Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

41 εδώ και Οκτώβριο ξεκινάω το coding factory καθώς και MSc πληροφορικής. Είμαι προγραμματιστής web χομπυστικά (με πολλά project) σε php, mysql, custom CMS, wordpress, js/jquery, αλλά θα πάω προς JAVA ή .NET C# και έχει ο Θεός... Επαγγελματίας λοιπόν δεν είμαι. Coding Factory μόνο για τα κονέ, μιας και θα μπορούσα π.χ. να λιώσω σε Udemy, αλλά anyway! Ξέρω ό,τι εταιρείες το έχουν σε υψηλή υπόληψη και λόγω του φορέα (aueb).

Μισθό δεν θα δεχτώ πουθενά κάτω από 1300,00€ και ας θεωρηθώ junior. Πρέπει κάποια στιγμή να μάθουν κάποιοι να απαιτούν και τα χρήματά τους, αλλά και να μπορούν να το στηρίξουν κάπως (και προφανώς δεν θέλω να πάω σε μία εταιρεία απλά για να μπαίνει ο μισθός στην τσέπη - σοβαρή εταιρεία που να έχει σκοπό να με κρατήσει και να με στηρίξει θα ψάξω). Ήδη ο μισθός αυτός είναι downgraded από αυτά που λαμβάνω ως εμπορικός, αλλά νομίζω έχω χτυπήσει ταβάνι τα τελευταία χρόνια και η στροφή και επαγγελματικά σε προγραμματισμό είναι μονόδρομος για εμένα.

Αν έχει κάποιος να προτείνει κάτι ή να επισημάνει, you're welcome!

Επεξ/σία από stevelord
  • Like 2
Δημοσ.

τι ζήτηση υπάρχει για helpdesk? με κάποιο σχετικό πιστοποιητικό, χωρίς εμπειρία βρίσκεις δουλειά; remote Helpdesk χωρίς εμπειρία παίζει;

Δημοσ.
Στις 16/7/2024 στις 12:01 ΜΜ, BlueBlade είπε

Δεν έχεις και πολλές επιλογές βασικά. Helpdesk θα ξεκινήσεις αν θες να μπεις σε αυτόν τον χώρο.

Σκατό και λίγα λεφτά. Αλλά ταυτόχρονα πολλές γνώσεις και "γράφεις" εμπειρία για να κάνεις το επόμενο βήμα.

τι ζήτηση υπάρχει για helpdesk? με κάποιο σχετικό πιστοποιητικό, χωρίς εμπειρία βρίσκεις δουλειά; remote Helpdesk χωρίς εμπειρία παίζει;

Δημοσ.
10 ώρες πριν, sakwstop είπε

Γενικά ναι θα βρεις θέση. Απλά δεν έχω πολύ καλή εικόνα τα τελευταία χρόνια για να σου αν θα είναι εύκολο χωρίς πιστοποίηση κτλ.

Remote Helpdesk χωρίς εμπειρία όχι.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα, 

Σπούδασα πολιτικός μηχανικός και εργάστηκα σαν μηχανικός για 4 περίπου χρόνια. Σήμερα είμαι 38 και πλέον δουλεύω σχεδόν 8 χρόνια ως προγραμματιστής σε εταιρίες του εξωτερικού.

Η μετάβαση δεν είναι καθόλου εύκολη δυστυχώς ή ευτυχώς. Θα πρέπει να έχεις πάθος για τον προγραμματισμό και τις τεχνολογίες. Χωρίς πάθος δεν είναι εύκολο να κάθεσαι μπροστά στην οθόνη για ώρες ολόκληρες μόνο και μόνο επειδή τα χρήματα ή οι συνθήκες είναι καλύτερες. Ξεκίνα επομένως να μαθαίνεις και να φτιάχνεις πράγματα. Αν δεις ότι σου αρέσει και σε συνεπαίρνει τότε όλα θα πάνε καλά. Αν όχι τότε έχω την αίσθηση πως όσο και να προσπαθήσεις στο τέλος δε θα είσαι ευτυχισμένος.

Σε κάθε περίπτωση για να μπορέσεις να βρεις δουλειά το πιο σημαντικό είναι να έχεις να δείξεις πράγματα που έχεις φτιάξει. Δε χρειάζεται να είναι σε τρελό επίπεδο, αλλά να είναι αρκετά ώστε να αποδείξεις τι μπορείς να κάνεις και τι μπορείς να μάθεις να κάνεις.

Τέλος επίσης σημαντικό είναι να ασχοληθείς με τεχνολογίες που έχουν ζήτηση.

Καλή τύχη σου εύχομαι!

• Like 3
Δημοσ.
3 ώρες πριν, ndunas είπε

Χωρίς πάθος δεν είναι εύκολο να κάθεσαι μπροστά στην οθόνη για ώρες ολόκληρες μόνο και μόνο επειδή τα χρήματα ή οι συνθήκες είναι καλύτερες

Αυτό πρέπει να το υπερτονίσουμε νομίζω.

Για εμένα όχι απλά εύκολο δεν είναι, αλλά απλά ανέφικτο να γίνεις προγραμματιστής χωρίς να σου αρέσει αυτό. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...