Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά, καλησπέρα!

Σε γνωστό μου που απολύθηκε του έβαλαν 2 φορές την αποζημίωση απόλυσης. Προφανώς αν τα δουν και τα ζητήσουν πίσω, θα τα γυρίσει. Αλλά αν δεν το δουν άμεσα, πόσο καιρό χρειάζεται να περιμένει; Έχει κάποια συνέπεια αν τα δουν μετά από καιρό και τα έχει ξοδέψει; Μπορεί να αρνηθεί να τα γυρίσει; Επίσης, προφανώς, τα έξτρα χρήματα αυτά θα διευκολύνουν την κατάσταση, ειδικά τώρα που είναι χωρίς δουλειά. Μπορούν να κάνουν ακύρωση κατάθεσης στην τράπεζα και να γυρίσουν ή πρέπει να κάνει αυτός την κίνηση της αποστολής τραπεζικά; (Οκ, μπορεί να είναι λίγο χαζή αυτή η τελευταία ερώτηση! 😜

Ό,τι πληροφορίες έχετε επί του θέματος ευπρόσδεκτες...

Επεξ/σία από lyda94
  • Haha 2
  • Απαντ. 90
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αχρεωστήτως καταβληθέντα.Αφου αν τα ζητήσουν θα τα γυρίσει μην τα ξοδεψει.Αλλωστε δεν ειναι δικά του.Αν θέλει να τα φάει ας αναλάβει και τις ευθύνες του.

• Like 3
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Αχρεωστήτως καταβληθέντα.Αφου αν τα ζητήσουν θα τα γυρίσει μην τα ξοδεψει.Αλλωστε δεν ειναι δικά του.Αν θέλει να τα φάει ας αναλάβει και τις ευθύνες του.

Πόσο καιρό πρέπει να περιμένει; Δηλαδή αν το δουν αυτοί σε 6 μήνες πχ θα περιμένει τόσο; Ή αν τυχόν αργήσουν περισσότερο; Καλά, δεν θα το δουν σε τόσο καιρό, αλλά λέμε... 

Τι ευθύνες υπάρχουν; Απλά ότι πρέπει να βρει να τα γυρίσει ή και περαιτέρω;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, lyda94 είπε

Πόσο καιρό πρέπει να περιμένει; Δηλαδή αν το δουν αυτοί σε 6 μήνες πχ θα περιμένει τόσο; Ή αν τυχόν αργήσουν περισσότερο; Καλά, δεν θα το δουν σε τόσο καιρό, αλλά λέμε... 

Τι ευθύνες υπάρχουν; Απλά ότι πρέπει να βρει να τα γυρίσει ή και περαιτέρω;

Aντί να τον τρώει η αγωνία ας τους ενημερώσει για να τα επιστρέψει.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Ukforthemoment είπε

Aντί να τον τρώει η αγωνία ας τους ενημερώσει για να τα επιστρέψει.

Προφανώς και δεν θέλει να τα επιστρέψει και για αυτό το ποστ εξ αρχής... 😜

• Like 1
Δημοσ.
57 λεπτά πριν, lyda94 είπε

Παιδιά, καλησπέρα!

Σε γνωστό μου που απολύθηκε του έβαλαν 2 φορές την αποζημίωση απόλυσης. Προφανώς αν τα δουν και τα ζητήσουν πίσω, θα τα γυρίσει. Αλλά αν δεν το δουν άμεσα, πόσο καιρό χρειάζεται να περιμένει; Έχει κάποια συνέπεια αν τα δουν μετά από καιρό και τα έχει ξοδέψει; Μπορεί να αρνηθεί να τα γυρίσει; Επίσης, προφανώς, τα έξτρα χρήματα αυτά θα διευκολύνουν την κατάσταση, ειδικά τώρα που είναι χωρίς δουλειά. Μπορούν να κάνουν ακύρωση κατάθεσης στην τράπεζα και να γυρίσουν ή πρέπει να κάνει αυτός την κίνηση της αποστολής τραπεζικά; (Οκ, μπορεί να είναι λίγο χαζή αυτή η τελευταία ερώτηση! 😜

Πρεπει να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους.

Τα λεφτά δεν του ανήκουν. Τέλος. Δεν τίθεται ερώτημα σε αυτό.

Κάποιος έκανε ένα λάθος. Ωφειλει να ενημερώσει και να τα επιστρέψει. Αλλιώς μιλάμε για κλοπή. Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας.

Σε οποιαδήποτε στιγμή και να τα δουν δεν παραγραφετσι το θέμα. Και ηθικά άλλωστε δεν είναι και σωστό.

Οι άνθρωποι ήταν τυπικοί μαζί του και του έβαλαν τα χρήματα που του ωφειλαν. Ο ίδιος γιατί θέλει να γίνει "απατεώνας"?

Κατανοητή η ανάγκη του αλλά τα χρήματα δεν του ανήκουν.

Νομικά λέγεται αδικαιολογητος πλουτισμος νομίζω. Μπορούνε να τα διεκδικήσουν σε κάθε περίπτωση και θα εκτεθεί κιόλας.

Λογικά το πρόβλημα θα φανεί σίγουρα στο κλείσιμο του έτους ή κάποια στιγμή ενδιάμεσα αναλόγως ποτέ κάνουν διασταυρωσεις.

• Like 6
  • Thanks 1
  • Haha 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε

Πρεπει να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους.

Τα λεφτά δεν του ανήκουν. Τέλος. Δεν τίθεται ερώτημα σε αυτό.

Κάποιος έκανε ένα λάθος. Ωφειλει να ενημερώσει και να τα επιστρέψει. Αλλιώς μιλάμε για κλοπή. Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας.

Σε οποιαδήποτε στιγμή και να τα δουν δεν παραγραφετσι το θέμα. Και ηθικά άλλωστε δεν είναι και σωστό.

Οι άνθρωποι ήταν τυπικοί μαζί του και του έβαλαν τα χρήματα που του ωφειλαν. Ο ίδιος γιατί θέλει να γίνει "απατεώνας"?

Κατανοητή η ανάγκη του αλλά τα χρήματα δεν του ανήκουν.

Νομικά λέγεται αδικαιολογητος πλουτισμος νομίζω. Μπορούνε να τα διεκδικήσουν σε κάθε περίπτωση και θα εκτεθεί κιόλας.

Λογικά το πρόβλημα θα φανεί σίγουρα στο κλείσιμο του έτους ή κάποια στιγμή ενδιάμεσα αναλόγως ποτέ κάνουν διασταυρωσεις.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!

Δημοσ.
1 ώρα πριν, lyda94 είπε

Προφανώς αν τα δουν και τα ζητήσουν πίσω, θα τα γυρίσει. Αλλά αν δεν το δουν άμεσα, πόσο καιρό χρειάζεται να περιμένει;

Αμα δε ντρεπεστε εσεις ρε φιλε,δε θα ντραπει κανεις.

1 ώρα πριν, lyda94 είπε

Επίσης, προφανώς, τα έξτρα χρήματα αυτά θα διευκολύνουν την κατάσταση, ειδικά τώρα που είναι χωρίς δουλειά

Ενταξει τοτε δικαιολογειται.

• Like 1
  • Haha 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, lyda94 είπε

Προφανώς και δεν θέλει να τα επιστρέψει και για αυτό το ποστ εξ αρχής... 😜

Δηλαδή αυτό το άτομο είναι ένα Λαμόγιο που ψάχνει κάποιο νομικό παραθυράκι για να καρπωθεί χρήματα που δεν του ανήκουν…

Ελλάδα 2024…

• Thanks 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, lyda94 είπε

Σε γνωστό μου που απολύθηκε του έβαλαν 2 φορές την αποζημίωση απόλυσης

Από που συμπεραίνεται αυτό? 

Δημοσ.

Ημουν φοιτητης και μου δώσανε 20% επιπλεον μισθό τον πρώτο μήνα. Τον επόμενο μήνα βλεπω τον μισθό μου -20% απο τον προηγούμενο που ήταν και το κανονικό. 

Πηγαινω στο λογιστηριο να ρωτήσω τι συμβαινει με την μισθοδοσία μου γιατί και ο προισταμενος μου δεν έβγαζε άκρη βλεπωντας πως εχει υπολογιστεί ο μισθός μου τους δυο πρωτους μήνες.

Στο λογιστήριο ο υπευθυνος μισθοδοσίας μου ειχε πει οτι τον πρωτο μήνα ειχανε κάνει λάθος κρατήσεις γιατι με μπερδέψανε με μια κοπέλα που ειχε προσληφθεί μόνιμα ενω εγω ειχα κρατησεις ΙΚΑ που ειναι υψηλότερες καθως ήμουν προσωρινώς. 

Τον ρώτησα εαν θα πρέπει να επιστρέψω τα χρήματα μου λέει αυτό το λάθος θα το βρούμε στο τέλος της χρονιάς οπότε δεν χρειάζεται μεχρι τότε θα εχεις φύγει. Το Σεπτεμβριο που έφυγα μου δώσανε και το δώρο Χριστουγέννων και ποτέ δεν με απασχόλησαν ξανά.

Δημοσ.
6 hours ago, lyda94 said:

Παιδιά, καλησπέρα!

μπηκαν λαθος.ας πουμε δεν τα γυρναει.σε 5 μηνες βρισκεται το λαθος και εκτειθεται το ατομο που εκανε την καταθεση.δεν τονπαει δικαστικα η εταιρεια αλλα θεωρουν οτι το λαθος ειναι του λογιστη και ειτε τον βαζουν να πληρωσει το λαθος ειτε τον απολυουν.

δυσκολο σεναριο ναι.πιθανο σεναριο?επισης ναι.

Δημοσ.

Δεν υπάρχουν μόνο λαμόγια εργοδότες αλλά και υπάλληλοι που γ@€&ν τηχων καλούς εργοδότες στην πρώτη ευκαιρία.

οσο για το μην φίλο που ρωτάει εύχομαι ο επόμενος εργοδότης να «ξεχάσει» κάπως την αποζημίωση απόλυσης.

Δημοσ.

Μπορεί ο φίλος σου να θεωρήσει ότι πληρώθηκε την αποζημίωση σε δύο ισόποσες δόσεις και να μην έχει ενδοιασμούς, ας το ξοδέψει κανονικά. Τώρα στο γιατί ήταν η αποζημίωση διπλάσια από το κανονικό μπορεί να θεωρήσει ότι είναι επειδή ήταν εξαιρετικός υπάλληλος.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...