Προς το περιεχόμενο

Gaming pc γνωμη

SinQ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα παιδια, μετα απο ψαξιμο στο φορουμ εφτιαξα τη παρακατω συνθεση. Ξερει κανεις αν ειναι ολα συμβατα μεταξυ τους; Μεγεθος και αλληλεπιδραση γιατι λεω να το στησω μονος μου. Επισης η μητρικη αυτη εχει αυτες τις θυρες (Θύρες επέκτασης: 1 x PCIe 5.0 x16, 1 x PCIe 4.0 x16, 1 x PCIe 4.0 x4, 2 x PCIe 3.0 x1.) και εχω ηδη αυτη την καρτα evga 1660 super την οποια δεν θα αλλαξω και φανταζομαι θα μπει στην PCIe 4.0 x16. Οποτε ερωτηση οι δισκοι που πρεπει να μπουν; Μπορω να χρησιμοποιησω την PCIe 5.0 για την καρτα;

CASE: CASE CORSAIR 4000D AIRFLOW TEMPERED GLASS MID-TOWER ATX BLACK

CPU: CPU INTEL CORE I7-14700K 3.4GHZ LGA1700 - BOX

MOBO: ΜΗΤΡΙΚΗ ASUS TUF GAMING Z790-PLUS WIFI RETAIL

RAM: G.Skill Trident Z5 32GB DDR5 RAM με 2 Modules (2x16GB) και Ταχύτητα 6400 32CAS Latency

Υδροψυξη: ARCTIC LIQUID FREEZER III 240

SSD 1: Kingston KC3000 SSD 2TB M.2 NVMe PCI Express 4.0

SSD 2: Kingston KC3000 SSD 1TB M.2 NVMe PCI Express 4.0

PSU: Corsair RMx Series RM850x (2021) 850W Full Modular 80 Plus Gold

Οθονες υπαρχουν και στους δισκους θα βαλω linux k windows ξεχωριστα. Πως σας φαινεται; Θα την παλεψω να τα συνδεσω ή θα τρεχουμε :D. Ευχαριστω!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ποιος από εμάς γνωρίζει τις τεχνικές σου γνώσεις και πόσο εύκολα μπορείς να κάνεις λάθος ή όχι...;

Γενικά δεν υπάρχει τίποτα πολύ δύσκολο αλλά και τίποτα πολύ εύκολο. Για κάποιον με βασικές τεχνικές γνώσεις και προσοχή, με έναν οδηγό στο διαδίκτυο, δεν είναι κάτι πολύ δύσκολο. Όλα να όλα όμως είναι σχετικά.

Η σύνθεση σου δείχνει μια χαρά. Θα προτιμούσα να έχεις επιλέξει μεγαλύτερη υδρόψυξη πχ 360mm.

Δεν ξέρω αν έχει νόημα στη δουλειά που κάνεις να βάλεις τόσο γρήγορους nvme. Σίγουρα μιλάμε για τρομερούς σε χαρακτηριστικά nvme αλλά όχι και τόσο οικονομικούς... Σε απλή χρήση μάλλον δεν θα καταλάβεις διάφορες...

Το παραπάνω "τέρας" γιατί θα το αφήσεις με την 1660 super; Ποια η χρήση που θα κάνεις; Ρωτάω μήπως"σκορπάς " άδικα τόσα χρήματα και υπάρχει κάτι πιο στα μέτρα σου...

Η κάρτα σε κάθε περίπτωση είναι συμβατή. Τα pcie είναι όλα  backward compatible, αλλάζει μόνο η ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων (ουσιαστικά το  bandwidth). Εσύ θα πας από μικρότερη κάρτα (μικρότερο bandwidth) σε μεγαλύτερη θύρα που υπερκαλύπτει την κάρτα. Πρόβλημα θα υπήρχε μόνο στο αντίστροφο σενάριο, που και πάλι θα έπαιζε αλλά χωρίς να μπορεί να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την κάρτα.

Μεχρι τωρα τα εφτιαχνα μονος μου απλα δεν εχω βαλει υδροψυξη πιο πριν αλλα φανταζομαι θα εχει οδηγους οποτε θα το προσπαθησω. Προγραμματιστης ειμαι δεν εχω τρελες απαιτησεις και δεν κανω competitive gaming απλα ειπα να φτιαξω ενα πισι να κρατησει 10 χρονακια οπως αυτο που εχω τωρα. Τη καρτα την πηρα πριν 2 χρονια και θελω να την χρησιμοποιησω επιτελους οπως πρεπει. Λογικα καποια στιγμη θα παω σε καλυτερη. Ευχαριστω για την απαντηση λεω να το κλεισω και να τα παραγγειλω!

2 hours ago, SinQ said:

απλα ειπα να φτιαξω ενα πισι να κρατησει 10 χρονακια οπως αυτο που εχω τωρα.

Ειναι λαθος η νοοτροπια σου.Στην εποχη μας η τεχνολογια σε επεξεργαστες,καρτες γραφικων,οθονες,και γενικα στο hardware εξελισεται πολυ γρηγορα και σε δυο χρονια υλικο που θα αγορασεις φετος θα εχει την μιση αξια.Δεν ειναι ψυγειο ο υπολογιστης να παρεις ενα να σου κρατησει 10 χρονια.Στα 3 χρονια,ενας καινουργιος μισης αξιας θα του ριχνει στα αυτια.

Επομενως το σωστο ειναι να αγοραζεις vfm λυσεις και να κανεις συχνα back up την εργασια σου και καθε 3 χρονια περιπου θα πουλας το παλιο σου hardware οσο εχει ακομη καποια αξια και θα πηγαινεις στο καινουργιο,εχοντας σωσει την εργασια σου στο μεταξυ. VFM = value for money δηλαδη κατι οχι ακριβο,γιατι οπως ειπαμε λογω της γρηγορης τεχνολογικης εξελιξης το ακριβο χανει κατακορυφα την αξια του σε λιγο σχετικα χρονο.Αλλα κατι το αρκετα καλο για να κανεις την δουλεια σου η την διασκεδαση σου ποιοτικα και χωρις προβλημα.

Εγραψες οτι εχεις οθονες αλλα σε τι αναλυση,δεν ανεφερες.Ακριβο υλικο για μενα,μονο αν ειναι απολυτως απαραιτητο.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, benign είπε

καθε 3 χρονια περιπου θα πουλας το παλιο σου hardware οσο εχει ακομη καποια αξια και θα πηγαινεις στο καινουργιο

sorry για την offtopic παρέμβαση...

πότε θεωρείς ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να πουληθούν μηχανάκια με 5600g και να αντικατασταθούν με νέα?

Επεξ/σία από turbat0s

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 minutes ago, turbat0s said:

sorry για την offtopic παρέμβαση...

πότε θεωρείς ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να πουληθούν μηχανάκια με 5600g και να αντικατασταθούν με νέα?

Αφου εισαι ευγενικος και φιλικος,τι ζητας συγνωμη? Ολοι τις γνωμες μας λεμε,απλα. :)

Τωρα ειναι νομιζω η καταλληλη στιγμη γιατι σε λιγο ερχονται τα νεα cpu,apu και καρτες γραφικων της AMD με ανωτερες επιδοσεις και σε φτηνες τιμες γιατι η εταιρια σκεφτεται να υιοθετησει την τακτικη της λεγομενης ''επιθετικης τιμολογησης'' εναντι των αντιπαλων της,Intel και Nvidia δηλαδη καλες τιμες.(Στο ολο σκεπτικο μου ξεχασα να πω οτι καλο ειναι,αν γινεται,να εχει καποιος ενα δευτερο,πιο ''μονιμο'',φτηνο pc για back up ωστε να μπορει να πουλαει εγκαιρως το παλιο του υλικο και μεχρι να παρει το καινουργιο,να εχει ενα αλλο pc να κανει την δουλεια του.)

Επεξ/σία από benign
  • Thanks 1

25 λεπτά πριν, benign είπε

Τωρα ειναι νομιζω η καταλληλη στιγμη γιατι σε λιγο ερχονται τα νεα cpu,apu και καρτες γραφικων της AMD με ανωτερες επιδοσεις και σε φτηνες τιμες γιατι η εταιρια σκεφτεται να υιοθετησει την τακτικη της λεγομενης ''επιθετικης τιμολογησης''

Όταν έχεις χρόνο για περισσότερες πληροφορίες επ' αυτού, ευπρόσδεκτες!

23 minutes ago, turbat0s said:

Όταν έχεις χρόνο για περισσότερες πληροφορίες επ' αυτού, ευπρόσδεκτες!

Δεν εχω πληροφοριες,απλα γραφουν leaks μερικα sites. Για παραδειγμα.

https://www.digitaltrends.com/computing/amd-rdna-4-news-release-date-price-rumors/

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...