Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί Πάροχοι Ενέργειας v.2

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, doomnx είπε

Λοιπόν @iliata2410 δώσε βάση. 

Είσαι στο κίτρινο κυμαινόμενο ελίν Power On! Home Easy. Το πρόγραμμα αυτό έχει πάγιο 5 € ανά 30 ημέρες και χρέωση ενέργειας 0,076 €/kWh όταν η ΤΕΑ της περιόδου τιμολόγησης είναι μικρότερη από ή ίση με 45 €/MWh. Σε διαφορετική περίπτωση προστίθεται Μηχανισμός Διακύμανσης στην τιμή που υπολογίζεται ως εξής:

1,18 x (TEA - 45)

Ο λογαριασμός σου αφορά περίοδο κατανάλωσης 2 μηνών και πιο συγκεκριμένα 63 ημερών και υπολογίζεται ενιαία. Δεν σπάει ούτε σε δύο ούτε σε τρεις μήνες. Το μόνο σπάσιμο που βλέπεις στο λογαριασμό είναι ο υπολογισμός ημερήσιας και νυχτερινής κατανάλωσης ξεχωριστά, επειδή ο ΔΕΔΔΗΕ στέλνει πάντα ξεχωριστές ενδείξεις. Εν προκειμένω, βέβαια, δεν υπάρχει μέτρηση, αλλά πρόκειται για έναντι.

Πάμε να δούμε τις χρεώσεις προμήθειας:

• Το πάγιο σου για 63 μέρες: 63/30 x 5 = 10,50 € ✔️
  • Βασική τιμή προμήθειας για την ημερήσια κατανάλωσή σου: 476 kWh x 0,076 €/kWh = 36,18 € ✔️
  • Βασική τιμή προμήθειας για τη νυχτερινή κατανάλωσή σου: 90 kWh x 0,076 €/kWh = 6,84 € ✔️
  • Για τον Μηχανισμό Διακύμανσης πρέπει να βρούμε την ΤΕΑ περιόδου 25/6/2024 με 27/8/2024. Η ελίν δεν συμπεριλαμβάνει την τελευταία μέρα στον υπολογισμό, άρα στο enex βάζουμε διάστημα 25/6 με 26/8.
    image.png.1c018b6cba6a0953c259080ad5925093.png

Η μέση ΤΕΑ που μας επιστρέφει είναι 127,35 €/MWh.

Πάμε στον τύπο και αντικαθιστούμε: 1,18 x (127,35 - 45) = 97,173 €/MWh ή 0,097173 €/kWh.
    Για 476+90=566 kWh έχουμε: 566 x 0,097173 = 55,00 € ✔️

Οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις είναι υπολογισμένες κατά τα προβλεπόμενα.

Να είσαι πιο ψύχραιμος όταν ανοίγεις λογαριασμούς και να είσαι πιο διαβασμένος σχετικά με το πρόγραμμα που επέλεξες. Αντί να μπεις εδώ μέσα κράζοντας και απειλώντας, μπορούσες να περιμένεις όταν πας σπίτι να μας ανεβάσεις το λογαριασμό και να ρωτήσεις ήρεμα το εξής απλό:
«Παιδιά, ο λογαριασμός είναι εντάξει; Θέλει κάποιος να του ρίξει μια ματιά;»

Συγγνώμη αν σε προσέβαλλα με την απάντησή μου. Αντί να νευριάζεις με τον πάροχο, αναρωτήσου λίγο αν είσαι σε καλό πρόγραμμα. Για κάποιον που παρακολουθεί το παρόν νήμα, 0,17 €/kWh με 5 € πάγιο χωρίς κανένα δώρο είναι πάρα πολλά. Προτείνω να αλλάξεις πρόγραμμα το συντομότερο δυνατόν και να πας στο ZeniΘ Power Home Smart Night.

Ωραίος. Μόνο μη νομίσει πάλι ότι τον βρίζεις.😛

Επεξ/σία από Basketikos_
  • Like 1
  • Haha 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

3 λεπτά πριν, doomnx είπε

Λοιπόν @iliata2410 δώσε βάση. 

Είσαι στο κίτρινο κυμαινόμενο ελίν Power On! Home Easy. Το πρόγραμμα αυτό έχει πάγιο 5 € ανά 30 ημέρες και χρέωση ενέργειας 0,076 €/kWh όταν η ΤΕΑ της περιόδου τιμολόγησης είναι μικρότερη από ή ίση με 45 €/MWh. Σε διαφορετική περίπτωση προστίθεται Μηχανισμός Διακύμανσης στην τιμή που υπολογίζεται ως εξής:

1,18 x (TEA - 45)

Ο λογαριασμός σου αφορά περίοδο κατανάλωσης 2 μηνών και πιο συγκεκριμένα 63 ημερών και υπολογίζεται ενιαία. Δεν σπάει ούτε σε δύο ούτε σε τρεις μήνες. Το μόνο σπάσιμο που βλέπεις στο λογαριασμό είναι ο υπολογισμός ημερήσιας και νυχτερινής κατανάλωσης ξεχωριστά, επειδή ο ΔΕΔΔΗΕ στέλνει πάντα ξεχωριστές ενδείξεις. Εν προκειμένω, βέβαια, δεν υπάρχει μέτρηση, αλλά πρόκειται για έναντι.

Πάμε να δούμε τις χρεώσεις προμήθειας:

• Το πάγιο σου για 63 μέρες: 63/30 x 5 = 10,50 € ✔️
  • Βασική τιμή προμήθειας για την ημερήσια κατανάλωσή σου: 476 kWh x 0,076 €/kWh = 36,18 € ✔️
  • Βασική τιμή προμήθειας για τη νυχτερινή κατανάλωσή σου: 90 kWh x 0,076 €/kWh = 6,84 € ✔️
  • Για τον Μηχανισμό Διακύμανσης πρέπει να βρούμε την ΤΕΑ περιόδου 25/6/2024 με 27/8/2024. Η ελίν δεν συμπεριλαμβάνει την τελευταία μέρα στον υπολογισμό, άρα στο enex βάζουμε διάστημα 25/6 με 26/8.
    image.png.1c018b6cba6a0953c259080ad5925093.png

Η μέση ΤΕΑ που μας επιστρέφει είναι 127,35 €/MWh.

Πάμε στον τύπο και αντικαθιστούμε: 1,18 x (127,35 - 45) = 97,173 €/MWh ή 0,097173 €/kWh.
    Για 476+90=566 kWh έχουμε: 566 x 0,097173 = 55,00 € ✔️

Οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις είναι υπολογισμένες κατά τα προβλεπόμενα.

Να είσαι πιο ψύχραιμος όταν ανοίγεις λογαριασμούς και να είσαι πιο διαβασμένος σχετικά με το πρόγραμμα που επέλεξες. Αντί να μπεις εδώ μέσα κράζοντας και απειλώντας, μπορούσες να περιμένεις όταν πας σπίτι να μας ανεβάσεις το λογαριασμό και να ρωτήσεις ήρεμα το εξής απλό:
«Παιδιά, ο λογαριασμός είναι εντάξει; Θέλει κάποιος να του ρίξει μια ματιά;»

Συγγνώμη αν σε προσέβαλλα με την απάντησή μου. Αντί να νευριάζεις με τον πάροχο, αναρωτήσου λίγο αν είσαι σε καλό πρόγραμμα. Για κάποιον που παρακολουθεί το παρόν νήμα, 0,17 €/kWh με 5 € πάγιο χωρίς κανένα δώρο είναι πάρα πολλά. Προτείνω να αλλάξεις πρόγραμμα το συντομότερο δυνατόν και να πας στο ZeniΘ Power Home Smart Night.

Bedside manners level over 9000! Respect!

• Thanks 1
  • Haha 1

3 λεπτά πριν, mdkamael είπε

η ερωτηση της αν παιζει κατι συνδιαστικα που να συμφερει. Ξερει κανεις?!

Η συνήθης απάντηση που δίνεται εδώ πέρα είναι ότι δεν υπάρχει κανένα έξτρα κέρδος από τα συνδυαστικά.

• Like 1

Μόλις τώρα, Basketikos_ είπε

Η συνήθης απάντηση που δίνεται εδώ πέρα είναι ότι δεν υπάρχει κανένα έξτρα κέρδος από τα συνδυαστικά.

Αρα ουσιαστικα συμφερει να το παιξει διπλο ταμπλο με 2 παροχους.. ωραια...θα παραπεμφθει στο excelακι λοιπον :-) θενκιου!!!!!

• Like 1

13 λεπτά πριν, mdkamael είπε

Λοιποοοον.. επειδη μολις αναφερομουν στο τηλεφωνο για τ υπεροχο παρεακι εδω μεσα και για τη δουλεια που γινεται... η συνομιλητρια μου εξεφρασε τη δυσαρεσκεια της με protergia που το χει combined με αεριο... η ερωτηση της αν παιζει κατι συνδιαστικα που να συμφερει. Ξερει κανεις?! Δεν χρησιμοποιω αεριο οποτε δεν εχω ψαχτει κ ποτε οποτε ειμαι τελειως noobακλας στο συνθετο θεμα αυτο...

Κάποτε είχαμε καλά δώρα από ELPEDISON για συνδυαστικό πρόγραμμα. Τώρα η φίλη σου μπορεί να διεκδικήσει 50+50 € από e-contract ΗΡΩΝ...

• Like 2

1 ώρα πριν, doomnx είπε

Ναι, κατά κανόνα μπορείς, αλλά ενδεχομένως να σου χρεώσουν κανονικά την εγγύηση. Ενώ αν έχεις λογαριασμό και γράφει μηδενική εγγύηση κάποιοι πάροχοι βάζουν επίσης μηδέν.

Αποδείξεις πληρωμής μόνο η Volton ζητάει 🤡

ΗΡΩΝ να κάνεις το e-contract που δίνει δώρο 50 € και δεν ζητάνε αποδείξεις πληρωμής.

Μα στον Ήρων πήγα και μου ζήτησε ο πωλητής να του στείλω μαζί με τα άλλα και την απόδειξη πληρωμής του λογαριασμού της Δεη ,όπως έγραψα και στην προηγούμενη σελίδα ,εγγύηση μου χρέωσαν ως είχε και πριν 20Ε ..γι αυτό ρώτησα ,τεσπα όλα καλά

4 λεπτά πριν, nimik είπε

Μα στον Ήρων πήγα και μου ζήτησε ο πωλητής να του στείλω μαζί με τα άλλα και την απόδειξη πληρωμής του λογαριασμού της Δεη ,όπως γράφω και εδώ ..γι αυτό ρώτησα ,τεσπα όλα καλά

Έκανες ηλεκτρονική αίτηση δηλαδή; Δεν μας έχει ξανατύχει. Θα έπεσες σε περίεργο...

2 ώρες πριν, doomnx είπε

Δεν έχει κανένα νόημα να τσεκάρεις συνεχώς τα προγράμματα αφού πήγες σε μπλε. Το έκανες για να ηρεμήσεις και να μην ψάχνεσαι. Έλα πάλι όταν κλείσεις 9 μήνες...

Όπως σου είπα, κάνω τις αλλαγές όταν κρίνω εγώ, για όφελος δικό μου και όχι των ενδιάμεσων που κερδίζουν. Οπότε, αφού είμαστε σε δημόσιο φόρουμ και όχι σε μαγαζί, επέτρεψε μου να περνάω όταν νομίζω. 😀

• Confused 1
  • Haha 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, doomnx είπε

Συγγνώμη αν σε προσέβαλλα με την απάντησή μου

Σόρρυ για τον τόνο πριν ,απλά κάποιοι εδώ με νευρίασα πριν.απλά όταν ήμουν στον προηγούμενο πάροχο ο υπολογισμός γινόταν αλλιώς, συγκεκριμένα διαιρουσες τις κιλοβατώρες με τις ημέρες ,και αυτό που έβρισκες το πολλαπλασιάζες επί πχ πόσες μέρες είχες τον Ιούνιο πέντε; Και αυτό που έβρισκες αν ήταν πχ 8 ,έως το 192 ας πούμε που ήταν οι κιλοβατώρες ήταν 184.Κατα δεύτερον στους ειδικούς όρους του προγράμματος ο υπολογισμός της διακύμανσης διαφέρει λιγάκι σε σχέση όπως το υπολόγισες,θα το ξαναδώ όμως το παράδειγμα που έχει και θα πω αν είναι.οσο αναφορά η επιδότηση προφανώς αφορά τις ημέρες του Αυγούστου αφού για αυτόν τον μήνα είναι.Σωστα;

Επεξ/σία από iliata2410
  • Like 1

Μόλις τώρα, motoboots είπε

Όπως σου είπα, κάνω τις αλλαγές όταν κρίνω εγώ, για όφελος δικό μου και όχι των ενδιάμεσων που κερδίζουν. Οπότε, αφού είμαστε σε δημόσιο φόρουμ και όχι σε μαγαζί, επέτρεψε μου να περνάω όταν νομίζω. 😀

Να περνάς. Αλλά να μη γράφεις, αν είναι να μπερδέψεις χειρότερα τα μέλη, αναφερόμενος σε προσωπική επιλογή που έχει αποσυρθεί από την αγορά.

• Like 5

Έκανες ηλεκτρονική αίτηση δηλαδή; Δεν μας έχει ξανατύχει. Θα έπεσες σε περίεργο...

Ξεκίνησα ηλεκτρονικά αλλά έβγαζε σφάλμα στο τέλος και τελείωσε τηλεφωνικώς ..anyways ..

2 ώρες πριν, messinia3 είπε

Και τουλάχιστον στο forum δεν υπάρχουν ενδιάμεσοι. Ανάλογα τι παίζει από προσφορες προτείνονται και οι αντίστοιχες επιλογές.

Και ενδιάμεσοι και ακραίοι και άμεσοι και απ’ όλα. 😋

• Confused 1
  • Haha 2

2 λεπτά πριν, iliata2410 είπε

Σόρρυ για τον τόνο πριν ,απλά κάποιοι εδώ με νευρίασα πριν.απλά όταν ήμουν στον προηγούμενο πάροχο ο υπολογισμός γινόταν αλλιώς, συγκεκριμένα διαιρουσες τις κιλοβατώρες με τις ημέρες ,και αυτό που έβρισκες το πολλαπλασιάζες επί πχ πόσες μέρες είχες τον Ιούνιο πέντε; Και αυτό που έβρισκες αν ήταν πχ 8 ,έως το 192 ας πούμε που ήταν οι κιλοβατώρες ήταν 184.Κατα δεύτερον στους ειδικούς όρους του προγράμματος ο υπολογισμός της διακύμανσης διαφέρει λιγάκι σε σχέση όπως το υπολόγισες,θα το ξαναδώ όμως το παράδειγμα που έχει και θα πω αν είναι.

Δεν διαφέρει καθόλου.

kRXEPrF.png

Δεν διαφέρει καθόλου.

Ξέρω θα γελάσεις πάλι.Δεν πειράζει όμως.Εσυ ξεκίνησες με 1.18 επί ΤΕΑ μειων 0.045.Εκει ξεκινάει αλλιώς ,ξέρω ένα και το ίδιο έρχεται,αυτό με μπέρδεψε εμένα.

6 λεπτά πριν, iliata2410 είπε

Ξέρω θα γελάσεις πάλι.Δεν πειράζει όμως.Εσυ ξεκίνησες με 1.18 επί ΤΕΑ μειων 0.045.Εκει ξεκινάει αλλιώς ,ξέρω ένα και το ίδιο έρχεται,αυτό με μπέρδεψε εμένα.

Μαθηματικά_Ε_κεφ9_Ο_πολλαπλασιασμός-_στους_φυσικούς_αριθμούς.pdf

• Like 1
  • Haha 6

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...