Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πριν από λίγο τηλέφωνο από ελπεντισον, δεν θυμάμαι η αλήθεια τι προσφορά με κάνανε,και απαντώ δεν ενδιαφέρομαι(η αλήθεια είναι ότι οδηγούσα και δεν έδωσα σημασία).Η δικιά τους απάντηση,ακούστε .μην εμπιστεύεστε τόσο τους ενεργειακούς συμβούλους ,και κάποιους που σε διάφορες σελίδες στο διαδίκτυο,όπως σε κάποια φόρουμ,που γράφουν ότι να ναι,να εμπιστεύεστε εμάς που μιλάμε μαζί,και όχι αυτούς που δεν ξέρουν.Δηλαδη η τύπισσα φαινόταν επιθετική, σώνει και καλά να κάνει συμφωνία μαζί μου.Τα συμπεράσματα δικά σας.

• Haha 8
  • Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, neofitosgr78 είπε

Το Power Home Smart Night σου κάνει και 40% επιπλέον ?

Σε τι τιμή βγαινει ?

Κατέβασε το excel από την υπογραφή του @doomnx, συμπλήρωσε τις δικές σου καταναλώσεις και θα δεις ακριβώς.

Νυχτερινό δε μας απάντησες αν έχεις.

21 λεπτά πριν, iliata2410 είπε

Δηλαδη η τύπισσα φαινόταν επιθετική, σώνει και καλά να κάνει συμφωνία μαζί μου.

Αυτή είναι η δουλειά τους και αυτά τους αναγκάζει να κάνουν δυστυχώς.

Το ενδιαφέρον είναι το πόσο διάσημο έχει γίνει το τόπικ και μέσα στις εταιρείες.😁

Επεξ/σία από Basketikos_
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
15 ώρες πριν, doomnx είπε

Αν έχεις αλλάξει εταιρεία, δεν έχεις καμία δουλειά να δώσεις ένδειξη στην ΗΡΩΝ. Περιμένεις να ενημερωθεί το σύστημα να σου έρθει τελικός. Για να μάθεις σε ποια εταιρεία είσαι και από πότε, καλείς στο 800 400 4000.

Μίλησα με δεδηε έχω αλλάξει λέει σε βολτον αλλά εκκρεμεί η καταχώρηση στο σύστημα. Έχουν και τις μετρήσεις λέει που είχα δώσει 20/8. Οπότε θα βγει τελικός Ηρων με αυτές και έναρξη βολτον. 

Οπότε δε δίνω τίποτα στην Ηρωνα που ζητάει μετρήσεις τώρα και με παίρνει σαν τρελός τηλέφωνα να μείνω . 

Η πλάκα θα είναι να πάρω και το - 50 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Basketikos_ είπε

Κατέβασε το excel από την υπογραφή του @doomnx, συμπλήρωσε τις δικές σου καταναλώσεις και θα δεις ακριβώς.

Νυχτερινό δε μας απάντησες αν έχεις.

Οχι δεν έχω αν και έχω κάνει αίτηση πάνω απο 2 χρόνια να μου βάλουν

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, adi32 είπε

Μίλησα με δεδηε έχω αλλάξει λέει σε βολτον αλλά εκκρεμεί η καταχώρηση στο σύστημα. Έχουν και τις μετρήσεις λέει που είχα δώσει 20/8. Οπότε θα βγει τελικός Ηρων με αυτές και έναρξη βολτον. 

Οπότε δε δίνω τίποτα στην Ηρωνα που ζητάει μετρήσεις τώρα και με παίρνει σαν τρελός τηλέφωνα να μείνω . 

Όταν γίνονται συχνές αλλαγές παρόχων σε μικρό χρονικό διάστημα τα συστήματα των παρόχων επειδή αργούν πολύ να ενημερωθούν έχουν ως  αποτέλεσμα να σε μπερδεύουν. Ξεκαθάρισμα γίνεται μόνο με επικοινωνία με τον Δεδδηε.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, nimik είπε

Πως μπορεί να δει ο χ πάροχος αν χρωστάς στον ψ ?

Προσωπικά έτυχε και πριν 2-3 μέρες είχα πληρώσει τους εκκαθαριστικούς της Δεη

Είπε να αναγράφεται ανεξόφλητο προηγούμενο υπόλοιπο στον τελευταίο λογαριασμό.

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Basketikos_ είπε

Έφτασε Παρασκευή. Τί βλέπεις; Θα το συνεχίσουν και από Δευτέρα;

Καμία ενημέρωση ακόμα... Ίσως να δοθεί παράταση...

12 λεπτά πριν, neofitosgr78 είπε

Σε τι τιμή βγαινει ?

Είναι κυμαινόμενο. Δες το excel του doomnx. Με βάση τις χθεσινές τιμές 0,09748/0,09248 ημερήσιο/νυχτερινό

11 λεπτά πριν, iliata2410 είπε

Πριν από λίγο τηλέφωνο από ελπεντισον, δεν θυμάμαι η αλήθεια τι προσφορά με κάνανε,και απαντώ δεν ενδιαφέρομαι(η αλήθεια είναι ότι οδηγούσα και δεν έδωσα σημασία).Η δικιά τους απάντηση,ακούστε .μην εμπιστεύεστε τόσο τους ενεργειακούς συμβούλους ,και κάποιους που σε διάφορες σελίδες στο διαδίκτυο,όπως σε κάποια φόρουμ,που γράφουν ότι να ναι,να εμπιστεύεστε εμάς που μιλάμε μαζί,και όχι αυτούς που δεν ξέρουν.Δηλαδη η τύπισσα φαινόταν επιθετική, σώνει και καλά να κάνει συμφωνία μαζί μου.Τα συμπεράσματα δικά σας.

Ακριβώς! πιστέψτε εμάς που δεν μας έχετε δει ποτέ που δεν θα μας ξαναδείτε ποτέ και που είμαστε από μία συγκεκριμένη εταιρεία που έχουμε συμφέρον να πουλάμε και δεν λέμε ποτέ ψέματα 🤣

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, motoboots είπε

Δεν με ενοχλούν οι πωλητές και το ποσοστό τους. Με ενοχλούν οι πωλητές που δεν λένε ότι είναι πωλητές, αλλά το παίζουν φιλάνθρωποι που έτυχε να βρίσκονται εδώ γύρω και θέλουν να κάνουν ντα όποιον ενοχλεί το μαγαζάκι που έχουν στήσει. Την τσέπη μου γνωρίζω καλά να την προστατέψω και βεβαίως έχω επωφεληθεί από το νήμα και έχω ευχαριστήσει, όπως έχω βοηθήσει άλλους επίσης. 

Αν υπονοείς ότι είμαι πωλητής, πιο έξω δεν θα μπορούσες να πέσεις.

• Like 6
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, doomnx είπε

Αν υπονοείς ότι είμαι πωλητής, πιο έξω δεν θα μπορούσες να πέσεις.

Δεν υπονοώ τίποτα και δεν με ενδιαφέρει ποιος και τι. Μην το παίρνεις προσωπικά. Απλά θεωρώ ότι πρέπει οι επαγγελματίες να δηλώνουν - στην υπογραφή τους - την ιδιότητα τους. 

• Like 1
Δημοσ.

On 30/08/2024 at 10:01, motoboots said:

Δεν υπονοώ τίποτα και δεν με ενδιαφέρει ποιος και τι. Μην το παίρνεις προσωπικά. Απλά θεωρώ ότι πρέπει οι επαγγελματίες να δηλώνουν - στην υπογραφή τους - την ιδιότητα τους. 

Βλέπεις κάποιον που δεν το έχει δηλώσει;

On 30/08/2024 at 09:39, neofitosgr78 said:

Σε τι τιμή βγαινει ?

Εξέλ 

On 30/08/2024 at 09:42, adi32 said:

Θα το πάρεις 😉

On 30/08/2024 at 09:43, neofitosgr78 said:

Οχι δεν έχω αν και έχω κάνει αίτηση πάνω απο 2 χρόνια να μου βάλουν

Έχεις πληρώσει για το νυχτερινό και δεν ήρθαν; Ή δεν προχώρησε ποτέ η αίτηση; Αν έγινε το 2ο ξανακάνε.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημερα

Σε επαγγελματική παροχή Γ21 (περίπου 250 kWh ανά μηνα) βρίσκομαι στην Volton με προστασία τιμής 0,093 και 6,90€ πάγιο μέχρι τέλος Αυγούστου. 
Σε ποια εταιρία συμφέρει να πάω από 1/9;

Ειδα Elpedison με 0,1195 και 10€ πάγιο. Βέβαια μέχρι 30/9 λέει στην σελίδα τους. 

Υ.Γ. Στον ΗΡΩΝ δεν θέλω να πάω. Πολλά λάθη σε λογαριασμό τους σε οικιακή παροχή που ήμουν παλαιότερα. 

Επεξ/σία από Trustworthy
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα σε όλους. Ευχαριστούμε όσους ασχολούνται με το γκρουπ και μας ενημερώνουν. Είμαι volton με 500 1/8 μπήκα.πριν ήμουνα Ηρων και πριν elpedison . Τώρα τι βολεύει για παροχή εξοχικού χωρίς κατανάλωση κάνα 50-100 από εδώ και πέρα. Elpe εάν δώσουν τα 2χ15+public ή ζενίθ; 

Επεξ/σία από 7tasos7
Δημοσ.
13 ώρες πριν, mdkamael είπε

ρώτηση λίγο προς τους συν-τουριστες που ήτανε στην Volton για το 500αρακι κ αλλαξανε μετα σε νεο προορισμο. Ο λογαριασμος ποσο εκανε να τους εκδοθει και να τους αποσταλλει ?!

19/8 αλλαγή από Volton σε Ζενίθ. 22/8 εκδόθηκε τελικός Volton (πρώτη φορά στα χρονικά).

Συνολικά έχω περάσει από Volton 4 φορές. Τις 3 βγήκε τελικός κατευθείαν κάποια στιγμή (με την πιο πρόσφατη τώρα σε χρόνο ρεκόρ), τη μία φορά όμως έμπλεξα: 2 έναντι αφού είχα φύγει, 1 τελικός μετά από ΡΑΕ, και ένας διορθωτικός στη συνέχεια μετά από ΡΑΕ πάλι γιατί είχαν κάνει λάθος (κοινώς έμπλεξαν τα μπούτια τους).

13 ώρες πριν, motoboots είπε

Επειδή βαρέθηκα να αλλάζω πήγα στο μπλε της ΔΕΗ το Μάρτιο και ήδη είμαι κερδισμένος. Όταν θα έρθει η ώρα της αλλαγής, δεν θα επιλέξω πάροχο που κάνει 20 μέρες για τη μεταφορά ή δυο μήνες να βγάλει λογαριασμό ή παρακαλάς για τα δώρα. Επίσης, κάνω τις αλλαγές όταν κρίνω εγώ, για όφελος δικό μου και όχι των ενδιάμεσων που κερδίζουν. 

Για ΔΕΗ στο άλλο νήμα παρακαλώ.

10 ώρες πριν, doomnx είπε

Λοιπόν @iliata2410 δώσε βάση. 

Είσαι στο κίτρινο κυμαινόμενο ελίν Power On! Home Easy. Το πρόγραμμα αυτό έχει πάγιο 5 € ανά 30 ημέρες και χρέωση ενέργειας 0,076 €/kWh όταν η ΤΕΑ της περιόδου τιμολόγησης είναι μικρότερη από ή ίση με 45 €/MWh. Σε διαφορετική περίπτωση προστίθεται Μηχανισμός Διακύμανσης στην τιμή που υπολογίζεται ως εξής:

1,18 x (TEA - 45)

Ο λογαριασμός σου αφορά περίοδο κατανάλωσης 2 μηνών και πιο συγκεκριμένα 63 ημερών και υπολογίζεται ενιαία. Δεν σπάει ούτε σε δύο ούτε σε τρεις μήνες. Το μόνο σπάσιμο που βλέπεις στο λογαριασμό είναι ο υπολογισμός ημερήσιας και νυχτερινής κατανάλωσης ξεχωριστά, επειδή ο ΔΕΔΔΗΕ στέλνει πάντα ξεχωριστές ενδείξεις. Εν προκειμένω, βέβαια, δεν υπάρχει μέτρηση, αλλά πρόκειται για έναντι, συγκεκριμένα 476 kWh ημέρας και 90 kWh νύχτας.

Πάμε να δούμε τις χρεώσεις προμήθειας:

• Το πάγιο σου για 63 μέρες: 63/30 x 5 = 10,50 € ✔️
  • Βασική τιμή προμήθειας για την ημερήσια κατανάλωσή σου: 476 kWh x 0,076 €/kWh = 36,18 € ✔️
  • Βασική τιμή προμήθειας για τη νυχτερινή κατανάλωσή σου: 90 kWh x 0,076 €/kWh = 6,84 € ✔️
  • Για τον Μηχανισμό Διακύμανσης πρέπει να βρούμε την ΤΕΑ περιόδου 25/6/2024 με 27/8/2024. Η ελίν δεν συμπεριλαμβάνει την τελευταία μέρα στον υπολογισμό, άρα στο enex βάζουμε διάστημα 25/6 με 26/8.
    image.png.1c018b6cba6a0953c259080ad5925093.png

Η μέση ΤΕΑ που μας επιστρέφει είναι 127,35 €/MWh.

Πάμε στον τύπο και αντικαθιστούμε:
    1,18 x (127,35 - 45) = 97,173 €/MWh ή 0,097173 €/kWh.

Για 476+90=566 kWh έχουμε: 566 x 0,097173 = 55,00 € ✔️

Οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις είναι υπολογισμένες κατά τα προβλεπόμενα.

Να είσαι πιο ψύχραιμος όταν ανοίγεις λογαριασμούς και να είσαι πιο διαβασμένος σχετικά με το πρόγραμμα που επέλεξες. Αντί να μπεις εδώ μέσα κράζοντας και απειλώντας, μπορούσες να περιμένεις όταν πας σπίτι να μας ανεβάσεις το λογαριασμό και να ρωτήσεις ήρεμα το εξής απλό:
«Παιδιά, ο λογαριασμός είναι εντάξει; Θέλει κάποιος να του ρίξει μια ματιά;»

Συγγνώμη αν σε προσέβαλλα με την απάντησή μου. Αντί να νευριάζεις με τον πάροχο, αναρωτήσου λίγο αν είσαι σε καλό πρόγραμμα. Για κάποιον που παρακολουθεί το παρόν νήμα, 0,17 €/kWh με 5 € πάγιο χωρίς κανένα δώρο είναι πάρα πολλά. Προτείνω να αλλάξεις πρόγραμμα το συντομότερο δυνατόν και να πας στο ZeniΘ Power Home Smart Night.

Αφιέρωσες όντως πάνω από 30 δευτερόλεπτα ρε μπαγάσα (καλοπροαίρετα το λέω) για κάποιον που ουσιαστικά το πρόβλημά του ήταν ότι έλαβε "τριμηνιαίο λογαριασμό" σε ένα δίμηνο, και αναγκάζεται να πληρώσει 2 μήνες μαζεμένους αντί για 1 που είχε συνηθίσει να λαμβάνει; Λίγο η ζέστη, λίγο η ανέχεια, τρελάθηκε ο άνθρωπος.

• Thanks 1
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, 7tasos7 είπε

Καλημέρα σε όλους. Ευχαριστούμε όσους ασχολούνται με το γκρουπ και μας ενημερώνουν. Είμαι volton με 500 1/8 μπήκα.πριν ήμουνα Ηρων και πριν elpedison . Τώρα τι βολεύει για παροχή εξοχικού χωρίς κατανάλωση κάνα 50-100 από εδώ και πέρα. Elpe εάν δώσουν τα 2χ15+public ή ζενίθ; 

Για elpedison περίμενε από εβδομάδα μήπως ανακοινώσουν καλύτερα δώρα

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...