Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
10 ώρες πριν, messinia3 είπε

Έχω κάνει πάνω από 20 αλλαγές παροχων που κάποιες εστάλησαν ακόμα και την ίδια ημέρα στο ΔΕΔΔΗΕ.Οι συγκεκριμένες ήταν οι μόνες που ολοκληρώθηκαν συστημικα από το ΔΕΔΔΗΕ σε δύο εργάσιμες, όπως προβλέπεται...τυχαίο μάλλον.

Μάλλον τυχαίο, ή μπορεί και όχι. Εξηγώ, ο ΔΕΔΔΗΕ -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- προχωράει στην αλλαγή εντός 2 εργάσιμων ημερών (από την ημέρα που λαμβάνει την αίτηση) όπως προβλέπεται. Το πρόβλημα με τις καθυστερήσεις -συνήθως- οφείλεται στον πάροχο που αργεί να στείλει το αίτημα στο ΔΕΔΔΗΕ.

Εγώ έκανα μετάβαση Ζενίθ, πήγα σε ένα κατάστημα και βρήκα ένα παλικάρι συνεννοήσιμο, μου έδωσε το email του, έστειλα τα δικαιολογητικά και του είπα "θέλω σε παρακαλώ να σταλεί άμεσα η αίτηση στο ΔΕΔΔΗΕ". Δευτέρα 19/8 πρωί πρωί έστειλα τα δικαιολογητικά, με πήρε τηλ κάναμε την ηχογράφηση, έστειλε επί τόπου το αίτημα όπως υποσχέθηκε. Σήμερα άλλαξε το ψηφίο στο μετρητή, μπήκα myDeddieApp και έχω αλλαγή εκπροσώπησης 19/8 με τις μετρήσεις που έδωσα.

Έχω κάνει γύρω στις 10 αλλαγές παρόχων, αυτή ήταν η μακράν πιο γρήγορη και εύκολη. Συμπερασματικά, ίσως δίνεται η εντύπωση ότι η ΔΕΗ κάνει πιο γρήγορα την αλλαγή γιατί στην πράξη δεν καθυστερεί ή/και δεν κάνει λάθη όταν στέλνει ένα αίτημα στο ΔΕΔΔΗΕ.

• Like 1
  • Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
11 ώρες πριν, alexander098 είπε

Η volton, σε μήνα με τις δωρεάν 500kwh, με χρέωσε για 2 ημέρες 6€ ρεύμα+πάγιο και χρέωσαν και ΕΡΤ. Εφόσον η προμήθεια ρεύματος ήταν κάτω από 10€ δεν έπρεπε να είναι 0€;

10€ τις 30 ημέρες.

Δηλαδή κάτω από 0.33€ ανά ημέρα 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, atom7 είπε

Μάλλον τυχαίο, ή μπορεί και όχι. Εξηγώ, ο ΔΕΔΔΗΕ -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- προχωράει στην αλλαγή εντός 2 εργάσιμων ημερών (από την ημέρα που λαμβάνει την αίτηση) όπως προβλέπεται. Το πρόβλημα με τις καθυστερήσεις -συνήθως- οφείλεται στον πάροχο που αργεί να στείλει το αίτημα στο ΔΕΔΔΗΕ.

Εγώ έκανα μετάβαση Ζενίθ, πήγα σε ένα κατάστημα και βρήκα ένα παλικάρι συνεννοήσιμο, μου έδωσε το email του, έστειλα τα δικαιολογητικά και του είπα "θέλω σε παρακαλώ να σταλεί άμεσα η αίτηση στο ΔΕΔΔΗΕ". Δευτέρα 19/8 πρωί πρωί έστειλα τα δικαιολογητικά, με πήρε τηλ κάναμε την ηχογράφηση, έστειλε επί τόπου το αίτημα όπως υποσχέθηκε. Σήμερα άλλαξε το ψηφίο στο μετρητή, μπήκα myDeddieApp και έχω αλλαγή εκπροσώπησης 19/8 με τις μετρήσεις που έδωσα.

Έχω κάνει γύρω στις 10 αλλαγές παρόχων, αυτή ήταν η μακράν πιο γρήγορη και εύκολη. Συμπερασματικά, ίσως δίνεται η εντύπωση ότι η ΔΕΗ κάνει πιο γρήγορα την αλλαγή γιατί στην πράξη δεν καθυστερεί ή/και δεν κάνει λάθη όταν στέλνει ένα αίτημα στο ΔΕΔΔΗΕ.

Μίλαω για περιπτώσεις που το αίτημα στέλνεται άμεσα στο ΔΕΔΔΗΕ (Ζητάω πάντα τον αύξοντα αριθμό). Η συστημική ολοκλήρωση έκανε σε όλες τις περιπτώσεις μία βδομάδα....μπορεί και να ήταν τυχαίο, δεν αντιλέγω.

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, messinia3 είπε

Μίλαω για περιπτώσεις που το αίτημα στέλνεται άμεσα στο ΔΕΔΔΗΕ (Ζητάω πάντα τον αύξοντα αριθμό). Η συστημική ολοκλήρωση έκανε σε όλες τις περιπτώσεις μία βδομάδα....μπορεί και να ήταν τυχαίο, δεν αντιλέγω.

Στις δικές μου περιπτώσεις, όταν η αίτηση πήγε άμεσα, ολοκληρώθηκε και άμεσα. Βέβαια, το πόσες μέρες κάνει ο ΔΕΔΔΗΕ να ολοκληρώσει τη μετάβαση μικρή σημασία έχει. Αφού ως ημερομηνία αλλαγής θεωρείται η ημερομηνία που ο πάροχος στέλνει την αίτηση στο ΔΕΔΔΗΕ.

Θέλω να πω, για εμάς τους τουρίστες που προσπαθούμε (προσπαθούσαμε) να εκμεταλλευτούμε τα δώρα στο μέγιστο (π.χ. τις 500kWh για ένα μήνα της Volton) είναι σημαντικό να πιέζουμε/γνωρίζουμε την ημέρα που ο πάροχος αποστέλλει το αίτημα στο ΔΕΔΔΗΕ και όχι πότε ολοκληρώνεται εντέλει η μετάβαση.

Δημοσ.

Καλημέρα, νοίκιασα ένα σπίτι Θεσ/κη και ψάχνω να βάλω ρεύμα και αέριο. Ψάχνω κάτι σχετικά οικονομικό αλλά να μην ασχολούμαι και όλη μέρα αυτό, γιατί απ' ότι βλέπω γίνεται χαμός. Δε θέλω δηλαδή να ψάχνω και να αλλάζω πάροχο κάθε μήνα. Έχετε κάτι να μου προτείνετε?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, madboy είπε

τιμή αυτή είναι υπο προυποθέσεις εφόσον απαιτούν να μείνεις παραπάνω απο ενα μήνα για να σου αποδοθεί η εκπτωση συνέπειας η οποία δίνεται στον δευτερο λογαριασμό και να μην είναι ο τελικός ο λογαριασμός.

Σε ευχαριστώ πολύ για την επισήμανση. Ξέρει κάποιος αν η έκπτωση συνεπείας ισχύει ακόμα και αν μείνεις έναν μήνα στο yellow free one και μετά πας εσωτερικά σε άλλο πρόγραμμά αν αλλάξουν οι τιμές του από Οκτώβρη και γίνει μη συμφέρον; Η πρέπει να βγουν δύο κανονικοί λογαριασμοί ενώ είναι κάποιος στο yellow one για να πάρει συνέπεια;

Επίσης να πω ότι ήμουν τρεις μήνες εκτός Ήρων πήγα πρώτα solar και αφού έμεινα δυο εβδομάδες έκανα αίτηση μέσω e contact για yellow free one. Η αλλαγή εγίνε μέσα σε 4 ημέρες από την αίτηση χωρίς προβλήματα στις 16 του μήνα. Επίσης δεν είχα αφήσει πιστωτικό από την προηγούμενη φορά.

Επεξ/σία από k0stas1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Kostas Mrg είπε

Καλημέρα, νοίκιασα ένα σπίτι Θεσ/κη και ψάχνω να βάλω ρεύμα και αέριο. Ψάχνω κάτι σχετικά οικονομικό αλλά να μην ασχολούμαι και όλη μέρα αυτό, γιατί απ' ότι βλέπω γίνεται χαμός. Δε θέλω δηλαδή να ψάχνω και να αλλάζω πάροχο κάθε μήνα. Έχετε κάτι να μου προτείνετε?

Με βάση την περιγραφή που δίνεις, θα πρότεινα Ζενίθ Power Home Smart Night.

Δημοσ.
Αναφορά σε κείμενο

Ειδικά, για τους καταναλωτές, οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι σε τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας με κίτρινη σήμανση που έχουν μεικτά χαρακτηριστικά σταθερής και κυμαινόμενης τιμής, δικαιούχοι της επιδότησης καθίστανται μόνο στην περίπτωση που η τελική τιμή μετά την εφαρμογή τυχόν εκπτώσεων για τον μήνα Αύγουστο του έτους 2024 υπερβαίνει τα εκατόν σαράντα ευρώ (€) ανά Μεγαβατώρα (MWh) (140 €/MWh).

Όμορφα. Άρα βγαίνουν εκτός κρατικής επιδότησης αυτά που έχουν κλειδωμένη τιμή κάτω των 14 λεπτών προσωρινά. Το ερώτημα είναι αν βγαίνουν εκτός και αυτά που δεν παρουσιάζουν μεικτά χαρακτηριστικά, όπως το Smart της ZeniΘ με την έκπτωση 40% για όλο το χρόνο...

• Sad 1
  • Haha 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, gpapas640 είπε

Γελοία υποκείμενα! Στις 20 Αυγούστου θυμήθηκαν να τροποποιήσουν το ΦΕΚ! Ευτυχώς δεν το έκαναν κατά τα Χριστούγεννα να μας ζητάνε τις επιδοτήσεις πίσω!

Για αρχή να συμφωνήσουμε στο ότι δεν υπάρχει ανταγωνισμός στην ελληνική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά καρτέλ.

Κατά δεύτερον, δε μπορεί να υπάρχει ανταγωνισμός με την κλασσική έννοια καθώς οι τιμές ανακοινώνονται την ίδια μέρα από όλους και οι συνθήκες παραγωγής ενέργειας κάθε μήνα δεν είναι οι ίδιες. Άρα δεν υπάρχει χρονικό περιθώριο ο κάθε παίκτης να δει τις τιμές του ανταγωνισμού και να κρίνει αν πρέπει να τη ρίξει. Ο δε καταναλωτής δε μπορεί να ανταποκριθεί στον ανταγωνισμό καθώς έχει ήδη αγοράσει το προϊόν χωρίς να ξέρει την τιμή.

Τρίτον, το θεσμικό πλαίσιο χαλάει το ίδιο τον ανταγωνισμό, καθώς επιτρέπει στους παρόχους να κάνουν αυθαίρετες εκπτώσεις επί των τελικών τιμών.

Τέλος, η επιδότηση σε σταθερό τιμολόγιο είναι ο ορισμός της αναίρεσης του ανταγωνισμού, καθώς η σύναψη ενός σταθερού συμβολαίου σημαίνει αποδοχή της τιμής ανεξάρτητα με το πώς θα κινηθεί η αγορά. Ασε που κάποιοι πάροχοι όπως ο ΗΡΩΝ έχουν χρέωση για προστασία τιμής. Η επιδότηση σε αυτή την περίπτωση, θα ακυρωνε τον όρο αυτό.

Κατά τη γνώμη μου, η επιδότηση θα έπρεπε να δίνεται όπως όλα τα επιδόματα, όπως δίνεται και το ΚΟΤ: με κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια και μόνο στα πράσινα και κίτρινα (κυμαινόμενα) τιμολόγια.

Οπότε θες αλλάζεις πρόγραμμα και πας σε κάποιο και παίρνεις την επιδότηση 0.016€.

• Sad 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, doomnx είπε

Όμορφα. Άρα βγαίνουν εκτός κρατικής επιδότησης αυτά που έχουν κλειδωμένη τιμή κάτω των 14 λεπτών προσωρινά. Το ερώτημα είναι αν βγαίνουν εκτός και αυτά που δεν παρουσιάζουν μεικτά χαρακτηριστικά, όπως το Smart της ZeniΘ με την έκπτωση 40% για όλο το χρόνο...

Εφόσον αυτό προστέθηκε σαν επισήμανση "ειδικά" για τα hybrid κίτρινα, τότε θεωρητικά το Smart της Ζενίθ οφείλει να επιδοτηθεί κανονικά.

• Thanks 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, k0stas1 είπε

Σε ευχαριστώ πολύ για την επισήμανση. Ξέρει κάποιος αν η έκπτωση συνεπείας ισχύει ακόμα και αν μείνεις έναν μήνα στο yellow free one και μετά πας εσωτερικά σε άλλο πρόγραμμά αν αλλάξουν οι τιμές του από Οκτώβρη και γίνει μη συμφέρον; Η πρέπει να βγουν δύο κανονικοί λογαριασμοί ενώ είναι κάποιος στο yellow one για να πάρει συνέπεια;

Η συνέπεια του 1ου αφαιρείτε στο 2ο λογαριασμό ανεξαρτήτως αλλαγής προγράμματος 

3 λεπτά πριν, doomnx είπε

Πολύ φοβάμαι ότι θα αφορά και αυτό μιας και είναι κάτω των 14cents.Πιθανον να βγάλουν και άλλο ΦΕΚ με νέες διευκρινίσεις.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, doomnx είπε

1 λεπτό πριν, atom7 είπε

Εφόσον αυτό προστέθηκε σαν επισήμανση "ειδικά" για τα hybrid κίτρινα, τότε θεωρητικά το Smart της Ζενίθ οφείλει να επιδοτηθεί κανονικά.

Σχετικό είναι και αυτό...γιατί η τελική του τιμή μετά την εφαρμογή της έκπτωσης είναι μικρότερη του ορίου που τίθεται.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, messinia3 είπε

Σχετικό είναι και αυτό...γιατί η τελική του τιμή μετά την εφαρμογή της έκπτωσης είναι μικρότερη του ορίου που τίθεται.

Ναι αλλά το όριο τίθεται "ειδικά για τα hybrid κίτρινα", όχι σε όλα τα κυμαινόμενα.

Το Smart της Ζενίθ δεν έχει τέτοια χαρακτηριστικά σταθερού/κυμαινόμενου.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, atom7 είπε

Ναι αλλά το όριο τίθεται "ειδικά για τα hybrid κίτρινα", όχι σε όλα τα κυμαινόμενα.

Με τους απερίγραπτους έβγαλαν ΦΕΚ μετά από 20 μέρες και πάλι μπορεί να υπάρξουν παρερμηνίες.

• Like 1
Δημοσ.
2 hours ago, lokirulerofhell said:

Την χάσαμε την επιδότηση στο yellow one home. κλάψ :( 

FEK-2024-Tefxos B-04750-downloaded -21_08_2024.pdf 118.53 kB · 9 downloads

Απο την αρχή είχανε πει πως θα είναι για άνω των 15

https://www.kathimerini.gr/economy/563129896/ilektriko-reyma-poioi-kai-posi-epidotisi-tha-paroyn-ton-aygoysto/

Screenshot_1.png

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...