Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί Πάροχοι Ενέργειας v.2

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Με πήρε σήμερα από Ζενίθ μια κοπελίτσα να μου πουλήσει το smatrnight με τελική τιμή 6,9 λεπτά. Αναγράφεται στο site μου λέει. Πού ακριβώς; της λέω. Αχ, το έβγαλαν γιατί σήμερα είναι η τελευταία μέρα, μου λέει! Δεν πειράζει της λέω, ξέρεις πώς βγαίνει η τελική τιμή να το κάνουμε τώρα; Όχι, μου λέει. Της λέω τον τύπο, κόλλησε η κοπέλα. Θέλετε να μιλήσετε με την προϊσταμένη μου λέει; Δεν είχα όρεξη να το τραβήξω άλλο και την άφησα!

Για αυτό σας λέω, αυτούς στα τηλέφωνα να πιστεύετε που σας λένε την αλήθεια!

• Haha 12
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, atom7 είπε

Πες του όμως ότι έχει και 9.90€ πάγιο, άρα το δώρο για τους 2 πρώτους μήνες είναι μόλις 5€ (και όχι 15€ που διαφημίζει).

Πες του και ότι η ελαφρώς φθηνότερη kWh είναι μόνο για το Σεπτέμβρη και μετά το πρόγραμμα γίνεται Smart, με τιμή kWh αυτή τη στιγμή διπλάσια από της Ζενίθ.

Λίγο προσοχή στο τι προτείνουμε σε "νέους" όπως ο @alexispapanikolaou δεν βλάπτει. Φιλικά.

Οι περισσότεροι δεν χρειάζονται μεγαλύτερο δώρο από το -40% στην προμήθεια ρεύματος. Μην κοιτάμε μόνο τα δώρα σε € και δωροεπιταγές.

Φυσικά για ένα μήνα θα κάτσει. Μετά κάνει εσωτερική αλλαγή στο επόμενο κλειδωμένο της Elpedison ή αλλάζει πάροχο αφού μέχρι τότε ισχύει το 0,089

Αν είναι νέος πάει ΗΡΩΝ στο yellow one που είναι το φθηνότερο με το 50€ και στο τέλος του μήνα πάλι αλλάζει.

Η zenith δεν συμφέρει και τόσο αφού είναι ex-post και δεν ξέρεις την τιμή όπως στα κλειδωμένα. Απλά μαζευτήκαν πολύ πωλητές της zenith στο φόρουμ για αυτό και υπάρχει τέτοια προώθηση…

Από βδομάδα θα βγουν νέες προωθητικές καθώς αλλάζει ο μήνας και ξεκινάει η ΔΕΘ (όπως με ενημέρωσε η επαφή μου από Elpedison). Άρα υπομονή 

Επεξ/σία από vklon

16 λεπτά πριν, alekout είπε

Ναι σωστός είναι

293.3 kWh X 0.0069 = 2.02

73.3 kWh X 0.05      = 3.67

57.3 kWh X 0.085    = 4.87

Σύνολο 10.56€ / 424 kWh = 0.02491

με μπέρδεψες, δεν ισχύει το 0,0069 για κατανάλωση μέχρι 1600 Kwh, πως έκανες το μοίρασμα της κατανάλωσης στους διαφορετικούς συντελεστές?

Καλησπέρα, είμαι νέος στο γκρουπ και γράφω για τα φώτα γιατί με την έκδοση του σημερινού λογαριασμού προβληματίστηκα...έχω το πρόγραμμα της Zenith power home choice και ήμουν σχετικά ευχαριστημένος γιατί δεν ήθελα να κάνω συνέχεια αλλαγές σε πάροχο...είχα δει την προσφορά της που τρέχει με το -40% τοις εκατό και μου φάνηκε καλή αλλά όταν πήγα στο κατάστημα να ρωτήσω μου είπαν κράτα αυτό που έχεις ασυζητητί...σήμερα είδα χρέωση Ιουλίου και Αυγούστου στα 0,175 χοντρικά και σκέφτομαι ότι μήπως είναι καλύτερα να αλλάξω στο home smart night...τι θα με συμβουλεύατε;; να σημειωσω οτι έχω αντλία θερμότητας οπότε έχω μεγάλες καταναλώσεις

να μείνω στο home choice? να αλλάξω στο smart night? παίζει και φοιτητικό πάσο κι είδα ότι κι εκεί τρεχει μια προσφορά της...να αλλάξω γενικά σε κάτι αλλο;; ευχαριστωωω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, aratoc είπε

Καλησπέρα, είμαι νέος στο γκρουπ και γράφω για τα φώτα γιατί με την έκδοση του σημερινού λογαριασμού προβληματίστηκα...έχω το πρόγραμμα της Zenith power home choice και ήμουν σχετικά ευχαριστημένος γιατί δεν ήθελα να κάνω συνέχεια αλλαγές σε πάροχο...είχα δει την προσφορά της που τρέχει με το -40% τοις εκατό και μου φάνηκε καλή αλλά όταν πήγα στο κατάστημα να ρωτήσω μου είπαν κράτα αυτό που έχεις ασυζητητί...σήμερα είδα χρέωση Ιουλίου και Αυγούστου στα 0,175 χοντρικά και σκέφτομαι ότι μήπως είναι καλύτερα να αλλάξω στο home smart night...τι θα με συμβουλεύατε;; να σημειωσω οτι έχω αντλία θερμότητας οπότε έχω μεγάλες καταναλώσεις

να μείνω στο home choice? να αλλάξω στο smart night? παίζει και φοιτητικό πάσο κι είδα ότι κι εκεί τρεχει μια προσφορά της...να αλλάξω γενικά σε κάτι αλλο;; ευχαριστωωω

Υπάρχει ο ΗΡΩΝ σαν επιλογή που δίνει αν έχεις φοιτητικό 50+20€ έξτρα. Μπορείς να πας στο one με κλειδωμένη τιμή.

Μπορείς Elpedison από εβδομάδα θα ανακοινωθούν οι νέες προωθητικές.

Όπως και να χει να περιμένεις λίγες μέρες ώστε να δεις όλες τις προσφορές για να επιλέξεις την κατάλληλη. 

Επεξ/σία από vklon

1 ώρα πριν, major65 είπε

Αυτόν τον συντελεστή χρέωσης (0,02491) στις ΥΚΩ, σε λογαριασμό Volton, μπορεί να τον εξηγήσει κάποιος?

Εικόνα1.png

Είναι ο μέσος όρος των ΥΚΩ που χρεώθηκες.

Έπρεπε να γράφει αναλυτικά: 293 x 0,0069 + 74 x 0,05 + 57 x 0,085

• Like 2

10 λεπτά πριν, Nekro87 είπε

Άρα στο 0.088 το zenith power home smart night για τον μήνα Αύγουστο με την έκπτωση 40%.

Νομίζω ξέχασες να προσθέσεις τον συντελεστή Ζ1 ;)

• Like 1

13 λεπτά πριν, Nekro87 είπε

Άρα στο 0.088 το zenith power home smart night για τον μήνα Αύγουστο με την έκπτωση 40%.

Για κάποιον που ήταν από 1/8 έως 31/8 η τιμή ημέρας βγήκε 0,09760 €/kWh και η τιμή νύχτας 0,09210 €/kWh, με την έκπτωση συνέπειας. Αλλά σχεδόν κανείς δεν ήταν από 1η Αυγούστου σε αυτό το πρόγραμμα και η ΤΕΑ υπολογίζεται κάθε μέρα.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, major65 είπε

με μπέρδεψες, δεν ισχύει το 0,0069 για κατανάλωση μέχρι 1600 Kwh, πως έκανες το μοίρασμα της κατανάλωσης στους διαφορετικούς συντελεστές?

400/30*22=293.33

100/30*22=73.33

424-293.33-73.33=57.33

Δεν κάνω κάθε φορά τις πράξεις . Έχω κάνει ένα excelάκι για να τσεκάρω τον κάθε πάροχο ( βλέπε ΗΡΩΝ )

Επεξ/σία από alekout
  • Like 4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, bilham είπε

Νομίζω ξέχασες να προσθέσεις τον συντελεστή Ζ1 ;)

Δεν το ξέχασα. Δεν έκανα τη μετατροπή από μεγαβατώρα σε κιλοβατώρα. Διορθώνω:Η ημερήσια βγαίνει 0.1064 και η νυχτερινή 0.10 με την έκπτωση του 40%. 

Η έκπτωση του 5% δεν μπορεί να εφαρμοστεί στον πρώτο λογαριασμό.

Επεξ/σία από Nekro87

23 λεπτά πριν, alekout είπε

400/30*22=293.33

100/30*22=73.33

424-293.33-73.33=57.33

Δεν κάνω κάθε φορά τις πράξεις . Έχω κάνει ένα excelάκι για να τσεκάρω τον κάθε πάροχο ( βλέπε ΗΡΩΝ )

Σε ευχαριστώ, είσαι κορυφή,

δηλαδή τώρα με τους μηνιαίους λογαριασμούς γίνεται εκτίμηση-πρόβλεψη για την τετραμηνιαία κατανάλωση, με βάση την καταγεγραμμένη κατανάλωση για τις ημέρες του εκκαθαριστικού λογαριασμού? Στην προκειμένη περίπτωση με 424 Kwh για 22 ημέρες, υπολογίζουν οτι  θα φτάσει στις 2312 kwh περίπου στις 120 ημέρες και έτσι βγάζουν και τι αναλογεί σε κάθε κλίμακα των ΥΚΩ?  Αυτός είναι ο σωστός τρόπος? Συγγνώμη που σε πρήζω.

1 ώρα πριν, bilham είπε

Σε 9 μήνες 11 αλλαγές βρε θηρίο;;

Να του δοθεί άμεσα το βραβείο Flash-Tourist! 

Λόγω συνέπειας ο υπολογισμός έγινε με -45%

Νορμάλ  νουμερο είναι που θέλει και βραβείο flash tourist.😜

• Haha 2

1 ώρα πριν, vklon είπε

Υπάρχει ο ΗΡΩΝ σαν επιλογή που δίνει αν έχεις φοιτητικό 50+20€ έξτρα. Μπορείς να πας στο one με κλειδωμένη τιμή.

Μπορείς Elpedison από εβδομάδα θα ανακοινωθούν οι νέες προωθητικές.

Όπως και να χει να περιμένεις λίγες μέρες ώστε να δεις όλες τις προσφορές για να επιλέξεις την κατάλληλη. 

Ειδα οτι η προσφορά είναι μέχρι τελος του μήνα, δεν ξέρω αν θα βγει κάτι άλλο αντίστοιχο...το 50αρι δεν με ελκύει τόσο γιατί δεν σκοπεύω να αλλάζω συχνά οπότε τα δωρεάν πάγια το ισοσκελίζουν σε ένα εξάμηνο χοντρικά...από ότι καταλαβαίνω από το εξέλ, το smart night είναι πιο συμφέρον από το choice αυτή τη στιγμή, αν και δε ξερω πως θα κινηθεί η τιμη του Αυγούστου τωρα που εκλεισε η ΤΕΑ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@conne @bilhamεχουμε καμία ενημέρωση για την προσφορά του 40% αν θα συνεχιστεί?

Αλλιώς να κάνω κι εγώ αίτηση αύριο να το προλάβω. 

2 ώρες πριν, vklon είπε

Η zenith δεν συμφέρει και τόσο αφού είναι ex-post και δεν ξέρεις την τιμή όπως στα κλειδωμένα. Απλά μαζευτήκαν πολύ πωλητές της zenith στο φόρουμ για αυτό και υπάρχει τέτοια προώθηση…

Από βδομάδα θα βγουν νέες προωθητικές καθώς αλλάζει ο μήνας και ξεκινάει η ΔΕΘ (όπως με ενημέρωσε η επαφή μου από Elpedison). Άρα υπομονή 

Δεν είναι σωστό να το γράφεις με αυτό τον τρόπο.Απεναντιας τουλάχιστον οι πωλητές της ζενιθ που εγώ γνωρίζω στο forum δε βλέπω να προτείνουν -προωθούν το  smart της εταιρείας τους,παρά μόνο να αναλαμβάνουν να διεκπεραίωσουν αιτήματα που λαμβάνουν από αλλά μέλη για μετάβαση στη ζενιθ.

Αυτή τη στιγμή το πρόγραμμα της ζενιθ για κάποιον που δεν έχει το χρόνο η τη διάθεση να αλλάζει κάθε μήνα (εγώ το κάνω και συχνότερα) είναι ένα αρκετά συμφέρον πρόγραμμα,χωρίς πάγιο και με τη δυνατότητα να αντέξει τιμολογιακά ακόμα και σε συνεχιζόμενη υψηλή τιμή ΤΕΑ.

Αναφορικά με τις προσφορές της Elpe ( επειδή δεν είσαι ο μόνος εδώ μέσα που έχει επαφή) αυτό που υπάρχει επίσης της παρούσης είναι μια αόριστη αναφορά ότι το προσεχές διάστημα θα βγουν νέες προωθητικές ενέργειες...όπως είχα γράψει εξ αρχής το public δε θα τραβήξει (όταν ανακοινωθούν τα επίσημα αποτελέσματα για τα μερίδια των παροχων τον Αύγουστο θα δεις μεγαλύτερη συρρίκνωση της ELPE. Επειδή όμως κι εκεί τα πράγματα είναι ρευστά για όσους γνωρίζουν,καλό θα είναι να κρατάμε μικρό καλάθι...σαν αυτό της ΔΕΘ 😊)

1 ώρα πριν, aratoc είπε

Στο choise πλέον να μην παραμείνεις.Η προσφορά του 40% στο smart night ισχύει για νέους πελάτες,θεωρώ δύσκολο να στο δώσουν χωρίς αίτημα αλλαγής παροχου.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν βραχυπροθεσμες επιλογές αν είσαι διατεθειμένος να παρακολουθείς τις τρέχουσες προσφορές. 

Επεξ/σία από messinia3
  • Like 5

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...