Προς το περιεχόμενο

Δήμος Αγρινίου: Όχι στο FTTH λόγω αποκατάστασης οδοστρωμάτων και αναφορά για «παρωχημένη τεχνολογία»


Crash24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ο Δήμος Αγρινίου έχει λάβει την απόφαση να περιορίσει την επέκταση του δικτύου οπτικών ινών στο κέντρο της πόλης σύμφωνα με την ιστοσελίδα agrinioculture.gr.

Η απόφαση οφείλεται στην «ανεπαρκή τήρηση των προδιαγραφών και την πλημμελή αποκατάσταση των οδοστρωμάτων κατά τη διάρκεια προηγούμενων εργασιών εγκατάστασης». 

Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Δημήτρης Τζιώλης, εξήγησε τη θέση αυτή απαντώντας σε ερώτηση του Δημήτρη Τραπεζιώτη, επικεφαλής της παράταξης "Αγρίνιο Ανοιχτό και Πράσινο". Ο κ. Τραπεζιώτης είχε επισημάνει ότι το έργο εγκατάστασης οπτικών ινών από τον ΟΤΕ έχει υλοποιηθεί μόνο στην περιοχή του Δοκιμίου, ενώ το συνολικό σχέδιο προβλέπει εκτεταμένο δίκτυο στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου. Εντύπωση προκαλεί και μία ακόμη δήλωση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου ο οποίος πρότεινε στον ΟΤΕ και τους άλλους παρόχους να αναζητήσουν εναλλακτικές λύσεις για την παροχή γρήγορου ίντερνετ στο κέντρο της πόλης, υποστηρίζοντας ότι «η τεχνολογία των οπτικών ινών θεωρείται ήδη παρωχημένη».

Ο κ. Τζιώλης παραδέχτηκε την ύπαρξη προβλήματος με τις οπτικές ίνες, τονίζοντας ότι «όλοι οι πάροχοι που εγκατέστησαν δίκτυα στους δρόμους του Αγρινίου δεν ακολούθησαν τις απαιτούμενες προδιαγραφές». Χαρακτηριστικά, ανέφερε περιπτώσεις όπου οι οπτικές ίνες βρέθηκαν στο επίπεδο του οδοστρώματος, αντί να είναι τοποθετημένες σε βάθος 30-40 εκατοστών.

Ο Δήμος Αγρινίου έδωσε πιλοτική έγκριση στον ΟΤΕ για εργασίες στο Δοκίμι, με σκοπό να αξιολογήσει την ποιότητα των εργασιών και των αποκαταστάσεων. Ωστόσο, το αποτέλεσμα δεν ήταν ικανοποιητικό, οδηγώντας σε επανάληψη των εργασιών αποκατάστασης σύμφωνα με τις οδηγίες του Δήμου.

Ο κ. Τζιώλης διευκρίνισε ότι ο Δήμος είναι θετικός στη συνέχιση του έργου στην περιφέρεια της πόλης, αλλά όχι στον πυρήνα της. Στους δρόμους που έχουν ήδη αναπλαστεί, έχουν προβλεφθεί σωληνώσεις για τη διέλευση οπτικών ινών. Ωστόσο, στους υπόλοιπους δρόμους, η έλλειψη τέτοιων υποδομών θα απαιτούσε εκτεταμένες εκσκαφές, γεγονός που προκαλεί ανησυχία λόγω της έλλειψης εμπιστοσύνης στην ποιότητα αποκατάστασης από τους εργολάβους των παρόχων. Επιπλέον επεσήμανε τις πρακτικές δυσκολίες εγκατάστασης οπτικών ινών στο κέντρο της πόλης, όπου υπάρχουν ήδη πολλά φρεάτια ύδρευσης και αποχέτευσης. Τόνισε ότι υπάρχει γενικότερος προβληματισμός σε πανελλαδικό επίπεδο για τέτοιου είδους έργα.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 178
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

6 λεπτά πριν, ea6gka είπε

Παρωχημένη ; Δηλαδή τι εναλλακτική βρήκαν εκεί στο Αγρίνιο ;;

Περιμένουν την ΔΕΗ,  χρησιμοποιούν τις υπάρχουσες κολώνες.

  • Like 11
  • Haha 6
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ποιος μπορεί να τους δώσει άδικο για τους δρόμους ;;;

και το χειρότερο της υπόθεσης είναι ότι περιμένουν ποτε θα φτιαχτεί ένας δρόμος για να πάνε να τον σκάψουν 

  • Like 21
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αυτός που λέει για παρωχημένη τεχνολογία τι σπουδές έχει? το δημοτικό το τελείωσε? πήγε γυμνάσιο? για λύκειο δε νομίζω, σίγουρα πτυχίο δεν έχει και όχι μεταπτυχιακό ή διδακτορικό. Καμία σχέση με δίκτυα και τηλεπικοινωνίες

είναι ακόμα στην εποχή που ο κόσμος επικοινωνούσε με σήματα καπνού ή μήπως με σημαίες?

  • Like 5
  • Haha 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παρωχημένη οχι..

μάλλον κάτι άλλο θα ήθελε να πεί. Για την ποιότητα των εργασιών θα συμφωνήσω μαζί του. πολύ τσαπατσουλιά. Ορισμένοι ούτε καν τα βασικά. Και όχι μόνο σε εργασίες οδοστρώματος... θέλει επιτήρηση από τεχνικό κλιμάκιο του δήμου, οπωσδήποτε.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σοβαρά τώρα φταίνε οι εταιριες;;

Άντε και δηλαδή όλοι οι πάροχοι κάνουν δουλειά του ποδιού και μπαλώνουν από πάνω τις δουλειές πρόχειρα.

Ο Δήμος και οι φορείς οι τοπικοί που δίνουν άδεια, που είναι για να ελέγχουν αν το κάθε έργο εκτελέστηκε σωστά;
 

Στην Ελβετία πχ όπου και ζω κάθε εργασία που γίνεται στο δρόμο ελέγχεται εκτενέστατα από τους φορείς και δεν παίζει να περάσει τσαπατσοδουλεια για αυτό και όλοι οι δρόμοι είναι χαρτί.
 

Τώρα Ελλάδα βέβαια που δεν υπάρχει καμία δομή σοβαρή και όλοι δρόμοι της χώρας είναι μπαγκλαντεζ τι περιμένει κανείς έλεγχο; 

 

Αλλα να λέει και ο καθε δημαρχακος-πάρεδρος του χωριού ότι φταινε οι εταιριες που έτσι είναι οι δρόμοι παει πολύ

Επεξ/σία από Tablet
  • Like 12
  • Thanks 1
  • Haha 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...