Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 hour ago, georgerov said:

Σε android δημιουργεί ένα υποτυπώδες (local) vpn, μέσω του οποίου φιλτράρει τις διαφημίσεις και σε επίπεδο DNS και in-app browser. Σε iPhone υπάρχει η ξανά η επιλογή μέσω local VPN, αλλά υπάρχει και μια πιο native επιλογή που περνάει στον Safari, τους κατάλληλους content blockers συν ότι μπορείς να επιλέξεις μια λίστα απο DNS και τους περνάει natively στο iOS από το μενού VPN & DNS management.

Ο δεύτερος τρόπος είναι καλύτερος όσον αφορά την μπαταρία και σου επιτρέπει να χρησιμοποιείς και κανονικό VPN ταυτόχρονα, χωρίς να πρέπει να γυρίσεις στο local VPN κάθε φορά που κλείνεις το κανονικό.

Όσον αφορά το YouTube, μέσω DNS blocking δεν ειναι εφικτό να μπλοκάρεις διαφημίσεις καθώς σερβίρονται από το ίδιο domain του YouTube. Για αυτό όπως είπε ο φίλος @Arkin είτε μέσω Revanced για Android, και για iOS μονο μέσω Safari δυστυχώς.   

Επίσης χρησιμοποιωντας το youtube μεσω  Brave σε Android ησυχαζεις απο διαφημίσεις 

• Like 4
  • Απαντ. 89
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, iwnas28 είπε

Μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις πως ακριβώς το σεταρεις ?

Αφού εγκαταστήσεις την εφαρμογή πας ρυθμίσεις -> Safari -> extensions και τα ανοίγεις όλα όπως στην εικόνα

image.png.a8d585323ddf8182f96801b21e437b98.png

Στην εφαρμογή έχω ανοιχτές αυτές τις 2 επιλογές 

image.png.e1ad5920d1a98cf6300ad89c8e2d13b9.png

Δεν θα μπορείς να ενεργοποιήσεις την επιλογή DNS protection μέχρι να πας: ρυθμίσεις -> γενικά -> VPN & Device management (δεν ειμαι σιγουρος πως το λεει στα ελληνικά) και επιλεγεις το AdGuard σαν επιλογη εκεί.

Στην συνέχεια ενεργοποιήσεις την επιλογή DNS protection στην εφαρμογή και επιλέγεις τον DNS που θες. Μπορείς να βάλεις τον AdGuard είναι δωρεάν. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
9 minutes ago, georgerov said:

Αφού εγκαταστήσεις την εφαρμογή πας ρυθμίσεις -> Safari -> extensions και τα ανοίγεις όλα όπως στην εικόνα

image.png.a8d585323ddf8182f96801b21e437b98.png

Στην εφαρμογή έχω ανοιχτές αυτές τις 2 επιλογές 

image.png.e1ad5920d1a98cf6300ad89c8e2d13b9.png

Δεν θα μπορείς να ενεργοποιήσεις την επιλογή DNS protection μέχρι να πας: ρυθμίσεις -> γενικά -> VPN & Device management (δεν ειμαι σιγουρος πως το λεει στα ελληνικά) και επιλεγεις το AdGuard σαν επιλογη εκεί.

Στην συνέχεια ενεργοποιήσεις την επιλογή DNS protection στην εφαρμογή και επιλέγεις τον DNS που θες. Μπορείς να βάλεις τον AdGuard είναι δωρεάν. 

Σ'έυχαριστω για τη βοήθεια!

Όσον αφορά την επιλογή DNS protection, έχεις να προτείνεις κάποιες συγκεκριμένες ρυθμίσεις?

Δημοσ.

Εχει ουσιαστικες διαφορες σε σχεση με το adguard public dns? Για το youtube οπως λετε δεν κανει, τι παραπανω θα δω σε android συσκευη;

• Like 1
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, GREG10ARIS είπε

Εχει ουσιαστικες διαφορες σε σχεση με το adguard public dns? Για το youtube οπως λετε δεν κανει, τι παραπανω θα δω σε android συσκευη;

Λογικά είναι τα ίδια απλά δεν έχεις παραμετροποίηση στο free adguard dns, χωρίς να είμαι σίγουρος. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάντως, να σχολιάσω ότι σχεδόν ανά πάσα στιγμή τρέχει όμοια τιμή σε site όπως το kinguin, 9-10ish eur για 3 lifetime licenses (προσωπικά από εκεί το πήρα).

Και από προσωπική εμπειρία, κόβει τις διαφημίσεις μέσω VPN λογικής σε όλο το android, δηλαδή πέρα από browsers και σε apps (youtube δεν γνωρίζω). Επίσης, υποστηρίζει HTTPS filtering το οποίο κόβει διαφημίσεις σε secure περιπτώσεις (είναι πλέον πολύ συχνές) και είναι κάπως γκρι, γιατί βάζει χέρι στα certificates (εγκαθιστά ένα δικό του). Αλλά αφήνει έξω σημαντικες περιπτώσεις, πχ όλες οι ελληνικές τράπεζες που τις έχω δοκιμάσεις είναι excluded, και νομίζω μπορείς να κάνεις exclude ότι άλλο θέλεις (ή το αφήνεις απενεργοποιημένο συνολικά).

Επεξ/σία από TheBus
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, iwnas28 είπε

Σ'έυχαριστω για τη βοήθεια!

Όσον αφορά την επιλογή DNS protection, έχεις να προτείνεις κάποιες συγκεκριμένες ρυθμίσεις?

Τίποτα να είσαι καλά, προσωπικά χρησιμοποιώ Control D DNS επειδή χρειάζομαι κάποια features που έχει. Κατά τα άλλα το AdGuard public είναι μια χαρά, αν θες λίγο καλύτερο latency μπορείς να δοκιμάσεις και NextDNS. Μεχρι 300Κ lookups το μήνα ειναι δωρεάν.  

44 λεπτά πριν, GREG10ARIS είπε

Η εφαρμογή σου δίνει την δυνατότητα να βάλεις οποίο DNS θες (μεταξύ αυτών και το Adguard public) μέσω DoH/DoT. 

34 λεπτά πριν, maarinos είπε

Το ενεργοποίησα με το κλειδί μέσα από την εφαρμογή χρειάζεται να κάνω λογαριασμό στο adguard??

Αν θυμάμαι καλά δεν είναι απαραίτητο. 

13 λεπτά πριν, TheBus είπε

Πάντως, να σχολιάσω ότι σχεδόν ανά πάσα στιγμή τρέχει όμοια τιμή σε site όπως το kinguin, 9-10ish eur για 3 lifetime licenses (προσωπικά από εκεί το πήρα).

Και από προσωπική εμπειρία, κόβει τις διαφημίσεις μέσω VPN λογικής σε όλο το android, δηλαδή πέρα από browsers και σε apps (youtube δεν γνωρίζω). Επίσης, υποστηρίζει HTTPS filtering το οποίο κόβει διαφημίσεις σε secure περιπτώσεις (είναι πλέον πολύ συχνές) και είναι κάπως γκρι, γιατί βάζει χέρι στα certificates (εγκαθιστά ένα δικό του). Αλλά αφήνει έξω σημαντικες περιπτώσεις, πχ όλες οι ελληνικές τράπεζες που τις έχω δοκιμάσεις είναι excluded, και νομίζω μπορείς να κάνεις exclude ότι άλλο θέλεις (ή το αφήνεις απενεργοποιημένο συνολικά).

Σωστός το HTTPS filtering είναι μια σημαντική λεπτομέρεια που περνάει λίγο στο φλου. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν θέτε κάτι πιο advanced και με δωρεάν πρόγραμμα με περιορισμό στα queries, δείτε το Nextdns.
Είναι πολύ πιο παραμετροποιήσιμο, με πολλά εργαλεία για security, privacy, υποστηρίζει blocklists από github, έχει allow και deny list domains και παρέχει στατιστικά για καλύτερη ανάλυση και αναζήτηση προβλημάτων. Έχω το δωρεάν σε αρκετές συσκευές μιας και υποστηρίζει πολλαπλούς υπολογαρισαμούς σε κάθε λογαριασμό για να παραμετροποιείς κάθε συσκευή διαφορετικά. Εγώ έχω κόψει το facebook.com ολοκληρωτικά, από τράκερς, διαφημίσεις και όλα τα συναφή.

Καλό είναι να κάνετε και ένα ping σε κάθε dns ip να δείτε τι καθυστέρηση έχει.

Επεξ/σία από Athoz
  • Like 2
Δημοσ.

εγω στο κινητο χρησιμοποιω μεσω των ρυθμισεων το adguard.dns για youtube revanced και με τον Brave δεν εχω διασφημισεις.

Υπαρχει λογος να αγορασω αυτο το πακετο? προσφερει δηλ κατι ουσιωδης παραπανω?

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Euromaster είπε

εγω στο κινητο χρησιμοποιω μεσω των ρυθμισεων το adguard.dns για youtube revanced και με τον Brave δεν εχω διασφημισεις.

Υπαρχει λογος να αγορασω αυτο το πακετο? προσφερει δηλ κατι ουσιωδης παραπανω?

Το revanced δουλευει ανεξαρτητα δεν παιζουν ρολο οι adguard dns με αυτο και ο brave κοβει μονος του τα youtube ads. Το adguard κανει οσα εβαλα παραπανω στις φωτογραφιες και ακομα παραπανω. Ειδικα με https filtering. Αν νοιαζεσαι για το privacy σου το περνεις η τιμη ειναι τσαμπα τελειως και ξενοιαζεις για παντα. 

Δημοσ.
7 minutes ago, Arkin said:

Το revanced δουλευει ανεξαρτητα δεν παιζουν ρολο οι adguard dns με αυτο και ο brave κοβει μονος του τα youtube ads. Το adguard κανει οσα εβαλα παραπανω στις φωτογραφιες και ακομα παραπανω. Ειδικα με https filtering. Αν νοιαζεσαι για το privacy σου το περνεις η τιμη ειναι τσαμπα τελειως και ξενοιαζεις για παντα. 

Mε ποιον τροπο μπορεις να αξιοποιήσεις το https filtering που προσφέρει?

Δημοσ.
Μόλις τώρα, iwnas28 είπε

Mε ποιον τροπο μπορεις να αξιοποιήσεις το https filtering που προσφέρει?

Τι εννοεις με ποιον τροπο? 

Eδω η adguard εχει αναλυτικα πολλες πληροφοριες για το HTTPS filtering. Ειναι must για μενα και το προτεινω κοβει τα παντα. 

https://adguard.com/kb/general/https-filtering/what-is-https-filtering

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...