mihalis19 Δημοσ. 30 Ιουνίου Share Δημοσ. 30 Ιουνίου Ξέρει κανείς πως τα eshops κάνουν αποστολές προϊόντων; Σίγουρα με courier αλλά υπάρχουν αντικείμενα που έχουν μεγάλα κουτιά άρα το ογκομετρικό βάρος είναι μεγάλο. Εκεί υπάρχει μεγάλη χρέωση. Πως το διαχειρίζονται αυτό ; Αν στείλεις σε πελάτη με μεταφορική εντός αττικής πες ότι είναι κάτι που γίνεται. Αν θες να στείλεις σε οποιοδήποτε άλλο μέρος όμως είναι πιο περίπλοκο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Billator Δημοσ. 1 Ιουλίου Share Δημοσ. 1 Ιουλίου 11 ώρες πριν, mihalis19 είπε Ξέρει κανείς πως τα eshops κάνουν αποστολές προϊόντων; Σίγουρα με courier αλλά υπάρχουν αντικείμενα που έχουν μεγάλα κουτιά άρα το ογκομετρικό βάρος είναι μεγάλο. Εκεί υπάρχει μεγάλη χρέωση. Πως το διαχειρίζονται αυτό ; Αν στείλεις σε πελάτη με μεταφορική εντός αττικής πες ότι είναι κάτι που γίνεται. Αν θες να στείλεις σε οποιοδήποτε άλλο μέρος όμως είναι πιο περίπλοκο. Αν έχεις πολλές αποστολές η Γενική ταχυδρομική μπορεί να δεχτεί χωρίς όγκοχρέωση (τουλάχιστον με τα καταστήματα που συνεργάζομαι γίνεται, αλλά θα σε "σκίσουν" στις απομακρυσμένες) και μετά και με την courier center όπου μπορείς να βγάλεις ειδικό τιμολόγιο ειδικά αν τα μεγέθη σου είναι τυποποιημένα. Γενικά το 80-85% στέλνει με μεταφορικές ότι έχει μεγάλο ογκομετρικό βάρος γιατί average βγαίνει φθηνότερα. Αν έχεις πολλές αποστολές όλα γίνονται όμως, αρκεί να ψάξεις και να παζαρεψεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mihalis19 Δημοσ. 1 Ιουλίου Μέλος Share Δημοσ. 1 Ιουλίου Το θέμα είναι ότι δεν έχω αποστολές. Τώρα ξεκινάω. Και βλέπω ότι πολλά eshops στέλνουν προιόντα με χρέωση 3-4 ευρώ ακόμα και για μεγάλα αντικείμενα πχ μια οθόνη. (δεν ξέρω όμως αν μετά την παραγγελία παίρνουν τηλ και ενημερώνουν ότι τα μεταφορικά είναι διαφορετικά) προφανώς δεν είναι σωστό να ενημερώνεις τον πελάτη για extra χρέωση μετά την παραγγελία του. Σε μια αποστολή ενός μεγάλου αντικειμένου αν χρεώνει στον πελάτη 3-4 ευρώ ενώ η courier τον χρεώνει 10-20 μπορεί αυτό και μόνο να είναι το κέρδος του από ένα προιόν. Το κακό με τις μεταφορικές είναι ότι είναι πιο δύσκολες στην συννενόηση με τον πελάτη κυρίως και επίσης νομίζω ότι αργούν περισσότερο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Billator Δημοσ. 1 Ιουλίου Share Δημοσ. 1 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 29 λεπτά πριν, mihalis19 είπε Το θέμα είναι ότι δεν έχω αποστολές. Τώρα ξεκινάω. Και βλέπω ότι πολλά eshops στέλνουν προιόντα με χρέωση 3-4 ευρώ ακόμα και για μεγάλα αντικείμενα πχ μια οθόνη. (δεν ξέρω όμως αν μετά την παραγγελία παίρνουν τηλ και ενημερώνουν ότι τα μεταφορικά είναι διαφορετικά) προφανώς δεν είναι σωστό να ενημερώνεις τον πελάτη για extra χρέωση μετά την παραγγελία του. Σε μια αποστολή ενός μεγάλου αντικειμένου αν χρεώνει στον πελάτη 3-4 ευρώ ενώ η courier τον χρεώνει 10-20 μπορεί αυτό και μόνο να είναι το κέρδος του από ένα προιόν. Το κακό με τις μεταφορικές είναι ότι είναι πιο δύσκολες στην συννενόηση με τον πελάτη κυρίως και επίσης νομίζω ότι αργούν περισσότερο. Αν ξεκινάς τώρα κάνεις αυτό που κάνουν, όλοι προσπαθείς να πάρεις την καλύτερη δυνατή τιμή και στην ουσία το κόστος των μεταφορικών το επιβαρύνεσαι στο βαθμό που πρέπει εσύ ώστε να είσαι ανταγωνιστικός στο κομμάτι αυτό. Βάζεις περιορισμό στις περιοχές που θα στέλνεις, ή φτιάχνεις το shipping cost ανά ταχυδρομικό κώδικα για να πιάσεις ένα σωστό average cost με βάση τον τιμοκατάλογο που θα πάρεις. Τα περισσότερα eshop επιβαρύνονται το μεγαλύτερο κόστος των μεταφορικών προφανώς δεν παίζουν τιμολόγια σε courier με 3-4 ευρώ για να πάει μία οθόνη επαρχία. Επίσης το πρόβλημα με τις μεταφορικές είναι ότι πρέπει ο πελάτης να παραλάβει στις περισσότερες περιπτώσεις από τις αποθήκες τους για να μείνει το κόστος μικρό, αλλιώς η μεταφορά επί του πεζοδρομίου (ειδικά όταν απαιτείται διαμεταφορά) ξεφεύγει. Επεξ/σία 1 Ιουλίου από Billator Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mihalis19 Δημοσ. 1 Ιουλίου Μέλος Share Δημοσ. 1 Ιουλίου Ακριβώς για αυτό δεν θέλω να μπλέξω με μεταφορικές. Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lector Δημοσ. 4 Ιουλίου Share Δημοσ. 4 Ιουλίου Επειδη συνεργαζομαι με μεταφορικες οταν προκειται για αποστολη ογκωδων αντικειμενων στην επαρχια, στην πλειοψηφια των περιπτωσεων ειναι και πιο γρηγορες και πιο οικονομικες απο τα κουριερ. Τωρα παλι, αν εχεις πελατη που απαιτει να μεταφερθει η καινουρια του ηλεκτρικη κουζινα απο το καταστημα της αθηνας στο σπιτι του στο ρεθυμνο με κοστος 5 ευρω, τι να πω, εγω τετοιους πελατες δεν τους θελω. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα