Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μου έχει τύχει και το έχω αναφέρει αμέσως. Άρα ο εργοδοτης είχε ένστικτο και τον απέλυσε

• Like 1
  • Απαντ. 90
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
On 29/06/2024 at 19:43, lyda94 said:

Παιδιά, καλησπέρα!

Σε γνωστό μου που απολύθηκε του έβαλαν 2 φορές την αποζημίωση απόλυσης. Προφανώς αν τα δουν και τα ζητήσουν πίσω, θα τα γυρίσει. Αλλά αν δεν το δουν άμεσα, πόσο καιρό χρειάζεται να περιμένει; Έχει κάποια συνέπεια αν τα δουν μετά από καιρό και τα έχει ξοδέψει; Μπορεί να αρνηθεί να τα γυρίσει; Επίσης, προφανώς, τα έξτρα χρήματα αυτά θα διευκολύνουν την κατάσταση, ειδικά τώρα που είναι χωρίς δουλειά. Μπορούν να κάνουν ακύρωση κατάθεσης στην τράπεζα και να γυρίσουν ή πρέπει να κάνει αυτός την κίνηση της αποστολής τραπεζικά; (Οκ, μπορεί να είναι λίγο χαζή αυτή η τελευταία ερώτηση! 😜

Ό,τι πληροφορίες έχετε επί του θέματος ευπρόσδεκτες...

Με τοσες ερωτησεις που κανεις, μαλλον πρεπει να ειναι πολυ καλος σου φιλος. Αδελφικος φιλος θα ελεγα....χμ... 

• Haha 1
Δημοσ.

Για να απαντήσω στους 2-3 που επιμένουν... Πρόκειται για φίλο, όντως! Έλεος! Λες και θα ντρεπόμουν να πω ότι με απέλυσαν! Στην παρούσα φάση, τουλάχιστον, εγώ δεν μπορώ να απολυθώ, προστατεύομαι νομικά.

Ευχαριστώ όσους απάντησαν! 

Παρακαλώ να κλειδωθεί! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 29/6/2024 στις 8:47 ΜΜ, SeNNinhA είπε

Πρεπει να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους.

Τα λεφτά δεν του ανήκουν. Τέλος. Δεν τίθεται ερώτημα σε αυτό.

Κάποιος έκανε ένα λάθος. Ωφειλει να ενημερώσει και να τα επιστρέψει. Αλλιώς μιλάμε για κλοπή. Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας.

Σε οποιαδήποτε στιγμή και να τα δουν δεν παραγραφετσι το θέμα. Και ηθικά άλλωστε δεν είναι και σωστό.

Οι άνθρωποι ήταν τυπικοί μαζί του και του έβαλαν τα χρήματα που του ωφειλαν. Ο ίδιος γιατί θέλει να γίνει "απατεώνας"?

Κατανοητή η ανάγκη του αλλά τα χρήματα δεν του ανήκουν.

Νομικά λέγεται αδικαιολογητος πλουτισμος νομίζω. Μπορούνε να τα διεκδικήσουν σε κάθε περίπτωση και θα εκτεθεί κιόλας.

Mια μικρη διόρθωση. 

Νομικά λέγεται (και είναι) υπεξαίρεση. 

2 ώρες πριν, filipprin είπε

Υπο ποιο καθεστως?????Αγωγη μυνηση?????Καλη τύχη

Αν το λάθος ειναι της τραπεζας τοτε υπαρχει θεμα,Αν το λάθος ηταν της εταιρείας ας προσεχε.Υποθετω πριν τον απολύσει δεν τον ρωτησε αν χρωσταει στο μαναβη στο μπακαλη αν εχει να φαει η να μείνει............Για ποια ηθικη μιλαμε?????

Ας τα αφησει κανα 2 μηνες και αν δεν τον παρουν τηλ ας τα κρατησει.
Εφοσον πρόκριτε για καταθεση της εταιρείας πως ακριβώς θα τα παρει πισω χωρίς την έγκριση του ιδιοκτητη του λογαριασμου????????Δηλαδη αν εγω απο λαθος καταθεσω σε καποιον χρηματα   υπαρχει ελπιδα να τα παρω πισω.ΚΑΜΙΑ>

Ο καθενας βεβαια παίρνει τα ρισκα του.

Κλασσικη απάντηση για σένα. Εκτός πραγματικότητας, όπως συνηθίζεις. 

Υ.Γ. Προς τον συντάξα. Το αδίκημα δεν είναι κατ'έγκληση, οπότε όποιος σου πει οτι έχει 3 μήνες περιθώριο να τα ζητήσει ο εργοδότης, λέει απλώς χαζομάρες. 5 χρόνια έχει, όπου και μετά παραγράφεται, όπως όλα τα πλημμελήματα. 

Ας τα κρατήσει μέχρι να του ζητηθούν, αφού απο ότι καταλαβαίνω, έτσι κι αλλιως δεν έχει σκοπό να τα επιστρέψει, αν κάποιος δε τον αναγκάσει να το κάνει. Τα υπολοιπα περί δύσκολων καιρών κλπ, καμία ουσία δεν έχουν. 

Επεξ/σία από N3M3SiS
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Μου θυμίζει τον τύπο απο την Χιλή, είχε πληρωθεί 286 φορές τον μισθό του απο λάθος, τα τσέπωσε και έγινε καπνός.

https://economictimes.indiatimes.com/magazines/panache/man-was-paid-286-times-his-salary-by-accident-he-resigns-and-disappears-with-the-money/articleshow/92525661.cms

Χωρίς πλάκα όμως εγώ στην θέση του θα έπαιρνα το λογιστήριο να ρωτήσω πως έχουν υπολογίσει την αποζημίωση, να μή βρεθώ να χρωστάω μετά και μου έρθει κανάς δικαστικός επιμελητής στην πόρτα μου.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, gakost είπε

Υπάρχει το ηθικό κομμάτι και το νομικό κομμάτι. Αν δεν έχεις πρόβλημα με τη συνείδηση σου ρωτά ένα δικηγόρο γιατί εξαρτάται και από το ποσό αλλά μπορεί να μη συμφέρει οικονομικά να κινηθεί νομικά εναντίον σου.

Μιλας για ηθικο κομματι και δινεις τετοιες συμβουλες;
Σοβαρεψου.

3 ώρες πριν, filipprin είπε

Αν το λάθος ηταν της εταιρείας ας προσεχε.

Αν ομως ηταν λιγοτερα,θα ουρλιαζατε οτι τον φαγανε.
Σοβαρεψου και εσυ.

• Haha 1
Δημοσ.

Και δικαστικά να πάνε απλά θα βγει μια διαταγή πληρωμής όπου αν έχει δίνει αλλιώς τρέχα γυρεύε. Εδώ υπάρχουν περιπτώσεις που έχουν φάει λεφτά με αποδείξεις (τυπικές και κανονικες αποδείξεις -τιμολογια)και αποφάσεις δικαστηρίων πάνω σε αυτά και δεν πήραν τίποτα πίσω.

Δημοσ.
17 ώρες πριν, poulinos είπε

τι αλλο θα ακουσουμε εδωμεσα.εσυ εισαι ο τελειος υπαλληλος που δεν εχεις κανει ποτε λαθος στην ζωη σου.  και δεν σημαινει παντα οτι φταιει ο υπαλληλος.πολλα μπορει να γίνουν.

δεν έχουν την ίδια βαρύτητα τα λάθη των εργαζομένων ,

άλλη βαρύτητα το λάθος του Γιατρού και άλλη βαρύτητα το λάθος του μπουφετζή και άλλη βαρύτητα του οικονομικού διευθυντή σε πολυεθνική που περνάνε από τα χέρια του ξένα λεφτά που τα σπαταλάει με υπογραφές χωρίς να τα τριπλο-τσεκάρει .

μην τα τσουβαλιάζεις όλα φίλε μου .

• Like 1
Δημοσ.
2 hours ago, makis269 said:

δεν έχουν την ίδια βαρύτητα τα λάθη των εργαζομένων ,

άλλη βαρύτητα το λάθος του Γιατρού και άλλη βαρύτητα το λάθος του μπουφετζή και άλλη βαρύτητα του οικονομικού διευθυντή σε πολυεθνική που περνάνε από τα χέρια του ξένα λεφτά που τα σπαταλάει με υπογραφές χωρίς να τα τριπλο-τσεκάρει .

μην τα τσουβαλιάζεις όλα φίλε μου .

σωστα. αλλη βαρυτητα.ο λογιστης δεν σκοτωσε κανεναν ουτε εστειλε κανα μυριο λαθος.και μπορει να μην ειναι λαθος του λογιστη(που αυτο θελει αλλη αναλυση).ουτε πυραυλο, αεροπλανο που εκανε μπαμ εφτιαξε.

Δημοσ.

Οτι και να λεμε ο καθενας για τους δικούς του λογους τα γεγονότα (και όχι οι υποκειμενικές απόψεις) είναι:

1) Δεν είναι ηθικό

2) Θεωρείται υπεξαίρεση χρημάτων και δεν είναι νόμιμο

2) Μπορούν να ζητηθούν και να απαιτηθούν εως και 5 χρόνια μετά συμφωνα με την νομική άποψη

3) Οταν θα ανακαλυφθεί φήμη του ατόμου που τα παρακράτησε θα πληγεί.

Από εκεί και μετά υπάρχουν και άλλα θέματα που καλό είναι να λάβουμε υπόψην μας.

Γνωρίζουμε το cash flow της συγκεκριμένης επιχείρησης? Εαν είναι μικρό τότε πιθανά μπορεί να δημιουργηθεί θέμα πληρωμών σε κάποιο άλλο υπάλληλο της επιχείρησης και να μην μπορεί να πληρωθεί. Και αυτός χαμηλόμισθος θα ειναι και εχει αναγκη τα χρηματα.

Ο υπάλληλος του λογιστηρίου που έκανε το λάθος θα το χρεωθεί με αποτέλεσμα την είτε έλειψη εμπιστοσύνης πια από τον προϊστάμενό του, είτε και χρηματικώς καμία φορά, είτε ακόμη ακόμη και ως απόλυση. Γνωρίζουμε τι θα γίνει? Οχι. Θελουμε να γίνουμε αιτία για κάτι τέτοιο? Για ποιο λογο?

Η επιχείρηση δείχνει να είναι τυπική και να τα κάνει σωστά και στην ώρα τους. Τετοια λαθη επιφέρουν πάντα νεα μέτρα για την αποφυγή τους στο μέλλον. Που σημαίνει διπλο και τριπλο τσεκαρίσματα και αρα το κατ ελαχιστον καθυστερήσεις πληρωμών. Οπότε βάζουμε σε μπελά τους επόμενους που θα χρειαστεί να πληρωθούν ακόμη και τον μισθό τους.

Δεν ειναι πραγματα απίθανα τα παραπανω. Είναι η φυσιολογική ροή των πραγματων. 

Εχουν ειπωθεί όλα. 

Ο ενδιαφερόμενος ας αποφασίσει με βάση την δική του ηθική.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, Liverpool89 είπε

Παρτε ενα τηλεφωνο στην εταιρια, ρωτα ποσα λεφτα ηταν να παίρνεις

υπέγραψε την ανακοίνωση της απόλυσης, υπέγραψε κ το ποσό που δικαιούται, τώρα θα πάρει τηλέφωνο να μάθει τι έχει λαμβάνειν ?

ΑΝ το ποσό που ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ μπήκε στην τράπεζα, (ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΤΑ ΔΕΙ) είναι παραπάνω από αυτά που δικαιούται κ για τα οποία υπέγραψε, ενημερώνει την εταιρεία

αν μπήκαν όσα έπρεπε κ μόνο, τέλος.

Επεξ/σία από Kthulhou
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, N3M3SiS είπε

Κλασσικη απάντηση για σένα. Εκτός πραγματικότητας, όπως συνηθίζεις. 

Εγω θελω να μαθω πως θα γυρισουν πισω τα λεφτα στην εταιρεια χωρίς την αδεια του κατοχου του λογαριάσμου η αγωγη.Γιατι αυτοματα δεν γυριζουν.

Οσο για τα δηθεν περι ηθικης αν το λάθος το ειχε κανει ιδιώτης τι θα αλλαζε.

Ναι και εγω δεν θα ρισακρα να τα κρατησω αλλα σιγουρα θα τους ζοριζα αρκετα πριν τα παρουν......

Επεξ/σία από filipprin
Δημοσ.
20 minutes ago, filipprin said:

αλλα σιγουρα θα τους ζοριζα αρκετα πριν τα παρουν......

έτσι, υποδειγμα.

και μετα φωναζουν τα αφεντικα και τους δινουμε πατημα οτι ειμαστε λαμογια και δεν βρισκουν σωστους υπαλληλους.

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, filipprin είπε

Εγω θελω να μαθω πως θα γυρισουν πισω τα λεφτα στην εταιρεια χωρίς την αδεια του κατοχου του λογαριάσμου η αγωγη.Γιατι αυτοματα δεν γυριζουν.

Οσο για τα δηθεν περι ηθικης αν το λάθος το ειχε κανει ιδιώτης τι θα αλλαζε.

Ναι και εγω δεν θα ρισακρα να τα κρατησω αλλα σιγουρα θα τους ζοριζα αρκετα πριν τα παρουν......

Δεν αμφεβαλε κανένας για αυτό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...