παρόχων έχουν πάντα δώρα προσφορές διαγωνισμούς κτλ. Σίγουρα τα πράγματα θα είναι καλύτερα από την «νέκρα» του Αυγούστου 

Έχει σημασία το τι ψάχνει ο καθένας σε αυτό το forum.Αρκετοι φίλοι δεν παρακολουθούν διαρκώς και απλά όταν έρχεται ένας υψηλός λογαριασμός ψάχνονται. Θέλουν απλώς ένα πρόγραμμα με υποφερτή τιμή kwh και πάγιο. 

Γι αυτή την κατηγορία δεν έχει καμία λογική να προτείνονται προγράμματα που έχουν χρονικό ορίζοντα μήνα,αντε δύο. 

Η Elpedison είναι σε βαθιά κρίση καιρό τώρα με διαρκώς μειωμένο μερίδιο αγοράς το τελευταίο τετράμηνο. 

Το ότι έχεις ένα φίλο πωλητή και έχεις στείλει και 20 παροχές θα πω εγώ δε λέει κάτι. Για μένα δεν είναι το ίδιο να πάρεις μια δωροπειταγη στα public με την αντίστοιχη στο Σκλαβενίτη. Το ιδιο συμβαινει με αρκετους ακομα που γνωριζω προσωπικα.Μήπως ξέρεις το λόγο που σε αρκετούς αργούν οι επιταγές Σκλαβενίτη από Μάιο-Ιούνιο?

Γιατί δεν έχουν παραλάβει.Ρωτα την επαφή σου να σου πει μηπως ξερει και το λογο που δεν εχουν παραλαβει. Να σε ενημερώσω επίσης αν δε το γνωρίζεις ότι πλέον οι επιταγές public επίσης δεν αποδίδονται άμεσα (όπως συνέβη με τις αρχικές),αλλά η οδηγία που έχει δοθεί είναι εντός διμήνου.Αρα παύει να είναι και τόσο θελκτικο θεωρώ. 

Αν δεν ξεκαθαρίσει το τοπίο σε υψηλό επίπεδο στην Elpe οι οποίες τυχόν προσφορές θα είναι προσωρινές αναλαμπές. 

Αντιθέτως πληροφοριακά η ζενιθ αν και μικρότερο μέγεθος έχει διαρκώς αυξανόμενο μερίδιο αγοράς το τελευταίο τρίμηνο .

Να σου θυμίσω επίσης ότι πέρυσι τον Αύγουστο η Elpe μοίραζε 100αρικα σε περίοδο....αδειών. 

Δεν είναι αυτοσκοπός να προταθεί κάτι κι ας είναι καλή επιλογή σε κάποιον που ψάχνει κάτι άλλο. 

Για αυτό το λόγο κι εγώ προσωπικά και ο @doomnx και άλλοι αρκετοί ακομα που δεν ειμαστε πωλητές  έχουμε θέσει αυτό το διάστημα την επιλογή της ζενιθ ως αρκετά συμφέρουσας για μακροχρόνιες παραμονές.

Επεξ/σία από messinia3
  • Like 4
  • Thanks 1

2 ώρες πριν, Nekro87 είπε

Δεν το ξέχασα. Δεν έκανα τη μετατροπή από μεγαβατώρα σε κιλοβατώρα. Διορθώνω:Η ημερήσια βγαίνει 0.1064 και η νυχτερινή 0.10 με την έκπτωση του 40%. 

Η έκπτωση του 5% δεν μπορεί να εφαρμοστεί στον πρώτο λογαριασμό.

Δηλαδή με συνέπεια και κρατική επιδότηση πόσο βγαίνει;

4 λεπτά πριν, messinia3 είπε

Έχει σημασία το τι ψάχνει ο καθένας σε αυτό το forum.Αρκετοι φίλοι δεν παρακολουθούν διαρκώς και απλά όταν έρχεται ένας υψηλός λογαριασμός ψάχνονται. Θέλουν απλώς ένα πρόγραμμα με υποφερτή τιμή kwh.

Γι αυτή την κατηγορία δεν έχει καμία λογική να προτείνονται προγράμματα που έχουν χρονικό ορίζοντα μήνα,αντε δύο. 

Η Elpedison είναι σε βαθιά κρίση καιρό τώρα με διαρκώς μειωμένο μερίδιο αγοράς το τελευταίο τετράμηνο. 

Το ότι έχεις ένα φίλο πωλητή και έχεις στείλει και 20 παροχές θα πω εγώ δε λέει κάτι. Για μένα δεν είναι το ίδιο να πάρεις μια δωροπειταγη στα public με την αντίστοιχη στο Σκλαβενίτη. Το ιδιο συμβαινει με αρκετους ακομα που γνωριζω προσωπικα.Μήπως ξέρεις το λόγο που σε αρκετούς αργούν οι επιταγές Σκλαβενίτη από Μάιο-Ιούνιο?

Γιατί δεν έχουν παραλάβει.Ρωτα την επαφή σου να σου πει μηπωε ξερει και το λογο που δεν εχουν παραλαβει. Να σε ενημερώσω επίσης αν δε το γνωρίζεις ότι πλέον οι επιταγές public επίσης δεν αποδίδονται άμεσα (όπως συνέβη με τις αρχικές),αλλά η οδηγία που έχει δοθεί είναι εντός διμήνου.Αρα παύει να είναι και τόσο θελκτικο θεωρώ. 

Αν δεν ξεκαθαρίσει το τοπίο σε υψηλό επίπεδο στην Elpe οι οποίες τυχόν προσφορές θα είναι προσωρινές αναλαμπές. 

Αντιθέτως πληροφοριακά η ζενιθ αν και μικρότερο μέγεθος έχει διαρκώς αυξανόμενο μερίδιο αγοράς το τελευταίο τρίμηνο .

Να σου θυμίσω επίσης ότι πέρυσι τον Αύγουστο η Elpe μοίραζε 100αρικα σε περίοδο....αδειών. 

Δεν είναι αυτοσκοπός να προταθεί κάτι κι ας είναι καλή επιλογή σε κάποιον που ψάχνει κάτι άλλο. 

Για αυτό το λόγο κι εγώ προσωπικά και ο @doomnx και άλλοι αρκετοί ακομα που δεν ειμαστε πωλητές  έχουμε θέσει αυτό το διάστημα την επιλογή της ζενιθ ως αρκετά συμφέρουσας για μακροχρόνιες παραμονές.

Σίγουρα ισχύει αυτό που λες πως κάποιοι δεν κοιτάνε τις εξελίξεις αλλά έτσι δυστυχώς βγαίνουν πάντα χαμένοι αν περιμένουν να τους έρθει ένας φουσκωμένος λογαριασμός… Το ότι μειώνεται το μερίδιο αν δεν είσαι μέτοχος δεν σε απασχολεί καθώς κοιτάς να επωφελείσαι από τις προσφορές, αυτοί θα κάνουν τα πάντα για να το αυξήσουν... Αν είχε το μερίδιο της protergia 17% σίγουρα δεν θα έδινε τις προσφορές που είχε όλο τον χρόνο η elpe. Σχετικά με τα public λογικό είναι να μην στέλνονται άμεσα γιατί κάποιοι καταχράσσονται τις προσφορές με το να τις παίρνουν 2 και 3 φορές τον ίδιο μήνα ακόμα! Εγώ και οι παροχές που διαχειρίζομαι έχουν λάβει εδώ και έναν μήνα όλα τα δώρα, επιταγές κτλ και από befon και από teleraise, μόνο κάτι public περιμένω που αυτά μπαίνουν σε 1 μήνα περίπου όπως μου είπαν

• Like 1

Καλησπέρα παιδιά. Υπάρχει καλύτερη επιλογή απο το Protergia επαγγελματικό 1 value safe σταθερο με 11.5 λεπτά για μεγάλες καταναλώσεις?

Εκτός απο volton protect που έχει σταθερό 0.093 μέχρι Οκτώβριο το σκέφτομαι σοβαρά ειναι κάποιο άλλο να κοιτάξω που μπορεί να μου διέφυγε?  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, vklon είπε

Σίγουρα ισχύει αυτό που λες πως κάποιοι δεν κοιτάνε τις εξελίξεις αλλά έτσι δυστυχώς βγαίνουν πάντα χαμένοι αν περιμένουν να τους έρθει ένας φουσκωμένος λογαριασμός… Το ότι μειώνεται το μερίδιο αν δεν είσαι μέτοχος δεν σε απασχολεί καθώς κοιτάς να επωφελείσαι από τις προσφορές, αυτοί θα κάνουν τα πάντα για να το αυξήσουν... Αν είχε το μερίδιο της protergia 17% σίγουρα δεν θα έδινε τις προσφορές που είχε όλο τον χρόνο η elpe. Σχετικά με τα public λογικό είναι να μην στέλνονται άμεσα γιατί κάποιοι καταχράσσονται τις προσφορές με το να τις παίρνουν 2 και 3 φορές τον ίδιο μήνα ακόμα! Εγώ και οι παροχές που διαχειρίζομαι έχουν λάβει εδώ και έναν μήνα όλα τα δώρα, επιταγές κτλ και από befon και από teleraise, μόνο κάτι public περιμένω που αυτά μπαίνουν σε 1 μήνα περίπου όπως μου είπαν

Πολύ σημαντικό αυτό που έγραψες.Παντα υπάρχουν κάποιοι που χαλάνε τη δουλειά. Ηρωνας έκοψε επί της ουσίας τα 50αρικα στον πρώτο λογαριασμό, γιατί όχι απλά τα λάμβαναν αλλά ζητάγανε και πίστωση σε iban για τα πιστωτικά που έμεναν για 2-3 ημέρες παραμονής.Elpe έκοψε αρχικά τα 20αρικα  στις συστάσεις γιατί έδιναν αβέρτα για παροχές που δεν κάθονταν ούτε μήνα. Μετά έκοψαν και τελείως τον Σκλαβενίτη γιατί κάποιοι το λάμβαναν ακόμα και 2 φορές τον ίδιο μήνα με αποτέλεσμα το νούμερο των επιταγών να εκτοξευθεί ενώ το μερίδιο αγοράς συρρικωνονταν. Για public τα έγραψες ήδη. 

