displacedface Δημοσ. 30 Ιουνίου 2024 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, xsterg είπε φιλε μου εχεις τετοια επενδυση οπως λες, τετοιο κοστος εξοπλισμου και δεν συμβουλευεσαι εναν ειδικο? εχω δει πολλους που το παιζουν μεγαλοι επιχειρηματιες με τρελες ιδεες, κλπ αλλα συνηθως προκειται για φουσκες! μεσα στο επιχειρηματικο πλανο ειναι και η φυσικη ασφαλεια του χωρου και πολλα αλλα. δεν γινεται να ρωτας τετοια πραγματα σε ενα φορουμ. Την ανάρτηση την διάβασες; "Υπάρχουν εταιρείες που μπορώ να συμβουλευτώ ώστε να σχεδιάσουν τη προστασία του;" Δεν ρωτάω για να μου δώσει λύση το forum, ρωτάω να δω αν κάποιος έχει παρόμοια περίπτωση και αν έχει συστάσεις για εταιρία που ειδικεύεται. Προσπάθησε να κάνεις google search και θα δεις οτι δεν είναι εύκολο να βρείς τίποτα για σχεδιασμό κτηρίου, παρα μόνο εταιρίες security για φύλαξη και συναγερμούς. Επεξ/σία 30 Ιουνίου 2024 από displacedface
great Δημοσ. 30 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2024 Υπαρχουν εταιρειες που κανουν σχεδιασμο, ποσο legit και καλη δουλεια κανουν δεν ξερω. Γενικά στο εξωτερικο ειναι πιο διαδεδομένο το αθλημα και το παιρνουν σοβαρα (οπως και την πυροπροστασία γιατι να ξερεις δεν ειναι να στο κλεψουν μονο αλλα και να το χασεις μεσα σε δυο ωρες απο φωτια που κανεις δεν εχει πυροσβεστηρες στον χωρο του). Στην περιοχη μας ειναι δυο εταιρειες security που κανουν δουλεια σοβαροι, απο αυτους κανουν και το κομμάτι του consulting, δηλαδη που θα βαλεις καμερες κτλ. Δεν ειναι πανάκεια. Καλύτερή λυση ειναι να το δεις μονος σου και μετα να απευθυνθείς σε αυτους που θα σου κανουν την φυλαξη (δεν διανοειτε να μην εχεις περιπολία και συνδεση με κέντρο) και να πεις 6 κάμερες που θα μπουν εδω με καταγραφικο να ΣΤΕΛΝΕΙ ΚΑΙ CLOUD AΠΑΡΑΙΤΗΤΑ. 1
haga Δημοσ. 30 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2024 Πολύ σωστά σου προτάθηκε να απευθυνθείς σε εταιρείες security αλλά εγώ θα σου πρότεινα να ψάξεις πόσο στοιχίζει ένα ασφαλιστήριο κλοπής / πυρκαγιάς. Γιατί καλή είναι η πρόληψη, αλλά σε περίπτωση που γίνει κάτι, να μπορείς να αποζημιωθείς για τον εξοπλισμό που θα χάσεις. Αλλά αυτά είναι θέματα που πρέπει να συζητήσεις με επαγγελματίες, που θα σου δώσουν προσφορές και λύσεις για να αποφασίσεις.
xsterg Δημοσ. 30 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2024 1 ώρα πριν, displacedface είπε Την ανάρτηση την διάβασες; "Υπάρχουν εταιρείες που μπορώ να συμβουλευτώ ώστε να σχεδιάσουν τη προστασία του;" Δεν ρωτάω για να μου δώσει λύση το forum, ρωτάω να δω αν κάποιος έχει παρόμοια περίπτωση και αν έχει συστάσεις για εταιρία που ειδικεύεται. Προσπάθησε να κάνεις google search και θα δεις οτι δεν είναι εύκολο να βρείς τίποτα για σχεδιασμό κτηρίου, παρα μόνο εταιρίες security για φύλαξη και συναγερμούς. φιλε μου βλεπω οτι εισαι αρκετα ερειστικος. δεν σου μιλησα στο υφος σου. δεν εισαι ωραιος. 1
Vagosman Δημοσ. 30 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2024 καγκελα βαρέως τύπου σε όλα τα ανοίγματα, κάμερες και λειζερ ανιχνευσης. Όλα τα παραπάνω θα δημιουργήσουν ερωτήματα βέβαια απο τους επιτήδειους. Παράλληλα ασφάλιση πραγματική για την αξία του εξοπλισμού, που όμως στο ερωτηματολόγιο της θα ερωτηθείς τι μέτρα προστασίας έχεις λάβει. Οπότε πρώτα θωρακίζεις και μετα ασφαλίζεις. Αν τα μηχανήματα δεν είναι βιτρίνα, τότε θα μπορείς να εχεις και εναν εσωτερικά διαμορφωμένο χώρο με εξτρα κάγκελα τύπου κλουβί. Κανείς δεν θα μπεί σε κόπο να "κόψει" 2 σειρές κάγκελα και βέβαια να είναι εκτεθημένος απο όλα τα συστήματα ανίχνευσης. Θα εχει έρθει αστυνομία στοενδιάμεσο εκτος αν είναι ο Τομ Κρούζ.
kazantzidis Δημοσ. 30 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2024 Πες μας οδο και αριθμο, περιοχη για να δουμε
SeNNinhA Δημοσ. 30 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2024 16 ώρες πριν, displacedface είπε Καλησπέρα σε όλους, Θα ανοίξω μια πολύ μικρή εταιρία, και έχω ήδη ένα κτίριο 90τμ που θα στεγαστεί. Το κτήριο έχω την ευκαιρία να το κάνω όπως θέλω, και θα γίνει γενική ανακαίνιση πριν μπω. Η εταιρία θα έχει πολύ ηλεκτρονικό εξοπλισμό μεγάλης αξίας μέσα (μεγαλύτερο κόστος από το ίδιο το κτήριο), και ο περισσότερος είναι πράγματα που είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο να βρεθούν. Ήταν ειδικές παραγγελίες από Αμερική και αν γίνει κάτι τότε τελείωσα. Θα ήθελα να ρωτήσω πως μπορώ να την προστατεύσω απο διαρρήξεις που γίνονται πολλές στη περιοχή. Με λίγα λόγια πως μπορώ να έχω το ίδιο επίπεδο ασφάλειας όπως μια τράπεζα. Υπάρχουν εταιρείες που μπορώ να συμβουλευτώ ώστε να σχεδιάσουν τη προστασία του; Για παράδειγμα εχει δυο μεγάλες τζαμαρίες που μου αρέσει να εχω φως οταν δουλευω, να μην την κάνω μπουντρούμι, πως μπορώ να τις προστατεύσω (π.χ. Αλεξίσφαιρα τζάμια η οτι άλλο βάζουν). Η για τις κάμερες ασφαλείας που να μην είναι εύκολο να τις σπάσεις, ή να κόψεις απλά το ρεύμα. Γενικά ξέρει κάποιος που μπορώ να απευθυνθώ; Μια σοβαρή εταιρία security θα μπορέσει να σε κατατοπίσει. Και πιθανά ενα κόστος συνδρομής σε αυτή να μην είναι και ιδιαιτερα δυσβάστακτο. Ισως να ειναι και πιο φθηνό από καποιες επενδυσεις σε συστηματα και εξοπλισμο. Από την άλλη ωφείλεις να κάνεις τα βασικα. Κάθε άνοιγμα να το προστατέψεις με βαρέως τύπου αντιδιαρηκτική προστασία. Σε μικρά ανοίγματα βάζεις είδικά ατσάλινα κάγκελα. Φυσικά δεν εχει νοημα να τα βαλεις εαν δεν στερεωθούν σωστά από καποιον που γνωρίζει και το εκτελεί με βαση τις οδηγίες του κατασκευαστή. Στην πόρτα επιλέγεις μια καλή βαρέως τυπου με σωστές κλειδαριες. Και εδώ το πλεον σημαντικό είναι να εχει τοποθετηθεί σωστα. Δες και το σχετικό νήμα. Στα μεγάλα σου ανοίγματα/τζαμαρίες το σωστό ειναι να βάλεις και εκεί ατσαλένια μόνιμα κάγκελα μιας και δεν ανοιγουν. Εκτός και εαν το οπτικό του θεματος ειναι σημαντικό. Οπότε εκεί εχεις τις επιλογές για ρολλά ασφαλείας τα οποία βεβαια χρειαζονται ειδική εγκατασταση για να κουμπώνουν ασφαλώς σε μπάρα δαπέδου (δεν μιλάω για τα κλασικα παλια που κλειδωνουν με λουκέτο) ή πας σε πτυσόμενα ατσαλινα κάγκελα ασφαλείας που προστα τευουν σαφως λιγότερο. Σε καθε περίπτωση ότι κλειδώνει, ξεκλειδώνει ή παραβιάζεται. ΝΟΜΟΣ. Οπότε το δευτερο τειχοτς ασφαλείας σου ειναι οι κάμερες. Υπάρχουν παρα πολλες στην αγορά και τις καλύτερες θα στις πουν και θα στις προμηθευσουν οι εταιρειες security. Αλλά και τις απλές να χρησιμοποιήσεις που ελέγχουν, κάνουν καταγραφή και ξεκινανε να καταγραφουν μολις δουν κίνηση με ειδοποηση στο κινητό σου θα εισαι αρκετα καλα εαν υπαρχει τροπος να την τοποθετησεις σε σημειο που δεν ειναι ευκολα προαβασιμο. Ολες οι καινουργιες εχουν και ηχείο και μιλάς από το κινητό σου. Τριτο μετρο ο περιμετρικός εντονος φωτισμός με LED και ανιχλευτή κίνησης. Τεταρτο μέτρο ενας καλός συναγερμός. Και παλι μιλας με τις εταιρειες security/συανγερμων. Σε αυτο το σημείο μπορείς να κάνεις ενα πιο απλό συμβολαιο για επεμβαση μονο εαν χτυπησει ο συναγερμος. Εαν εχεις οποιονδηποτε τηλεχειρισμό τότε επιλεγεις μονο μοντελα με κυλιόμενους κωδικους. Η αλήθεια είναι ότι τον εξοπλισμό σου ακόμη και εαν μπουνε στο κτιριο πιθανά να μην τον πειράξουν. Πρεπει να ειναι πολύ γνώστες για να ερθουν στοχευμενα για αυτον. Μετρητα, υπολογιστες, κινητα και κλασικά πραγματα θα σου βουτήξουν. Αλλα εκει παιζει να απλά να σου κανουν ζημια στον εξοπλισμό. Σε καθε περιπτωση τα παραπανω μετρα απλά καθυστερούν και δυσκολευουν τους διαρήκτες. Ο χρονος ειναι εχθρος τους. Εαν δεν ειναι ευκολο και γρηγορο τοτε απλά το αφήνουν για κατι που εχει περισσοτερες πιθανοτητες επιτυχίας. 1
fmarkos Δημοσ. 30 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2024 45 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε Ε δεν είναι το ίδιο να προστατέψεις χρώματα και να το προστατέψεις σούπερ απόρρητη τεχνολογία από την Αμερική. Αν τον βάλουν στο μάτι σοβαροί κλέφτες θέλει τουλάχιστον δύο με τρεις διμοιρίες ΕΚΑΜ για να προστατέψουν τον χώρο. Ίσως και παραπάνω μην σου πω. 1 5
SeNNinhA Δημοσ. 30 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2024 1 ώρα πριν, fmarkos είπε Ε δεν είναι το ίδιο να προστατέψεις χρώματα και να το προστατέψεις σούπερ απόρρητη τεχνολογία από την Αμερική. Αν τον βάλουν στο μάτι σοβαροί κλέφτες θέλει τουλάχιστον δύο με τρεις διμοιρίες ΕΚΑΜ για να προστατέψουν τον χώρο. Ίσως και παραπάνω μην σου πω. Δεν προτείνω τα πτυσσόμενα. Αλλά δεν ξέρω και τι θέλει ο ενδιαφερομενος. Όπως είπα εαν θέλουν θα στο ανοίξουν. Παίζεις με τα λεπτά και το ποσο τους δυσκολευεις. Αλλα ομελέτα χωρίς αυγά δεν γίνεται. Μπορείς να το κάνεις και το θυσαυροφυλακειο του Σκρουτζ. Σίγουρα θέλεις και σοβαρή φυλαξη από Security. Αλλα το ερωτηματικό παραμένει. Έχουν λόγο να το ανοίξουν? Κάτι που είναι πολυτιμο για εσένα δεν σημαίνει ότι εχει πραγματική αξία και στην αγορά. Εάν δεν τεθει συγκεκριμένο budget τι να πεις.
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2024 Αφου προκειται για μια τοσο μεγαλη επενδυση το πρωτο πραγμα που θα πρεπει να κανεις ειναι μια ασφαλεια πυρος και κλοπης. Υπαρχουν μεγαλες ασφαλιστικες εταιριες για να σου κανουν τις αναλογες προσφορες. Επισης μπορεις να κανεις και το αλλο αν στο επιτρεπουν τα οικονομικα σου. Περιφραξη και εξωτερικο κουβουκλιο με σεκιουριτα τις ωρες και μερες που θα ειστε κλειστα. Σιγουρα χρειαζεσαι τη συμβουλη των ειδικων επανω στα συστυματα ασφαλειας.
vorlon68 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2024 Ηλεκτροφορα περιφραξη και αισθητηρες κινησης. Μετα να βγαίνουν οπλοπολυβολα και να καθαρίζουν οτι κινείται.....
cthulhucarbide Δημοσ. 30 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2024 Υπάρχει όντως λόγος να θέλουν να σου κλέψουν τα εξειδικευμένα μηχανήματα? Θα έχουν τρόπο να τα πουλήσουν? Και η βιτρίνα του μαγαζιού θα δίνει όντως τις πληροφορίες για το τι μηχανήματα υπάρχουν μέσα ώστε να απωθηθούν οι απλοί κλέφτες που θέλουν απλά να κλέψουν κανα 50ρικο και κανα κινητό από κανα συρτάρι ή να προσελκύσει τους εξειδικευμένους κλέφτες που θα έχουν προσληφθεί από την αντίπαλη εταιρεία?
GamingMaster424 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2024 21 hours ago, displacedface said: Με λίγα λόγια πως μπορώ να έχω το ίδιο επίπεδο ασφάλειας όπως μια τράπεζα. Αυτό συγκεκριμένα δυστυχώς το ξεχνάς, ειδικά από τη στιγμή που το budget σου είναι "security 24/7 θα είναι δύσκολο οικονομικά". Οι τράπεζες έχουν πολυάριθμα συστήματα ασφαλείας, τα περισσότερα από τα οποία είναι αόρατα στους επισκέπτες και αυτά "σηκώνουν" το μεγαλύτερο βάρος της παροχής ασφάλειας. Αναφέρθηκαν ήδη αρκετές αξιόλογες προτάσεις, ξεκινάς με αυτές και παρακαλάς αν χρειαστείς ανταπόκριση από αστυνομία και security να είναι γρήγορη. Όπως είπε και ένα άλλο μέλος, αν ο εξοπλισμός σου είναι όντως τόσο specialized, αυτό σημαίνει πως θα είναι πολύ δύσκολος στην πώλησή του, άρα ενδεχομένως να μην γίνεις και ποτέ στόχος. 1
StamTheMan Δημοσ. 30 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2024 11 ώρες πριν, xsterg είπε δεν γινεται να ρωτας τετοια πραγματα σε ενα φορουμ. Γινεται. Οπως επισης γινεται να ζηταει ασφαλεια επιπεδου τραπεζας,αλλα να μην βγαινει να πληρωσει security. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις