Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί Πάροχοι Ενέργειας v.2

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

22 λεπτά πριν, messinia3 είπε

Πάντως ρε παίδες η ακατανομαστη για fast track αλλαγη παροχου ειναι ασυναγώνιστη.

Τρίτη συμβόλαιο 3 παροχές,Τετάρτη κατάθεση στο Θαλή, Δευτέρα είχε ολοκληρωθεί και συστημικα η αλλαγή.Σε όλους τους άλλους  παρόχους τραβάει 10ημερο η διαδικασία στην καλύτερη. Λες και αυτοί του ΔΕΔΔΗΕ όταν βλέπουν ΔΕΗ τα κάνουν όλα on time.

Απλά μάλλον στην ΔΕΗ στέλνουν πιο γρήγορα τις εντολές για την αλλαγή παρόχου στον Δεδδηε.. 

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, takoulou είπε

Απλά μάλλον στην ΔΕΗ στέλνουν πιο γρήγορα τις εντολές για την αλλαγή παρόχου στον Δεδδηε.. 

Έχω κάνει πάνω από 20 αλλαγές παροχων που κάποιες εστάλησαν ακόμα και την ίδια ημέρα στο ΔΕΔΔΗΕ.Οι συγκεκριμένες ήταν οι μόνες που ολοκληρώθηκαν συστημικα από το ΔΕΔΔΗΕ σε δύο εργάσιμες, όπως προβλέπεται...τυχαίο μάλλον.

Επεξ/σία από messinia3
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
52 λεπτά πριν, alexander098 είπε

Η volton, σε μήνα με τις δωρεάν 500kwh, με χρέωσε για 2 ημέρες 6€ ρεύμα+πάγιο και χρέωσαν και ΕΡΤ. Εφόσον η προμήθεια ρεύματος ήταν κάτω από 10€ δεν έπρεπε να είναι 0€;

Προμήθεια + Ρυθμιζόμενες να είναι κάτω από 10 € ανά 30 ημέρες.

Επεξ/σία από doomnx
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, madboy είπε

Το Yellow free θα στο πρότεινα μόνο για εξοχικό που δεν κατοικείται, γιατί η τιμή της Kwh είναι 22 λεπτά

Για 100 Kwh στο Free θα πληρώσεις 45 ευρώ ενω στο One 37. Αν καταναλώνεις μέχρι 40 Kwh το μήνα (;;;) τότε και τα 2 προγράμματα θα έχουν την ίδια τιμή. Πιστευω κατάλαβες το σκεπτικό μου...

Η τιμή αυτή είναι υπο προυποθέσεις εφόσον απαιτούν να μείνεις παραπάνω απο ενα μήνα για να σου αποδοθεί η εκπτωση συνέπειας η οποία δίνεται στον δευτερο λογαριασμό και να μην είναι ο τελικός ο λογαριασμός.

Για εμας τους "επαγγελματίες" τουρίστες η τιμή είναι 0,0936. Προφανώς και δεν μιλάμε για μεγάλη διαφορά απλά καλό είναι να το γνωρίζει και κάποιος που δεν ξέρει τις προυποθέσεις για την εκπτωση συνέπειας.

Επειδή με ενδιαφέρει και εμένα. Σε αυτό που παραθέτω. Είσαι '' To the point. '' 

Άρα να το απλουστεύσω. 

για το σπίτι μου που παίζω κάπου στα 45 kw το μήνα βάζω το yellow free και για το πατρικό που είναι κλασσικά κοντά στο 200ρο βάζω το yellow one. 

Και κάθομαι μέχρι πρώτο λογαριασμό παίρνω το 50ευρω και στα δύο και μετά βλέπω 

Σωστά έτσι? 

Επεξ/σία από costacurta

11 ώρες πριν, mdkamael είπε

Με την έννοια των ελέγχων και των τηλεφώνων ... μόλις πρόλαβα λανθασμένη καταχώρηση από ΔΕΔΔΗΕ κατα 98kwh give or take που θα εχανα απο το 500αρακι δωρο της volton  και που θα πηγαιναν προς ζενιθ μερια. 

Το ιδιο εχω παθει κι εγω. Πηρε η ΖΕΝΙΘ kWh της Volton! Άρα ρτο κανουν επιτηδες

25 λεπτά πριν, Photios είπε

Το ιδιο εχω παθει κι εγω. Πηρε η ΖΕΝΙΘ kWh της Volton! Άρα ρτο κανουν επιτηδες

Επιτηδες θα σημαινε δολο, αλλα ο ΔΕΔΔΗΕ που κανει τις καταμετρησεις ειναι ανεξαρτητος απο τους παροχους κ δεν εχει να κερδισει κατι, οποτε βγαινει εκτος το ενδεχομενο να το κανουν επιτηδες. Το να βαζουν μετρησεις της προηγουμενης εβδομαδας ομως και να σημειωνεται οτι εγιναν χτες το απογευμα ε οκ αυτο δεν μου καθεται καλα στο ματι. Ποσο μαλλον οταν δεν ολοκληρωθηκε η αλλαγη παροχου οριστικα. Ευτυχως που σαν ψυχακι εβγαζα για καθε μερα και την καταμετρηση φωτο ..... οπως ειπα... κουραστικος ο τουρισμος :-P. Εκτος αν υπερβαλλω....

• Like 1

4 λεπτά πριν, mdkamael είπε

Επιτηδες θα σημαινε δολο, αλλα ο ΔΕΔΔΗΕ που κανει τις καταμετρησεις ειναι ανεξαρτητος απο τους παροχους κ δεν εχει να κερδισει κατι, οποτε βγαινει εκτος το ενδεχομενο να το κανουν επιτηδες. Το να βαζουν μετρησεις της προηγουμενης εβδομαδας ομως και να σημειωνεται οτι εγιναν χτες το απογευμα ε οκ αυτο δεν μου καθεται καλα στο ματι. Ποσο μαλλον οταν δεν ολοκληρωθηκε η αλλαγη παροχου οριστικα. Ευτυχως που σαν ψυχακι εβγαζα για καθε μερα και την καταμετρηση φωτο ..... οπως ειπα... κουραστικος ο τουρισμος :-P. Εκτος αν υπερβαλλω....

Έχουν τα θέματα τους οι παροχοι με πωλητές ανιδεους, ήρθε και η μηνιαία καταμέτρηση και έδεσε το γλυκό...μόλις δε γίνει και αλλαγή μέσω gov...ελπίζω να ισχύει η προσφορά της ζενιθ γιατί βλέπω την αλλαγή παροχου να γίνεται μαρτύριο....χαχα

Την χάσαμε την επιδότηση στο yellow one home. κλάψ :( 

Αναφορά σε κείμενο

«Για τον μήνα Αύγουστο του έτους 2024, δικαιούχοι είναι οι οικιακοί καταναλωτές, καθώς και οι κατανα- λωτές που είναι δικαιούχοι των ειδικών τιμολογίων Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ) και Τιμολογίου Υπηρεσιών Αλληλεγγύης (ΤΥΑ), οι οποίοι είναι συμβε- βλημένοι σε τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργει- ας με πράσινο ή κίτρινο χρώμα όπως ορίζονται με την ΥΠΕΝ/ΔΗΕ/120637/2107/21.11.2023, όπως έχει τρο- ποποιηθεί και ισχύει. Ειδικά, για τους καταναλωτές, οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι σε τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας με κίτρινη σήμανση που έχουν μεικτά χαρακτηριστικά σταθερής και κυμαινόμενης τι- μής, δικαιούχοι της επιδότησης καθίστανται μόνο στην περίπτωση που η τελική τιμή μετά την εφαρμογή τυ- χόν εκπτώσεων για τον μήνα Αύγουστο του έτους 2024 υπερβαίνει τα εκατόν σαράντα ευρώ (€) ανά Μεγαβα- τώρα (MWh) (140 €/MWh).».

FEK-2024-Tefxos B-04750-downloaded -21_08_2024.pdf

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, lokirulerofhell είπε

Την χάσαμε την επιδότηση στο yellow one home. κλάψ :( 

FEK-2024-Tefxos B-04750-downloaded -21_08_2024.pdf 118.53 kB · 1 download

χαχα...απιστευτοί οι τύποι και εντελώς ανακόλουθοι.Έβαλαν όριο τελικής  τιμής τελικά για την απόδοση της επιδότησης. Έκτος αν π.χ. ο Ήρων που είχε δημοσιεύσει τιμή με επιδότηση στο yellow one, τη δώσει από μόνος τους ως καλός πάροχος που προστατεύει τους πελάτες του δίνοντας αναπάντητες λύσεις.

Άλλαζε τώρα το ecxel @doomnx (βγάλτην εντελώς την επιδότηση λέω εγώ).

Επεξ/σία από messinia3
  • Like 2

11 λεπτά πριν, messinia3 είπε

χαχα...απιστευτοί οι τύποι.Έβαλαν όριο τελικής  τιμής τελικά για την απόδοση της επιδότησης. Έκτος αν π.χ. ο Ήρων που είχε σημοσιεύσει τιμή με επιδότηση στο yellow one, τη δώσει από μόνος τους ως καλός πάροχος που προστατεύει τους πελάτες του δίνοντας αναπάντητες λύσεις.
Άλλαζε τώρα το ecxel @doomnx (βγάλτην εντελώς λέω εγώ)

Εντάξει ίσως θα πρέπει να τους βάλει χέρι η DG COMP γιατί όντως με τις επιλεκτικές επιδοτήσεις χαλάνε πολύ τον ανταγωνισμό ενώ παράλληλα καλομαθαίνουν οι πάροχοι και οι καταναλωτές ότι θα τους σώσει το κράτος σε περίπτωση που τα πράγματα πάνε στραβά με αποτέλεσμα από την μία οι μεν να μην hedgάρουν στην προθεσμιακή και οι δε να μην αλλάζουν πάροχο.

Θεωρώ ότι αν δίνονται οι επιδοτήσεις, θα πρέπει να είναι οριζόντιες (σε όλα τα τιμολόγια, ακόμη και τα σταθερά) αλλιώς να μην δίνονται καθόλου.

• Like 1

1 λεπτό πριν, lokirulerofhell είπε

Εντάξει ίσως θα πρέπει να τους βάλει χέρι η DG COMP γιατί όντως με τις επιλεκτικές επιδοτήσεις χαλάνε πολύ τον ανταγωνισμό ενώ παράλληλα καλομαθαίνουν οι πάροχοι και οι καταναλωτές ότι θα τους σώσει το κράτος σε περίπτωση που τα πράγματα πάνε στραβά με αποτέλεσμα από την μία οι μεν να μην hedgάρουν στην προθεσμιακή και οι δε να μην αλλάζουν πάροχο.

Θεωρώ ότι αν δίνονται οι επιδοτήσεις, θα πρέπει να είναι οριζόντιες (σε όλα τα τιμολόγια, ακόμη και τα σταθερά) αλλιώς να μην δίνονται καθόλου.

Δε διαφωνούμε καθόλου....βεβαία επιδοτήσεις και επιδόματα για μένα είναι καθρεφτάκια για ιθαγενείς και σε καμία περίπτωση δεν επιβραβεύεται ο συνεπής πολίτης.

• Like 3

Στις 19/8/2024 στις 1:38 ΜΜ, doomnx είπε

Ακόμα δεν ξέρω τι να κάνω τα 30 € στα Public. Όλα τα πουλάει πανάκριβα. Την ίδια έκπτωση πετυχαίνω και στο Skroutz.

Εγώ θα τα ξοδέψω σε σχολικά είδη για τα παιδιά φέτος.

Γελοία υποκείμενα! Στις 20 Αυγούστου θυμήθηκαν να τροποποιήσουν το ΦΕΚ! Ευτυχώς δεν το έκαναν κατά τα Χριστούγεννα να μας ζητάνε τις επιδοτήσεις πίσω!

8 λεπτά πριν, lokirulerofhell είπε

Για αρχή να συμφωνήσουμε στο ότι δεν υπάρχει ανταγωνισμός στην ελληνική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά καρτέλ.

Κατά δεύτερον, δε μπορεί να υπάρχει ανταγωνισμός με την κλασσική έννοια καθώς οι τιμές ανακοινώνονται την ίδια μέρα από όλους και οι συνθήκες παραγωγής ενέργειας κάθε μήνα δεν είναι οι ίδιες. Άρα δεν υπάρχει χρονικό περιθώριο ο κάθε παίκτης να δει τις τιμές του ανταγωνισμού και να κρίνει αν πρέπει να τη ρίξει. Ο δε καταναλωτής δε μπορεί να ανταποκριθεί στον ανταγωνισμό καθώς έχει ήδη αγοράσει το προϊόν χωρίς να ξέρει την τιμή.

Τρίτον, το θεσμικό πλαίσιο χαλάει το ίδιο τον ανταγωνισμό, καθώς επιτρέπει στους παρόχους να κάνουν αυθαίρετες εκπτώσεις επί των τελικών τιμών.

Τέλος, η επιδότηση σε σταθερό τιμολόγιο είναι ο ορισμός της αναίρεσης του ανταγωνισμού, καθώς η σύναψη ενός σταθερού συμβολαίου σημαίνει αποδοχή της τιμής ανεξάρτητα με το πώς θα κινηθεί η αγορά. Ασε που κάποιοι πάροχοι όπως ο ΗΡΩΝ έχουν χρέωση για προστασία τιμής. Η επιδότηση σε αυτή την περίπτωση, θα ακυρωνε τον όρο αυτό.

Κατά τη γνώμη μου, η επιδότηση θα έπρεπε να δίνεται όπως όλα τα επιδόματα, όπως δίνεται και το ΚΟΤ: με κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια και μόνο στα πράσινα και κίτρινα (κυμαινόμενα) τιμολόγια.

• Like 4
  • Haha 3

11 ώρες πριν, madboy είπε

Το Yellow One δεν έχει χρονική διάρκεια και κάθεσαι όσες μέρες θέλεις. Στον πρώτο λογαριασμό θα πιστωθούν και τα 50 ευρώ. Αν παραμείνεις στο συγκεκριμμένο πρόγραμμα λιγότερες μέρες και δεν έχεις καλύψει τα 50 ευρώ τότε ο λογαριασμός θα είναι πιστωτικός.

Για τα 90 ευρώ δεν γνωρίζω αν είναι για όλα τα προγράμματα ή για τα σταθερά. 

Επίσης το Yellow One για Αυγουστο-Σεπτέμβριο έχει κλειδωμένη τιμή.

Το Yellow free θα στο πρότεινα μόνο για εξοχικό που δεν κατοικείται, γιατί η τιμή της Kwh είναι 22 λεπτά.

Για 100 Kwh στο Free θα πληρώσεις 45 ευρώ ενω στο One 37. Αν καταναλώνεις μέχρι 40 Kwh το μήνα (;;;) τότε και τα 2 προγράμματα θα έχουν την ίδια τιμή. Πιστευω κατάλαβες το σκεπτικό μου...

Η τιμή αυτή είναι υπο προυποθέσεις εφόσον απαιτούν να μείνεις παραπάνω απο ενα μήνα για να σου αποδοθεί η εκπτωση συνέπειας η οποία δίνεται στον δευτερο λογαριασμό και να μην είναι ο τελικός ο λογαριασμός.

Για εμας τους "επαγγελματίες" τουρίστες η τιμή είναι 0,0936. Προφανώς και δεν μιλάμε για μεγάλη διαφορά απλά καλό είναι να το γνωρίζει και κάποιος που δεν ξέρει τις προυποθέσεις για την εκπτωση συνέπειας.

Οκ θα κάνω το σπίτι yellow one. Αξίζει δήλ μόνο για πρώτο λογαριασμό μετά η έκπτωση είναι αστεία έτσι??

... Επίσης μπορώ να ξαναπάω πίσω στη βολτον μετά και να πάρω έκανε νέου το δωρεάν όριο που είχε πριν? Αν έχεις πάει σε έναν μετά δεν ξαναπαίρνει έκπτωση αν επιστρέψεις. 

13 ώρες πριν, vklon είπε

Μπορείς να πας ΗΡΩΝ στο yellow one για να λάβεις είτε 50€ είτε 90€ σε 6 μήνες.

Μπορείς Elpedison να πάρεις 20€ public. Αν έχεις ξαναπάει πριν 2 μήνες δικαιούσαι αλλά 30€.

Πώς το διαλέγεις αυτό?

Πώς κάνεις επιλογή?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...