Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, polhs είπε

Καλημέρα !!! 

Έλαβα χθες τον πρώτο λογαριασμό της elpedison , πλήρωσα το ποσό χωρίς την εγγύηση των 25€ .....παράλληλα ενεργοποίησα την πάγια εντολή με κάρτα payzy . 

Σήμερα μου εμφανίζει οφειλή 25€ , θα έρθει διορθωτικός λογαριασμός με 0 οφειλή λόγω ενεργοποίησης πάγιας εντολής η πρέπει να πληρώσω την εγγύηση ??? 

Ευχαριστώ και πάλι καλημέρα !!!! 

είσαι smart? έχω μια απορία για την τιμολόγηση Μάϊου και Ιουνίου. Για το Μάϊο έχουν βάλει 0,14255 e/kWh και για τον Ιούνιο 0,15398. Είναι σωστά ? 

• Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 minutes ago, makisssss said:

είσαι smart? έχω μια απορία για την τιμολόγηση Μάϊου και Ιουνίου. Για το Μάϊο έχουν βάλει 0,14255 e/kWh και για τον Ιούνιο 0,15398. Είναι σωστά ? 

Η χρέωση είναι διαφορετική σε κάθε λογαριασμό ανάλογα τον μέσο όρο ΤΕΑ για τις μέρες καταναλωσης. Μπορεί εσένα να περιλαμβάνει 10 μέρες τον Μάιο και κάποιον άλλον να περιλαμβάνει 15 μέρες τον Μάιο. Δεν είναι ίδια η χρέωση και στους 2... καθώς διαφέρει ο μέσος όρος ΤΕΑ.

Επεξ/σία από ekrepali
  • Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, makisssss είπε

Καλημέρα 

Ναι είμαι smart ,  βλέπω άλλες τιμές..

Χρέωση 30/5 έως 1/6 χρέωση 0,15481 και χρέωση από 1/6 έως 15/6 0,1517

Επεξ/σία από polhs
  • Confused 1
Δημοσ.

Κοιταζα τωρα τους λογαριασμους μου στη φυσικο αεριο κ ειπα να κανω μια συγκριση με το μαγικο excel του @doomnx

οι τιμες ειναι χωρις φπα στο excel κ το φπα ειναι 24%?

γτ παρατατηρω στο πρασινο τιμολογιο οτι στο excel τον ιουνιο το εχει 0,12854 ενω αυτοι χρεωνουν με 0,17254

κατι παρομιο ισχυει κ για τους προηγουμενους μηνες 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, sndev είπε

Κοιταζα τωρα τους λογαριασμους μου στη φυσικο αεριο κ ειπα να κανω μια συγκριση με το μαγικο excel του @doomnx

οι τιμες ειναι χωρις φπα στο excel κ το φπα ειναι 24%?

γτ παρατατηρω στο πρασινο τιμολογιο οτι στο excel τον ιουνιο το εχει 0,12854 ενω αυτοι χρεωνουν με 0,17254

κατι παρομιο ισχυει κ για τους προηγουμενους μηνες 

Η διαφορά είναι από την έκπτωση συνέπειας, αν κατεβάσεις το excel και αλλάξεις στο ιστορικό κάτω κάτω την έκπτωση θα δεις τις δυο τιμές που αναφέρεις.

• Thanks 1
Δημοσ.
2 minutes ago, costacurta said:

Πράσινο κίτρινο 50ευρω ποιοι δίνουν? Είναι Ηρών άρα αυτό απορρίπτεται. 

Μόνο ο Ηρων.

Αλλιώς πας Volton για 500 δωρεάν kwh για ένα μήνα καθώς και δωρεάν πάγιο. 

Εγώ πήγα Ηρων, έως τώρα έχω καταναλώσει 100 kwh και έκανα αίτηση στην Volton για τις 500 Kwh. Μέχρι να ολοκληρωθεί η αλλαγή ίσως περάσουν και κάποιες μέρες ώστε να μηδενισω το 50αρικο.

Δημοσ.

1) Για τους πόντους go4more αν την κάνουμε πριν τους λάβουμε, χάνονται ή μπαίνουν μετά; Έχει τύχει σε κανέναν να τους βάλουν εφόσον έφυγαν;

2) γνωρίζετε αν στην elpe και Ηρων (αλλά και στους άλλους παρόχους) αν μπορούμε να αλλάξουμε στοιχεία κατόχου της παροχής εν μέσω προγράμματος ή γίνεται μόνο όταν κάνουμε και αλλαγή παρόχου;

Το ρωτάω γιατί όταν πήγα να κάνω ταχυτουρισμο για 1 μέρα, μου είπαν ότι η εκπροσώπηση γίνεται πιο γρήγορα αν η παροχή είναι στο ίδιο όνομα, από ότι αν η αλλαγή παρόχου, γίνει και με αλλαγή κατόχου της παροχής.

