Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί Πάροχοι Ενέργειας v.2

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παίδες έχασα τι μπάλα. Μπακαλιστικα τα γράφω. Τα πράσινα ανέβηκαν αλλά και πάλι είναι ιδανική επιλογή έναντι των μπλε σωστά? Που πέραν του διπλάσιου πάγιου έχουν και ακριβότερη τιμή. Και σου λένε απλώς πάνε μπλε οι ειδικοί πού παίρνουν προμήθειες διότι τούς άλλους μήνες τα πράσινα θα ανέβουν και άλλο. Είναι κάποια ρευματοτρομοκρατία? Σωστά τα γράφω. Άρα η πας πράσινο κίτρινο καί ανά μήνα αλλάζεις η πας πράσινος κίτρινο και δεν ασχολείσαι. Εκτός λέμε αν η τιμή πάει στο 0.3. Σωστά? 

• Like 2
  • Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

15 λεπτά πριν, Sdask92 είπε

Χθες με πήραν και μου το πρόσφεραν σαν μηδενικό πάγιο και χωρίς να λένε την τιμή χωρίς συνεπεια αλλά κλειστή 0.095. Δεν έχω παραπάνω εικόνα.

5 ευρώ το πάγιο και μάλιστα στο τηλέφωνο είπε για δώρο 2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4 ή 5 αστέρων για δύο άτομα σε κάτι προορισμούς, συν δώρο την ευ ζην κάρτα υγείας 150 ευρώ για ένα χρόνο. 

9 λεπτά πριν, spinoza14 είπε

5 ευρώ το πάγιο και μάλιστα στο τηλέφωνο είπε για δώρο 2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4 ή 5 αστέρων για δύο άτομα σε κάτι προορισμούς, συν δώρο την ευ ζην κάρτα υγείας 150 ευρώ για ένα χρόνο. 

Ναι δεν τον άφησα να συνεχίσει είχα κολλήσει στο πάγιο. Έγραψα την εμπειρία μου μαζί τους σε προηγούμενη ποστ 2 3 σελίδες πίσω. Επίσης εντύπωση μου χει κάνει μέλος του forum με ρωτούσε για ποιο τηλέφωνο με πήρε και μου έκανε την πρόταση αυτή και τέλος με ρωτούσε για τον αριθμό μου στον οποίο με κάλεσαν. Ρώτησα γιατί ενδιαφέρεται τόσο να μάθει αλλά δεν πήρα ποτέ απάντηση... Μαλισταααα

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, di maria kun είπε

Παίδες έχασα τι μπάλα. Μπακαλιστικα τα γράφω. Τα πράσινα ανέβηκαν αλλά και πάλι είναι ιδανική επιλογή έναντι των μπλε σωστά? Που πέραν του διπλάσιου πάγιου έχουν και ακριβότερη τιμή. Και σου λένε απλώς πάνε μπλε οι ειδικοί πού παίρνουν προμήθειες διότι τούς άλλους μήνες τα πράσινα θα ανέβουν και άλλο. Είναι κάποια ρευματοτρομοκρατία? Σωστά τα γράφω. Άρα η πας πράσινο κίτρινο καί ανά μήνα αλλάζεις η πας πράσινος κίτρινο και δεν ασχολείσαι. Εκτός λέμε αν η τιμή πάει στο 0.3. Σωστά? 

Αν δεν θέλεις να αλλάζεις συνέχεια πάροχο υπάρχουν τα κίτρινα με κλειδωμένη τιμή όπως στην Volton στα 9,3 λεπτά μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου και 4,9€ πάγιο, στον ΗΡΩΝ το YELLOW one με 0,936 kWh και 5€ πάγιο +50€ δώρο. Τα πράσινα είναι αισθητά ακριβότερα και δεν έχουν συνήθως δώρα . Τα μπλε είναι μόνο για μεγάλες καταναλώσεις καθώς το λίγο πιο χαμηλό κόστος kWh αντισταθμίζεται από το υψηλό πάγιο που είναι κοντά στα 10€

Επεξ/σία από vklon
  • Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, di maria kun είπε

