ba99297 Δημοσ. 29 Ιουνίου Δημοσ. 29 Ιουνίου Γεια σας Ονομάζομαι Βαγγέλης και είμαι από Θεσσαλονίκη Έδωσα φέτος πανελλάδικες και με βάση τα αποτελέσματα έχω πιάσει 17500 μόρια Από την αρχή ενδιαφερόμουν και εμμένω στην σχολή Ηλεκτρολόγων μηχανικών και μηχανικών ηλεκτρονικών υπολογιστών Πριν ακόμη βγει η βαθμολογία μου (17500 μόρια) οι επιλογές μου ήταν κατά σειρά προτεραιότητα 1. Θεσσαλονίκη 2-3 Βόλος ή Ξάνθη 4. Κοζάνη Απέρριψα ΕΜΠ, Χανιά, και Πάτρα λόγω απόστασης Ούτως ή άλλως το ΕΜΠ δεν το πιάνω ακόμη και εάν πέσουν οι βάσεις πολύ Η Θεσσαλονίκη μοιάζει μακρινός στόχος, αλλά όλες οι υπόλοιπες είναι εντός των δυνατοτήτων μου με βάση τον βαθμό που έγραψα. Άρα αν οι βάσεις πέσουν πάνω από 800 μόρια μπορεί να μπω Θεσσαλονίκη που θα είναι πρώτη επιλογή και από εκεί και πέρα το θέμα είναι το 2 και το 3 του μηχανογραφικού Δηλαδή 2. Βόλος, 3. Ξάνθη ή 2. Ξάνθη 3.Βόλος Με απλά λόγια ποια από τις δύο σχολές Ξάνθη ή Βόλος μου προτείνετε να επιλέξω και γιατί; Αυτό που κυρίως με απασχολεί είναι 1. Αν τα επαγγελματικά δικαιώματα είναι τα ίδια 2. Αν το επίπεδο των παρεχόμενων γνώσεων και το κλίμα είναι το ίδιο 3. Αν η οργάνωση των των δύο σχολών και το επίπεδο των καθηγητών είναι κάτι που θα πρέπει να δώσω σημασία 4. Αν η επαγγελματικές προοπτικές ή οι μεταπτυχιακές σπουδές έχουν κάποια διαφορά Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας
Exosia Δημοσ. 30 Ιουνίου Δημοσ. 30 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Γιατί απορρίπτεις την Πάτρα; Δεν είναι τόσο τραγικά μακριά σου, έχει καλή σχολή και προσιτά ενοίκια. Επεξ/σία 30 Ιουνίου από Exosia
ba99297 Δημοσ. 30 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου Δεν την έχω απορρίψει 100%, αλλά την θεωρώ μακρινή επιλογή. Άλλο 2 ώρες από το σπίτι σου, άλλο 6-7 Το ξέρω δεν θα πάω να σπουδάσω για να είμαι σπίτι μου, αλλά η αλήθεια είναι ότι έχω καταλήξει (μετά την Θεσσαλονίκη) σε αυτές τις 2 σχολές Ξάνθη και Βόλο. Οπότε αν κάποιος μπορούσε να βοηθήσει σε αυτό το δίλημμα, θα με διευκόλυνε ιδιαίτερα ΤΟ θέμα είναι αν αυτό που προσφέρει μία "καλή σχολή" αντικατοπτρίζεται στην μετέπειτα πορεία και στις ευκαιρίες που θα μου παρουσιαστούν. Διότι αν όλα τελειώνουν με αυτό που λέγεται "επαγγελματικά δικαιώματα" νομίζω τα πράγματα είναι πολύ απλά, πας στο κοντινότερο που μπορείς να περάσεις
tzitzikas2 Δημοσ. 30 Ιουνίου Δημοσ. 30 Ιουνίου Εγώ θα πήγαινα Ξάνθη. Πιο παλιό τμήμα το οποίο ιδρύθηκε ως τμήμα ημμυ και όχι από μετονομασία άλλου τμήματος όπως αυτό του Βόλου. Της Ξάνθης είναι από τα πρώτα τμήματα ηλεκτρολόγων μηχανικών στην Ελλάδα. Το 1994 που έδωσα εγώ πανελλαδικές ήταν μόνο ΕΜΠ, ΑΠΘ, Πάτρας (το οποίο έχει πολύ δυνατό ενεργειακό τομέα) και Ξάνθης.
Exosia Δημοσ. 30 Ιουνίου Δημοσ. 30 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, ba99297 είπε Δεν την έχω απορρίψει 100%, αλλά την θεωρώ μακρινή επιλογή. Άλλο 2 ώρες από το σπίτι σου, άλλο 6-7 Από ένα σημείο και μετά το πατρικό σου θα το βλέπεις μια φορά το τρίμηνο, ίσως και παραπάνω. Επεξ/σία 30 Ιουνίου από Exosia
ba99297 Δημοσ. 2 Ιουλίου Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου Στις 30/6/2024 στις 12:08 ΜΜ, Exosia είπε Γιατί απορρίπτεις την Πάτρα; Δεν είναι τόσο τραγικά μακριά σου, έχει καλή σχολή και προσιτά ενοίκια. Μετά από κουβέντα με έναν φίλο που είναι γνώστης της αγοράς και έχει επαφή με σχολές ΗΜΜΥ, μου είπε τα καλύτερα για Πάτρα σε βαθμό που πλέον σκέφτομαι μόνο Πάτρα σε σχέση με Βόλο Ξάνθη. Μη σου πω σκέφτομαι να το βάλω και πάνω από Αριστοτέλειο... Βέβαια με εντοπιότητα Θεσσαλονίκη δύσκολα φεύγεις για Πάτρα ενώ μπορείς να περάσεις Θεσσαλονίκη. Το σίγουρο είναι ότι τα έχω στο μυαλό μου με τρόπο που ότι και να γίνει θα χαρώ. Αν πιάσω Θεσσαλονίκη θα είμαι στο τόπο μου και Αριστοτέλειο, αν δεν πιάσω Θεσσαλονίκη πιάνω σίγουρα Πάτρα που είναι πολύ καλή σχολή 1
Exosia Δημοσ. 2 Ιουλίου Δημοσ. 2 Ιουλίου Καλή επιτυχία. Καλή σχολή όποια πόλη και αν διαλέξεις. Να μην την αφήνεις, πάντα να περνάς μαθήματα.
filip123go Δημοσ. 2 Ιουλίου Δημοσ. 2 Ιουλίου Πάτρα έχει πολύ δυνατό τμήμα. Τα παιδιά βρίσκουν δουλειά πριν πάρουν το πτυχίο. Αλλά να ξέρεις, θα ρήξεις τρελό διάβασμα!! 1
tzitzikas2 Δημοσ. 2 Ιουλίου Δημοσ. 2 Ιουλίου 4 ώρες πριν, filip123go είπε Πάτρα έχει πολύ δυνατό τμήμα. Τα παιδιά βρίσκουν δουλειά πριν πάρουν το πτυχίο. Αλλά να ξέρεις, θα ρήξεις τρελό διάβασμα!! Τρελό διάβασμα δεν θα έλεγα ότι είναι απαραίτητο. Καθημερινή επαφή να έχει, να πηγαίνει στις περισσότερες παρακολουθήσεις και μέσα στην βδομάδα να διαβάζει και θα.παει καλά. Εκτός αν θέλει να βγάλει άριστα.
Speculoos Δημοσ. 3 Ιουλίου Δημοσ. 3 Ιουλίου Από την ακαδημαϊκή εμπειρία μου και τις επαφές που έχω σε πανεπιστήμια εδώ στο Βέλγιο και στην Ολλανδία οι καθηγητές της Πάτρας έχουν πολύ καλές διασυνδέσεις με τα εδώ ιδρύματα όποτε θα έχεις τη δυνατότητα να συνεχίσεις τις σπουδές σου αν θες αρκετά ευκολότερα σε πολύ καλά τμήματα.
zenwalk23 Δημοσ. 3 Ιουλίου Δημοσ. 3 Ιουλίου Εχω συνεργαστει με ατομα απο το ΔΠΘ και εχω πολυ θετικη αποψη. Για το τμημα στον Βολο οχι τοσο πολυ, χωρις να λεω οτι ειναι κακο τμημα.
Georgebek2 Δημοσ. 3 Ιουλίου Δημοσ. 3 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Θεσσαλονικη θα γλυτωσεις εξοδα απο τους δικους σου, Πατρα ειναι λιγο πιο δυσκολη σχολη, θα κανεις αξεχαστη φοιτητικη ζωη (θα μενεις και μονος σου) και εννοειται στο καρναβαλι θα φιλοξενεις φιλους ακομη και στο πατωμα... Επεξ/σία 3 Ιουλίου από Georgebek2
ProponitisTouKanape Δημοσ. 3 Ιουλίου Δημοσ. 3 Ιουλίου 14 ώρες πριν, tzitzikas2 είπε Τρελό διάβασμα δεν θα έλεγα ότι είναι απαραίτητο. Καθημερινή επαφή να έχει, να πηγαίνει στις περισσότερες παρακολουθήσεις και μέσα στην βδομάδα να διαβάζει και θα.παει καλά. Εκτός αν θέλει να βγάλει άριστα. Τρελό διάβασμα τύπου Πανελληνίων όχι. Αλλά το να πηγαίνεις σε όλες τις διαλέξεις, στα εργαστήρια και μέσα στην εβδομάδα να διαβάζει (συν να κάνει προαιρετικές-υποχρεωτικές εργασίες) δε το λες και χαλαρό πρόγραμμα. Στο ΕΜΠ τα ωράρια πρώτου έτους ηταν 8.30-5. Αν βάλεις και προσωπική προσπάθεια μεσα στην εβδομάδα ή το ΣΚ, είναι χειρότερα απο δουλειά. My two cents.
tzitzikas2 Δημοσ. 4 Ιουλίου Δημοσ. 4 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Στις 29/6/2024 στις 4:31 ΜΜ, ba99297 είπε Γεια σας Ονομάζομαι Βαγγέλης και είμαι από Θεσσαλονίκη Έδωσα φέτος πανελλάδικες και με βάση τα αποτελέσματα έχω πιάσει 17500 μόρια Από την αρχή ενδιαφερόμουν και εμμένω στην σχολή Ηλεκτρολόγων μηχανικών και μηχανικών ηλεκτρονικών υπολογιστών Πριν ακόμη βγει η βαθμολογία μου (17500 μόρια) οι επιλογές μου ήταν κατά σειρά προτεραιότητα 1. Θεσσαλονίκη 2-3 Βόλος ή Ξάνθη 4. Κοζάνη Απέρριψα ΕΜΠ, Χανιά, και Πάτρα λόγω απόστασης Ούτως ή άλλως το ΕΜΠ δεν το πιάνω ακόμη και εάν πέσουν οι βάσεις πολύ Η Θεσσαλονίκη μοιάζει μακρινός στόχος, αλλά όλες οι υπόλοιπες είναι εντός των δυνατοτήτων μου με βάση τον βαθμό που έγραψα. Άρα αν οι βάσεις πέσουν πάνω από 800 μόρια μπορεί να μπω Θεσσαλονίκη που θα είναι πρώτη επιλογή και από εκεί και πέρα το θέμα είναι το 2 και το 3 του μηχανογραφικού Δηλαδή 2. Βόλος, 3. Ξάνθη ή 2. Ξάνθη 3.Βόλος Με απλά λόγια ποια από τις δύο σχολές Ξάνθη ή Βόλος μου προτείνετε να επιλέξω και γιατί; Αυτό που κυρίως με απασχολεί είναι 1. Αν τα επαγγελματικά δικαιώματα είναι τα ίδια 2. Αν το επίπεδο των παρεχόμενων γνώσεων και το κλίμα είναι το ίδιο 3. Αν η οργάνωση των των δύο σχολών και το επίπεδο των καθηγητών είναι κάτι που θα πρέπει να δώσω σημασία 4. Αν η επαγγελματικές προοπτικές ή οι μεταπτυχιακές σπουδές έχουν κάποια διαφορά Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας 1. ναι ίδια σε λίγο και όλα τα πρώιν τει (βλέπε παδα) θα έχουν πλήρη Επεξ/σία 4 Ιουλίου από tzitzikas2
crimsonwall Δημοσ. 4 Ιουλίου Δημοσ. 4 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Τα επαγγελματικα δικαιωματα ιδια ειναι αλλα ειναι πολυ γενικο, πρακτικα βγαινεις 4-5 διαφορετικα επαγγελματα απο μια σχολη ΗΜΜΥ αναλογα τι κατευθηνση και μαθηματα θα παρεις. Με βαση αυτο διαφερει και ποια σχολη ειναι καλυτερη. Αν θες το κομματι της πληροφορικης μεινε μακρυα απο ΗΜΜΥ ΑΠΘ καθως στο συγκεκριμενο κομματι το προγραμμα σπουδων ειναι ενα κλικ καλυτερο απο ΙΕΚ. και στο λεω με πονο γιατι και εγω απο αυτο το τμημα εχω περασει και με βγηκε η πιστη να καλυψω κενα μετα (και κατα προτιμηση πηγαινε σε σχολη πληροφορικης, τζαμπα φορτωνεσαι μαθηματα στο ΗΜΜΥ χωρις να σου προσφερουν κατι). Αν εισαι του μαθηματικου κομματιου απο την αλλη η κατασταση αντιστρεφεται καθως εκει η σχολη ειναι εξαιρετικη. Διαφορετικα Πατρα και Χανια ειναι απιστευτα τμηματα σε αυτο το κομματι. Απο τις υπολοιπες η Ξανθη εχει το πιο "all-around" τμημα αν δεν ξερεις με τι θελεις να ασχοληθεις ακομα καθως Κοζανη και Βολος ηταν μεχρι προσφατα καθαρα σχολες πληροφορικης, οποτε θα την προτιμουσα σε σχεση με τον Βολο. Και εχει το συν οτι η πολη ειναι οτι καλυτερο για φοιτητικη ζωη, ειναι στο καταλληλο μεγεθος ωστε τα πρωτα χρονια να περασεις τελεια και στα τελευταια να βαρεθεις και να στρωθεις στο διαβασμα για να φυγεις 😂 Επεξ/σία 4 Ιουλίου από crimsonwall
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα