Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί Πάροχοι Ενέργειας v.2

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

4 λεπτά πριν, prefuse είπε

Μου έστειλαν το συμβολαιο απο Volton (ειχα κανει τηλ αιτηση προχθες πριν αλλαξουν τον τιμοκατάλογο) και εχει ενα εξτρα pdf (πανω δεξιά αναφέρει..ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΟΙΚΙΑΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ)

που αναφέρει τις 500kw δωρεαν για τον 1 μήνα.

Στην ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΝΑΨΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΙΚΙΑΚΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ με search δεν βρήκα καμια αναφορά είτε για τις 500kw, είτε για τα 50€ τμηματικά. Δεν θα έπρεπε να τα αναφέρει και το συμβόλαιο/συμβαση;

Να τους στείλω τα δικαιολογητικά που θέλουν ή να ψάξω για κάτι αλλο;

Screenshot 2024-08-02 at 20.22.29.png

περίεργο επισης, που για αλλαγή του όνοματος στην παροχή, (περα απο τα κλασικά ταυτότητα κτλ) μου ζητάνε Ε9 του ιδιοκτήτη... ειναι λογικό;

ενας προηγούμενος λογαριασμός ρεύματος δεν αρκεί; συνήθως λογαριασμό ρευματος δεν ζητάνε;

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Αντίγραφο της ταυτότητάς σας (δύο όψεις)

Αντίγραφο της ταυτότητας του ιδιοκτήτη (δύο όψεις)

Φωτογραφία της τωρινής ένδειξης του μετρητή ρεύματος του ακινήτου

Αντίγραφο της ταυτότητάς σας (δύο όψεις)

Σε περίπτωση αλλαγής στοιχείων:

• τον τελευταίο Ε9 του ιδιοκτήτη,που να αναγράφει τον αριθμό παροχής  
  • Επικυρωμένη Υπευθυνη Δήλωση Ιδιοκτήτη παραχώρησης χρήσης του ακινήτου,με το λεκτικό που σας έχουμε επισυνάψει

Χρειάζεται Ε9 η μισθωτηριο κατά περίπτωση 

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

18 λεπτά πριν, mdkamael είπε

άρα λάθος σημείο αναφοράς οι μέρες ... θενξ για την επισήμανση !!!!! 

Οι 30 μέρες παραμένουν σημείο αναφοράς.Λιγες μέρες πριν την κάνεις για επόμενο τουριστικό προορισμό. Προφανώς ο φίλος εννοεί αν ξεπερνάς τις 500 kwh την κάνεις ακόμα νωρίτερα,αφου ισχύει το 16,6 kwh ημερησίως. 

9 λεπτά πριν, marmagia είπε

Τελικά επιβεβαίωσε κανείς αν ισχύει η έξτρα έκπτωση του ηρωνα για το yellow one η αν απλά εξέφρασαν πονηρά σαν δίκη τους ενέργεια το ΤΕΜ;

Αν δε βγει ΦΕΚ ότι και να λέμε είναι σχετικό.Με βάση αυτά που έχουν πει δημοσίως θα επιδοτηθουν όλες οι παροχές μέχρι 500 kwh σε κυμαινόμενο  πρόγραμμα.Μενει να το δούμε στην πράξη.

• Like 1

8 λεπτά πριν, messinia3 είπε

Οι 30 μέρες παραμένουν σημείο αναφοράς.Λιγες μέρες πριν την κάνεις για επόμενο τουριστικό προορισμό. Προφανώς ο φίλος εννοεί αν ξεπερνάς τις 500 kwh την κάνεις ακόμα νωρίτερα,αφου ισχύει το 16,6 kwh ημερησίως. 

Αν δε βγει ΦΕΚ ότι και να λέμε είναι σχετικό.Με βάση αυτά που έχουν πει δημοσίως θα επιδοτηθουν όλες οι παροχές μέχρι 500 kwh σε κυμαινόμενο  πρόγραμμα.Μενει να το δούμε στην πράξη.

Εγώ πάντως δύσκολα πιστεύω να μπουν οι επιδοτήσεις στα κυμαινόμενα με σταθερή τιμή... μακάρι αλλά χλωμό το κόβω 

16 minutes ago, Dogtor21 said:

Εγώ πάντως δύσκολα πιστεύω να μπουν οι επιδοτήσεις στα κυμαινόμενα με σταθερή τιμή... μακάρι αλλά χλωμό το κόβω 

Τυπικά ειναι προγραμμα κυμαινόμενο  με μια προσφορά για 2-3 μήνες που αναστελει τον μηχανισμό διακύμανσης. Δεν είναι γενικά σταθερό. Είναι κίτρινο τιμολόγιο. Εάν δεν επιδοτήσουν κάτι το λογικό και πιθανότερο, σχεδόν σιγουρο βασικά, είναι τα μπλε. 

27 minutes ago, messinia3 said:

Εννοώ βασικά ως προς το λεκτικό του ηρωνα. Έτσι όπως το έγραψαν στο μήνυμα είχαμε μια διαφωνία σήμερα αν μιλάει για έξτρα έκπτωση σε όσα τιμολόγια το πάρουν η αν απλά παρουσιάζουν ως δίκη τους προσφορά το ΤΕΜ

• Like 1

1 ώρα πριν, mdkamael είπε

Τις καλησπερες μου και τα φώτα σας, 

η παροχή μου τελικά ( volton 500αρι πεσκεσι ) εκπροσωπειται συμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ απο τις 19.7 απο τον εν λογω παροχο.

Ποια ημερομηνία θεωρείται κατάλληλη για να κανει κανείς το επόμενο  βήμα για τουρισμο στον επόμενο πάροχο? με το περάς του 20ημερου ? ή 2 3 μέρες πριν τη λήξη του μήνα ?  

Οι 500 kwh είναι αναλογικά 16,67 ανα ημέρα οπότε Αν δεν τις καταναλώσεις  κάνεις αίτηση 3, μέρες πριν τις 30 μέρες και δεν χρεωνεσαι καθόλου.Αν καταναλωνεις πχ πάνω από 16,67/μέρα τότε το επιπλέον θα το χρεωθείς αναγκαστικά.

• Like 1
  • Thanks 1

7 λεπτά πριν, marmagia είπε

Εννοώ βασικά ως προς το λεκτικό του ηρωνα. Έτσι όπως το έγραψαν στο μήνυμα είχαμε μια διαφωνία σήμερα αν μιλάει για έξτρα έκπτωση σε όσα τιμολόγια το πάρουν η αν απλά παρουσιάζουν ως δίκη τους προσφορά το ΤΕΜ

Σορι δεν είχα δει το μήνυμα για έξτρα έκπτωση ίση με την κρατική επιδότηση.Οπως το γράφει είναι έξτρα έκπτωση,αλλά μήπως είναι κάτι προσωποποιημενο?(Στο site δεν υπάρχει καμία αναφορά τέτοιου είδους και δεν έχει ποντάρει άλλο μέλος κάτι ανάλογο)Εκτός αν έχουν κάποια ενημέρωση ότι με κάποιο τρόπο θα εξαιρέσουν τα κυμαινόμενο με κλειδωμένη τιμή και για αυτό προσφέρουν οι ίδιοι την αντίστοιχη έκπτωση.

1 minute ago, messinia3 said:

Σορι δεν είχα δει το μήνυμα για έξτρα έκπτωση ίση με την κρατική επιδότηση.Οπως το γράφει είναι έξτρα έκπτωση,αλλά μήπως είναι κάτι προσωποποιημενο?(Στο site δεν υπάρχει καμία αναφορά τέτοιου είδους και δεν έχει ποντάρει άλλο μέλος κάτι ανάλογο)Εκτός αν έχουν κάποια ενημέρωση ότι με κάποιο τρόπο θα εξαιρέσουν τα κυμαινόμενο με κλειδωμένη τιμή και για αυτό προσφέρουν οι ίδιοι την αντίστοιχη έκπτωση.

Μου ήρθε και εμένα στο viber αλλά έπεσα πάνω στην περίοδο που σε ένα εξοχικό που έχω έκανα αλλαγή από το περσινό simply generous σε yellow one. Είναι παροχή που έχει μηδενική κατανάλωση το χειμώνα όποτε δεν είχα ασχοληθεί τόσο καιρό. Το έλαβα σήμερα. Από χθες όμως είχαν κάνει την αλλαγή και συστημικά στο yellow.

αυτό μου το τόνισαν και σε μειλ και τηλεφωνικά ότι ειναι κίτρινο τιμολόγιο με ότι αυτό προϋποθέτει 

49 λεπτά πριν, messinia3 είπε

Το ανάποδο. Αν ΔΕΝ τις ξεπερνάς μπορείς την κάνεις νωρίτερα. Αν τις ξεπερνάς κάθεσαι και τις 30 ημέρες για να εκμεταλλευτείς όλο το δώρο.

• Like 1

6 λεπτά πριν, messinia3 είπε

Εγώ που είμαι στο Yellow one το ρώτησα και μου είπαν ότι μόνο στι πράσινο τιμολογιο και σε όσα εφαρμόζεται Διακύμανση αγοράς θα έχει την έξτρα έκπτωση του Ηρων ίση με την επιδότηση. Επίσης μου είπαν ότι δεν θα επιδοτήθει ο λογαριασμός γιατί λέει Δεν εφαρμόζεται διακυμανση και το κράτος επιδοτεί την μείωση της διακύμανσης. Τους λεω λόγω ειδικής δικη σας προσφοράς μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου δεν εφαρμόζεται διακύμανση στο Yellow one ωστόσο λέω ότι έχω διαβάσει ότι θα επιδοτηθουν όλα τα πράσινα και κιτρινα τιμολογια όλων των παροχών μέχρι 500 κιλοβατώρες και επιμεναν ότι δεν θα έχει κρατική επιδότηση οπότε Έκανα αίτημα στην protergia στο value easy της protergia που είναι με 9 λεπτά και σύμφωνα με την ανακοίνωση της protergia σε όλα της τα κιτρινα τιμολογια και το πράσινο θα αφαιρεθεί η επιδότηση η κρατική τα 1,6 λεπτά από την τιμή της protergia οπότε θα βγει κάτω από 9 λεπτά. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, marmagia είπε

Τελικά επιβεβαίωσε κανείς αν ισχύει η έξτρα έκπτωση του ηρωνα για το yellow one η αν απλά εξέφρασαν πονηρά σαν δίκη τους ενέργεια το ΤΕΜ;

Εμένα πάντως μου είπαν ότι ισχύει μόνο το πράσινο τιμολογιο και τα υπόλοιπα κιτρινα και ότι δεν αφορά το Yellow one.  Αν και έτσι όπως διατυπώνεται στο μυνημα εγω καταλαβαινω είναι σαν να είναι έκπτωση που κάνει σε όλα τα κυμαινομενα τιμολογια άρα και στο Yellow one.

Επεξ/σία από konstantinost24

26 λεπτά πριν, Krakatoa είπε

Το ανάποδο. Αν ΔΕΝ τις ξεπερνάς μπορείς την κάνεις νωρίτερα. Αν τις ξεπερνάς κάθεσαι και τις 30 ημέρες για να εκμεταλλευτείς όλο το δώρο.

και εγω αυτο πιστευω οτι ειναι το σωστο

οταν θα κατσεις 30 ημερες = 16,6 χ 30 = 498 κιλοβατωρες

Εγω εχω εκπροσωπηση στις 9/7 απο βολτον,υπολογιζω να φυγω γυρω στις 4-5 Αυγουστου.

Μεχρι τωρα εχω καψει 550 κιλοβατωρες απο 9/7

• Like 1

24 λεπτά πριν, konstantinost24 είπε

Εγώ που είμαι στο Yellow one το ρώτησα και μου είπαν ότι μόνο στι πράσινο τιμολογιο και σε όσα εφαρμόζεται Διακύμανση αγοράς θα έχει την έξτρα έκπτωση του Ηρων ίση με την επιδότηση. Επίσης μου είπαν ότι δεν θα επιδοτήθει ο λογαριασμός γιατί λέει Δεν εφαρμόζεται διακυμανση και το κράτος επιδοτεί την μείωση της διακύμανσης. Τους λεω λόγω ειδικής δικη σας προσφοράς μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου δεν εφαρμόζεται διακύμανση στο Yellow one ωστόσο λέω ότι έχω διαβάσει ότι θα επιδοτηθουν όλα τα πράσινα και κιτρινα τιμολογια όλων των παροχών μέχρι 500 κιλοβατώρες και επιμεναν ότι δεν θα έχει κρατική επιδότηση οπότε Έκανα αίτημα στην protergia στο value easy της protergia που είναι με 9 λεπτά και σύμφωνα με την ανακοίνωση της protergia σε όλα της τα κιτρινα τιμολογια και το πράσινο θα αφαιρεθεί η επιδότηση η κρατική τα 1,6 λεπτά από την τιμή της protergia οπότε θα βγει κάτω από 9 λεπτά. 

Μην ασχολείστε με το τι λέει ο κάθε υπάλληλος-εκπρόσωπος.Θα διαβάσουμε το ΦΕΚ και θα μας λυθούν οι οποίες απορίες έχουμε αυτή τη στιγμή περί της επιδότησης. 

Η protergia για να μην παρεξηγηθώ το έχει ανακοινώσει βέβαια ήδη ότι αναφέρεις.Ας μη βγούμε όμως off topic.

3 λεπτά πριν, dimviii είπε

και εγω αυτο πιστευω οτι ειναι το σωστο

οταν θα κατσεις 30 ημερες = 16,6 χ 30 = 498 κιλοβατωρες

Εγω εχω εκπροσωπηση στις 9/7 απο βολτον,υπολογιζω να φυγω γυρω στις 4-5 Αυγουστου.

Μεχρι τωρα εχω καψει 550 κιλοβατωρες απο 9/7

Δεν είχα καταλάβει ότι ξεπερνάς τις 500 kwh το μήνα. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα 500 kwh σε 30 ημέρες παραμονής.Κανεις τους υπολογισμούς λοιπόν και βλέπεις τι συμφέρει περιλαμβάνοντας όμως και τις kwh πέραν των 500.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...