3) αν έχουμε 2-3 παροχές, συμφέρει λέτε να έχουμε τις παροχές σε ένα όνομα ΑΦΜ (για πιο γρήγορη εξυπηρέτηση κτλ) ή σε 2-3 διαφορετικά ΑΦΜ πχ της συζύγου;

Τα δώρα είναι ανά παροχή από όσο γνωρίζω και όχι ανά ΑΦΜ, αν και μερικές άλλες παροχές μπορεί να είναι ανά ΑΦΜ, οπότε συμφέρει να τα έχουμε σε διαφορετικά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, energy52 είπε

Παιδες ειμαι Ηρων guarantee απο 10/06 με δωρο το 50αρι, ακομη δεν εχει βγει λογαριασμος περιμενω..Εκατσα και διαβασα τις τελευταιες σελιδες πφφφ πανε τα καλα δωρα κι οι τιμες ανεβαινουν..τσπ για καταναλωση 350kw/μηνα τωρα για καλοκαιρι με τα κλιματιστικα να το συνεχισω στον Ηρων με yellow one home που χει καλη τιμη μεχρι Σεπτεμβρη ή καλυτερα Volton  με τις 500kw δωρο και βλεπω τι λετε; Κλεινω προς yellow one🤫

Mια βοηθεια εδω οποιος μπορει..βαζωντας στο excel την καταναλωση, μου βγαινει στον Ηρων yellow one για Ιουλιο 91,78 ευρω  και στην Volton yellow simple 51,56 ευρω με τις 500kw δωρο..Το θεμα ειναι πως στον Ηρων ειναι μια καλη τιμη για 3 μηνες, ενω Volton θα πρεπει να φυγω τον Αυγουστο αφου θα ναι ασυμφορο το simple και παω ψαχνωντας παλι...

Εντωμεταξυ καταστημα Volton εδω Λαμια μαλλον δεν εχει λιγο που το εψαξα ετσι ωστε να προχωρησει γρηγορα η αλλαγη..

Επεξ/σία από energy52
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, madboy είπε

Μόνο ο Ηρων.

Εγώ πήγα Ηρων, έως τώρα έχω καταναλώσει 100 kwh και έκανα αίτηση στην Volton για τις 500 Kwh. Μέχρι να ολοκληρωθεί η αλλαγή ίσως περάσουν και κάποιες μέρες ώστε να μηδενισω το 50αρικο.

και πρωτεργια δεν δινει 50?ο δικος μου ετσι μου ειπε

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, madboy είπε

Μόνο ο Ηρων.

Μπορείτε να μου στείλετε ένα λινκ. Να πάω εκεί αν είναι. Επίσης είναι πράσινο ή κίτρινο 

Δημοσ.
26 minutes ago, madboy said:

Αλλαγή παρόχου με τις ακριβείς ενδειξεις γίνεται μόνο με τηλεμέτρηση. Στους αναλογικούς μετρητές δε περνάει ο ΔΕΔΔΗΕ για επιτόπια. Αν έχεις αναλογικό μετρητή, η εκπροσώπηση στη volton θα ξεκινήσει με την ένδειξη που αναγράφεται στην αίτηση ή με ένδειξη που θα καταχωρήσει

25 minutes ago, prefuse said:

1) Για τους πόντους go4more αν την κάνουμε πριν τους λάβουμε, χάνονται ή μπαίνουν μετά; Έχει τύχει σε κανέναν να τους βάλουν εφόσον έφυγαν;

2) γνωρίζετε αν στην elpe και Ηρων (αλλά και στους άλλους παρόχους) αν μπορούμε να αλλάξουμε στοιχεία κατόχου της παροχής εν μέσω προγράμματος ή γίνεται μόνο όταν κάνουμε και αλλαγή παρόχου;

Το ρωτάω γιατί όταν πήγα να κάνω ταχυτουρισμο για 1 μέρα, μου είπαν ότι η εκπροσώπηση γίνεται πιο γρήγορα αν η παροχή είναι στο ίδιο όνομα, από ότι αν η αλλαγή παρόχου, γίνει και με αλλαγή κατόχου της παροχής.

3) αν έχουμε 2-3 παροχές, συμφέρει λέτε να έχουμε τις παροχές σε ένα όνομα ΑΦΜ (για πιο γρήγορη εξυπηρέτηση κτλ) ή σε 2-3 διαφορετικά ΑΦΜ πχ της συζύγου;

Τα δώρα είναι ανά παροχή από όσο γνωρίζω και όχι ανά ΑΦΜ, αν και μερικές άλλες παροχές μπορεί να είναι ανά ΑΦΜ, οπότε συμφέρει να τα έχουμε σε διαφορετικά.

1) Χάνονται

2) Εφόσον αλλάζει το ΑΦΜ έρχεται ο ΔΕΔΔΗΕ για επιτόπια. Ακόμα κι αν έχεις τηλεμέτρηση, γίνεται επιτόπια τηλεμέτρηση στην αλλαγή ΑΦΜ, μια παγκόσμια πρωτοτυπία του ΔΕΔΔΗΕ. 👏 Το νέο ΑΦΜ υπογράφει νέα σύμβαση με τον πάροχο που θέλει (είτε ο ίδιος πάροχος, είτε άλλος). Μόλις γίνει η αλλαγή, γίνεται αυτόματα καταγγελία σύμβασης του παλιού ΑΦΜ. Δε μπορείς δηλαδή να μεταφέρεις το πρόγραμμα που έχεις υπογράψει και τα προνόμια του πχ χαμηλές κλειδωμένες τιμές σε άλλο ΑΦΜ. Κι αν το πρόγραμμα που έχεις είναι μπλε, εννοείται τρως ρήτρα.

3) Στο ίδιο ΑΦΜ για ευκολία εκτός κι αν η σύζηγος υποβάλλει ξεχωριστή φορολογική δήλωση και συμφέρει (για λόγους επιδομάτων κλπ) να δηλώνει άλλη κατοικία. Αυτό δεν αφορά το παρόν topic.

Δημοσ.
12 hours ago, ekrepali said:

Iσχυει μέχρι Σεπτέμβριο το protect αλλά δε γίνεται να πάρεις τη κλειδωμένη τιμή με αλλαγή προγράμματος. Είναι μόνο για νέες αιτήσεις.

Δηλαδή στις 30 μέρες αλλάζεις πάροχο, στα καπάκια θα σε πάρει η volton ως αντιπροταση να σου δώσει το protect με νέα αίτηση.

Δηλαδή θα κάνεις ταχυτουρισμο... Θα περάσεις από κάποιο πάροχο για 3-4 μέρες με μηδενική κατανάλωση.

Αν πας να φυγεις στο τελος του μηνα, σε αλλο πάροχο τότε σου κανουν αντιπρόταση απο volton για αλλον 1 μήνα. 

Αυτο που γράφεις οτι πας για 3-4 μέρες με μηδενικη κατανάλωση το εχεις δει; Πας δλδ στον αλλον πάροχο με 0kwh αλλά με τις λοιπές χρεώσεις; Μου φαίνεται περίεργο αφου υποτιθεται η volton στην ουσία θα συνεχίσει απο το συμβόλαιο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 minutes ago, stylish said:

Αν πας να φυγεις στο τελος του μηνα, σε αλλο πάροχο τότε σου κανουν αντιπρόταση απο volton για αλλον 1 μήνα. 

Αυτο που γράφεις οτι πας για 3-4 μέρες με μηδενικη κατανάλωση το εχεις δει; Πας δλδ στον αλλον πάροχο με 0kwh αλλά με τις λοιπές χρεώσεις; Μου φαίνεται περίεργο αφου υποτιθεται η volton στην ουσία θα συνεχίσει απο το συμβόλαιο.

Το έχω δει στη πράξη 3-4 φορές.

Ας πούμε ότι σήμερα 3/7 έχεις κλείσει 29 μέρες στη Volton.

Κάνεις αίτηση στο HΡΩΝ με ένδειξη πχ 12345

Στις 5/7 ο ΗΡΩΝ στέλνει το αίτημα στον ΔΕΔΔΗΕ. Από αυτή τη στιγμή, η αλλαγή στον ΗΡΩΝ δε γίνεται να σταματήσει είναι αυτοματοποιημένη διαδικασία (παίρνει 2-3 εργάσιμες να ολοκληρωθεί συστεμικά).

Την ίδια μέρα 5/7 ή την επόμενη εργάσιμη 8/7  βλέπει η Volton στο σύστημα του ΔΕΔΔΗΕ (Θαλής) ότι ο ΗΡΩΝ έχει υποβάλλει αίτημα να πάρει τη παροχή. Σε παίρνουν αμέσως για αντιπροσφορά για να σου δώσουν το Protect... λες ότι δέχεσαι. Στα καπάκια σε παίρνει άλλος εκπροσωπος της Volton με τηλεφωνική ηχογράφηση για να σου διαβάσει τους βασικούς όρους της σύμβασης κι έτσι έχεις υποβάλλει επισήμως την αίτηση (σου στέλνουν και αντίγραφο στο mail το οποιο δε χρειάζεται υπογραφή.

Μόλις ολοκληρωθεί η αλλαγή στον ΗΡΩΝ πχ στις 8/7, η Volton λαμβάνει από τον ΔΕΔΔΗΕ τις τελικές ενδείξεις 12345. Στα καπάκια υποβάλλει αίτημα στον ΔΕΔΔΗΕ με τις ενδείξεις 12345 και σε ξαναπαίρνει.

Οπότε έχεις τη παροχή της Volton που τελειώνει πχ σε -01 και τελική ένδειξη 12345

Έχεις τη παροχή του ΗΡΩΝ που τελειώνει σε -02 (3-4 μέρες εκπροσώπησης) με μηδενική κατανάλωση και τελική ένδειξη 12345. Εννοείται για αυτές τις μέρες πληρώνεις αναλογικά το πάγιο, δημοτικά τέλη, χρέωση δικτύου ΔΕΔΔΗΕ, ΕΡΤ κλπ

Κι η νέα παροχή της volton που τελειώνει σε -03, και η 1η κιλοβατώρα που θα χρεωθείς είναι η 12346.

Αν έχεις τηλεμέτρηση... γίνονται οι αλλαγές και στον ΗΡΩΝ και πίσω στη Volton με τις πραγματικές ενδείξεις της ημέρας της αλλαγής.

Επεξ/σία από ekrepali
  • Like 3
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...