Η protergia ακολουθεί διαφορετική πολιτική. Αυτή τη στιγμή η ζενιθ για κίτρινο μη κλειδωμένο και με διάρκεια χρόνου παίζει μόνη της αν ψάχνει κάποιος μόνο τιμή.

Προσωπικά θα πάω όπου βρω ότι θα μου κοστίσει λιγότερο για όσο διάστημα χρειάζεται.Πηγα ακόμα και στην ακατανομαστη πολύ πρόσφατα για 20 μέρες για να πάρω το 50αρι ,να πληρώσω 8-10 ευρώ μέχρι να βρω την επόμενη επιλογή.(τώρα είμαι elpe με  win back στο more)

Αυτό όμως το κάνουμε λίγοι εδώ μέσα,γι αυτό είπα να προσέχουμε λίγο όταν καταλαβαίνουμε ότι ο άλλος δεν ασχολείται ιδιαιτερα.

Π.χ.της ζενιθ το choise δεν ήταν κακό πρόγραμμα,πλέον είναι ασύμφορο. Πολλοί άργησαν να το πάρουν είδηση. Το μόνο καλό του μηνιαίου είναι ότι όσοι δεν ασχολούνται θα ψάχνονται πιο γρήγορα.

Επεξ/σία από messinia3
  • Like 6

44 minutes ago, kontos32 said:

Καλησπέρα παιδιά. Υπάρχει καλύτερη επιλογή απο το Protergia επαγγελματικό 1 value safe σταθερο με 11.5 λεπτά για μεγάλες καταναλώσεις?

Εκτός απο volton protect που έχει σταθερό 0.093 μέχρι Οκτώβριο το σκέφτομαι σοβαρά ειναι κάποιο άλλο να κοιτάξω που μπορεί να μου διέφυγε?  

Δεν υπάρχει κάτι άλλο αξιόλογο. Εγώ μάλιστα έφυγα απ'το volton protect κι έκλεισα 6μηνο στη protergia για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο τουλάχιστον τουλάχιστον μέχρι τέλος Φλεβάρη. Η protergia ανακοίνωσε ότι θα κρατήσει ίδιες τιμές το Σεπτέμβρη σε πράσινο/κίτρινο αλλά στο μπλε μπορούν να ανεβάσουν την τιμή όποτε γουστάρουν. Κι όποιος πρόλαβε, πρόλαβε.

2 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Δεν υπάρχει κάτι άλλο αξιόλογο. Εγώ μάλιστα έφυγα απ'το volton protect κι έκλεισα 6μηνο στη protergia για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο τουλάχιστον τουλάχιστον μέχρι τέλος Φλεβάρη. Η protergia ανακοίνωσε ότι θα κρατήσει ίδιες τιμές το Σεπτέμβρη σε πράσινο/κίτρινο αλλά στο μπλε μπορούν να ανεβάσουν την τιμή όποτε γουστάρουν. Κι όποιος πρόλαβε, πρόλαβε.

Ναι και εγώ αυτό φοβάμαι, οτι θα ανεβάσουν τα μπλέ. Ευχαριστώ για την απάντηση. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
45 λεπτά πριν, Nekro87 είπε

Κάνε τις πράξεις και θα το βρεις. Απλά μαθηματικά.

Αν ήξερα τους τύπους δεν θα ρώταγα.Δεν καταλαβαίνω το επιθετικό σου ύφος. Δεν σε υποχρέωσε κανείς να απαντήσεις.

Επεξ/σία από revmatopliktos

35 λεπτά πριν, revmatopliktos είπε

Αν ήξερα τους τύπους δεν θα ρώταγα.Δεν καταλαβαίνω το επιθετικό σου ύφος. Δεν σε υποχρέωσε κανείς να απαντήσεις.

Δεν επιτίθεμαι σε κανέναν. Αλλά μην τα θέλετε και στο πιάτο. Η αφαίρεση της κρατικής επιδότησης και η αφαίρεσή της συνέπειας δεν έχουν κάποιον τύπο. Δυο αφαιρέσεις είναι. Εκτός αν δεν γνωρίζετε τις βασικές πράξεις, τότε ζητάω συγγνώμη. Το θεώρησα αυτονόητο. 

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...