Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση για το login του gnome

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από imitheos,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα σε όλους .Υπαρχει τρόπος σε fedora 40 με gnome να απλοποιησω το login ? Σκέφτομαι ότι θα ήταν ωραιότερο να έβαζα κατευθείαν τον κωδικό μου χωρίς να χρειάζεται να επιλέξω χρήστη ,μετά να βάλω τον κωδικό και μετά να πατήσω το enter .Μιας και είναι ο μόνος χρήστης στο σύστημα θα μπορούσε να γίνει αυτό ;

Επεξ/σία από IKARIWTHS
  • Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Απορω γιατι ο κοσμος ζηταει ευκολιες που δεν υπαρχουν ουτε καν στα windows :) Δηλαδη το ολο θεμα ειναι το ΕΝΑ επιπλεον κλικ πανω στον χρηστη ? Σε λιγο θα μετραμε και τα pixels που θα διανυει το ποντικι :) Eν ολιγοις , δεν νομιζω οτι γινεται. Απλα κλικαρε στον χρηστη ή πατα enter και θα σε παει αυτοματα στο password box , βαζεις τον κωδικο , δευτερο enter και τελος τα βασανα. ΄Η βαλε autologin ...

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, mphxths είπε

Απορω γιατι ο κοσμος ζηταει ευκολιες που δεν υπαρχουν ουτε καν στα windows :) Δηλαδη το ολο θεμα ειναι το ΕΝΑ επιπλεον κλικ πανω στον χρηστη ? Σε λιγο θα μετραμε και τα pixels που θα διανυει το ποντικι :) Eν ολιγοις , δεν νομιζω οτι γινεται. Απλα κλικαρε στον χρηστη ή πατα enter και θα σε παει αυτοματα στο password box , βαζεις τον κωδικο , δευτερο enter και τελος τα βασανα. ΄Η βαλε autologin ...

Αγαπητέ@mphxths, εφόσον δεν γνωρίζεις την απάντηση, (η την γνωρίζεις ενδεχομένως, δεν με νοιάζει) για ποιο λόγο κάνεις μάθημα "ηθικής" ?. Για αυτόν τον λόγο έχουμε Linux, για να το παραμετροποιουμε όπως θέλουμε. Αν δεν τα θέλαμε όλα αυτά θα καθόμασταν στα windows.. :) Ετσι γουσταρουμε στην τελικη!. κακο ειναι ? :) 
Τα ίδια μου έγραφες και έμενα πριν λίγο καιρό για το Gnome και το mint που έχω (είχα ένα πρόβλημα) ότι και καλά να κάνω αναβάθμισή σε νεότερη version για να λύσω το πρόβλημα μου, κάτι που θα προϋπόθετε πολύ χρόνο μετά για να φέρω πάλι την νέα εκδοσή στα μετρά μου, και τελικά ψάχτηκα και το έλυσα μόνος μου χωρίς να χρειαστεί να αλλάξω εκδοσή.
Όποτε ποιος ο λόγος να κουνάς το δάχτυλο?. Αν δεν συμφωνείς με αυτό είναι άλλο θέμα. Ο φίλος ρώτησε αν γίνεται ή όχι. Για να απαντήσω εγώ πάνω στο ερώτημα θα πω στον φίλο @IKARIWTHS οτι το gnome χρησιμοποιεί τον GDM και GMD3 ως display manager σαν default επιλογή. (εκει βρίσκεται και οτι αφορα το logging screen).
Μπορείς όμως να τον αλλάξεις. Εγώ πχ στο mint ειχα τον lightdm οπου εκει δεν χρειαζόταν να κλικαρω το όνομα του χρήση που ήθελα, (ενας χρηστης ηταν ολος και ολος)
Το πως μπορείς να αλλάξεις display manager μπορείς να το ψάξεις να δεις, γιατι σε fedora ισως να ειναι λιγο διαφορετικός ο τροπος (στις εντολές φαντάζομαι, η και οχι).
Για να δεις ποιο display manager τρεξε την παρακάτω εντολή απο το τερματικό

$cat /etc/X11/default-display-manager
οπου θα δεις την απάντηση (πχ σε εμενα βγαζει)
/usr/sbin/gdm3 (οπου gdm3 είναι ο display manager που χρησιμοποιώ).

