dimigar Δημοσ. 30 Ιουνίου Share Δημοσ. 30 Ιουνίου Καλησπέρα, σε δύο λαϊκές αγορές των Αθηνών που ψωνίζω σπανίζουν αυτοί που έχουν POS. Τελικά υποχρεούνται ή όχι να τα έχουν; Και αν ναι, δεν φοβούνται το πρόστιμο που είναι και τσουχτερό; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Getta Robo Δημοσ. 30 Ιουνίου Share Δημοσ. 30 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 1 hour ago, dimigar said: Καλησπέρα, σε δύο λαϊκές αγορές των Αθηνών που ψωνίζω σπανίζουν αυτοί που έχουν POS. Τελικά υποχρεούνται ή όχι να τα έχουν; Και αν ναι, δεν φοβούνται το πρόστιμο που είναι και τσουχτερό; Ναι εχει θα επρεπε να εχουν ηδη λειτουργικα POS: https://www.agronews.gr/thesmika/forologika/210738/upohreosi-pos-se-paragogous-laikon-agoron/ https://www.taxheaven.gr/circulars/46023/8139-31-01-2024 Δεν φοβουνται το προστιμο διοτι οι ελεγχοι ειναι ειτε ανεπαρκεις, ειτε πεφτει "χαρτζιλικωμα" οταν/αν συμβαινουν ποτε. Κερδιζουν υπερπολλαπλασια ετσι. Γενικοτερα παντως οι λαικες αγορες δεν εχουν σοβαρους ελεγχους. Επεξ/σία 30 Ιουνίου από Getta Robo Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
megapaixtaras Δημοσ. 30 Ιουνίου Share Δημοσ. 30 Ιουνίου χθες ενας φρουτας παραγωγος που ψωνιζω δεν ειχε.ειχα παει πρωτη φορα με καρτα.υποχρεωτικο ειναι και προστιμα επρεπε αλλα οπως ειπε καποιοι θησαυριζουν ,αν ερθει ενα προστιμο απλα ειναι λιγο χασιμο κερδους τιποτα αλλο.καλα θα κανεις αν σε νοιαζει να μην ψωνιζεις απο αυτους.θα το συναντησεις κυριως σε παραγωγους,οι εμποροι ειναι πιο εξοικειωμενοι και πειθαρχημενοι. χθες μου την ειπε ενας που ημουν πελατης χρονια γιατι 1 φορα ψωνισα 2 ευρω με καρτα,ετυχε να ξεχασω να βγαλω χρηματα.οι αλλοι το κατανοησαν αυτος μου την ειπε,δεν ξαναπαταω,3 bmw και 10 σπιτια εχει αποτι μου ειπε στα 0,60 λεπτα που του εφαγα εγω τον πειραξαν. να γκρινιαξουν στην κυβερνηση οχι σε εμας.εξαλλου δεν καταλαβαινουν οτι σε λιγο δεν θα υπαρχει χρημα,αυτο που συμφωνω μαζι τους ειναι οτι θα πρεπει να υπαρχει ελαχιστη χρεωση τωρα η' ενα μικροτερο ποσοστο απο την τραπεζα για μικροποσα.δλδ αν ψωνισει καποιος 1 ευρω με καρτα να μην χρεωνουν 0,6 αλλα 0,10-20. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BlackBoldog Δημοσ. 30 Ιουνίου Share Δημοσ. 30 Ιουνίου Τα κρύβουν κάποιοι έχουν αλλά δεν τα εμφανίζουν όπως και τις ταμειακές οι περισσότεροι τα έχουν και κλειστά μάλιστα. Αν ρίξεις καμιά ανώνυμη καταγγελία να δεις πως θα στρώσουν Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ΠάρηςΓ Δημοσ. 1 Ιουλίου Share Δημοσ. 1 Ιουλίου Όλοι προσπαθούν να κλέψουν. Οι νόμοι είναι σανο για το κοσμο. Όποιος έχει ασχοληθεί λίγο με την αγορά ξέρει ότι κομπίνες κτλ είναι το φυσιολογικό. Τέτοιες συζητήσεις που λέμε εδώ τα θεωρούν εκτός πραγματικότητας Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Keosen Δημοσ. 2 Ιουλίου Share Δημοσ. 2 Ιουλίου Στην λαικη παιρνεις κατευθειαν απο τον παραγωγο πολλες φορες, γλιτωνεις το φεσι του μεσαζοντα, αλλα θελουμε να βαλουμε το φεσι της τραπεζας στην μεση , την στιγμη μαλιστα που δεν μειωνουν τις προμηθειες. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Getta Robo Δημοσ. 2 Ιουλίου Share Δημοσ. 2 Ιουλίου 12 minutes ago, Keosen said: Στην λαικη παιρνεις κατευθειαν απο τον παραγωγο πολλες φορες, γλιτωνεις το φεσι του μεσαζοντα, αλλα θελουμε να βαλουμε το φεσι της τραπεζας στην μεση , την στιγμη μαλιστα που δεν μειωνουν τις προμηθειες. Πολλες φορες οι εμποροι της λαικης ειναι οι ιδιοι μεταπωλητες. Ενω υπαρχουν και πιστοποιημενοι παραγωγοι, πχ στις βιολογικες λαικες, στις κλασικες ομως δεν ισχυει κατα κανονα. Η προμηθεια ενω θα πρεπει να μειωθει, οι εμποροι μεχρι νεωτερας θα πρεπει να ακολουθησουν τη νομοθεσια. Το οτι οι ελεγκτικοι οργανισμοι δεν την εφαρμοζουν, δεν δικαιωνει τους πρωτους. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
christakos07 Δημοσ. 2 Ιουλίου Share Δημοσ. 2 Ιουλίου 24 minutes ago, Keosen said: Στην λαικη παιρνεις κατευθειαν απο τον παραγωγο πολλες φορες, γλιτωνεις το φεσι του μεσαζοντα, αλλα θελουμε να βαλουμε το φεσι της τραπεζας στην μεση , την στιγμη μαλιστα που δεν μειωνουν τις προμηθειες. Aφορολόγητα και χωρίς ΦΠΑ, που εν τέλει βγαίνουν ένα 20-30% από τις τιμές σουπερ μάρκετ. Ας προσαρμοστούν ή ας πεθάνουν. Η κοροιδία τελείωσε. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
APapsda Δημοσ. 2 Ιουλίου Share Δημοσ. 2 Ιουλίου (επεξεργασμένο) εχω αρχίσει να πιστεύω οτι δεν είναι οι προμήθειες το πρόβλημα. ποτέ δεν ηταν το προβλημα. 1) απλα θέλουν να παιρνουν μετρητά για πρακτικούς λόγους, να μην κανουν αναλήψεις και μπερδεύονται 2) θέλουν να μην κόβουν απόδειξη όπως παλια, να κόβουν για το 20% των πωλήσεων και τα υπόλοιπα μαύρα. αλλα τωρα ο κοσμος που πληρώνει κάρτα θα πει αυτόματα και απόδειξη Επεξ/σία 2 Ιουλίου από APapsda 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ekrepali Δημοσ. 2 Ιουλίου Share Δημοσ. 2 Ιουλίου 14 minutes ago, christakos07 said: που εν τέλει βγαίνουν ένα 20-30% από τις τιμές σουπερ μάρκετ. Κεράσια 2.50 λαϊκή, 5.70 στο μάρκετ Αυτό δεν είναι 20-30%... είναι πάνω από 100% διαφορά. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
christakos07 Δημοσ. 2 Ιουλίου Share Δημοσ. 2 Ιουλίου 3 minutes ago, ekrepali said: Κεράσια 2.50 λαϊκή, 5.70 στο μάρκετ Αυτό δεν είναι 20-30%... είναι πάνω από 100% διαφορά. Σε δύο βασικές λαικές, αυτήν του Κολωνού και αυτή των Εξαρχείων, τα καλά κεράσια τις πρωινές ώρες εντοπίζονται στα 4-4.5 ευρώ. Πιο μετά με 2.5-3 ευρώ κατά μέσο όρο, αγοράζεις κεράσια που οι παραγωγοί πάνω στην Έδεσσα, τα πουλάνε με 0.50 λεπτά το κιλό, το πολύ. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haris_216 Δημοσ. 2 Ιουλίου Share Δημοσ. 2 Ιουλίου 1 ώρα πριν, Keosen είπε Στην λαικη παιρνεις κατευθειαν απο τον παραγωγο πολλες φορες, γλιτωνεις το φεσι του μεσαζοντα, αλλα θελουμε να βαλουμε το φεσι της τραπεζας στην μεση , την στιγμη μαλιστα που δεν μειωνουν τις προμηθειες. Έτσι ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να είναι (υπογραμμισμένο) αλλά εννοείται ότι δεν ισχύει. Ψωνίζω από λαϊκή 10ετίες και θα σου πω ότι δεν γλυτώνεις κανένα "φέσι μεσάζοντα". Απλά το τσεπώνει ο παραγωγός (ίσως να μην είναι και λάθος βέβαια) αφού θα δεις ότι γενικά οι τιμές ομοειδών προϊόντων ανάμεσα σε παραγωγούς (θεωρητικά φέρνουν τα δικά τους προϊόντα) και επαγγελματίες (αγοράζουν από τη λαχαναγορά και άρα είναι ο μεσάζοντας του μεσάζοντα) είναι πολύ κοντά. Εννοείται πως το να το έχει, για τα μάτια του κόσμου, ο παραγωγός 10 λεπτά φθηνότερα με τιμή κιλού 2-3€ δεν το λες "γλύτωσα το μεσάζοντα" Πιο αστεία είναι η κατάσταση στις "αγορές ΧΩΡΙΣ μεσάζοντες" που είχε γίνει "μόδα" να κάνουν οι δήμοι κάτι Κυριακές όπου οι τιμές είναι όχι μόνο ίδιες με αυτές των μεσαζόντων αλλά ενίοτε και πιο τσιμπημένες. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bourdoulas Δημοσ. 2 Ιουλίου Share Δημοσ. 2 Ιουλίου Στις 30/6/2024 στις 3:30 ΜΜ, megapaixtaras είπε χθες ενας φρουτας παραγωγος που ψωνιζω δεν ειχε.ειχα παει πρωτη φορα με καρτα.υποχρεωτικο ειναι και προστιμα επρεπε αλλα οπως ειπε καποιοι θησαυριζουν ,αν ερθει ενα προστιμο απλα ειναι λιγο χασιμο κερδους τιποτα αλλο.καλα θα κανεις αν σε νοιαζει να μην ψωνιζεις απο αυτους.θα το συναντησεις κυριως σε παραγωγους,οι εμποροι ειναι πιο εξοικειωμενοι και πειθαρχημενοι. χθες μου την ειπε ενας που ημουν πελατης χρονια γιατι 1 φορα ψωνισα 2 ευρω με καρτα,ετυχε να ξεχασω να βγαλω χρηματα.οι αλλοι το κατανοησαν αυτος μου την ειπε,δεν ξαναπαταω,3 bmw και 10 σπιτια εχει αποτι μου ειπε στα 0,60 λεπτα που του εφαγα εγω τον πειραξαν. να γκρινιαξουν στην κυβερνηση οχι σε εμας.εξαλλου δεν καταλαβαινουν οτι σε λιγο δεν θα υπαρχει χρημα,αυτο που συμφωνω μαζι τους ειναι οτι θα πρεπει να υπαρχει ελαχιστη χρεωση τωρα η' ενα μικροτερο ποσοστο απο την τραπεζα για μικροποσα.δλδ αν ψωνισει καποιος 1 ευρω με καρτα να μην χρεωνουν 0,6 αλλα 0,10-20. Σιγά μην χρεώνουν 60 λεπτά στα 2 ευρώ. Τέτοιες ανοησίες κάθονται και λένε για να δικαιολογηθούν; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
RacingCultureGR Δημοσ. 2 Ιουλίου Share Δημοσ. 2 Ιουλίου Εγω θελω να δω ολους αυτους που υποστηριζουν πληρωμες με καρτα αν κλεισουν τα μικρομαγαζα τι θα κανουν..βλεπω καποιους να πληρωνουν με καρτα κατι ποσα0.50 λεπτα,1 ευρω..2 ευρω..ξεφτιλα...γιατι δε τα βαζετε σε πιστωτικη καρτα με δοσεις? Εγω ηλικρινα ντρεπομαι και δε πληρωνω ποτε με καρτα,αν δε εχω με μετρητα θα παω να βγαλω,δε ειναι κοπος..το να οαω στο περιπτερο και να παρω τσιγαρα με καρτα η οτιδηποτε οχι..το θεωρω ξεφτιλα. 4 1 5 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Getta Robo Δημοσ. 2 Ιουλίου Share Δημοσ. 2 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 5 hours ago, RacingCultureGR said: Εγω θελω να δω ολους αυτους που υποστηριζουν πληρωμες με καρτα αν κλεισουν τα μικρομαγαζα τι θα κανουν..βλεπω καποιους να πληρωνουν με καρτα κατι ποσα0.50 λεπτα,1 ευρω..2 ευρω..ξεφτιλα...γιατι δε τα βαζετε σε πιστωτικη καρτα με δοσεις? Εγω ηλικρινα ντρεπομαι και δε πληρωνω ποτε με καρτα,αν δε εχω με μετρητα θα παω να βγαλω,δε ειναι κοπος..το να οαω στο περιπτερο και να παρω τσιγαρα με καρτα η οτιδηποτε οχι..το θεωρω ξεφτιλα. Παρα πολλα καταστηματα εκλεισαν την τελευταια τετραετια και νεα ανοιγουν στη θεση τους. Ετσι γινεται δεκαετιες και συνεχιζουμε. Γιατι ειναι ξεφτιλα να ασκει κανεις το νομιμο δικαιωμα πληρωμης με καρτα; Και γιατι να ντραπουν; Επειδη ζουμε στο 2024; Καταντια ειναι που ψευδως λενε διαφοροι "επαγγελματιες" σε αλοδαπους παραθεριστες οτι "χαλασαν" τα POS και παρανομως τους τρεχουν να βρουνε μετρητα, λες και ειναι χανδρες για τους υποαναπτυκτους ιθαγενεις. Αν θες να πληρωνεις αποκλειστικα με μετρητα ειναι και θα πρεπει να ειναι δικαιωμα σου. Οχι υποχρεωση μας. Και σιγουρα οχι με κοσμητικα επιθετα προς αλλους. Επεξ/σία 2 Ιουλίου από Getta Robo 9 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις