Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί Πάροχοι Ενέργειας v.2

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μόλις τώρα, messinia3 είπε

Με τους απερίγραπτους έβγαλαν ΦΕΚ μετά από 20 μέρες και πάλι μπορεί να υπάρξουν παρερμηνίες.

Πάντα υπάρχει περιθώριο για παρερμηνίες γιατί έτσι μας έχουν συνηθίσει, σε "ήξεις-αφήξεις". Αλλά το συγκεκριμένο ΦΕΚ είναι σχετικά ξεκάθαρο, αφορά στα κυμαινόμενα με μεικτά χαρακτηριστικά σταθερού/κυμαινόμενου (τα λεγόμενα hybrid). Τύπου "προστασίας τιμής", χωρίς μηχανισμό διακύμανσης για 2-3 μήνες κλπ.

Το άρθρο συνολικά είναι:

Αναφορά σε κείμενο

«Για τον μήνα Αύγουστο του έτους 2024, δικαιούχοι είναι οι οικιακοί καταναλωτές, καθώς και οι καταναλωτές που είναι δικαιούχοι των ειδικών τιμολογίων Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ) και Τιμολογίου Υπηρεσιών Αλληλεγγύης (ΤΥΑ), οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι σε τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας με πράσινο ή κίτρινο χρώμα όπως ορίζονται με την ΥΠΕΝ/ΔΗΕ/120637/2107/21.11.2023, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει. Ειδικά, για τους καταναλωτές, οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι σε τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας με κίτρινη σήμανση που έχουν μεικτά χαρακτηριστικά σταθερής και κυμαινόμενης τιμής, δικαιούχοι της επιδότησης καθίστανται μόνο στην περίπτωση που η τελική τιμή μετά την εφαρμογή τυχόν εκπτώσεων για τον μήνα Αύγουστο του έτους 2024 υπερβαίνει τα εκατόν σαράντα ευρώ (€) ανά Μεγαβατώρα (MWh) (140 €/MWh).»

Και τουλάχιστον έτσι όπως είναι γραμμένο δεν αφήνει πολλά περιθώρια για παρερμηνείες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Είναι γνωστό ότι όσοι πήγαμε ελπεντισον και πήραμε το δώρο 5 μήνες επί 30€ δεν μπορούμε να κάνουμε αλλαγή προγράμματος γιατί το δώρο χάνεται.

Εγώ συμπλήρωσα τις 150 ημέρες και ζήτησα αλλαγή προγράμματος αλλά με το πάτημα ότι ΔΕΝ έχει ΑΚΟΜΑ εκδοθεί ο λογαριασμός του 5' μήνα, αν κάνω αλλαγή ΤΩΡΑ δεν θα μου δώσουν τό δώρο.

Οπότε με αναγκάζουν να περιμένω 10-12 ημέρες ώστε να εκδοθεί ο λογαριασμός.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Είναι γνωστό ότι όσοι πήγαμε ελπεντισον και πήραμε το δώρο 5 μήνες επί 30€ δεν μπορούμε να κάνουμε αλλαγή προγράμματος γιατί το δώρο χάνεται.

Εγώ συμπλήρωσα τις 150 ημέρες και ζήτησα αλλαγή προγράμματος αλλά με το πάτημα ότι ΔΕΝ έχει ΑΚΟΜΑ εκδοθεί ο λογαριασμός του 5' μήνα, αν κάνω αλλαγή ΤΩΡΑ δεν θα μου δώσουν τό δώρο.

Άλλαξε πάροχο πχ ΗΡΩΝ να πάρεις το 50€ στο one. Γιατί να κάνεις εσωτερική αλλαγή; Μετά ξαναεπιστρέφεις elpedison και θα πάρεις άλλα 50€ δώρο ως win back (2x15 + 20 public)

Επεξ/σία από vklon
  • Like 2

7 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Το δώρο πάει αναλογικά με τις ημέρες παραμονής.Αν έχεις συμπληρώσει τις 150 μπούρδες σου λένε, προχώρα σε αλλαγή και θα το λάβεις κανονικά στο λογαριασμό.

2 λεπτά πριν, vklon είπε

Άλλαξε πάροχο πχ ΗΡΩΝ να πάρεις το 50€ στο one. Γιατί να κάνεις εσωτερική αλλαγή; Μετά ξαναεπιστρέφεις elpedison και θα πάρεις άλλα 50€ δώρο ως win back (2x15 + 20 public)

Το win back ποιοί το παίρνουν?

Μου είπε ότι αν φύγω χάνω τα 30€ που εκκρεμούν!

Γιατί να μην περιμένω 10-12 ημέρες ?

Στον Ήρων συμπληρώνω το εξάμηνο 21 Σεπτεμβρίου.

4 λεπτά πριν, messinia3 είπε

Το δώρο πάει αναλογικά με τις ημέρες παραμονής.Αν έχεις συμπληρώσει τις 150 μπούρδες σου λένε, προχώρα σε αλλαγή και θα το λάβεις κανονικά στο λογαριασμό.

Αυτό τους είπα και ΕΓΩ!

Μάλιστα, τους ειπα ότι αν φύγω από την ελπεντισον δεν θα το δώσετε? 

Και μου απάντησε: ΟΧΙ.

Εννοείται ότι ΔΕΝ στέκει αυτό αλλά θα πρέπει να τους κυνηγώ ύστερα.

Μια λύση είναι να περιμένω 10-12 ημέρες 

1 hour ago, di maria kun said:

Οκ θα κάνω το σπίτι yellow one. Αξίζει δήλ μόνο για πρώτο λογαριασμό μετά η έκπτωση είναι αστεία έτσι??

... Επίσης μπορώ να ξαναπάω πίσω στη βολτον μετά και να πάρω έκανε νέου το δωρεάν όριο που είχε πριν? Αν έχεις πάει σε έναν μετά δεν ξαναπαίρνει έκπτωση αν επιστρέψεις. 

Μέχρι τον Σεπτέμβριο η τιμή ειναι κλειδωμένη στο Yellow One. 1η Οκτωβρίου βλέπεις τις τιμές και αναλόγως αποφασίζεις αν θα μείνεις στο συγκεκριμμένο πρόγραμμα ή στον Ηρων σε κάποιο άλλο πρόγραμμα ή αν θα πρέπει να αλλαξεις πάροχο. 

Στην Volton οι 500 Kwh για τον πρώτο μήνα απλά δεν υπάρχει σαν πρόγραμμα γιατί το σταμάτησαν. 

• Like 1

3 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Το win back ποιοί το παίρνουν?

Μου είπε ότι αν φύγω χάνω τα 30€ που εκκρεμούν!

Γιατί να μην περιμένω 10-12 ημέρες ?

Στον Ήρων συμπληρώνω το εξάμηνο 21 Σεπτεμβρίου.

Αυτό τους είπα και ΕΓΩ!

Μάλιστα, τους ειπα ότι αν φύγω από την ελπεντισον δεν θα το δώσετε? 

Και μου απάντησε: ΟΧΙ.

Εννοείται ότι ΔΕΝ στέκει αυτό αλλά θα πρέπει να τους κυνηγώ ύστερα.

Μια λύση είναι να περιμένω 10-12 ημέρες 

Δεν ισχύουν αυτά που σου λένε και εγώ είχα την ίδια προσφορά σε μια παροχή. Έφυγα νωρίτερα από το πεντάμηνο και πήρα κανονικά το δώρο για όσες μέρες μου αναλογούσε όπως γράφουν και οι όροι του promo. Το win back το παίρνεις καθώς θα επιστρέψεις εντός διμήνου. Μην καθυστερείς περιμένοντας να βγει λογαριασμός 

• Like 1

9 λεπτά πριν, vklon είπε

Δεν ισχύουν αυτά που σου λένε και εγώ είχα την ίδια προσφορά σε μια παροχή. Έφυγα νωρίτερα από το πεντάμηνο και πήρα κανονικά το δώρο για όσες μέρες μου αναλογούσε όπως γράφουν και οι όροι του promo. Το win back το παίρνεις καθώς θα επιστρέψεις εντός διμήνου. Μην καθυστερείς περιμένοντας να βγει λογαριασμός 

Δεν έχω συμπληρώσει 6 μηνός από τότε που έφυγα από Ήρων.

Άμα φύγω και γυρίσω σε 60 ημέρες πίσω παίρνω το win back?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για επαγγελματικά  (Γ21) επειδή είχα κάποιους μήνες να ασχοληθώ (είχα 5 20ευρα από ΕΛΠΕ και κυμαινόταν και χαμηλά η ΤΕΑ καλά μας πήγε), έχουμε καμία νέα εικόνα; 
Με πήραν οι ίδιοι χθες και μου είπαν για ένταξη στο FLEX BUSINESS με + ~5€ πάγιο (9.90 από 5) και κλειδωμένη τιμή 12.9 μέχρι τέλος του έτους χωρίς ρήτρα διακοπής. Κρίνοντας (με τις τιμές του TTF) ότι μέχρι Οκτώβρη - Νοέμβρη θα κινηθεί ψηλά η ΤΕΑ άρα και το ρεύμα, πιστεύω ότι συμφέρει και διαδικαστικά είναι απλό, μην αλλάζω εταιρείες τώρα... 
Έχει κάποιος κάποια εναλλακτική πρόταση;

Επεξ/σία από mechpanos

33 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Δεν έχω συμπληρώσει 6 μηνός από τότε που έφυγα από Ήρων.

Άμα φύγω και γυρίσω σε 60 ημέρες πίσω παίρνω το win back?

Ναι 

21 λεπτά πριν, vassilis211973 είπε

Αυτο που λειπει τωρα ειναι να κανει τριπ ο Τσιπρας μεθυσμενος με το crew τυφλα στα τσιπουρα και να ανατιναξουν ξερωγω το Turk-Stream...

• Haha 1

1 ώρα πριν, madboy είπε

Μέχρι τον Σεπτέμβριο η τιμή ειναι κλειδωμένη στο Yellow One. 1η Οκτωβρίου βλέπεις τις τιμές και αναλόγως αποφασίζεις αν θα μείνεις στο συγκεκριμμένο πρόγραμμα ή στον Ηρων σε κάποιο άλλο πρόγραμμα ή αν θα πρέπει να αλλαξεις πάροχο. 

Στην Volton οι 500 Kwh για τον πρώτο μήνα απλά δεν υπάρχει σαν πρόγραμμα γιατί το σταμάτησαν. 

Είσαι άψογος πάω yellow one γιατί το 60ρι και από Σεπτέμβριο βλέπουμε 

• Like 1

1 hour ago, messinia3 said:

Και εγώ έτσι με την ελπεδισον,  στον τελικό είχε κανονικά το πόσο

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...