Επίσης υπάρχει και η δυνατότητα παραμετροποίησης του display manager.
Αν κάνεις ερευνα θα δεις πως μπορεις να αλλαξεις backround εικονίδια και ενδεχόμενος να βαλεις και default user για να μην χρειάζεται καθε φορα να κλικαρεις. Το ειχα ψάξει και εγω αλλα το άφησα καθοτι μου φάνηκε λιγο πολύπλοκο και δεν ήθελα και να κρασαρω το σύστημα :)

Οποτε συνοψίζοντας:

Αφου βρεις τον display manager που χρησιμοποιείς κοιτάς αν μπορείς να το παραμετροποιήσεις.
Αν δεν θελεις να μπεις στον κόπο, και να αποφυγεις να κρασαρεις το συστημα, δοκιμάζεις να αλλάξεις τον display manager σε άλλον πχ στον lightdm ή και σε κάποιον αλλον για να δεις αν σου αρέσει, αν δεν σου αρέσει μπορεις να επιστρέψεις στον παλαιό.
Στο google αν ψάξεις θα βρεις πολλα forums που αναφέρονται πως μπορεις να κάνεις αυτες τις αλλαγές.

Ριξε μια ματια και εδω

Καλή τύχη!

Επεξ/σία από Petros Electron
  • Like 1
Δημοσ.
58 minutes ago, Petros Electron said:

εφόσον δεν γνωρίζεις την απάντηση, (η την γνωρίζεις ενδεχομένως, δεν με νοιάζει)

Σε νοιαζει δεν σε νοιαζει , αν διαβαζες καλυτερα το ποστ μου , θα εβλεπες οτι απαντησα.

59 minutes ago, Petros Electron said:

για ποιο λόγο κάνεις μάθημα "ηθικής" ?

Μαλλον δεν ξερεις τι σημαινει η λεξη ηθικη . Αν ηξερες θα καταλαβαινες οτι δεν εκανα κανενα μαθημα ηθικης. Απλα εξεφρασα την απορια οτι ζηταμε απο το λινουξ πραγματα που δεν ζητουσαμε απο τα windows. Ξαφνικα δηλ μας δημιουργουνται αναγκες που δεν μας ειχαν δημιουργηθει στα windows ? Και η συγκεκριμενη αναγκη ειναι να γλυτωσουμε ... ενα παραπανω κλικ την ωρα του login ? Ωραια και εγω θελω να μιλαω στο login manager και να κανει autologin. Με voice command. Linux δεν ειναι ? Για να το παραμετροποιουμε δεν το εχουμε ? Κακο ειναι ? Πες μου λοιπον πως να το κανω . Αντε να σε δω.

Kαι τελικα , η δικη σου απαντηση στο θεμα ποια ειναι ? Αλλαξε τον gdm με τον lightdm ? Ναι ας το κανει και καλη τυχη με το wayland ...

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, mphxths είπε

Σε νοιαζει δεν σε νοιαζει , αν διαβαζες καλυτερα το ποστ μου , θα εβλεπες οτι απαντησα.

Μαλλον δεν ξερεις τι σημαινει η λεξη ηθικη . Αν ηξερες θα καταλαβαινες οτι δεν εκανα κανενα μαθημα ηθικης. Απλα εξεφρασα την απορια οτι ζηταμε απο το λινουξ πραγματα που δεν ζητουσαμε απο τα windows. Ξαφνικα δηλ μας δημιουργουνται αναγκες που δεν μας ειχαν δημιουργηθει στα windows ? Και η συγκεκριμενη αναγκη ειναι να γλυτωσουμε ... ενα παραπανω κλικ την ωρα του login ? Ωραια και εγω θελω να μιλαω στο login manager και να κανει autologin. Με voice command. Linux δεν ειναι ? Για να το παραμετροποιουμε δεν το εχουμε ? Κακο ειναι ? Πες μου λοιπον πως να το κανω . Αντε να σε δω.

Kαι τελικα , η δικη σου απαντηση στο θεμα ποια ειναι ? Αλλαξε τον gdm με τον lightdm ? Ναι ας το κανει και καλη τυχη με το wayland ...

Οτι έγραψα το έγραψα γιατι παρακολουθώ τις αναρτήσεις σου κατά καιρούς οποτε μου έχει σχηματιστεί η άποψη.
Ναι το να αλλάξει display manager μπορει να δωσει λυση στο προβλημα του. Οποτε ειναι μια απάντηση. Το αν θα παιξει η οχι θα μας το πει ο ιδιος..

Δεν εχω να πω κατι αλλο πάνω σε αυτα που έγραψες, γιατι θα βγούμε offtopic, επιφυλάσσομαι για μελλοντικά :)
Πληροφοριακά κλείνοντας θα σου πω οτι η γνώση αποκτάτε με το διάβασμα και με τις δόκιμες. Εγω αν και 4 χρονιά χρήστης Linux εχω φτάσει σε καλα επίπεδα γιατι το ψαχνω και επιχειρώ διάφορα.  Σιγα και να το κρασαρω εχω clonedisk το επιστρέφω στα καπάκια οπως ηταν πριν. ;)

Δημοσ.
4 minutes ago, Petros Electron said:

Οτι έγραψα το έγραψα γιατι παρακολουθώ τις αναρτήσεις σου κατά καιρούς οποτε μου έχει σχηματιστεί η άποψη.

Nα κρατας τις αποψεις σου για αλλα μελη του φορουμ για τον εαυτο σου.

5 minutes ago, Petros Electron said:

Ναι το να αλλάξει display manager μπορει να δωσει λυση στο προβλημα του. Οποτε ειναι μια απάντηση. Το αν θα παιξει η οχι θα μας το πει ο ιδιος..

Καταλαβαινεις οτι το να αλλαξει τον login manager θα δημιουργησει αλλα προβληματα ή οχι ? wayland οεοεοεοε. Σε λιγο θα του πεις να αλλαξει και διανομη ή ... να παει στα windows !!

6 minutes ago, Petros Electron said:

Πληροφοριακά κλείνοντας θα σου πω οτι η γνώση αποκτάτε με το διάβασμα και με τις δόκιμες.

Nαι , ελα πες μου πως αποκτωνται οι γνωσεις.

Spoiler

spacer.png

7 minutes ago, Petros Electron said:

Σιγα και να το κρασαρω εχω clonedisk το επιστρέφω στα καπάκια οπως ηταν πριν

Αμα κρασαρει το συστημα του συμφορουμιτη με αυτα που προτεινεις , θα πας να του κανεις εσυ τεχνικη υποστηριξη ?

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, mphxths είπε

Nα κρατας τις αποψεις σου για αλλα μελη του φορουμ για τον εαυτο σου.

Καταλαβαινεις οτι το να αλλαξει τον login manager θα δημιουργησει αλλα προβληματα ή οχι ? wayland οεοεοεοε. Σε λιγο θα του πεις να αλλαξει και διανομη ή ... να παει στα windows !!

Nαι , ελα πες μου πως αποκτωνται οι γνωσεις.

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

spacer.png

Αμα κρασαρει το συστημα του συμφορουμιτη με αυτα που προτεινεις , θα πας να του κανεις εσυ τεχνικη υποστηριξη ?

Φίλος δεν το συνεχίζω, το αφήνω σε αυτούς που διαβάζουν να βγάλουν συμπεράσματα!. καλή σου συνεχεία!.. και ξυδακι!

• Like 1
Δημοσ.

Μπορείς να παραμετροποιήσεις το gdm3 με την βοήθεια του 

https://flathub.org/apps/io.github.realmazharhussain.GdmSettings

flatpak install flathub io.github.realmazharhussain.GdmSettings

αλλά δεν νομίζω να έχει αυτή την δυνατότητα. Αν είσαι μόνος στον υπολογιστή μπορείς απλά να βάλεις να κάνει autologin

Εναλλακτικά μπορείς να εγκαταστήσεις κάποιον άλλο, δεν ξέρω αν κάποιος έχει αυτή τη δυνατότητα, ξέρει κανείς;.

Μπορείς να αλλάξεις display manager, αφου εγκαταστήσεις κάποιον άλλο με την εντολή

sudo dpkg-reconfigure gdm3

ή οποιοδήποτε άλλο όνομα στην θέση του gdm3

image.png.abee73475b7554ba95554651983f1d16.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, asfodelus είπε

Μπορείς να παραμετροποιήσεις το gdm3 με την βοήθεια του 

https://flathub.org/apps/io.github.realmazharhussain.GdmSettings

flatpak install flathub io.github.realmazharhussain.GdmSettings

αλλά δεν νομίζω να έχει αυτή την δυνατότητα. Αν είσαι μόνος στον υπολογιστή μπορείς απλά να βάλεις να κάνει autologin

Εναλλακτικά μπορείς να εγκαταστήσεις κάποιον άλλο, δεν ξέρω αν κάποιος έχει αυτή τη δυνατότητα, ξέρει κανείς;.

Μπορείς να αλλάξεις display manager, αφου εγκαταστήσεις κάποιον άλλο με την εντολή

ή οποιοδήποτε άλλο όνομα στην θέση του gdm3

image.png.abee73475b7554ba95554651983f1d16.png

Ορίστε μια απάντηση. Μπράβο @asfodelus γιατι ο @mphxths έπεσε να μας "φάει".. Τα απολυτά ειναι μόνο για τα μαθηματικά!. ;)

14 λεπτά πριν, asfodelus είπε

Ναι μπορει εγω τουλάχιστον το δοκίμασα σε linux mint με "Wayland" και δούλεψε!

Επεξ/σία από Petros Electron
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Petros Electron said:

δεν το συνεχίζω

Τι να συνεχισεις ? Να εκτεθεις παραπανω ? 

Ορίστε μια απάντηση. 

...που δεν ειναι απαντηση. Το προγραμμα που προτεινει ο @asfodelus δεν εχει την δυνατοτητα αυτη και η αλλαγη login manager ενεχει κινδυνους , ειδικα αν μιλαμε για fedora/gnome που παιζει με wayland. Ελα πες κανα τραγικο του στυλ , "ας γυρισει σε xorg" , να γελασουμε λιγακι !!! Πλακα πλακα , γιατι δεν γυρναει σε linux mint να τελειωνουν τα βασανα του ε ? χαχα

1 hour ago, asfodelus said:

O lightdm οπως τον εχει υλοποιησει/σεταρει το linux mint , εχει αυτη την δυνατοτητα. Σε αλλη διανομη , με αλλες ρυθμισεις , out of the box , μπορει να μην λειτουργει οπως το θελει και να θελει προσωπικη δουλεια. Βεβαια οπως ειπα fedora - gnome - lightdm - wayland , θα γινει λιγο χαος.

1 hour ago, asfodelus said:

γκουχ γκουχ εχει fedora , δεν δουλευει αυτη η εντολη , γκουχ γκουχ ... ;) 

Ναι μπορει εγω τουλάχιστον το δοκίμασα σε linux mint με "Wayland" και δούλεψε!

Το wayland στο linux mint ειναι ακομα σε πειραματικο σταδιο. Δεν εισαι ακομα γκουρου , χαλαρωσε. Μεινε σε αυτα που ξερεις και μπορεις.

Καθομαστε και συζηταμε για το πως θα γλυτωσουμε ΕΝΑ ΚΛΙΚ , οταν υπαρχουν σοβαροτερες ελλειψεις στο λινουξ. Αθανατο ινσομνια !!

Επεξ/σία από mphxths
Δημοσ.
On 30/06/2024 at 19:15, IKARIWTHS said:

Καλημέρα σε όλους .Υπαρχει τρόπος σε fedora 40 με gnome να απλοποιησω το login ? Σκέφτομαι ότι θα ήταν ωραιότερο να έβαζα κατευθείαν τον κωδικό μου χωρίς να χρειάζεται να επιλέξω χρήστη ,μετά να βάλω τον κωδικό και μετά να πατήσω το enter .Μιας και είναι ο μόνος χρήστης στο σύστημα θα μπορούσε να γίνει αυτό ;

Δεν είναι αυτό που ρωτάς, αλλά το enter δεν λειτουργεί; Το gdm, όπως και οι άλλοι login manager, αποκρύπτουν τους χρήστες συστήματος οπότε όταν υπάρχει μόνο ένας χρήστης, στο gdm είναι "σχεδόν επιλεγμένος", αν μπορώ να το πω έτσι. Αντί λοιπόν να πας εκεί το ποντίκι και να πατήσεις πάνω, πατώντας enter, τον επιλέγει και σου εμφανίζει το prompt του κωδικού. Δηλαδή από την επιθυμητή διαδικασία που θέλεις, θα έχεις απλά ένα enter παραπάνω.

On 01/07/2024 at 08:28, Petros Electron said:

Όποτε ποιος ο λόγος να κουνάς το δάχτυλο?. Αν δεν συμφωνείς με αυτό είναι άλλο θέμα. Ο φίλος ρώτησε αν γίνεται ή όχι. Για να απαντήσω εγώ πάνω στο ερώτημα θα πω στον φίλο @IKARIWTHS οτι το gnome χρησιμοποιεί τον GDM και GMD3 ως display manager σαν default επιλογή. (εκει βρίσκεται και οτι αφορα το logging screen).
Μπορείς όμως να τον αλλάξεις. Εγώ πχ στο mint ειχα τον lightdm οπου εκει δεν χρειαζόταν να κλικαρω το όνομα του χρήση που ήθελα, (ενας χρηστης ηταν ολος και ολος)
Το πως μπορείς να αλλάξεις display manager μπορείς να το ψάξεις να δεις, γιατι σε fedora ισως να ειναι λιγο διαφορετικός ο τροπος (στις εντολές φαντάζομαι, η και οχι).
Για να δεις ποιο display manager τρεξε την παρακάτω εντολή απο το τερματικό

Στο mint που είχες τον lightdm έτρεχες gnome ή κάποιο άλλο γραφικό περιβάλλον;

Γενικά είναι αλήθεια ότι μπορείς να επιλέξεις οποιονδήποτε login manager θέλεις, ή ακόμη και να μην έχεις κανένα, και να κάνεις login σε tty και να τρέχεις startx, όπως κάνουμε κάποιοι (περιμένω τα σχόλια του @mphxths :P). Το gnome, όμως, έχει επιλέξει να υλοποιήσει ένα μέρος της λειτουργικότητά του μέσω του gdm, οπότε όταν το τρέχεις εκτός του gdm, δεν θα λειτουργούν κάποιες υποδομές (πχ το screensaver). Δεν είναι δηλαδή τόσο εύκολο όσο το παρουσιάζεις "βάλε το lightdm".

Επίσης, χωρίς να θέλω να σε ανταγωνιστώ, την λες στον mphxth για το (ομολογουμένως αχρείαστο) σχόλιο του, αλλά και το δικό σου σχόλιο ήταν ελάχιστα καλύτερο από το δικό του. Στο "θέλω να κάνω το τάδε στον gdm", το "βάλε lightdm" δεν το λες και δόκιμη απάντηση.

On 01/07/2024 at 09:36, mphxths said:

Απλα εξεφρασα την απορια οτι ζηταμε απο το λινουξ πραγματα που δεν ζητουσαμε απο τα windows. Ξαφνικα δηλ μας δημιουργουνται αναγκες που δεν μας ειχαν δημιουργηθει στα windows ?

Δεν είναι επιχείρημα αυτό. Πώς ξέρεις ότι δεν το ζητούσε και από τα windows ή ότι είχε καν windows; Μπορεί ο πρώτος του υπολογιστής να είναι αυτός και να ήρθε προεγκατεστημένος με fedora gnome. Προσωπικά και εγώ δεν το θεωρώ τόσο σημαντικό το να πρέπει να κάνεις ένα παραπάνω κλικ ή enter, αλλά δεν βλέπω κακό στο να ρωτήσει αν γίνεται. Υπάρχουν πολύ χειρότερα αν θέλεις να ενοχληθείς. Εγώ για παράδειγμα νευριάζω κάθε τρεις και λίγο που διαφημίζεται air condition με bluetooth ή wifi για να το ανοίγεις από τον καναπέ μέσω του κινητού λες και έχεις κουλαμάρα να πιάσεις το γ..μ.. τηλεκοντρόλ που έχει. Δεν σε είδα να το κατακρίνεις αυτό και να μιλάς για νέες ανάγκες :P

On 01/07/2024 at 09:36, mphxths said:

Ωραια και εγω θελω να μιλαω στο login manager και να κανει autologin. Με voice command. Linux δεν ειναι ? Για να το παραμετροποιουμε δεν το εχουμε ? Κακο ειναι ? Πες μου λοιπον πως να το κανω . Αντε να σε δω.

Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ αλλά το gdm είναι ρυθμισμένο από τη μάνα του να ξεκινά την orca και άλλα προγράμματα για άτομα με προβλήματα όρασης, ακοής, οπότε ίσως να μη είναι τόσο δύσκολο αυτό όσο το σκέφτηκες. :) 

Δημοσ.
52 minutes ago, imitheos said:

ή ακόμη και να μην έχεις κανένα, και να κάνεις login σε tty και να τρέχεις startx, όπως κάνουμε κάποιοι (περιμένω τα σχόλια του @mphxths :P).

Οπως λεει και ο φιλος μου ο Τσουκαλας ... με ανωμαλους δεν μιλαω :) 

Πώς ξέρεις ότι δεν το ζητούσε και από τα windows ή ότι είχε καν windows; Μπορεί ο πρώτος του υπολογιστής να είναι αυτός και να ήρθε προεγκατεστημένος με fedora gnome.

Αν δεν μιλαμε για καμμια ψαγμενη μαρκα τυπου system76 ξερωγω , 99.999% το μηχανημα του δεν ηρθε με fedora προεγκατεστημενο :) Ειμαι εγγεγραμενος στο ινσομνια απο το 2000 , παρακολουθω και αλλα φορουμς , και τετοιο θεμα δεν εχει αναφερθει ποτε για τα windows. Oπου στα windows πρεπει να πατησω καποιο κουμπι , για να φυγει το wallpaper να παει στο login box κλπ... κανενας δεν εχει παραπονεθει για ολον αυτον τον ... κοπο :) Οπως ομως ειπα , στον lightdm υλοποιειται αυτο που θελει , τουλαχιστον στο linux mint που εχω δει , οποτε ας βαλει lightdm και ο θεος μαζι του.

Εγώ για παράδειγμα νευριάζω κάθε τρεις και λίγο που διαφημίζεται air condition με bluetooth ή wifi για να το ανοίγεις από τον καναπέ μέσω του κινητού λες και έχεις κουλαμάρα να πιάσεις το γ..μ.. τηλεκοντρόλ που έχει. Δεν σε είδα να το κατακρίνεις αυτό και να μιλάς για νέες ανάγκες :P

Α , δεν εχεις δικιο :) Κινητα με IR μπορουν να χρησιμοποιηθουν ως "universal remote controls". Οποτε αντι να εχεις ενα τραπεζακι με 20 τηλεκοντρολς για το a/c , τιβι , τιβι box , κλπ κλπ , μπορεις να τα χειριζεσαι ολα με το κινητο. Αυτο βεβαια ειχε νοημα παλιοτερα που ειχαμε και dvd player , disc player και αλλες συσκευες. Τωρα πλεον εχουν μειωθει ολα αυτα. Αλλα περα απο αυτο το σεναριο , μπορεις να ελεγχεις το a/c οταν εισαι εκτος σπιτιου και να το αναβοσβηνεις σε προκαθορισμενες ωρες. Υπαρχει και αυτο το "use case".

Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ αλλά το gdm είναι ρυθμισμένο από τη μάνα του να ξεκινά την orca και άλλα προγράμματα για άτομα με προβλήματα όρασης, ακοής, οπότε ίσως να μη είναι τόσο δύσκολο αυτό όσο το σκέφτηκες. :) 

Πρεπει να γινεται voice recognition και τα σχετικα. Γιατι αν μπορει να ανοιγει ο οποιοσδηποτε το πισι , θα ναι μαλακια :) Θυμαμαι στην δεκαετια του '90 οταν ειχα πρωτοβαλει λινουξ , και επαιζα με φωνητικες εντολες , ειχε ερθει ενας φιλος μου στο σπιτι και επιασε το μικροφωνο , ειπε 20 φορες "netscape" και κρεμασε το συστημα :) 

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις .Οποτε κάτι σαν το pin που έχουν τα windows δεν υπάρχει τρόπος να υλοποιηθεί στο gnome .

• Λύση
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, IKARIWTHS said:

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις .Οποτε κάτι σαν το pin που έχουν τα windows δεν υπάρχει τρόπος να υλοποιηθεί στο gnome .

Με ένα μικρό ψάξιμο που έκανα στο gdm reference, gdm schemas, archwiki, δεν βρήκα κάποια παράμετρο για αυτό. Το μόνο σχετικό που μπόρεσα να βρω (και που ενισχύει την άποψη ότι δεν γίνεται) είναι αυτό, το οποίο κόλλησε λόγω των smartcards, αν κατάλαβα καλά.

Το ημίμετρο που πρότεινα με το ένα enter παραπάνω, δεν σε βολεύει;

Επεξ/σία από imitheos
Δημοσ.

Μιας και ειμαστε σε συζητηση για το gnome ας κανω ακομα μια ερωτηση.Κανει καποιους επαναλαμβανομενους ηχους σε καθε  εκκινηση ακριβως στο σημειο οπου βαζω τον κωδικο μου.Απο οσο καταλαβαινω εχει να κανει με error codes,το εχει συναντησει κανεις απο εσας?Το κανει και στον σταθερο και στον φορητο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...