Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση για το login του gnome

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από imitheos,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 hours ago, IKARIWTHS said:

Και τελοσ εφοσον το fedora και το ubuntu  εχουν ιδια εκδοση gnome ,στο ubuntu  γιατί  δεν μπορω να βαλω τα ιδια extensions;

1 hour ago, IKARIWTHS said:

Ξερετε γιατι στο ubuntu  24.04.1 δεν μπορω να βαλω τα ιδια extensions;Το Windows Gestures με ενδιαφερει περισσοτερο μιας και εβαλα και touchpad

Το ποιες extensions παίζουν εξαρτάται από την έκδοση του gnome-shell. Με επιφύλαξη αυτό  που λέω γιατί ίσως κοιτάω σε λάθος σελίδα, αλλά εδώ βλέπουμε ότι η fedora 40 δίνει το 46.4 και εδώ ότι το ubuntu 24.04.5 δίνει το 46.0 οπότε θα πρέπει η ίδια έκδοση της επέκτασης να παίζει και στα δύο λειτουργικά.

• Haha 1
  • Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, IKARIWTHS said:

Σας ευχαριστω για τις απαντησεις ,αλλα βγάλατε  γρηγορα συμπερασμα😀.Αυτο ειναι το συστημα και εξεταζω την λειτουργια του χωρις πληκτρολογιο γιαυτο και η επιμονη μου.

Δεν φτιαχνεις arcade cabinet με λινουξ λειτουργικο. Με εναν φιλο μου , ειχαμε στησει raspberry pi + retropie. Του περασαμε κατι χιλιαδες mame roms , φορτωνε το mame και επαιζες μεχρι να βγει amber alert :) Βεβαια αν θυμαμαι καλα , καπου κοτσαραμε ενα usb hub , που οι θυρες του ηταν προσβασιμες απο μπροστα για να συνδεσουμε keyb/mouse σε περιπτωσεις που θελει χειροκινητη παρεμβαση.

Spoiler

spacer.png

spacer.png

Στην πρωτη φωτο ειναι πως περιπου το βρηκαμε στον καδο :) Το φορτωσαμε στο αμαξι , το βαψαμε , παραγγειλαμε κουμπια / μοχλους , lcd oθονη , rpi και τα σχετικα και καπως ετσι κατεληξε (φωτο 2). Του βαλαμε και κατι αυτοκολλητα στα κουμπια και στην φασα πανω , αλλα δεν εχω φωτο απο αυτην την φαση του cabinet :)

11 minutes ago, imitheos said:

Το ποιες extensions παίζουν εξαρτάται από την έκδοση του gnome-shell. Με επιφύλαξη αυτό  που λέω γιατί ίσως κοιτάω σε λάθος σελίδα, αλλά εδώ βλέπουμε ότι η fedora 40 δίνει το 46.4 και εδώ ότι το ubuntu 24.04.5 δίνει το 46.0 οπότε θα πρέπει η ίδια έκδοση της επέκτασης να παίζει και στα δύο λειτουργικά.

Αν διαβασεις εδω , υπαρχει προβλημα με το extension και το gnome 46. Λειτουργει (αρα κανονικα θα επρεπε να μπορει να γινεται εγκατασταση) , αλλα καποια συγκεκριμενα gestures δεν λειτουργουν. Ακομα και χειροκινητα μπορει να εγκατασταθει διαβαζω , πειραζοντας τα metadata και προσθετοντας την εκδοση 46 , αν δεν υπαρχει ηδη δηλ.

Επεξ/σία από mphxths
  • Haha 1
Δημοσ.
23 minutes ago, mphxths said:

Αν διαβασεις εδω , υπαρχει προβλημα με το extension και το gnome 46. Λειτουργει (αρα κανονικα θα επρεπε να μπορει να γινεται εγκατασταση) , αλλα καποια συγκεκριμενα gestures δεν λειτουργουν. Ακομα και χειροκινητα μπορει να εγκατασταθει διαβαζω , πειραζοντας τα metadata και προσθετοντας την εκδοση 46 , αν δεν υπαρχει ηδη δηλ.

Α οκ. Αυτό όμως λέει ότι γενικά δεν λειτουργεί σωστά σε έκδοση 46. Εγώ, ερμήνευσα το μήνυμα του OP ότι παίζει σε fedora αλλά δεν παίζει σε ubuntu. Για αυτό έγραψα το προηγούμενο μήνυμα.

Δημοσ.
21 minutes ago, imitheos said:

Εγώ, ερμήνευσα το μήνυμα του OP ότι παίζει σε fedora αλλά δεν παίζει σε ubuntu.

Kαι εγω το ιδιο ερμηνευσα , αλλα δεν θα πρεπε να υπαρχει διαφοροποιηση μεταξυ των δυο διανομων αφου τρεχουν και οι δυο gnome 46. Δεν ξερουμε πως παει να περασει τα extensions βεβαια. To εργαλειο ειναι ενα. Μην τα ξαναλεμε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και στις δυο περιπτώσεις προσπάθησα με το extension manager ,δεν ήξερα ότι μπορεί να γίνει και με άλλον τρόπο .Στην περίπτωση του fedora έψαξα μέσω της εφαρμογής,το βρήκε και το εγκατέστησα . Στην περίπτωση του Ubuntu δεν το βρήκε ποτέ ,ενώ όταν το έψαξα μέσω του https://extensions.gnome.org το βρήκε και μου είπε ότι δεν υποστηρίζεται .

Επεξ/σία από IKARIWTHS
Δημοσ.
7 minutes ago, IKARIWTHS said:

Και στις δυο περιπτώσεις προσπάθησα με το extension manager ,δεν ήξερα ότι μπορεί να γίνει και με άλλον τρόπο .Στην περίπτωση του fedora έψαξα μέσω της εφαρμογής,το βρήκε και το εγκατέστησα . Στην περίπτωση του Ubuntu δεν το βρήκε ποτέ ,ενώ όταν το έψαξα μέσω του https://extensions.gnome.org το βρήκε και μου είπε ότι δεν υποστηρίζεται .

Aσε το extensions.gnome.org. Θελει κατι προσθετα στην εγκατασταση και στον browser. Extension manager μονο. Ουτε πακετα απο ρεπος , ουτε τιποτα. Ο Extension manager σου δειχνει εξ'ορισμου μονο τα συμβατα extensions. Αρα αμα το ψαξεις και στο βγαλει στην λιστα , σημαινει οτι ειναι συμβατο με την εκδοση gnome που τρεχεις.

Τελος μπορεις να εγκαταστησεις extensions κατευθειαν απο το github τους , αλλα μιας και υπαρχει ο extension manager , δεν χρειαζεται να καταφυγει καποιος σε τετοια σκηνικα.

ΥΓ : Το windows gestures δειχνει να ειναι συμβατο με gnome 46. Αν δουλευουν ολα τα gestures ειναι αλλο θεμα.

Δημοσ.

Για browser έχω τον Vivaldi και μεταξύ άλλων θέλω με το touchpad να μπορώ να κάνω back και forward τις ιστοσελίδες .Ξερετε κάποιο πρόσθετο που να το κάνει εκτός το window gestures ?

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.
On 06/07/2024 at 10:04, IKARIWTHS said:

Μιας και ειμαστε σε συζητηση για το gnome ας κανω ακομα μια ερωτηση.Κανει καποιους επαναλαμβανομενους ηχους σε καθε  εκκινηση ακριβως στο σημειο οπου βαζω τον κωδικο μου.Απο οσο καταλαβαινω εχει να κανει με error codes,το εχει συναντησει κανεις απο εσας?Το κανει και στον σταθερο και στον φορητο.

ScreenshotFrom2024-12-1709-00-32.png.3d0447aaeee6e3be5ddecdb0cd0ab9e9.png

Kαλημερα και παλι,αυτα ειναι τα προβληματα που δινει στα Logs.

Σε πρωτη φαση με ενδιαφερει να μαθω αν υπαρχει τροπος να μην κανει αυτον τον εκνευριστικό ηχο σαν ξυπνητηρι σε καθε boot και μετα να τα διορθωσω.Εχει τυχει σε καποιον απο εσας?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...