theoks Δημοσ. 29 Ιουνίου Share Δημοσ. 29 Ιουνίου Χαιρετώ όλους τους φίλους, μένω Μαρούσι σε κεντρικό σημείο πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ. Απ την αρχή του χρόνου μετράω ταχύτητες 4g που κυμαίνονται από 300 kbps εως 20 mbps max με τη διακύμανση να ακολουθεί το αναμενόμενο traffic της ημέρας. Εργάσιμες απ το πρωΐ μέχρι το απόγευμα το δίκτυο ανύπαρκτο, παίρνει τα απάνω του τις βραδυνές ώρες. Μετά από αλλεπάλληλες επικοινωνίες με το τεχνικό τμήμα κατάλαβα ότι κάνουν τα "κουνέλια" σχετικά κ ότι δεν προβλέπεται να αλλάξει κάτι. Στη συνέχεια άρχισα να παίρνω μετρήσεις κ σε άλλα σημεία μακριά απ το σπίτι μου για να καταλήξω ότι το κακό είναι γενικευμένο. Σε ταυτόχρονη μέτρηση σε φιλικό σπίτι στο Γαλάτσι με δύο συσκευές 4g και 5g αμφότερες στο δίκτυο της cosmote πήρα τις εξής αποκαλυπτικές τιμές : 5g....500 mbps και 4g.....7 !! mbps Καταλήγω πως η εταιρεία έχει αποφασίσει να εγκαταλείψει σιωπηρά πλέον το δίκτυο 4g (που για το αρχείο μπορεί να αποδώσει εώς 300 mbps) ελέω της "προόδου" που ακούει στο όνομα 5g οδηγώντας σε απαξίωση κάτι εκατομύρια λειτουργικότατες συσκευές, προσω πικά έχω τρεις : mobile router, mobile, laptop. Να πω ακόμη πως μετρήσεις με 4g συσκευές σε δίκτυα των εταιριών Vodafone και Nova αποδίδουν τίμιες σταθερές μετρήσεις εώς και 70 mbps. Θα με ενδιέφερε να μάθω τις απόψεις φίλων από το forum που έχουν αντιμετωπίσει παρόμοια κατάσταση.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Λύση pluss Δημοσ. 30 Ιουνίου Λύση Share Δημοσ. 30 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Η σύντομη απάντηση στον τίτλο του θέματός σου, είναι ναι. Ο συνδυασμός του ότι η Cosmote έχει περίπου το 50% της συνδρομητικής βάσης (με πάρα πολύ κόσμο μάλιστα που έχει ακόμη 4G only συσκευές), με το γεγονός ότι το βάρος το ρίχνει κυρίως στην ανάπτυξη του 5G, έχει ως αποτέλεσμα το 4G δίκτυο να έχει πάντοτε κίνηση, χωρίς να γίνονται πια ιδιαίτερες βελτιωτικές κινήσεις από τη μεριά της Cosmote. Οπότε, δεν είναι ιδέα σου, κι εγώ το έχω παρατηρήσει. Πέρα από τα πολύ σημαντικά και κεντρικά σημεία, το 4G της Cosmote δεν διαφέρει σημαντικά από το 4G των άλλων δύο παρόχων και σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να είναι υποδεέστερο κιόλας. Προσωπικά, έχω 5G συσκευή, αλλά αν κάποια στιγμή χάσει το 5G και με γυρίσει σε 4G, αμέσως γίνεται αισθητή η διαφορά προς το χειρότερο. Αν δεν κινείσαι σε δύσκολα σημεία της επαρχίας (όπου πολλές φορές είναι μονόδρομος η Cosmote λόγω σήματος), εξέτασε σοβαρά το ενδεχόμενο να κάνεις φορητότητα προς άλλον πάροχο. Επεξ/σία 30 Ιουνίου από pluss 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
eko13 Δημοσ. 1 Ιουλίου Share Δημοσ. 1 Ιουλίου 4g+ της Κοσμοτε καλυτερο απο 5G Vodafone στη Μεταμόρφωση οταν τα ειχαμε τσεκάρει με διαφορετικα τηλέφωνα. Στο δικο μου δικαρτο σχεδόν παντα 4G+ η Κοσμοτε, πολλες φορές απλο 4G η Vofafone. Μονο σε δυο τρια σημεια στην Αττικη είναι καλυτερη απο Κοσμοτε. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lxqbgh Δημοσ. 1 Ιουλίου Share Δημοσ. 1 Ιουλίου Είναι τελικιασμένο από δυνατότητες το 4G δίκτυο της Cosmote, δεν έχει να δώσει κάτι άλλο. Έχουν ένα σκασμό φάσμα και 4 MIMO. Με αυτά που γράφετε, φαίνεται να έχει γονατίσει από την κίνηση στις δύσκολες περιοχές. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NikolasKon14 Δημοσ. 6 Ιουλίου Share Δημοσ. 6 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Στις 29/6/2024 στις 3:00 ΜΜ, theoks είπε Χαιρετώ όλους τους φίλους, μένω Μαρούσι σε κεντρικό σημείο πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ. Απ την αρχή του χρόνου μετράω ταχύτητες 4g που κυμαίνονται από 300 kbps εως 20 mbps max με τη διακύμανση να ακολουθεί το αναμενόμενο traffic της ημέρας. Εργάσιμες απ το πρωΐ μέχρι το απόγευμα το δίκτυο ανύπαρκτο, παίρνει τα απάνω του τις βραδυνές ώρες. Μετά από αλλεπάλληλες επικοινωνίες με το τεχνικό τμήμα κατάλαβα ότι κάνουν τα "κουνέλια" σχετικά κ ότι δεν προβλέπεται να αλλάξει κάτι. Στη συνέχεια άρχισα να παίρνω μετρήσεις κ σε άλλα σημεία μακριά απ το σπίτι μου για να καταλήξω ότι το κακό είναι γενικευμένο. Σε ταυτόχρονη μέτρηση σε φιλικό σπίτι στο Γαλάτσι με δύο συσκευές 4g και 5g αμφότερες στο δίκτυο της cosmote πήρα τις εξής αποκαλυπτικές τιμές : 5g....500 mbps και 4g.....7 !! mbps Καταλήγω πως η εταιρεία έχει αποφασίσει να εγκαταλείψει σιωπηρά πλέον το δίκτυο 4g (που για το αρχείο μπορεί να αποδώσει εώς 300 mbps) ελέω της "προόδου" που ακούει στο όνομα 5g οδηγώντας σε απαξίωση κάτι εκατομύρια λειτουργικότατες συσκευές, προσω πικά έχω τρεις : mobile router, mobile, laptop. Να πω ακόμη πως μετρήσεις με 4g συσκευές σε δίκτυα των εταιριών Vodafone και Nova αποδίδουν τίμιες σταθερές μετρήσεις εώς και 70 mbps. Θα με ενδιέφερε να μάθω τις απόψεις φίλων από το forum που έχουν αντιμετωπίσει παρόμοια κατάσταση.. Το πρόβλημα είναι ενα… έχει πολλή κίνηση. Το δίκτυο 4G της Cosmote είναι τερματισμένο σε δυνατότητες όπως γράφτηκε και πιο πριν και οι σταθμοι καθώς και τυχόν Micro δεν επαρκούν να σηκώσουν τη κίνηση. Για εμένα δες σοβαρά την αλλαγή σε Vodafone, όπου θα σου βγει πιο οικονομικά κάθε μήνα αλλά εχει αρκετή κίνηση και εκείνη. Εγώ προσωπικά κάθε καλοκαίρι στη Λεπτοκαρυά Πιερίας εδώ και δέκα χρόνια έχω τις ταχύτητες που ανέβασες με Cosmote. Vodafone & Nova δουλεύουν καλύτερα και ειδικά η Nova έδινε και ελαφρώς παραπάνω ταχύτητες. Στις 1/7/2024 στις 12:37 ΜΜ, eko13 είπε 4g+ της Κοσμοτε καλυτερο απο 5G Vodafone στη Μεταμόρφωση οταν τα ειχαμε τσεκάρει με διαφορετικα τηλέφωνα. Στο δικο μου δικαρτο σχεδόν παντα 4G+ η Κοσμοτε, πολλες φορές απλο 4G η Vofafone. Μονο σε δυο τρια σημεια στην Αττικη είναι καλυτερη απο Κοσμοτε. Αναλόγως και τη συσκευή παίζει ρόλο. Η Vodafone με τις προσφορές απεριόριστα για μια ημέρα, δυο ημέρες, μια εβδομάδα και τα πολλά GB από κατι Big Bang καθώς και έχει αρκετά φοιτητικά καρτοκινητά, σέρνεται. Τώρα για 5G όταν Nova & Vodafone βάζουν εξοπλισμό η μια σε σταθμό της άλλης και παίζουν με Ν28 & Ν1 ενώ η Cosmote βάζει στην επαρχία Ν78 με διαφορά σε σχέση με τον ανταγωνισμό, είναι λογικό να είναι το 4G+ καλύτερο. Εγώ έχω δει πλατεία Αριστοτέλους μέρα μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη 100Mbps 4G+, στο σπίτι μου έως και 200Mbps και έχω πιάσει το ανώτερο στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς 380Mbps Download ξημερώματα με άριστο σήμα. Για 5G το ανώτερο που έχω δει είναι σχεδόν 2Gbps με Cosmote και με Nova γύρω στα 1200-1300Mbps. Επεξ/σία 6 Ιουλίου από NikolasKon14 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα