Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

15200 μόρια από 4ο πεδίο. Δεν πιάνω την επιστήμης υπολογιστών στην Κρήτη που ήθελα οπότε πρέπει να επιλέξω ανάμεσα στις δύο παρακάτω:

1) Πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών στην Λαμία 

2)Μηχανικών Πληροφορικής, Υπολογιστών και Τηλεπικοινωνιών στις Σέρρες

Ποια είναι η γνώμη σας για αυτές τις σχολές? Ποια να προτιμήσω και γιατί?

Τέλος θα άξιζε ίσως η στατιστικής του ΟΠΑ αν πιθανώς θέλω να ασχοληθώ με data science?

Ευχαριστώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εφόσον συγκέντρωσες τα μόρια για να περάσεις σε κάποιο Τμήμα Πληροφορικής και φαίνεται πως δεν έχεις κάποιο πρόβλημα με τον τόπο τότε μην αγχώνεσαι γιατί σε όποιο και να πας με δικό σου προσωπικό χρόνο και ενασχόληση κατά κύριο λόγο θα γίνεις καλός πάνω σε κάποιο από τα αντικείμενα τα οποία θα δεις πιο 'ρηχά' στην σχολή. Προσωπικά θα δήλωνα κάποιο 4ατές τμήμα και όχι πρώην ΤΕΙ όπως των Σερρών. Επειδή είμαι από Σέρρες όμως δεν έχω ακούσει άσχημα λόγια για το συγκεκριμένο τμήμα. Επίσης, λογικά πιάνεις και το τμήμα Πληροφορικής της Κέρκυρας οπότε μπορείς να ρίξεις μια ματιά και στο δικό τους πρόγραμμα σπουδών.

Όσο αφορά για το data science, επειδή δουλεύω σε θέση πάνω σε machine learning, όπως και στο Data Science υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός και λίγες θέσεις (στην Ελλάδα). Το πιο πιθανόν είναι πως για τα συγκεκριμένα θα χρειαστείς ένα σχετικό Master μετά το πτυχίο. Όπως και να έχει θεωρώ το καλύτερο εφόσον σου αρέσει η Πληροφορική να ξεκινήσεις από εκεί και μετά να δεις τι από όλα τα διάφορα μαθήματα/τομείς που θα συναντήσεις θα σε τραβήξει παραπάνω. Και εγώ όταν πέρασα Πληροφορική πίστευα ότι θέλω να γίνω Web Developer και τελικά κατέληξα να κάνω κάτι άλλο.

Επεξ/σία από stefanos50
Δημοσ.
2 ώρες πριν, stefanos50 είπε

Εφόσον συγκέντρωσες τα μόρια για να περάσεις σε κάποιο Τμήμα Πληροφορικής και φαίνεται πως δεν έχεις κάποιο πρόβλημα με τον τόπο τότε μην αγχώνεσαι γιατί σε όποιο και να πας με δικό σου προσωπικό χρόνο και ενασχόληση κατά κύριο λόγο θα γίνεις καλός πάνω σε κάποιο από τα αντικείμενα τα οποία θα δεις πιο 'ρηχά' στην σχολή. Προσωπικά θα δήλωνα κάποιο 4ατές τμήμα και όχι πρώην ΤΕΙ όπως των Σερρών. Επειδή είμαι από Σέρρες όμως δεν έχω ακούσει άσχημα λόγια για το συγκεκριμένο τμήμα. Επίσης, λογικά πιάνεις και το τμήμα Πληροφορικής της Κέρκυρας οπότε μπορείς να ρίξεις μια ματιά και στο δικό τους πρόγραμμα σπουδών.

Όσο αφορά για το data science, επειδή δουλεύω σε θέση πάνω σε machine learning, όπως και στο Data Science υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός και λίγες θέσεις (στην Ελλάδα). Το πιο πιθανόν είναι πως για τα συγκεκριμένα θα χρειαστείς ένα σχετικό Master μετά το πτυχίο. Όπως και να έχει θεωρώ το καλύτερο εφόσον σου αρέσει η Πληροφορική να ξεκινήσεις από εκεί και μετά να δεις τι από όλα τα διάφορα μαθήματα/τομείς που θα συναντήσεις θα σε τραβήξει παραπάνω. Και εγώ όταν πέρασα Πληροφορική πίστευα ότι θέλω να γίνω Web Developer και τελικά κατέληξα να κάνω κάτι άλλο.

Λογικά τότε θα διαλέξω το τμήμα της Λαμίας.

Το γεγονός ότι το τμήμα των Σερρών είναι πρώην ΤΕΙ πάντως πιστεύεις ότι μπορεί να είναι θέμα? Χαμηλότερο επίπεδο σπουδών ή κάτι?

Η Κέρκυρα δεν με βολεύει σαν πόλη.

Έχεις δίκαιο με αυτό στο τέλος,μάλλον είναι καλύτερο να πάω σε σχολή πληροφορικής γιατί μου δίνει περισσότερες επιλογές αργότερα μιας και δεν είμαι σίγουρος για το τι θέλω να ακολουθήσω ακριβώς.

Ευχαριστώ.

21 λεπτά πριν, zenwalk23 είπε

και το ΜΠΕΣ στη Σαμο πιανεις που ειναι πολυ δυνατο τμημα.

Δεν το είχα προσέξει καν, ενδιαφέρον θα το κοιτάξω ευχαριστώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Aggelos124 είπε

Λογικά τότε θα διαλέξω το τμήμα της Λαμίας.

Το γεγονός ότι το τμήμα των Σερρών είναι πρώην ΤΕΙ πάντως πιστεύεις ότι μπορεί να είναι θέμα? Χαμηλότερο επίπεδο σπουδών ή κάτι?

Η Κέρκυρα δεν με βολεύει σαν πόλη.

Έχεις δίκαιο με αυτό στο τέλος,μάλλον είναι καλύτερο να πάω σε σχολή πληροφορικής γιατί μου δίνει περισσότερες επιλογές αργότερα μιας και δεν είμαι σίγουρος για το τι θέλω να ακολουθήσω ακριβώς.

Ευχαριστώ.

Δεν το είχα προσέξει καν, ενδιαφέρον θα το κοιτάξω ευχαριστώ.

Έχοντας περάσει από δύο διαφορετικά τμήματα Πληροφορικής (ΠΑΠΕΙ και ΑΠΘ) διαφορά στο επίπεδο των σπουδών και το που δίνουν βαρύτητα περισσότερο (π.χ. στην έρευνα ή πιο πολύ στο engineering) υπάρχει ακόμα και μεταξύ αυτών. Στα τμήματα Πληροφορικής θα έχεις να αντιμετωπίσεις περισσότερη θεωρία, μαθηματικά και πολύ πιο ακαδημαϊκή προσέγγιση από τμήματα όπως του ΑΠΘ και της Κρήτης το οποίο ανέφερες σε αντίθεση με το πρακτικό κομμάτι (στους Μηχανικούς Πληροφορικής). Στα 5 χρόνια από την Λαμία π.χ. θα έχεις ήδη το πτυχίο και σχεδόν ολοκληρώσει ένα ξεχωριστό μεταπτυχιακό (π.χ. Data Science) ή θα έχεις 1 χρόνο προυπηρεσία στο industry τα οποία θα σε βοηθήσουν πολύ περισσότερο για την μετέπειτα επαγγελματική σου πορεία. Όπως ανέφερα και προηγουμένως από την σχολή θα πάρεις κυρίως κάποιο θεωρητικό υπόβαθρο και τα υπόλοιπα θα τα μάθεις κυρίως με προσωπική ενασχόληση.

Όπως και να έχει αυτά είναι καθαρά προσωπική μου άποψη μέσα από την δικιά μου εμπειρία. Σίγουρα θα πρέπει να ψάξεις και μόνος αναλυτικά το πρόγραμμα σπουδών και τα μαθήματα των πρώτων σου επιλογών στο μηχανογραφικό. Εγώ θυμάμαι όταν έκανα μηχανογραφικό δεν μου άρεσε το Τμήμα της Λαμία γιατί είχε αρκετά υποχρεωτικά μαθήματα Φυσικής σε αντίθετα με άλλα τμήματα που δεν υπήρχαν καθόλου.

Επεξ/σία από stefanos50
  • Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Ομοίως, απο αυτά τα δυο που αναφέρεις, η ΠΛΗ του ΕΑΠ είναι προτιμότερη

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...