Προς το περιεχόμενο

POS σε λαϊκές αγορές

dimigar

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 minute ago, jimmy213 said:

Οπότε ας αφήσουμε τα περί ντροπής, οπαδών ψηφιακών ή χάρτινων λεφτών, κλπ. Πληρώνει ο καθένας όπως θέλει και όπως τον βολεύει.

Δυστηχως δεν ισχυει το τελευταιο κομματι.

Δοκιμασε να καταγγειλεις περιπτερο πχ. Απαιτει το συστημα στοιχεια της επιχειρησης. Αντι να εχει επιλογη ας πουμε στιγματος σε χαρτη εχουν μια πολυ δυσχρηση σελιδα. Γιαυτο και εχουν πατημα οι ιθαγενεις και τα κανουν ολα αυτα.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το θεμα τιμες σουπερ μαρκετ -λαικη παιζεται.εχω δει τα 2 τελευταια χρονια να γινεται μαχη κατι που παλια ηταν παραλογο .και ομως πολλες φορες σε μερικα σουπερ μαρκετ εχουν τιμες ιδιες και ισως μειωμενες σε σχεση με την λλαικη.βεβαια με εκτπωση οχι κανονικες.το θεμα ειναι τα κερασια,μιας και ο λογος και εγω γιαυτο το προιον μιλησα,στην λαικη εχει 3 ευρω αλλα μεσα εχει διαφορα μεγεθη.ενω στο σουπερ μαρκετ το καφασι εχει ενα μεγεθος.

οσον αφορα τωρα την τιμη στην εδεσσα ,επειδη εχω καταγωγη απο αυτον τον νομο ,τα κερσαι δεν πωλουνται με τιποτα 0,50 λεπτα ποτε,αν στην πολη εχουν 3 ευρω εκει θα τα βρεις 2,5 εκτος αν παρεις μεγαλη ποσοτητα και ο αλλος κανει παζαρι,πραγμα δυσκολο γιατι θα τα πουλησει ετσι κιαλλιως οπου θελει,ειναι εποχιακο.εγω παντως αγοραζω με 3 ευρω κερασι μεγαλο.

τωρα αν η προμηθεια δνε ειναι 60 λεπτα εγω δεν το ξερω,δεν εχω σχση με αυτα,οτι μου λενε σας λεω.οσον αφορα την πληρωμη με καρτα ,πρεπει να το βλεπουμε αλλιως.μεροκαματιαρης ο ενας μισθωτος ιδιωτικος υπαλληλος,μεροκαματιαρης και ο εμπορος- πωλητης ειτε σε φουρνο,ειτε σε λαικη.αν δεν πληρωσεις με καρτα τον λαικατζη δεν θα πληρωσει οσα πρεπει στην εφορια,κερδιζει δλδ. εις βαρος του αλλου μισθωτου που σαν ιδιωτικος υπαλληλος που ολα δηλωνονται αυτοματα στην εφορια και δεν μπορει να ξεφυγει ,οταν ερθει η ωρα θα τα παρει διπλα το κρατος σε εισφορες και κρατησεις απο αυτον ενω ο αλλος κανει σπιτια εξοχικα,αυτοκινητα.οταν ειχε εφαρμοστει στην αρχη το μετρο ,μου ειπε ενας μεγαλοπαραγωγος.το κρατος μας ληστευει,καποτε επαιρνα νεο φορτηγο καθε 4 χρονια,τωρα δεν μπορουμε ουτε να βαλουμε στην ακρη.ειπα να του απαντησω οτι εγω δεν μπορω ουτε σε 10 χρονια να παρω νεο αυτοκινητο και καλα σας κανουν που καλομαθατε με τα αμυρα,αλλα δεν θελω να ξεκοψω,ειμαι καλοφαγας και εκλεκτικος στις επιλογες μου,εχει καλη μαναβικη.

παιδια οσοι λετε να ψοφησει η λαικη ειστε λαθος.αν γινει αυτο πρωτον δεν θα υπαρχει ανταγωνισμος,στα σουπερ θα πανε πολυ ψηλα οι τιμες.δευτερον δεν θα υπαρχει ποικιλια ποιοτητας ,οσοι τους νοιαζει τι τρωνε καταλαβαινουν.

να συστησουν οι της λαικης να ληρωνουμε με ρεβολουτ,χωρις χρεωση😂

10 λεπτά πριν, jimmy213 είπε

Ο μισθός μπαίνει στην τράπεζα, οπότε ήδη κάνουν "ό,τι θέλουν".

Για το οικονομικό προφίλ, με τα μετρητά τους εμποδίζεις; Στο δυστοπικό μέλλον που λες, κάλλιστα με χρήση AI και κάμερες βλέπουν πού συχνάζεις. Έκανες και online αγορά; Καταγράφηκε κι αυτή.

Οπότε ας αφήσουμε τα περί ντροπής, οπαδών ψηφιακών ή χάρτινων λεφτών, κλπ. Πληρώνει ο καθένας όπως θέλει και όπως τον βολεύει.

εδω ξερουν τα παντα για εμας  απο αλλες πηγες,ακομα και εδω που μιλαμε .το τι αγοραζουμε ειναι το λιγοτερο.φυσικα και ενας λογος ειναι για να μας ελεγχουν με καθε τροπο.ειτε για αγοραστικες προτιμησεις ειτε για φορολογικους λογους.αλλα ειναι η εξελιξη οπως και με τα κινητα.οποιος δεν θελει εχιε επιλογη.εμενα παντως με βολεψε γιατι οταν χειριζομαι μετρητα παντα χανω ποσα ,ειναι απροσεκτος.επισης τα ευρω τα σιχαινομαι,ειδκα τα κερματα.και μου αρεσει και ο ηλεκτρονικος ελεγχος των αγορων μου μεσω του ebanking

• Like 1

To θέμα με τις τιμές της λαϊκής είναι απλό. Κάποτε όταν ξεκίνησαν οι λαίκές επί χούντας και ίσως λίγο νωρίτερα, όλοι ήταν παραγωγοί. Οι λαϊκές ήταν ένα φιλολαϊκό μέτρο να διοχετεύουν απευθείας στην κατανάλωση τα προϊόντα οι αγρότες και να μην τους μένουν και οι τιμές να διατηρούνται χαμηλά προς διευκόλυνση των μικρομεσαίων στρωμάτων. Σταδιακά όμως άρχισαν να δίνουν άδειες σε επαγγελματίες. Δηλ. περιπλανώμενους μανάβηδες. Έτσι οι τιμές εκτοξεύτηκαν ενώ οι παραγωγοί λιγόστεψαν... Με αυτή την πραγματικότητα δεν είναι παράξενο που σε αρκετά προϊόντα η λαϊκή είναι και ακριβότερη. Μόνο που βρίσκεις πιο φρέσκα, συχνά καλύτερη ποιότητα σε ορισμένους πάγκους και όταν έχει υπερπαραγωγή σε μερικά είδη ή ξεφορτώνουν το εμπόρευμα μετά τις 1.30-2.00 το μεσημέρι καλύτερες τιμές. 

1 ώρα πριν, kalmik είπε

Μόνο που βρίσκεις πιο φρέσκα, συχνά καλύτερη ποιότητα σε ορισμένους πάγκους και όταν έχει υπερπαραγωγή σε μερικά είδη ή ξεφορτώνουν το εμπόρευμα μετά τις 1.30-2.00 το μεσημέρι καλύτερες τιμές. 

οχι μονο προς το τελος αλλα και ανα 2 ωρες απο τις 8 και μετα αρχιζουν σταδιακα να ριχνουν τιμες κατι που στο σουπερ δεν γινεται,πρεπει να περιμενεις μια εκπτωση ανα προιον ανα καποιες μερες και αν.τις χρειαζομαστε τις λαικες αλλα πρεπει να καταλαβουν οτι πρεπει να φορολογουνται οπως ολοι,η' τουλαχιστον ολοι.

4 hours ago, nlogginidis said:

Για να δούμε ποιος είναι προοδευτικός από άποψη και ποιος στην καμπούρα των άλλων πρέπει οι προμήθειες των πληρωμών με κάρτα να επιβαρύνουν τον αγοραστή και όχι το κατάστημα. Θα λυθούν πολλά προβλήματα. Ή να  επιτρέπεται να μπορεί ο  καταστηματάρχης να κάνει έκπτωση στην πληρωμή με μετρητά. Δίκαια πράγματα.

Εγώ λέω να πληρώνουμε και το ενοίκιο του καταστήματος,  τους λογαριασμούς, τα πάγια, κλπ ,   Ohhh wait  τα πληρώνουμε, είναι μέσα στην τιμή!

9 ώρες πριν, kalmik είπε

Οι δε οπαδοί του ψηφιακού χρήματος ας θυμηθούν την πορεία διαμαρτυρίας κατά του covid στον Καναδά και την κίνηση του Tριντό να κλειδώσει όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς όσων συμμετείχαν (*με γεωεντοπισμό κλπ. εργαλεία) ΧΩΡΙΣ δικαστική απόφαση. Η πρόβα τζενεράλε έγινε. Κάποια στιγμή οποιος δεν είναι αρεστός θα κλειδώνεται απέξω από τα χρήματά του με συνοπτικές διαδικασίες. 

Και;;

Το πάγωμα του λογαριασμού σημαίνει πως μπορείς να σηκώσεις μετρητά; Ή θα κάνεις τη δουλειά σου με το κομπόδεμα που έχεις κρυμμένο στο στρώμα;

14 ώρες πριν, RacingCultureGR είπε

Εγω δε μπορω να το δεχτω να πληρωσω με καρτα.μβασικα δε θυμαμαι καν να εχω ππηρωσει με καρτα..η αν το χω κάνει στην εσχατη θα πληρωσω ακομη και 2 ευρω παραπανω!

Τι λες άνθρωπε μου;

• Thanks 1

13 hours ago, lector said:

Οι καρτακηδες δεν εχουν αφησει μαγαζι για μαγαζι που να μην το ρημαξουν επειδη βαριουνται να πανε μεχρι το ατμ. Μπραβο παιδια συνεχιστε να πληρωνετε κι εσεις αλλα και να υποχρεωνετε και τους υπολοιπους να πληρωνουν αερα κοπανιστο στις τραπεζες. 

Ειμαστε προοδευτικοι ρε συ μη το ξεχνας..2024! Μολις αγορασα μια τσιχλα με πιστωτικη..επειδη δεν ειχα πανω μου ουτε 10 λεπτα.....κινητο ομως των 1000 ευρω παντα εχουμε πανω μας ;) τωρα το γιατι δε εχουμε μετρητα ειναι αλλο θεμα...και δε ντρεπομαστε κιολας που δεν εχουμε μετρητα......

• Haha 1

15 ώρες πριν, RacingCultureGR είπε

δε θα παω ομως στο φουρνο να πληρωσω ενα ψωμι με καρτα..ελεος δηλαδη..ειναι ντροπη..

..βλέπε προηγούμενο 

9 ώρες πριν, magictoboggan είπε

Κάποιοι εδώ μέσα φαίνεται πως δουλεύουν αφιλοκερδώς και φανατικά για τις τράπεζες και το κράτος.

Για πες μας τώρα κι εσύ για ποιον δουλεύεις, μήπως είναι μαύρος κι αφορολόγητος; (γιατί ως γνωστόν εμείς είμεθα οι έξυπνοι και όλοι οι υπόλοιποι κορόιδα που ζουν για να υπηρετούν εμάς)

3 λεπτά πριν, RacingCultureGR είπε

Δε σε πιανω φιλε

Δεν πειράζει, άστο καλύτερα.

• Like 1

τι λεει??? 

Αναφορά σε κείμενο

Δεν γουστάρω αυτούς που βγάζουνε λεφτά από τον κόπο άλλων, τους νταβάδες.

ενω αυτοι που λαμβανουν μετρητα αφορολογητα χωρις αποδειξεις σε λαικες και περιπτερα δεν ειναι νταβατζηδες των μισθωτων που δεν μπορουν να κρυψουν τιποτα?

τηνμπεμπα ,μετρητα? μαυρα και αυτη? για να ξερουμε

• Like 2

16 ώρες πριν, BlueBlade είπε

Δεν είναι κόπος; Έχεις πάντα ένα ΑΤΜ της τράπεζας σου δίπλα σου; Γιατί αν δεν έχω μετρητά και το πλησιέστερο ΑΤΜ ειναι στα 6 χιλιόμετρα πχ, τότε μια χαρά κόπος είναι και εντελώς ανούσιος από την στιγμή που έχω κάρτα και μπορώ και εγώ να πάρω αυτό που θέλω αλλά και ο μαγαζάτορας να πάρει λεφτά από το να μην πάρει τίποτα και να πάω να ψωνίσω παρακάτω.

Καλά ειδικά στο θέμα της λαϊκής δεν είναι και τόσο κόπος. Εγώ π.χ. χαλάω 10-15 ευρώ την εβδομάδα, ε κάθε μήνα σηκώνω ένα 50αρικο για να εχω για τη λαϊκή. Δεν είναι και κανα τρελό ξεβόλεμα. 

Οκ, ναι έχουμε προχωρήσει. Το μέλλον και η πρόοδος είναι εδώ. Αλλά, μην τρελαθούμε κιόλας που στο θέμα "κάρτα vs μετρητό" κάποιοι λέτε ότι "είμαστε στο 2024" σα να έχετε δίπλα από την εξώπορτα το...jetpack

image.jpeg.4e661324f3e175f115319c7d079f8560.jpeg

Και μπορεί το κεντρικό μοτο της προώθησης των καρτών και της εμπλοκής των τραπεζών στην διακίνηση του χρήματος να είναι η φοροδιαφυγή :P αλλά φαντάζομαι ότι δεν είμαστε (τουλάχιστον όχι όλοι) τόσο αφελείς. Εκτός πια αν μέχρι τώρα, με την υπάρχουσα εφαρμογή, έχετε δει τα οφέλη στην σχετική "πάταξη"

Επί της ουσίας τώρα, προσωπικά χρησιμοποιώ την κάρτα μου σε πολλά αλλά έχω και τα μετρητά μου (εννοείται πως την απόδειξη θα την πάρω άσχετα από τον τρόπο πληρωμής).

Μπορεί να θέλω να ρίξω ένα τιπ σε ένα σερβιτόρο (επιτρέψτε μου να έχω ακόμα τις αμφιβολίες μου για το tipping μέσω λογαριασμού/κάρτας, τουλάχιστον για την Ελλάδα) ή ένα πλανόδιο μουσικό, να αγοράσω τη "σχεδία" ή να παίξω βρε αδερφέ κορώνα/γράμματα (υπάρχουν αμφιβολίες για το random ρίξιμο μέσω app ή online :P).

Σε κάθε περίπτωση δεν μου είναι καθόλου δύσκολο να έχω κάποιο cash πάνω μου χωρίς να είμαι και το πιο οργανωτικό άτομο κυκλοφορεί.

• Like 2

• Το θέμα έχει κλειδωθεί
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...