Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

LG μαύρο σκυλί του πολέμου. Έχω ένα 12 χρόνια, έχει βγάλει τα πλυντήρια του γιού μου (τώρα είναι 10) που τα πρώτα χρόνια μπαίνουν back to back, χώρια τα υπόλοιπα. Και το σέρβις μια χαρά, στα 10 χρόνια χρειάστηκε αντίσταση γιατί δεν βάζω ποτέ αποσκληρυντικό, ήρθε τεχνικός από την LG, άψογος με ένα 40άρι όλα κομπλέ. Εαν χαλάσει με κλειστά μάτια πάλι. Δεν είναι τυχαίο που είναι τα πρώτα στην προτίμηση των Αμερικάνων (front-loading) και τα Whirlpool/GE στα top-loading.

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

LG, αν εισαι κ μερακλής κάνε και hot fill με δική σου θερμοστατική και αν εισαι εξτρα μερακλής με αυτόματη δοσομέτρηση πληρώνοντας κάτι παραπάνω.

Kαι για όσους λένε εν έτη 2024 να πλένουμε ρουχα στους 60 να πάνε πίσω στη γιαγιά τους.

Δεν γινεται να κατασπαταλάς 2+ kWh για ενα πλύσιμο, να χαλάς τα ρούχα, να χαλάς αντιστάσεις και τσιμούχες.

Το πλύσιμο το κάνει το σαπούνι αλλιως πλύντε και τα χέρια σας στους 60+ να τα απολυμάνετε.

Τα πλυσίματα είναι 30-40C

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Vagosman είπε

Τα πλυσίματα είναι 30-40C

Κάποτε που έπλενα στους 40, η μπουγάδα μύριζε μετά. Στους 60 τίποτα.

• Like 1
Δημοσ.

Η μπουγάδα βγαίνει αμέσως μετά. Ο κάδος μένει ανοικτός για να στεγνώνει ανάμεσα στις πλύσεις οπως και το συρτάρι του απορυπαντικού.

Μυρωδιά στους 40 σημαίνει βρώμικο πλυντήριο και οχι ρούχα.

Επίσης το μαλακτικό επιβαρύνει

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 minutes ago, Vagosman said:

Δεν γινεται να κατασπαταλάς 2+ kWh για ενα πλύσιμο, να χαλάς τα ρούχα, να χαλάς αντιστάσεις και τσιμούχες.

0.2kwh είναι η διαφορά 40 με 60 στο δικό μου, στο πρόγραμμα των βαμβακερών. Σε απλά προγράμματα κάτω από 0.2kwh

Αν καις 2+ kwh για πλύσεις στους 60, πέτα το πλυντήριο της γιαγάς και πάρε καινούργιο.

Spoiler

4.jpg.3c443d0b396f078aa3f7e102ebc11b24.jpg

Επεξ/σία από ekrepali
  • Haha 1
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, menthol1979 είπε

LG μαύρο σκυλί του πολέμου. Έχω ένα 12 χρόνια, έχει βγάλει τα πλυντήρια του γιού μου (τώρα είναι 10) που τα πρώτα χρόνια μπαίνουν back to back, χώρια τα υπόλοιπα. Και το σέρβις μια χαρά, στα 10 χρόνια χρειάστηκε αντίσταση γιατί δεν βάζω ποτέ αποσκληρυντικό, ήρθε τεχνικός από την LG, άψογος με ένα 40άρι όλα κομπλέ. Εαν χαλάσει με κλειστά μάτια πάλι. Δεν είναι τυχαίο που είναι τα πρώτα στην προτίμηση των Αμερικάνων (front-loading) και τα Whirlpool/GE στα top-loading.

Εγω εχω καει απο τα Whirlpool και δεν προκειται να ξαναπαω σε αυτα. Για τα LG εχω ακουσει απο πολλους καλα λογια οποτε θεωρω οτι ειναι μια καλη επιλογη .

Δημοσ.
22 minutes ago, Doubt said:

Κάποτε που έπλενα στους 40, η μπουγάδα μύριζε μετά. Στους 60 τίποτα.

Αν διαβάσεις το εγχειρίδιο χρήσης, έχει οδηγίες για τα προγράμματα και τις ποσότητες. Για παράδειγμα (στο 9κιλο samsung μου), στο καθημερινό πλύσιμο που είναι 1 ώρα και κάτι, έχει όριο τα 4 κιλά. Για πλήρες φορτίο, αναγκαστικά στα βαμβακερά, όπου κάνει και ζύγιση και αποφασίζει μόνο του για τον χρόνο.

Και κάθε 40 πλυσίματα, ένα πρόγραμμα καθαρισμού κάδου και είναι σαν καινούριο 4 χρόνια τώρα. Όχι σαν κάτι άλλα που ανοίγεις το συρταράκι και στον 1ο χρόνο είναι λες και το πήραν κληρονομιά από τους παππούδες.

• Like 1
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, ekrepali είπε

0.2kwh είναι η διαφορά 40 με 60 στο δικό μου, στο πρόγραμμα των βαμβακερών. Σε απλά προγράμματα κάτω από 0.2kwh

Αν καις 2+ kwh για πλύσεις στους 60, πέτα το πλυντήριο της γιαγάς και πάρε καινούργιο.

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

4.jpg.3c443d0b396f078aa3f7e102ebc11b24.jpg

Βρήκες άνθρωπο να τα πεις. Εχω απόλυτο έλεγχο των καταναλώσεων για όλες τις συσκευές του σπιτιού μέσω Home Assistant. Δεν κοιτάζω τα σπεκ αλλα τα πραγματικά δεδομένα. Πλυντήρια πιάτων και ρούχων καίνε οι αντιστάσεις τους το 95% της ενέργειας του προγράμματος. Το μοτέρ που πλέον σε όλα τα καλά ειναι inverter δεν καίει απολύτως τίποτα. Κάτω απο 40W οσο γυρίζει ο κάδος.

Και επειδή είναι φυσική απλή το να ζεστάνεις 10λίτρα νερό +20 βαθμούς θέλεις 0.23 kWh. Οπότε και της γιαγιάς να εχεις το πλυντήριο τα ίδια θα κάψει συν τις απώλειες του περιβάλλοντος. Το χειμώνα για να πας στους 60 θέλεις πάνω απο μισή kwh για τα 10 λίτρα.

Οπότε ναι ειναι κατασπατάληση πόρων.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τώρα γράφεις για +0.23kwh έως και πάνω από +0.5kwh στα 10 λίτρα.

Πριν είπες +2 kw για να πας από 40 στους 60.  Δε βγαίνουν τα μαθηματικά σου.

44 minutes ago, Vagosman said:

Βρήκες άνθρωπο να τα πεις.

Δεν είσαι ο μοναδικός που έχει μετρητή κατανάλωση. Εκτός κι αν ο δικός μου λέει ψέματα.

44 minutes ago, Vagosman said:

Βρήκες άνθρωπο να τα πεις. Δε με νοιάζει η κατασπατάληση πόρων... βασικά δεν έχω πληρώσει ρεύμα στο σπίτι από πέρυσι τον Αύγουστο. Τζάμπα είναι.

Επεξ/σία από ekrepali
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Vagosman είπε

Η μπουγάδα βγαίνει αμέσως μετά. Ο κάδος μένει ανοικτός για να στεγνώνει ανάμεσα στις πλύσεις οπως και το συρτάρι του απορυπαντικού.

Μυρωδιά στους 40 σημαίνει βρώμικο πλυντήριο και οχι ρούχα.

Επίσης το μαλακτικό επιβαρύνει

Για το ίδιο πλυντήριο μιλάμε και μάλιστα οι πλύσεις στους 40 είχαν προηγηθεί. Anyway, εγώ το πρόβλημα μου το έλυσα, οι θεωρητικές αναλύσεις δεν μου λένε κάτι.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, tzotzo είπε

Δηλαδή διάβασες τις κριτικές του δεύτερου και σε ψήνει να το πάρεις;

4 στις 58 όντως δεν ήταν καλές, αλλά αυτό ακυρώνει τις υπόλοιπες 54?

Δημοσ.
31 minutes ago, tzagaritos said:

4 στις 58 όντως δεν ήταν καλές, αλλά αυτό ακυρώνει τις υπόλοιπες 54?

Είναι τεράστιο ποσοστό σε κλίμακα μεγέθους. Και δεν είναι ότι απλά βγήκε κάποιο ελάττωματικο , είναι και η αντιμετώπιση που έχουν από το σερβις

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...