Αλέφαντος: Στα εξηγώ ωραία;  🤣😅

Φιλικά πάντα 😉

Χωρίς πλάκα τώρα αλλά φαίνεται ότι τα μπλε σταθερά πέραν του ακριβού παγίου έχουν αρκετά καλύτερες τιμές από τα πράσινα. Νομίζω αν δεις την ιστορικότητα των τιμών από Ιανουάριο είναι σχεδόν πάντα ακριβότερα από τα αντίστοιχα κίτρινα και το τελευταίο διάστημα που οι τιμές έχουν ανέβει ξανά και από τα σταθερά. Εξαρτάται βέβαια από την κατανάλωση που έχεις γιατί στις μικρές καταναλώσεις είναι ασύμφορα τα σταθερά με τα υψηλά πάγια

Επεξ/σία από bilham
  • Like 1

Επειδή δεν το καταλαβαίνω καλά. Έκανα αίτηση για ΗΡΩΝ HOME YELLOW HOME ONE. Στην αίτηση που έχω παρακάτω, προσθέτει μηχανισμό διακύμανσης ή όχι????

Screenshot_20240702_173507_Samsung Notes.jpg

Έρχονται αυξήσεις στα μπλε της ΗΡΩΝ 

uv3zBhD.png

6 λεπτά πριν, mitsakos.NRG είπε

Επειδή δεν το καταλαβαίνω καλά. Έκανα αίτηση για ΗΡΩΝ HOME YELLOW HOME ONE. Στην αίτηση που έχω παρακάτω, προσθέτει μηχανισμό διακύμανσης ή όχι????

Μέχρι 30/9 ο μηχανισμός διακύμανσης θα είναι 0. Μετά θα ισχύει κανονικά όπως περιγράφεται στο συμβόλαιο.

• Like 1

7 minutes ago, mitsakos.NRG said:

Μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου έχει κλειδωμένη τιμή χωρίς ρήτρα .

Βγάλε κι ένα screenshot απτή 3η σελίδα, E4. Να δούμε τι λέει για το δώρο...

2 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου έχει κλειδωμένη τιμή χωρίς ρήτρα .

Βγάλε κι ένα screenshot απτή 3η σελίδα, E4. Να δούμε τι λέει για το δώρο...

Το γράφει ξεκάθαρα στους όρους απλά για περισσότερη σιγουριά το ρώτησα.

Screenshot_20240702_174747_Samsung Notes.jpg

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εκανα αίτηση στην Volton τηλεφωνικά. Δεν χρείαστηκε να στείλω κανένα δικαιολογητικό γιατί δεν εχουν περάσει 2 μήνες απο τότε που εφυγα απο αυτούς.

Δεν βιάζομαι να γίνει άμεσα η μετάβαση. Ας δώσω και κανα ευρώ στον Ηρων. 50 ευρώ μου χάρισαν εξάλλου.

Πάντως με 250 Kwh και κόστος 30 ευρώ στην Volton που θα πρέπει να πληρώσω μια χαρά θα είναι.

Long live the tourism... 

😄😄😄

Επεξ/σία από madboy

42 λεπτά πριν, Sdask92 είπε

Ναι δεν τον άφησα να συνεχίσει είχα κολλήσει στο πάγιο. Έγραψα την εμπειρία μου μαζί τους σε προηγούμενη ποστ 2 3 σελίδες πίσω. Επίσης εντύπωση μου χει κάνει μέλος του forum με ρωτούσε για ποιο τηλέφωνο με πήρε και μου έκανε την πρόταση αυτή και τέλος με ρωτούσε για τον αριθμό μου στον οποίο με κάλεσαν. Ρώτησα γιατί ενδιαφέρεται τόσο να μάθει αλλά δεν πήρα ποτέ απάντηση... Μαλισταααα

Σε παρενοχλεί μέλος του forum?

1 ώρα πριν, bilham είπε

Αυτή η τιμή πώς βγαίνει; καρφωτή για Ιούλιο;

Ναι, προσφορά Ιουλίου λέει.

2 ώρες πριν, tounion είπε

@doomnx φιλε μου το excel που ειναι ?? 

https://docs.google.com/spreadsheets/d/e/2PACX-1vQARHOCg8rqF6NsCSHQDBpzU32WvPQ9P0936VU1D55goVAuLizcefm0wlU-o6UmfQ/pubhtml#

Κάντε το σελιδοδείκτη.

3 ώρες πριν, li@m είπε

Τι σημαίνουν τα Ex-ante & Ex-post?

Καρτέλα χρήσιμα στο εξέλ

2 ώρες πριν, spinoza14 είπε

Καλησπέρα σε όλους. Έχετε γνώμη σχετικά με το καινούριο σταθερό της zenith στα 9.5 με συνέπεια για 1 χρόνο? Home direct plus

12.3 χωρίς συνέπεια 

https://zenith.gr/el/for-the-home/electricity/power-home-direct-plus/

Φαίνεται το φθηνότερο αυτή τη στιγμή στα σταθερά για μέση κατανάλωση.

3 ώρες πριν, SofoS@ είπε

ex-post δεν είναι; έχει τους ίδιους ακριβώς όρους/συντελεστές με το MAXI Home Super+ απλά με σταθερή τιμή για τον Ιούλιο.

Για τον Ιούλιο είναι ex-ante

6 ώρες πριν, thermaikos4 είπε

σε ενα σημειο γραφει οτι το παγιο ειναι 6,9 και στους ορους γραφει 4,9 https://volton.gr/services/volton-yellow-simple/ :wacko:

Το είδα κι εγώ. Ο @bilham είπε πως στο επαγγελματικό θα πάει 6,90 €. Είναι λάθος copy paste? 

6 ώρες πριν, Despina2012 είπε

Κατάστημα volton δεν υπάρχει κοντά....Αν εγω σημερα κάνω αιτηση στη ΔΕΗ και πχ αυριο την στειλουν δεδδηε και επισης αυριο στειλει και η volton την απο 10.06 αιτηση μου δεδδηε θα υπαρξει πρόβλημα;;;

Αιτηση υπαναχωρησης μου ειπε η volton δεν μπορώ να κανω γτ εχει παρελθει το 15μερο.

Κάνε στη ΔΕΗ ή όπου αλλού θέλεις. Άσε τη Volton να κουρεύεται.

• Like 3

1 ώρα πριν, bilham είπε

Αλέφαντος: Στα εξηγώ ωραία;  🤣😅

Φιλικά πάντα 😉

Χωρίς πλάκα τώρα αλλά φαίνεται ότι τα μπλε σταθερά πέραν του ακριβού παγίου έχουν αρκετά καλύτερες τιμές από τα πράσινα. Νομίζω αν δεις την ιστορικότητα των τιμών από Ιανουάριο είναι σχεδόν πάντα ακριβότερα από τα αντίστοιχα κίτρινα και το τελευταίο διάστημα που οι τιμές έχουν ανέβει ξανά και από τα σταθερά. Εξαρτάται βέβαια από την κατανάλωση που έχεις γιατί στις μικρές καταναλώσεις είναι ασύμφορα τα σταθερά με τα υψηλά πάγια

Έχουμε καλοκαίρι. Που σημαίνει κλιματιστικό. Που σημαίνει αύξηση ρεύματος. Εγώ ομοίως με όλους αυτούς που λένε για άνοδο των πράσινων θα αναφέρω πως μετά μπορεί να πέσουν πολύ παραπάνω 

• Like 1

2 hours ago, panosena said:

Αυτό που ισχύει για τα καταστήματα είναι ότι βαράνε μύγες.... πολύ μύγα ρε παιδί μου...

Ναι... γι'αυτό κι εγώ πήγα Παρασκευή απογευματάκι, και σήμερα 2η εργάσιμη η αίτηση πήγε ΔΕΔΔΗΕ.

Γι'αυτό είναι τα καταστήματα... για αλλαγή παρόχου express.

Όχι για να βγάλεις άκρη τι απέγιναν οι αιτήσεις που έκανες τηλεφωνικώς.

Τα καταστήματα ανήκουν σε απλούς ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν νοικιάσει το franchise.. Έχουν δικό τους κανάλι αιτήσεων, δικό τους άτομο που διαχειρίζεται τις αιτήσεις στα κεντρικά και προωθεί τα αιτήματα στον ΔΕΔΔΗΕ. Έχουν επίσης αρμοδιότητα να εξυπηρετούν ενεργούς πελάτες.

Δεν είναι καν αρμοδιότητα τους να σε ενημερώνουν για πορεία αιτήσεων που έχουν γίνει σε άλλο κανάλι εξυπηρέτησης, δεν υπάρχει τρόπος άμεσης επικοινωνίας με το backoffice.

• Like 1
  • Thanks 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...