Προς το περιεχόμενο

Αγορα τηλεορασεων για σαλονι & υπνοδωματιο

tzagaritos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους,

λογω μετακομισης στους επομενους μηνες εχω μπει στη διαδικασια αναζητησης καποιων βασικων ηλεκτρικων συσκευων, αναμεσα σε αυτες και τηλεοραση.

Θελω να αγοράσω μια 55αρα για το σαλονι και μια 42-43αρα για το υπνοδωματιο (χρηση κυριως το βραδυ χωρις φως οποτε με βασει αυτα που διαβαζω εδω υποθέτω θα πρεπει να παω σε VA Panel).
Εχω δει σχεδον στα περισσοτερα threads να προτεινονται παντου οι TCL ως VFM. Να πω την αληθεια θελω κατι να αντεξει στο χρονο, και δεν ξερω αν ισχυει και εδω το ο,τι δινεις παιρνεις (με την εννοια ειναι οτι ειναι αρκετα φθηνοτερες απο αντιστοιχες ναυαρχιδες οπως samsung, LG, και Sony).
Για την τηλεοραση του σαλονιου μελλοντικα ισως βαλω και ενα PS5 οποτε φανταζομαι οι απαιτησεις θα ειναι περισσοτερες. Οι γωνιες θεασης δεν προβλεπεται να ειναι πολλες οποτε και εκει για VA με κοβω και οχι IPS panel. Παρολαυτα οι επιλογες ειναι απειρες και δεν ξερω πως να τις "φιλτραρω". Το βασικο φιλτρο ειναι το μπατζετ.
Σκεφτομουν για το υπνοδωματιο μαξ 300-400, και για το σαλονι μαχξ 500-600. Τα μπατζετ και στις 2 περιπτωσεις μπορουν να διαφοροποιηθουν σε καποιο βαθμο.
Πως θα με συμβουλευατε να φιλτραρω τις επιλογες ωστε να καταληξω σε ενα μικρο αριθμο που θα μπορω να αποφασισω πιο ευκολα?

Επεξ/σία από tzagaritos
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είναι μια χαρά οι TCL, και έχουν το πλεονέκτημα του λογισμικού Android με την μεγαλύτερη ποικιλία από εφαρμογές σε σχέση με τα άλλα λειτουργικά συστήματα. Εγώ σου προτείνω για σαλόνι την 55C655 και για την κρεβατοκάμαρα 43P755. Και τα δύο είναι φετινά μοντέλα.

Κοίτα κι εγώ πήρα πολύ πρόσφατα TCL 55C645 και ειναι μια χαρά ως Google TV κιολας. Αν θέλεις να κουμπώσεις και PS5 μάλλον σου κάνει (αν και για παιχνιδομηχανή ας μιλήσει άλλος συμφορουμίτης που ξέρει καλύτερα παο μένα). Εμένα δεν τρώει κανένα κόλλημα ούτε έχει κάποιο λαγκ το λογισμικό...το φοβόμουν επειδη εχω διαβάσει πολλα σε reviews, αλλα γενικά δεν εχω κανενα θέμα 3 βδομαδες που την έχω... αλλά... Επειδή πήγα απο LG LED 4K IPS σε TCL QLED 4K VA, οφείλω να πω ότι έφαγα μια ξενέρα με την εικόνα. Με IPS panel ευχαριστιέσαι χρώματα και φωτεινότητα και όλα..η εικόνα στην LG μου άρεσε πολύ παραπάνω κιας ήταν 8 ετών μοντέλο... Και τη χρησιμοποιούσα μόνο βράδυ με backlight κτλ και κανένα θέμα. 
Παρόλα αυτά αν προτεραιότητα σου ειναι το χαμηλό budget και το android/google λειτουργικό τότε ναι οι TCL είναι καλή επιλογή. 

4 ώρες πριν, fanastas είπε

Κοίτα κι εγώ πήρα πολύ πρόσφατα TCL 55C645 και ειναι μια χαρά ως Google TV κιολας. Αν θέλεις να κουμπώσεις και PS5 μάλλον σου κάνει (αν και για παιχνιδομηχανή ας μιλήσει άλλος συμφορουμίτης που ξέρει καλύτερα παο μένα). Εμένα δεν τρώει κανένα κόλλημα ούτε έχει κάποιο λαγκ το λογισμικό...το φοβόμουν επειδη εχω διαβάσει πολλα σε reviews, αλλα γενικά δεν εχω κανενα θέμα 3 βδομαδες που την έχω... αλλά... Επειδή πήγα απο LG LED 4K IPS σε TCL QLED 4K VA, οφείλω να πω ότι έφαγα μια ξενέρα με την εικόνα. Με IPS panel ευχαριστιέσαι χρώματα και φωτεινότητα και όλα..η εικόνα στην LG μου άρεσε πολύ παραπάνω κιας ήταν 8 ετών μοντέλο... Και τη χρησιμοποιούσα μόνο βράδυ με backlight κτλ και κανένα θέμα. 
Παρόλα αυτά αν προτεραιότητα σου ειναι το χαμηλό budget και το android/google λειτουργικό τότε ναι οι TCL είναι καλή επιλογή. 

Ναι αλλά χάνεις σε contrast και χρώμα με ips. Όσο κι αν σου φαίνεται το αντίθετο. Και σίγουρα η 645 έχει καλύτερα μαύρα από ips panel. Δεν υπάρχει καμία σοβαρή τηλεόραση 800€+ προφανώς με ips.

Στις 30/6/2024 στις 9:09 ΜΜ, tzagaritos είπε

(χρηση κυριως το βραδυ χωρις φως οποτε με βασει αυτα που διαβαζω εδω υποθέτω θα πρεπει να παω σε VA Panel).

άρα θες OLED panel,όχι VA

1 ώρα πριν, geomrk είπε

άρα θες OLED panel,όχι VA

Να πω την αλήθεια δεν τα ξέρω καλά αυτά, οπότε για να το λες υποθέτω συμφωνώ χαχα.

9 ώρες πριν, fanastas είπε

Δεν θέλω να ξεφύγω πολύ αλλά ούτε και να πάρω κάτι φθηνό που θα εμφανίσει προβλήματα. Για την τηλεόραση του σαλονιού θα μπορούσα να ανέβω αν υπάρχει κάτι αξιόπιστο και προσιτο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...