atypicalcoder Δημοσ. 30 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2024 Καλημέρα, ενδιαφέρομαι να αγοράσω αθλητικά παπούτσια τα οποία όμως θα είναι ανατομικά και ξεκούραστα. Επειδή ακούω πολύ τελευταία αυτή την λέξη, τι σημαίνει πρακτικά ανατομικά παπούτσια? τι πρέπει να προσέξω όταν αγοράσω ένα παπούτσι? πως ξέρω ότι θα δώσω πχ 100 ευρώ για πραγματικά ανατομικά παπούτσια και όχι συνηθισμένα παπούτσια. Επίσης τα φώτα σας για τους πάτους, αυτά του supermarket κάνουν ή να παω σε φαρμακείο? τι είδους πάτο να πάρω? Περίσταση: περπάτημα.
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2024 14 ώρες πριν, atypicalcoder είπε Καλημέρα, ενδιαφέρομαι να αγοράσω αθλητικά παπούτσια τα οποία όμως θα είναι ανατομικά και ξεκούραστα. Επειδή ακούω πολύ τελευταία αυτή την λέξη, τι σημαίνει πρακτικά ανατομικά παπούτσια? τι πρέπει να προσέξω όταν αγοράσω ένα παπούτσι? πως ξέρω ότι θα δώσω πχ 100 ευρώ για πραγματικά ανατομικά παπούτσια και όχι συνηθισμένα παπούτσια. Επίσης τα φώτα σας για τους πάτους, αυτά του supermarket κάνουν ή να παω σε φαρμακείο? τι είδους πάτο να πάρω? Περίσταση: περπάτημα. Πριν κανεις το οτιδηποτε να πας να κανεις ενα πελματογραφημα και εκει θα σου φτιαξουν ειδικους πατους που θα ειναι μονο για σενα και τις αναγκες σου. Επισης θα σου δωσουν και συμβουλες για αθλητικα, παπουτσια κλπ. Ψαξε συμφωνα με την περιοχη σου καποια καταστηματα κανουν και δωρεαν τις μετρησεις.
SeNNinhA Δημοσ. 1 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2024 22 ώρες πριν, atypicalcoder είπε Καλημέρα, ενδιαφέρομαι να αγοράσω αθλητικά παπούτσια τα οποία όμως θα είναι ανατομικά και ξεκούραστα. Επειδή ακούω πολύ τελευταία αυτή την λέξη, τι σημαίνει πρακτικά ανατομικά παπούτσια? τι πρέπει να προσέξω όταν αγοράσω ένα παπούτσι? πως ξέρω ότι θα δώσω πχ 100 ευρώ για πραγματικά ανατομικά παπούτσια και όχι συνηθισμένα παπούτσια. Επίσης τα φώτα σας για τους πάτους, αυτά του supermarket κάνουν ή να παω σε φαρμακείο? τι είδους πάτο να πάρω? Περίσταση: περπάτημα. Το ακριβώς σκοπεύεις να κάνεις? Υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημσ στο πόδι σου? Το θέμα είναι να βρεις πιο παπούτσι ταιριάζει στο πόδι σου κυρίως και το σωστό νούμερο. Εάν δεν σκοπεύεις να τρέξεις μαραθωνίους και υπεραποστασεις δεν χρειάζεσαι επιπλέον πατους σε ένα σωστό αθλητικό παπούτσι. Εκτός και εάν έχεις κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Οι δρομείς μεγάλων αποστάσεων πίνουν νερό στα HOKA (δεν είναι φθηνά). Και η ASICS θεωρείται ότι έχει πολύ καλά μοντέλα. Διάβασε κριτικές εάν είναι αυτό που σε ενδιαφέρει. Θα βρεις πολλές και διάφορες. https://www.runnersworld.com/gear/a26860886/long-distance-running-shoes/ https://runrepeat.com/guides/best-long-distance-running-shoes Αλλά υποθέτω ότι δεν μιλάμε για κάτι τέτοιο. Πες μας τον στόχο σου να δούμε τι θέλεις.
csontheline Δημοσ. 1 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2024 On 30/06/2024 at 09:15, atypicalcoder said: Καλημέρα, ενδιαφέρομαι να αγοράσω αθλητικά παπούτσια τα οποία όμως θα είναι ανατομικά και ξεκούραστα. Επειδή ακούω πολύ τελευταία αυτή την λέξη, τι σημαίνει πρακτικά ανατομικά παπούτσια? τι πρέπει να προσέξω όταν αγοράσω ένα παπούτσι? πως ξέρω ότι θα δώσω πχ 100 ευρώ για πραγματικά ανατομικά παπούτσια και όχι συνηθισμένα παπούτσια. Επίσης τα φώτα σας για τους πάτους, αυτά του supermarket κάνουν ή να παω σε φαρμακείο? τι είδους πάτο να πάρω? Περίσταση: περπάτημα. Γενικά καλά παπούτσια (προσωπική εμπειρία) με ανατομικό πάτο (όσο μπορεί ένας μη προσωποποιημένος πάτος), είναι τα arch fit της skechers. Επόμενο βήμα είναι το πελματογράφημα με πάτους φτιαγμένους στο δικό σου πόδι, τους οποίους βάζεις σε ότι παπούτσι θες.
atypicalcoder Δημοσ. 5 Ιουλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2024 Στις 1/7/2024 στις 7:28 ΠΜ, SeNNinhA είπε Το ακριβώς σκοπεύεις να κάνεις? Υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημσ στο πόδι σου? Το θέμα είναι να βρεις πιο παπούτσι ταιριάζει στο πόδι σου κυρίως και το σωστό νούμερο. Εάν δεν σκοπεύεις να τρέξεις μαραθωνίους και υπεραποστασεις δεν χρειάζεσαι επιπλέον πατους σε ένα σωστό αθλητικό παπούτσι. Εκτός και εάν έχεις κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Οι δρομείς μεγάλων αποστάσεων πίνουν νερό στα HOKA (δεν είναι φθηνά). Και η ASICS θεωρείται ότι έχει πολύ καλά μοντέλα. Διάβασε κριτικές εάν είναι αυτό που σε ενδιαφέρει. Θα βρεις πολλές και διάφορες. https://www.runnersworld.com/gear/a26860886/long-distance-running-shoes/ https://runrepeat.com/guides/best-long-distance-running-shoes Αλλά υποθέτω ότι δεν μιλάμε για κάτι τέτοιο. Πες μας τον στόχο σου να δούμε τι θέλεις. Δεν έχω κάποιο πρόβλημα θεωρώ αλλά μετά από 5-6 ώρες στο πόδι με πονάνε λίγο τα πόδια λόγω παπουτσιών. Δεν με ενδιαφέρει να βρω το τέλειο ανατομικό παπούτσι. Θέλω κάτι τίμιο στα 100ε. Θέλω λίγο πιο "casual" σε εμφάνιση χωρίς περίεργα σχήματα/design. Δεν με ενδιαφέρει το τρέξιμο. Θέλω παπούτσια για ορθοστασία/περπάτημα 4-5 ώρες να μην με πονάνε τα πόδια. Παρατηρώ καταπόνηση κυρίως όταν υπάρχουν πολλές ανηφόρες/κατηφόρες.
SeNNinhA Δημοσ. 5 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, atypicalcoder είπε Δεν έχω κάποιο πρόβλημα θεωρώ αλλά μετά από 5-6 ώρες στο πόδι με πονάνε λίγο τα πόδια λόγω παπουτσιών. Δεν με ενδιαφέρει να βρω το τέλειο ανατομικό παπούτσι. Θέλω κάτι τίμιο στα 100ε. Θέλω λίγο πιο "casual" σε εμφάνιση χωρίς περίεργα σχήματα/design. Δεν με ενδιαφέρει το τρέξιμο. Θέλω παπούτσια για ορθοστασία/περπάτημα 4-5 ώρες να μην με πονάνε τα πόδια. Παρατηρώ καταπόνηση κυρίως όταν υπάρχουν πολλές ανηφόρες/κατηφόρες. 1) Το παπούτσι είναι προσωπική υπόθεση. Τόσο προσωπική που ούτε οι επαγγελματίες αθλητές με όλα τα μέσα διαθέσιμα και με παπούτσια φτιαγμένα για το δικό τους και μόνο πόδι δεν είναι σίγουροι ότι τελικά τους βολεύει το νέο μοντέλο που μόλις φόρεσαν. Άπειρα τα παραδείγματα. Πάει σε trial & error φάση δυστυχώς. Το ίδιο κάνουν ακόμη και οι πιο εμπειροι ερασιτέχνες δρομείς. Πολλά λεφτά σε παπούτσια που αγοράστηκαν και έμειναν στην άκρη. 2) με 4-5 ώρες ορθοστασίας είναι αναμενόμενο να σε πονάνε τα πόδια. Δεν είναι απαραίτητα από τα παπούτσια και κανένα παπούτσι δεν θα κάνει θαύματα 3) Το να σε πονάνε πιο εύκολα τα πόδια από ορθοστασία περπάτημα μπορεί να ωφειλεται σε πόλλους παράγοντες. Πχ πλατυποδια, σκελετικες ανωμαλιες σε πόδια, μέση κλπ. Για πλατυποδια μην ακούς τι λένε για ορθοπεδικά παπούτσια και σόλες με υποστήριξη καμαρας. Ναι βοηθάνε εάν έχεις μποτάκια και πλήρως δεμένα. Αλλιώς τζάμπα. Αλλα σε αυτή την περίπτωση θα σε κουραζει και το μποτάκι και το σφιχτό δέσιμο. 4) Το ίδιο ισχύει αρκετα και για την χρήση πατων φτιαγμένων μετά από πελματογραφημα. Έχουν νόημα σε παπούτσια που μπορούν να δέσουν σωστά γύρω από το πόδι. Σε καθημερινά απλά αθλητικά δεν θα έλεγα ότι κάνουν διαφορα. Και φθηνοί δεν είναι. Είχα στα παπούτσια ποδηλασίας και το ξέρω. 5) Η καταπόνηση του ποδιού στο περπάτημα και τις ανηφόρες σε ποιο σημείο είναι? Είμαι ενδειξη του τι θα θελήσεις από ένα παπούτσι. Καλυτερη υποστήριξη της καμαρας του ποδιού, καλύτερη σόλα στο σημείο του μεταταρσιου, καλύτερη σόλα στην φτέρνα, καλύτερη στήριξη στο κουτεπιε, πιο άνετη εφαρμογή στο μέρος των δαχτύλων? Δεν πατάνε όλοι με το ίδιο μέρος του πέλματος πρώτα στο έδαφος. 6) Τίμιο και ξεκουραστο στα 100€ θα βρεις εάν είσαι τυχερός με εκπωσεις και δεν έχεις μεγάλες απαιτήσεις και τύχει και να ταιριάξει στο πόδι σου. Αλλά όπως είπα είναι πολύ προσωπικό. Πχ εμένα με βολεύουν οι φόρμες της Adidas και καθόλου της Nike. Στην κατηγορία τιμής των 100 ευρώ οι σόλες δεν είναι και ότι πιο μαλακό. Είναι αρκετά basic. Επίσης τα μοντέλα με μαλακές σόλες δεν είναι και τόσο casual που λες. Όπως ανέφερα σε προηγούμενη απάντηση τα HOKA έχουν εξαιρετικές σόλες αλλά αφενως είναι ακριβά, αφετέρου οι σόλες τους είναι χοντρές και ψηλές και σίγουρα δεν τα λες casual με την έννοια του περνάει απαρατήρητο. Bottom Line: Ότι και να σου πούμε εδώ είναι λίγο πολύ άχρηστο. Κάτι που ταιριάζει γάντι στο δικό μου πόδι μπορεί να μην ταιριάζει καθόλου στο δικό σου. Εισαι trial & error. Δοκιμάζεις όσο πιο καλά γίνεται τα παπούτσια και επιλέγεις με βάση το πως το αισθάνεσαι. Θέλεις παπούτσι με κατά το δυνατόν μαλακή σόλα, κατά το δυνατόν παχιά, σχετικά ελαφρυ και άνετο στα δάχτυλα. Προσωπικά με έχουν βολέψει οι gel σόλες του Lidl. Τις έχω σε όλα τα παπούτσια εργασίας μου. Όχι στα αθλητικά μου όμως. Είναι εξαιρετικές για την τιμή τους. Και πάλι θέλει να τις δοκιμάσεις στο δικό σου πόδι Επεξ/σία 5 Ιουλίου 2024 από SeNNinhA 1 1
The_Judas Δημοσ. 5 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2024 τα clarks εχουν ποιοτικο πατο αν θελεις να αποφυγεις τα αθλητικα, επισης ορισμενα wrangler. αλλιως πας σε αθλητικα salomon, adidas κλπ.
citiz Δημοσ. 6 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2024 Δύσκολη επιλογή το παπούτσι. Προσωπική γνώμη οι πάτοι δεν βοηθάνε σε κάτι από αλλού είναι το πρόβλημα. Σίγουρα έχει σημασία το βάρος και τα μυοσκελετικά του καθένα μας. Θα πρότεινα στο σπίτι να περπατάς ξυπόλυτος για ενδυνάμωση του πέλματος. Γενικά απέφυγε τα στενά παπούτσια, τα αθλητικά ένα και ενάμισι νούμερο μεγαλύτερα.
SeNNinhA Δημοσ. 6 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2024 53 λεπτά πριν, citiz είπε Δύσκολη επιλογή το παπούτσι. Προσωπική γνώμη οι πάτοι δεν βοηθάνε σε κάτι από αλλού είναι το πρόβλημα. Σίγουρα έχει σημασία το βάρος και τα μυοσκελετικά του καθένα μας. Θα πρότεινα στο σπίτι να περπατάς ξυπόλυτος για ενδυνάμωση του πέλματος. Γενικά απέφυγε τα στενά παπούτσια, τα αθλητικά ένα και ενάμισι νούμερο μεγαλύτερα. Αθλητικά 1.5 νούμερο μεγαλύτερα είναι κάκιστη ιδέα. Ναι μεν τα δάχτυλα θα έχουν χώρο αλλά το παπούτσι θα πλέει στο πόδι και δεν θα το στηριζει. Λόγω υπερβολικά μεγάλου μεγέθους το παπούτσι θα σπάει στα δάχτυλα μπροστά και θα τα πληγώνει λίγο ή πολύ. Μισό νούμερο παραπάνω ναι. Εναμιση νούμερο παραπάνω όχι.
atypicalcoder Δημοσ. 6 Ιουλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, SeNNinhA είπε Αθλητικά 1.5 νούμερο μεγαλύτερα είναι κάκιστη ιδέα. Ναι μεν τα δάχτυλα θα έχουν χώρο αλλά το παπούτσι θα πλέει στο πόδι και δεν θα το στηριζει. Λόγω υπερβολικά μεγάλου μεγέθους το παπούτσι θα σπάει στα δάχτυλα μπροστά και θα τα πληγώνει λίγο ή πολύ. Μισό νούμερο παραπάνω ναι. Εναμιση νούμερο παραπάνω όχι. Αν σκεφτείς ότι μερικές εταιρίες ούτως ή άλλως τα έχουμε μικρότερα CM στο αντίστοιχο νούμερο. Πχ η Abibas 45 1/3 είναι 28cm (or 28.5?) και τα ASICS 45 είναι 29. Ε άμα φοράς ASICS 45 προφανώς και πας σε 46+ Abibas. Τέσπα εμένα τα HOKA δεν μου αρέσουν σαν σχεδίαση καθόλου. Έχετε να μου προτείνετε 2-3 μάρκες που είναι τίμιες και δεν πουλάνε μετριότητα λόγω ονόματος? Επιμένω δεν ψάχνω το τέλειο αλλά σε σχέση με τα low cost brand των 30-40ευρώ θα είναι καλύτερα. Επίσης είναι πολύ σημαντικό για μένα να αναπνέει το πόδι και να μην σφίγγεται. Άρα και να έχει χώρο μέσα αλλά και να αερίζεται καθώς το "δεν θα το στηρίζει" δεν ξέρω αν σε ενδιαφέρει ιδιαίτερα αν κάθεσαι. Επεξ/σία 6 Ιουλίου 2024 από atypicalcoder
SeNNinhA Δημοσ. 6 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2024 39 λεπτά πριν, atypicalcoder είπε Αν σκεφτείς ότι μερικές εταιρίες ούτως ή άλλως τα έχουμε μικρότερα CM στο αντίστοιχο νούμερο. Πχ η Abibas 45 1/3 είναι 28cm (or 28.5?) και τα ASICS 45 είναι 29. Ε άμα φοράς ASICS 45 προφανώς και πας σε 46+ Abibas. Τέσπα εμένα τα HOKA δεν μου αρέσουν σαν σχεδίαση καθόλου. Έχετε να μου προτείνετε 2-3 μάρκες που είναι τίμιες και δεν πουλάνε μετριότητα λόγω ονόματος? Επιμένω δεν ψάχνω το τέλειο αλλά σε σχέση με τα low cost brand των 30-40ευρώ θα είναι καλύτερα. Επίσης είναι πολύ σημαντικό για μένα να αναπνέει το πόδι και να μην σφίγγεται. Άρα και να έχει χώρο μέσα αλλά και να αερίζεται καθώς το "δεν θα το στηρίζει" δεν ξέρω αν σε ενδιαφέρει ιδιαίτερα αν κάθεσαι. Η Asics που ανέφερες έχει πολύ value for money παπούτσια. Αλλά στην περιοχή των 100 ευρώ μόνο παπούτσι σε σούπερ προσφορά σπασμένα νούμερα θα βρεις με αξιόλογη σόλα. Όλες οι μαρκες βγάζουν καλά μοντέλα. Μπορείς να δεις σε στοκαδικα όπου βρήκα πολύ άνετα παπούτσια αλλά σχέδια 2 ετών πίσω. Το +1-1,5 νούμερο αναφέρομαι πάντα σε σχέση με το νούμερο που είναι το σωστό κάθε φορά στο δικό σου πόδι. Δεν υπάρχει πια το φοράω 45. Κάθε παπούτσι εχειν δική του φόρμα. Προσωπικά πάω πάντα στο μισό νούμερο μεγαλύτερο. Δυστυχώς δεν εχουν όλα τα καταστήματα μισά νούμερα ούτε και υπάρχουν κάποιες φορές μισά νούμερα σε κάποια μοντέλα. Εκνευρίζομαι βέβαια όταν μου λένε ότι δεν βγαίνει σε μισά νούμερα ενώ απλά το κατάστημα επιλέγει να μην φέρνει μισά νούμερα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα