Dimitra__K Δημοσ. 29 Ιουνίου Δημοσ. 29 Ιουνίου Καλησπέρα. Πριν λίγο καιρό έπεσε λίγο νερό στο λάπτοπ μου. Έκανα όλα τα απαραίτητα και το στέγνωσα αλλά σαν αποτέλεσμα είναι να μην έχω από τότε ήχο. Ρώτησα τεχνικό και είπε πως χάλασε η κάρτα ήχου. Δεν ξέρω πόσο θέλει για να το διορθώσω. Πήγα και αγόρασα σήμερα μια εξωτερική κάρτα ήχου. Δεν παίζουν όμως τα ηχεία μου. Ο ήχος ακούγεται μόνο αν βάλω ακουστικά συνδέοντας τα με την κάρτα. Δεν ξέρω αν έχουν πρόβλημα και τα ηχεία του λάπτοπ από το νερό. Στις συσκευές ήχου που είδα στις ρυθμίσεις δεν φαίνονται τα ηχεία του λάπτοπ μόνο η κάρτα ήχου που σύνδεσα. 'Ετσι λειτουργούν οι εξωτερικές κάρτες ήχου usb? Δεν θα έχω ήχο με τα ηχεία; Πως θα ξέρω αν έχουν πρόβλημα τα ηχεία του λαπτοπ? Αν γνωρίζετε βοηθήστε με γιατί δεν γίνεται να μην έχω ήχο 😟
Kthulhou Δημοσ. 29 Ιουνίου Δημοσ. 29 Ιουνίου 1 ώρα πριν, Dimitra__K είπε Ετσι λειτουργούν οι εξωτερικές κάρτες ήχου usb? λογικά ναι. Δες τις οδηγίες χρήσης το λαπτοπ σου δεν έχει ΒΤ? να "συνδέσεις" ένα ΒΤ ηχείο κ να παίζει από κει 1
Λύση tzavardin Δημοσ. 29 Ιουνίου Λύση Δημοσ. 29 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Dimitra__K είπε Καλησπέρα. Πριν λίγο καιρό έπεσε λίγο νερό στο λάπτοπ μου. Έκανα όλα τα απαραίτητα και το στέγνωσα αλλά σαν αποτέλεσμα είναι να μην έχω από τότε ήχο. Ρώτησα τεχνικό και είπε πως χάλασε η κάρτα ήχου. Δεν ξέρω πόσο θέλει για να το διορθώσω. Πήγα και αγόρασα σήμερα μια εξωτερική κάρτα ήχου. Δεν παίζουν όμως τα ηχεία μου. Ο ήχος ακούγεται μόνο αν βάλω ακουστικά συνδέοντας τα με την κάρτα. Δεν ξέρω αν έχουν πρόβλημα και τα ηχεία του λάπτοπ από το νερό. Στις συσκευές ήχου που είδα στις ρυθμίσεις δεν φαίνονται τα ηχεία του λάπτοπ μόνο η κάρτα ήχου που σύνδεσα. 'Ετσι λειτουργούν οι εξωτερικές κάρτες ήχου usb? Δεν θα έχω ήχο με τα ηχεία; Πως θα ξέρω αν έχουν πρόβλημα τα ηχεία του λαπτοπ? Αν γνωρίζετε βοηθήστε με γιατί δεν γίνεται να μην έχω ήχο 😟 Αυτό που ονομάζεται στο scroutz εξωτερική κάρτα ήχου, είναι στην πραγματικότητα ένα audio interface. Δηλαδή ένα interface στο οποίο πάνω συνδέεις πράγματα και παίζουν. Έχει συνήθως και άλλες δυνατότητες που δεν είναι της παρούσης. Τώρα τα ηχεία του λαπτοπ σου δεν είναι συνδεδεμένα με την κάρτα ήχου του interface αλλά με την μητρική σου και την χαλασμένη (πιθανότατα) κάρτα. Για αυτό δεν παίζουν και δεν υπάρχει τρόπος να παίξουν καθώς δεν συνδέονται με κάποιο τρόπο με το interface. Τώρα για το τι μπορείς να κάνεις. Αρχικά θα έλεγα παρόλο που είναι εξαιρετικά χαμηλη η πιθανότητα να κάνει οτιδήποτε να περάσει αν κάποιος γνωρίζει τα βασικά ένα bios update στο laptop. Και για τις γύρω γύρω συσκευές, audio codec, wifi κλπ. Όπως είπα 99% δεν θα κάνει τίποτα. Ταυτόχρονα αξίζει να δεις αν στο μοντέλο σου η κάρτα ήχου είναι αποσπώμενη ή ενσωματωμένη στη μητρική και ακόλουθα αν αξίζει στην πρώτη περίπτωση να παραγγείλεις καινούρια που να ταιριάζει από κανένα aliexpress ή και Ελλάδα αν υπάρχει. Κανονικά ένα online manual τα λέει αυτά τα πράγματα αν το βρεις, ξεκίνα όμως googlαροντας. Άμα δεν γίνεται τίποτα πάρε ηχεία και βάλτα στην εξωτερική κάρτα ήχου. Αυτά είναι από τα προβλήματα των λαπτοπ. Είχα πολλούς που ορκίζονταν τι ωραία και βολικά είναι μέχρι να χαλάσει κάτι και αναγκαστικά να θέλουν αντικατάσταση πολύ νωρίς. Ενώ στην πράξη 99% του χρόνου που τα έχουν είναι στο ίδιο γραφείο στην ίδια πρίζα και θα μπορούσαν να έχουν σταθερό. Επεξ/σία 29 Ιουνίου από tzavardin 1
Dimitra__K Δημοσ. 1 Ιουλίου Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου Στις 29/6/2024 στις 7:03 ΜΜ, tzavardin είπε Αυτό που ονομάζεται στο scroutz εξωτερική κάρτα ήχου, είναι στην πραγματικότητα ένα audio interface. Δηλαδή ένα interface στο οποίο πάνω συνδέεις πράγματα και παίζουν. Έχει συνήθως και άλλες δυνατότητες που δεν είναι της παρούσης. Τώρα τα ηχεία του λαπτοπ σου δεν είναι συνδεδεμένα με την κάρτα ήχου του interface αλλά με την μητρική σου και την χαλασμένη (πιθανότατα) κάρτα. Για αυτό δεν παίζουν και δεν υπάρχει τρόπος να παίξουν καθώς δεν συνδέονται με κάποιο τρόπο με το interface. Τώρα για το τι μπορείς να κάνεις. Αρχικά θα έλεγα παρόλο που είναι εξαιρετικά χαμηλη η πιθανότητα να κάνει οτιδήποτε να περάσει αν κάποιος γνωρίζει τα βασικά ένα bios update στο laptop. Και για τις γύρω γύρω συσκευές, audio codec, wifi κλπ. Όπως είπα 99% δεν θα κάνει τίποτα. Ταυτόχρονα αξίζει να δεις αν στο μοντέλο σου η κάρτα ήχου είναι αποσπώμενη ή ενσωματωμένη στη μητρική και ακόλουθα αν αξίζει στην πρώτη περίπτωση να παραγγείλεις καινούρια που να ταιριάζει από κανένα aliexpress ή και Ελλάδα αν υπάρχει. Κανονικά ένα online manual τα λέει αυτά τα πράγματα αν το βρεις, ξεκίνα όμως googlαροντας. Άμα δεν γίνεται τίποτα πάρε ηχεία και βάλτα στην εξωτερική κάρτα ήχου. Αυτά είναι από τα προβλήματα των λαπτοπ. Είχα πολλούς που ορκίζονταν τι ωραία και βολικά είναι μέχρι να χαλάσει κάτι και αναγκαστικά να θέλουν αντικατάσταση πολύ νωρίς. Ενώ στην πράξη 99% του χρόνου που τα έχουν είναι στο ίδιο γραφείο στην ίδια πρίζα και θα μπορούσαν να έχουν σταθερό. Ευχαριστώ για την απάντηση. Δυστυχώς δεν έχω χώρο για σταθερό υπολογιστή οπότε πήρα λαπτοπ. 1
tzavardin Δημοσ. 1 Ιουλίου Δημοσ. 1 Ιουλίου 28 λεπτά πριν, Dimitra__K είπε Ευχαριστώ για την απάντηση. Δυστυχώς δεν έχω χώρο για σταθερό υπολογιστή οπότε πήρα λαπτοπ. Δεν το είπα για να απολογηθείς φίλη μου, ότι ήθελες και σε βόλεψε έκανες και θα κάνεις. Μια γνώμη είπα για το θέμα, γενικά εδώ είμαστε και λίγο προκατειλλημένοι υπέρ των custom pc γιατί και καλύπτουν πιο στοχευμένα τις ανάγκες, και πιο φτηνά βγαίνουν, και κάνουμε και το χόμπι μας ταυτόχρονα. Πληροφοριακά για το μέλλον, να ξέρεις ότι υπάρχουν και μίνι κουτιά, και flat που μπαίνουν κάτω από την οθόνη, και καλαίσθητα για να ταιριάζουν πραγματικά όπου θες. Στο νήμα των νέων συστημάτων αναβαθμίσεων, υπάρχουν πολλοί που θα σε βοηθήσουν να φτιάξεις ένα pc που θα σε βολέψει και από άποψη χώρου και απαιτήσεων. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα