Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί Πάροχοι Ενέργειας v.2

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

59 λεπτά πριν, iliata2410 είπε

το ξαναγράφω πάλι.26 Ιουλίου έδωσα ένδειξη ελιν για έκδοση λογαριασμού(καθώς απο 25 εώς 28 του μήνα πρέπει να δίνουμε),ακομη δέν εχουν βγαλει λογαριασμό,και αυριο πρεπει να δώσω την ένδειξη Αυγούστου.Εστειλα μυνημα να με απαντησουν ειτε τηλεφωνικά,ειτε με εμαιλ.Κατι παιζει και αργήσανε.Αυριο αν παρω απαντηση θα σας πώ.

Ένδειξη έχει πάρει ο Δεδδηε; Την  έχει δώσει στον πάροχο σου;Τι ξέρεις;  Είσαι σε μηνιαία καταμέτρηση; 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, bjj-p είπε

Κάνοντας το e-contract στην Zenith για το  power home smart night, στους ειδικούς όρους του συμβολαίου μου πετάει αυτούς που ίσχυαν μέχρι 31 Ιουλίου (promo 7.2024)   αναφέροντας  έκπτωση 10% στην προμήθεια και όχι το 40% που ισχύει τώρα.

Έχει κανείς το ίδιο θέμα;  να το αφήσω μέχρι να μιλήσω με την εξυπηρέτηση;

Οπως βλεπεις στο myzenith γραφει αυτοimage.png.36136e363f471bf0fa84163493b85bce.png

Ενω στην συμβαση που μ ηρθε με mail γραφει αυτο
image.png.dd8b9d784184a3fa3aaed051489c7901.png

Οποτε ναι θα ζητουσα στην συμβαση ν γραφει αυτο που γραφει κ σε μενα.

Φυσικα εκανα αιτηση για αλλαγη στο μπλε της ζενιθ οπου για μενα το καλυτερο ολων 9,5 λεπτα σταθερη χρεωση οτι κ να γινει μειον το ΚΟΤ που εχω ειναι 5 λεπτα η kwh

Ενω τωρα στο smart home night απο τις 16/08 εως σημερα η ΤΕΑ ειναι 0.12917

με βαση τον υπολογισμο χρεωσης του home smart night που ειναι Χ*TEA + Z1

Χ=1.1357

ΤΕΑ=0.12917

Ζ1=0.030

εαν κανεις τον υπολογισμο μου βγαινει η kwh απο τις 16/08 εως σημερα 0,1180190214

μειον το ΚΟΤ =0,077502 ενω με το μπλε οπως προειπα μ βγαινει 5 λεπτα η kwh χωρις να κοιταω ΤΕΑ κ ιστοριες εκτος εαν κανω λαθος και η εκπτωση του 40% μπαινει στο συνολο κ οχι στη ΤΕΑ οπως το υπολογισα εγω κ μου βγαινει 6,1 λεπτα η kwh.

Επεξ/σία από akiskar123

Στις 23/8/2024 στις 11:10 ΜΜ, messinia3 είπε

Το ταξίδι μην το πάρεις...κατά τα άλλα αν θες ζενιθ αντί ηρωνα για τα 50 κλείσε απευθείας με ζενιθ και όχι από συνεργάτες... @conne δουλεύει εκεί,αν θες απευθύνσου. 

Το ταξίδι γιατί όχι; Κρύβει κάποια δέσμευση; Θα την πατήσω κάπου;

Στις 23/8/2024 στις 9:27 ΜΜ, takoulou είπε

Να δεις αν υπάρχει.. Αν ισχύουν όλα.. Να κοιτάξεις τίποτα  κρυφούς όρους.. Να στο στείλουν γραπτώς.. 

Αν ισχύουν όλα είναι καλή περίπτωση..;

4 ώρες πριν, favou2000 είπε

Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες δες στους ειδικούς όρους που υπέγραψες εκεί που γράφει δωρεάν παροχή αν αναφέρεται ρητά η 500 kwh δώρο.

Επίσης στον έναντι λογαριασμό τον πλήρωσες?γιατί  στον εκκαθαριστικό  αφαιρούνται 52€

Ευχαριστω για τις απαντησεις , οντως πρεπει να δω το συμβολαιο( μ αρεσει που πηγα και σε μαγαζι για να γινει πιο καλα η δουλεια)μολις επιστρεψω αθηνα θα το κοιταξω.

ΥΓ.ναι τον εναντι τον πληρωσα

42 λεπτά πριν, akiskar123 είπε

Οπως βλεπεις στο myzenith γραφει αυτοimage.png.36136e363f471bf0fa84163493b85bce.png

Φυσικα εκανα αιτηση για αλλαγη στο μπλε της ζενιθ οπου για μενα το καλυτερο ολων 9,5 λεπτα σταθερη χρεωση οτι κ να γινει μειον το ΚΟΤ που εχω ειναι 5 λεπτα η kwh

Χ=1.1357

ΤΕΑ=0.12917

Ζ1=0.030

εαν κανεις τον υπολογισμο μου βγαινει η kwh απο τις 16/08 εως σημερα 0,1180190214

μειον το ΚΟΤ =0,077502 ενω με το μπλε οπως προειπα μ βγαινει 5 λεπτα η kwh χωρις να κοιταω ΤΕΑ κ ιστοριες εκτος εαν κανω λαθος και η εκπτωση του 40% μπαινει στο συνολο κ οχι στη ΤΕΑ οπως το υπολογισα εγω κ μου βγαινει 6,1 λεπτα η kwh.

Ναι αλλά το μπλε έχει και πάγιο 9,9€/μήνα ενώ το home smart night 0€. Σε μέση μηνιαία κατανάλωση 330 Kwh έχει μια επιβάρυνση 3 λεπτών ανά Kwh!

• Like 1

50 λεπτά πριν, gx2 είπε

Ναι αλλά το μπλε έχει και πάγιο 9,9€/μήνα ενώ το home smart night 0€

Εχει τα πρωτα 6 παγια δωρο που σημαινει οτι μετα απο το 6μηνο θα εχεις παγιο και ως τοτε μπορει κ οι ιδιοι να αλλαξουν κατι κ να φυγεις χωρις καταγγελια της συμβασης.

51 λεπτά πριν, gx2 είπε

Σε μέση μηνιαία κατανάλωση 330 Kwh έχει μια επιβάρυνση 3 λεπτών ανά Kwh!

Αυτο δεν το καταλαβα απο που βγαινει;
image.png.a8cabff969f37ce482eb247d73d5333f.png

1 hour ago, akiskar123 said:

Χ=1.1357

ΤΕΑ=0.12917

Ζ1=0.030

μειον το ΚΟΤ =0,077502 ενω με το μπλε οπως προειπα μ βγαινει 5 λεπτα η kwh χωρις να κοιταω ΤΕΑ κ ιστοριες εκτος εαν κανω λαθος και η εκπτωση του 40% μπαινει στο συνολο κ οχι στη ΤΕΑ οπως το υπολογισα εγω κ μου βγαινει 6,1 λεπτα η kwh

Η έκπτωση μπαίνει στο σύνολο της τιμής προμήθειας, όχι μόνο στην ΤΕΑ. Επίσης δεν υπάρχει πάγιο και λογικά για τους επόμενους 2-3 μήνες καθώς και την Ανοιξη η ΤΕΑ θα είναι μειωμένη. Πολύ πιθανό είναι να δούμε σταθερά με καλύτερες τιμές σε λίγες βδομάδες.

• Like 1
  • Thanks 1

7 λεπτά πριν, vali είπε

Η έκπτωση μπαίνει στο σύνολο της τιμής προμήθειας, όχι μόνο στην ΤΕΑ. Επίσης δεν υπάρχει πάγιο και λογικά για τους επόμενους 2-3 μήνες καθώς και την Ανοιξη η ΤΕΑ θα είναι μειωμένη. Πολύ πιθανό είναι να δούμε σταθερά με καλύτερες τιμές σε λίγες βδομάδες.

Ναι οντως εκανα λαθος,στην τελικη τιμη μπαινει η 40% εκπτωση ωστοσο για μενα για ειναι ιδιο με το σταθερο η και να μου βγαινει κ φθηνοτερα πρεπει η ΤΕΑ να βγαινει κατω 0,11 ωστε να με συμφερει,εαν βγαινει πιο χαμηλα οπως τους προ καλοκαιριου μηνες θα μου βγαινει ακομη πιο φθηνα...

Κατι αλλο που δεν μπορω ν καταλαβω ειναι οτι αυριο μπαινω πχ στο μπλε τιμολογιο κ η χρεωση ειναι 0.123 η kwh χωρις την εκπτωση συνεπειας,εφοσον θα ειναι ο πρωτος μου μηνας θα χρεωθω με τα  0.123 αφου δεν εχει εκδοθει λογαριασμος πιο πριν ωστε να εχω την εκπτωση συνεπειας,πως στο καλο θα γινει,θα δουν οτι θα πληρωσω το 1ο λογαριασμο στην ωρα του κ θα μπει η εκπτωση συνεπειας στον επομενο μηνα;εχωβαρεσει μπιελα,μπερδευτηκα.

1 ώρα πριν, akiskar123 είπε

Ναι οντως εκανα λαθος,στην τελικη τιμη μπαινει η 40% εκπτωση ωστοσο για μενα για ειναι ιδιο με το σταθερο η και να μου βγαινει κ φθηνοτερα πρεπει η ΤΕΑ να βγαινει κατω 0,11 ωστε να με συμφερει,εαν βγαινει πιο χαμηλα οπως τους προ καλοκαιριου μηνες θα μου βγαινει ακομη πιο φθηνα...

Κατι αλλο που δεν μπορω ν καταλαβω ειναι οτι αυριο μπαινω πχ στο μπλε τιμολογιο κ η χρεωση ειναι 0.123 η kwh χωρις την εκπτωση συνεπειας,εφοσον θα ειναι ο πρωτος μου μηνας θα χρεωθω με τα  0.123 αφου δεν εχει εκδοθει λογαριασμος πιο πριν ωστε να εχω την εκπτωση συνεπειας,πως στο καλο θα γινει,θα δουν οτι θα πληρωσω το 1ο λογαριασμο στην ωρα του κ θα μπει η εκπτωση συνεπειας στον επομενο μηνα;εχωβαρεσει μπιελα,μπερδευτηκα.

1ος λογαριασμος με full price διχως συνεπεια.. μετα στον 2ο, αν πληρωθηκε στην ωρα του ο προηγουμενος, ενεργοποιειται το benefit της συνεπειας... αν βαλεις παγια, απαλασσεσαι κ απο την εγνοια αυτην. Τσεκαρε κ τους ορους περι εκπτωση συνεπειας... απαξ κ τη χασεις μια φορα στ ενδιαμεσο, ποσους πρεπει ν εξοφλησεις εντος deadline για να ενεργοποιηθει παλι...

7 ώρες πριν, iliata2410 είπε

το ξαναγράφω πάλι.26 Ιουλίου έδωσα ένδειξη ελιν για έκδοση λογαριασμού(καθώς απο 25 εώς 28 του μήνα πρέπει να δίνουμε),ακομη δέν εχουν βγαλει λογαριασμό,και αυριο πρεπει να δώσω την ένδειξη Αυγούστου.Εστειλα μυνημα να με απαντησουν ειτε τηλεφωνικά,ειτε με εμαιλ.Κατι παιζει και αργήσανε.Αυριο αν παρω απαντηση θα σας πώ.

Και ΕΓΩ Ελίν είμαι.

Τίποτα ακόμα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, akiskar123 είπε

Χ=1.1357

ΤΕΑ=0.12917

Ζ1=0.030

Αντί να κάνετε τους δικούς σας λάθος υπολογισμούς, μπορείτε να τσεκάρετε το εξέλ που υπολογίζω την τιμή του προγράμματος με βάση την ΤΕΑ των τελευταίων 30 ημερών.

Στις 24/8/2024 στις 5:25 ΜΜ, nikos121 είπε

Το δωρεαν ρευμα ενος μηνος της βολτον (μεχρι 500kwh) πως ακριβως υπολογιζεται;

Βγηκε εκκαθαριστικος 15 ημερων... με 130 κιλοβατωρες με μικρο τελικο ποσο οκ.

Αλλα τι ισχυει απο εδω και περα; εχω δωρεαν τις επομενες 370 κιλοβατωρες;

Έχεις άλλες 15/30×500=250 kWh

Στις 24/8/2024 στις 4:29 ΜΜ, spinoza14 είπε

Καλησπέρα σε όλους. Αυτές οι τιμές είναι γνωστές σε όλους? Γιατί δεν αναφέρονται στο excel?

Ναι, είναι πασίγνωστες και είχε γίνει μεγάλος ντόρος τον Απρίλιο. Έχει συζητηθεί εκτενώς στο thread της ΔΕΗ.

Στο εξέλ αναφέρονται μόνο τα τρέχοντα προγράμματα, με την έκπτωση του μηνός που ισχύει και έπειτα μπαίνουν στο ιστορικό τιμών.

Όταν είστε σε κυμαινόμενο πρόγραμμα να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά για καινούργιες προσφορές ώστε να αλλάξετε πρόγραμμα αζημίως.

Στις 24/8/2024 στις 2:30 ΜΜ, agentsmith84 είπε

@doomxΕιναι το preview Σεπτεμβρίου σωστό για ΔΕΗ γιατί φαίνετε χαμηλό σε σχέση με Volton etc.

Απλά είχα κρατήσει την ίδια που έδωσαν τον Αύγουστο. Αλλά είναι εντελώς εκτός πραγματικότητας και γι' αυτό το λόγο αφαίρεσα την αρχική έκπτωση από όλα τα προγράμματα και άφησα μόνο την έκπτωση συνέπειας που είναι πιο σταθερή. 

Λίγες είναι οι εταιρείες που δεν ασχολούνται καθόλου με εκπτώσεις και το preview πέφτει ακριβώς μέσα στις προβλέψεις. Στα υπόλοιπα προγράμματα απλά περιμένουμε την Kinder Έκπληξη στις 2 Σεπτεμβρίου.

Ενημέρωσα το εξελ με τους νέους συντελεστές της ΔΕΗ και της NRG.

4 ώρες πριν, akiskar123 είπε

Εχει τα πρωτα 6 παγια δωρο που σημαινει οτι μετα απο το 6μηνο θα εχεις παγιο και ως τοτε μπορει κ οι ιδιοι να αλλαξουν κατι κ να φυγεις χωρις καταγγελια της συμβασης.

Κατά 99,9% δεν θα αλλάξουν κάτι σε αυτό το πρόγραμμα, απλά μπορεί να το καταργήσουν και να βγάλουν καινούργιο. Εσύ θα χρεωθείς τα 50 € κανονικά αν φύγεις τον 7ο μήνα.

4 ώρες πριν, akiskar123 είπε

Αυτο δεν το καταλαβα απο που βγαινει;

Αναφέρεται στο κόστος παγίου: 9,90 ÷ 330 = 0,03 €/kWh

5 ώρες πριν, gemis XTX είπε

Το ταξίδι γιατί όχι; Κρύβει κάποια δέσμευση; Θα την πατήσω κάπου;

Αν ισχύουν όλα είναι καλή περίπτωση..;

Είναι η καλύτερη περίπτωση αυτή τη στιγμή μακροπρόθεσμα. Αν είσαι τουρίστας κοιτά προς ΗΡΩΝ μεριά αν δικαιούσαι τα 50 € του e-contract. 

Όσο για το ταξίδι, πρέπει να βάλεις από την τσέπη σου τα ακτοπλοϊκά για νησιωτικούς προορισμούς ή την ημιδιατροφή (70-80 €/άτομο) για ηπειρωτικούς.

Επεξ/σία από doomnx
  • Like 5

Καλημέρα. Αλλαξα σε Ηρων και μου έδωσαν και τα 50Ε από Volton. Με πήραν από Volton και μου είπαν θα σου δώσουμε έως οκτώβριο το πρόγραμμα με σταθερή τιμή απλά για να μείνεις. Τους είπα ότι τους πήρα τηλέφωνο αλλά κανένας δεν μου είπε κάτι και ότι επειδή θα βγει λογαριασμός Ηρων έστω και για μία ημέρα θα το ξαναδώ στο μέλλον. Αρα για τον επόμενο μήνα Ηρων και μετά βλέπουμε.....

9 ώρες πριν, akiskar123 είπε

Αυτο το δεν το καταλαβα απο που βγαινει;

9,90€/μήνα δια 330Kwh μηνιαία κατανάλωση, σημαίνει μια έξτρα επιβάρυνση 0,03€ ανά Kwh.

Θα ήθελα να ρωτήσω για αυτούς που έχουν κοινωνικό τιμολόγιο Έχω κάνει αίτηση από 14/8 και μου βγάζει προς έγκριση Θα εγκριθεί σίγουρα και μετά από πόσες μέρες?η ιδικα μου λέει σε 2 με 3 εργάσιμες αλλά πέρασαν 

13 ώρες πριν, takoulou είπε

Ένδειξη έχει πάρει ο Δεδδηε; Την  έχει δώσει στον πάροχο σου;Τι ξέρεις;  Είσαι σε μηνιαία καταμέτρηση; 

μόλις πήρα απάντηση,ο λόγος καθυστέρησης ειναι ότι μεσολάβησε ο Δεκαπεντάυγουστος,και κάποιοι απο το προσωπικό ειχαν άδειες,κλπ.Με ειπαν την πεμπτη θα εχουν εκδοσει λογαριασμό.Εγω κανονικά θα δοσω ένδειξη με είπαν

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...