panos0100 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 11 ώρες πριν, manolis940 είπε Όταν λες δεν είναι σωστή η γείωση σημαίνει ότι δεν υπάρχει καθόλου; Γιατί το συγκεκριμένο μου φαίνεται αδύνατο να μετράει την ποιότητα της γείωσης( κατά βάση την αντίσταση). Ανοιχτός ουδέτερος; Εκεί δεν ξέρω να σε βοηθήσω αλλά ευτυχώς είναι στο πολύμπριζο και όχι στην πρίζα. Όσον αφορά το ρελέ διαρροής αν δεν κάνω λάθος λειτουργεί μεταξύ φάσης και ουδέτερου. Άρα εκεί που έχεις ανοικτό ουδέτερο είναι λογικό να μην πέφτει. Αν όμως το κάνεις στην καλή την πρίζα θα έπρεπε να πέφτει. Αφού πάτησες και δεν πέφτει φωνάζεις ηλεκτρολόγο και του λες να κρατάει ένα ρελέ μαζί του σίγουρα. Από κει και πέρα πετάς το πολύριζο και φωνάζεις τον ηλεκτρολόγο επίσης και για τις γειώσεις. Το κουμπάκι γενικά αν και κανένας δεν το κάνει, καλό είναι να πατιέται μία φορά τον μήνα. Δυστυχώς, φίλε μου το περίμενα ότι δε θα είναι σωστές οι πρίζες ο πίνακας είναι πάρα πολύ παλιός του 80 σίγουρα οι ασφάλειες είναι μαύρες από πίσω, με το πολυμετρο που μετρησα το ρευμα ειναι 238V μου φενεται πολυ, θελει αλλαγμα ολος ο πινακας 300 και βαλε με ειπε ο ηλεκτρολογος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vault13 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου Μέλος Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 18 ώρες πριν, panos0100 είπε Παιδιά το δοκίμασα το habotest το πρώτο λινκ που είχε βάλει ο συμφορουμιτης με βγαζει σε 2 πριζες που το έβαλα πορτοκαλί στις 2 σύμφωνα με τις οδηγίες δεν ειναι σωστή η γείωση, και στο πολυμπριζο με γράφει ότι έχει ανοιχτό ουδέτερο σε μια άλλη που δοκίμασα με έβγαλε πράσινο όλα καλά, επίσης πάτησα και το κουμπάκι για το ρελε διαροης που λεει αλλα δεν πεφτει τιποτα στον πινακα Bαλε φωτο καλυτερα, η γραψε ακριβως το σφαλμα που βγαζει. Μπραβο στο θαρρος σου να πατησεις το κουμπακι διαρροης στο habotest. Αν δεν πεφτει το ρελε εχεις προβλημα. βαλτο αναποδα και παρα το κουμπακι, πειραζει παιδια, λετε να κανει ζημια; Μηπως εχει να κανει με τις φασεις και θελει αναποδα; 6 ώρες πριν, panos0100 είπε Δυστυχώς, φίλε μου το περίμενα ότι δε θα είναι σωστές οι πρίζες ο πίνακας είναι πάρα πολύ παλιός του 80 σίγουρα οι ασφάλειες είναι μαύρες από πίσω, με το πολυμετρο που μετρησα το ρευμα ειναι 238V μου φενεται πολυ, θελει αλλαγμα ολος ο πινακας 300 και βαλε με ειπε ο ηλεκτρολογος Για βαλε μια φωτο και απο αυτο. 6 ώρες πριν, panos0100 είπε θελει αλλαγμα ολος ο πινακας 300 και βαλε με ειπε ο ηλεκτρολογος Μια χαρα τιμουλα σου εκανε. Να αλλαζεις και το καλωδιο κεντρικης παροχης, συνηθως εξω απο το σπιτι. Κατι παλια σαπια ειναι με ενα πραγμα που βιδωνει σαν ασφαλεια. Και βαλε οτι αλλες γραμμες ρευματος με πριζες θες ευκαιρια ειναι Επεξ/σία 13 Σεπτεμβρίου από Vault13 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
manolis940 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, panos0100 είπε Δυστυχώς, φίλε μου το περίμενα ότι δε θα είναι σωστές οι πρίζες ο πίνακας είναι πάρα πολύ παλιός του 80 σίγουρα οι ασφάλειες είναι μαύρες από πίσω, με το πολυμετρο που μετρησα το ρευμα ειναι 238V μου φενεται πολυ, θελει αλλαγμα ολος ο πινακας 300 και βαλε με ειπε ο ηλεκτρολογος Νομίζω η τάση σου είναι μια χαρά. Οι συσκευές λειτουργού από τα 220V μέχρι τα 240V. Στον πίνακα έχω ζητήσει απ' τον ηλεκτρολόγο να μου βάλει μια πρίζα σε κάθε φάση και έχω αφήσει 2 τέτοια testers μόνιμα και σε μία ακόμα έχω βάλει ένα ups. Οι ενδείξεις είναι πάνω από 230 και στις 3. Τα ρελέ πάντως χαλάνε. Εμένα μου χάλασε και μάλιστα το σπίτι μου είναι του 2005 και έπεφτε συνεχώς σε άλλους χαλάει όπως εσένα και δεν πέφτει ποτέ. Αναμένουμε νέα μετά τον ηλεκτρολόγο o οποίος αν σου δώσει τιμή μέχρι 500€ μαζί με υλικά πίστεψε με είναι μια χαρά. 2 ώρες πριν, Vault13 είπε Μπραβο στο θαρρος σου να πατησεις το κουμπακι διαρροης στο habotest. Αν δεν πεφτει το ρελε εχεις προβλημα. Εεεε καλά δεν σήκωσε και σημαία της παλαιστής μέσα στην Ιερουσαλήμ 😄 Επεξ/σία 13 Σεπτεμβρίου από manolis940 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panos0100 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου Δε δοκίμασα να πατήσω το κουμπάκι απ ευθείας του ρελε να δω άμα πέφτει άλλα μια φορά που έπεσε δεν ξέρω για ποιο λόγο έπεσε επειδή ήτανε τα φώτα όλα ανοιχτά, μετά δεν ανέβαινε με τίποτα προς τα επάνω, μετά από 10 λεπτά μπόρεσα και το ανέβασα Αυτός είναι ο πίνακας μου μικρός και παλιός το ρελε διαρροής για να το βάλει ο ηλεκτρολόγος το 2015, πρόσφατα δηλαδή είδε και έπαθε δε χωρούσε με τίποτα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vault13 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου Μέλος Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, panos0100 είπε Δε δοκίμασα να πατήσω το κουμπάκι απ ευθείας του ρελε να δω άμα πέφτει άλλα μια φορά που έπεσε δεν ξέρω για ποιο λόγο έπεσε επειδή ήτανε τα φώτα όλα ανοιχτά, μετά δεν ανέβαινε με τίποτα προς τα επάνω, μετά από 10 λεπτά μπόρεσα και το ανέβασα Αυτός είναι ο πίνακας μου μικρός και παλιός το ρελε διαρροής για να το βάλει ο ηλεκτρολόγος το 2015, πρόσφατα δηλαδή είδε και έπαθε δε χωρούσε με τίποτα Οπως ειπες και εσυ, φαινεται βραχυκυκλωμενος. Θελει αλλαγη. Κρατα το hbotest για το μελλον. Ζητα μετρηση γειωσης και να σου που αν ειναι καλη. νεες πριζες κτλ… και γιατι ειναι ετσι ο πινακας σου, μηπως εχεις κανα μεγαλυτερο προβλημα. δες και την παροχη ρευματος, απο το ρολοι στον πινακα σου, αυτο το καλωδιο.(αλλαγη) Επεξ/σία 13 Σεπτεμβρίου από Vault13 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panos0100 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου Μόλις τώρα, Vault13 είπε Οπως ειπες και εσυ, φαινεται βραχυκυκλωμεμος. Θελει αλλαγη. Κρατα το hbotest για το μελλον. Ζητα μετρηση γειωσης και να σου που αν ειναι καλη. νεες πριζες κτλ… και γιατι ειναι ετσι ο πινακας σου, μηπως εχεις κανα μεγαλυτερο προβλημα. Απο μεσα ειναι μαυρες οι ασφαλειες με ειπε ο ηλεκτρολογος που περασε το ρελε θελει πεταμα ολος ο πινακας να μπει κανενας ποιο μεγαλος αλλες ασφαλειες καινουριες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vault13 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου Μέλος Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου Θα ελεγα επισης, εισαι τυχερος που δεν πηρες φωτια με αυτο. 4 ώρες πριν, manolis940 είπε Εεεε καλά δεν σήκωσε και σημαία της παλαιστής μέσα στην Ιερουσαλήμ 😄 Βλεπεις τι πινακα εχει; Εχουν λιωσει οι ασφαλειες σχεδον. Δεν ξερω γιατι…. ναι μαλλον σηκωσε την σημαία ετσι οπως τον βλεπω, εγω δεν θα τολμουσα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panos0100 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 20 λεπτά πριν, Vault13 είπε Θα ελεγα επισης, εισαι τυχερος που δεν πηρες φωτια με αυτο. Βλεπεις τι πινακα εχει; Εχουν λιωσει οι ασφαλειες σχεδον. Δεν ξερω γιατι…. ναι μαλλον σηκωσε την σημαία ετσι οπως τον βλεπω, εγω δεν θα τολμουσα. Δεν τολμάω ούτε να κλείσω τον θερμοσίφωνα ή κάποια ασφάλεια άμα τις κατεβάσεις απότομα πετάνε φωτιά ή σπίθες καλά του γενικού εκεί πετά ακόμα ποιο μεγάλη φωτιά απλά περιμένω να βρω μια δουλειά για να τα φτιάξω γιατί δε νοιάζεται κανείς, αλλα ας μην ξεφευγουμε απο το θεμα μας πολυ καλο το τεστερ της habotest φενεται οτι λειτουργεί μια Χαρά ελπίζω να βγει αξιοπιστο, αν και το γραφει να μην το αφηνουμε για πανω απο 5 λεπτα στην πριζα δηλαδη το βλεπουμε λιγο τι μας δειχνει και το βγαζουμε απο την πριζα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vault13 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου Μέλος Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 9 λεπτά πριν, panos0100 είπε αν και το γραφει να μην το αφηνουμε για πανω απο 5 λεπτα στην πριζα δηλαδη το βλεπουμε λιγο τι μας δειχνει και το βγαζουμε απο την πριζα Αυτο δεν το ξερα, καποιοι το αφηνουν πανω να βλεπουν την ταση. Δεν θα το κανω τωρα που το πες. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panos0100 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 3 λεπτά πριν, Vault13 είπε Αυτο δεν το ξερα, καποιοι το αφηνουν πανω να βλεπουν την ταση. Δεν θα το κανω τωρα που το πες. Οχι το διαβασα στις οδηγιες το λεει μεσα οχι για πανω απο 5 λεπτα στην πριζα, σαν το πολυμετρο και εκεινο αμα το αφησεις για ωρα θα παρει φωτια ή θα καψει την ασφαλεια, αυτα ειναι οργανα για μετρηση του ηλεκρικου ρευματος τα βαζουμε λιγο βλεπουμε τι μας δειχνουν και τα βγαζουμε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vault13 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου Μέλος Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 5 ώρες πριν, manolis940 είπε Αναμένουμε νέα μετά τον ηλεκτρολόγο o οποίος αν σου δώσει τιμή μέχρι 500€ μαζί με υλικά πίστεψε με είναι μια χαρά. Δεν εχει χρήματα να τον αλλαξει ο φίλος. Με τις βροχες που έρχονται, ελπιζω να μην μενει εκει αλλιως βγαλε οτι ακριβο εχεις εκτος ρευματος. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panos0100 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 37 λεπτά πριν, Vault13 είπε Δεν εχει χρήματα να τον αλλαξει ο φίλος. Με τις βροχες που έρχονται, ελπιζω να μην μενει εκει αλλιως βγαλε οτι ακριβο εχεις εκτος ρευματος. Δυστυχώς, πρέπει να αλλαχτεί ο πίνακας μου είναι θέμα ασφαλείας πλέον, με την πρώτη ευκαιρία θα τον αλλάξω, εχω και έναν σταθεροποιητή τον καλύτερο έχω πάρει της KEBO στα 110€ Σέρβο άλλα ο καημένος μέρα νύχτα υπερωρίες δουλεύει δε σταματά 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
manolis940 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 16 ώρες πριν, panos0100 είπε Δε δοκίμασα να πατήσω το κουμπάκι απ ευθείας του ρελε να δω άμα πέφτει άλλα μια φορά που έπεσε δεν ξέρω για ποιο λόγο έπεσε επειδή ήτανε τα φώτα όλα ανοιχτά, μετά δεν ανέβαινε με τίποτα προς τα επάνω, μετά από 10 λεπτά μπόρεσα και το ανέβασα Αυτός είναι ο πίνακας μου μικρός και παλιός το ρελε διαρροής για να το βάλει ο ηλεκτρολόγος το 2015, πρόσφατα δηλαδή είδε και έπαθε δε χωρούσε με τίποτα Τι να πει κανείς γι αυτόν τον πίνακα; Να αγνοηήσει το βάψιμο αρχικά. Όλο αυτό το μαύρισμα σίγουρα δεν είναι για καλό. Γενικώς δεν ξέρω αν σου φταίει μόνο ο πίνακας ή μήπως χρειάζεσαι απ' την αρχή ηλεκτρολογική εγκατάσταση. Εδώ που τα λέμε απ' το 80 μέχρι σήμερα είναι και 50 χρόνια. Άλλες οι ανάγκες τότε και πέραν αυτού ίσως να έχουν δουλέψει αρκετά και να έχουν βγάλει τα λεφτά τους. Πάντως τόσο μικρό πίνακα σήμερα θα έβαζες μόνο σε γκαρσονιέρα και αν. Τώρα όταν πέφτει το ρελέ για να βρεις τι φταίει, κατεβάζεις ασφάλεια σηκώνεις ρελέ, πέφτει, κατεβάζεις επόμενη σηκώνεις πάλι ... μέχρι να σταματήσει να πέφτει και έτσι ξέρεις ποιος είναι ο φταίχτης. 13 ώρες πριν, Vault13 είπε Αυτο δεν το ξερα, καποιοι το αφηνουν πανω να βλεπουν την ταση. Δεν θα το κανω τωρα που το πες. Έλα μωρέ. Τι ξέρουν αυτοί που τα κατασκευάζουν. Το πολύ πολύ να πάρουν καμιά φωτιά. xD Εμένα πάντως είναι στις πρίζες για χρόνια τώρα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vault13 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου Μέλος Share Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, manolis940 είπε Έλα μωρέ. Τι ξέρουν αυτοί που τα κατασκευάζουν. Το πολύ πολύ να πάρουν καμιά φωτιά. xD Ο κατασκευαστης λεει βγαζε το. Αυτοι που το κανουν ειναι καποιοι αγοραστες ποιο μοντελο έχεις στην πριζα πανω χρονια; Μηπως καποιο καλυτερης ποιοτητας πιο industrial? Ο μονος λογος να το κανεις ειναι για να κοιτας την ταση. Ή καποια διαρροή αλλα ειναι μονο για πρίζα. οποτε δεν αξιζει το ρισκο. Επεξ/σία 14 Σεπτεμβρίου από Vault13 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panos0100 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) Ενταξει παιδια ολα καλα με το πολυμπριζο που αναβε πορτοκαλι το τεστερακι, ειχα αναποδα την πριζα πισω στον σταθεροποιητη του πολυμπριζου αυτο γιατι ειναι τοσο κατω η σουκο του σταθεροποιητη που κανει αρκετη γωνια το καλωδιο του πολυμπριζου και το γυρισα αναποδα αλλα ετσι οπως το εβαλα ο ουδετερος ητανε λαθος και το ρελε δεν επεφτε, τωρα πεφτει και το ρελε το δοκιμασα 3 λεπτά πριν, panos0100 είπε Ενταξει παιδια ολα καλα με το πολυμπριζο που αναβε πορτοκαλι το τεστερακι, ειχα αναποδα την πριζα πισω στον σταθεροποιητη του πολυμπριζου αυτο γιατι ειναι τοσο κατω η σουκο του σταθεροποιητη που κανει αρκετη γωνια το καλωδιο του πολυμπριζου και το γυρισα αναποδα αλλα ετσι οπως το εβαλα ο ουδετερος ητανε λαθος και το ρελε δεν επεφτε, τωρα πεφτει και το ρελε το δοκιμασα 3 λεπτά πριν, panos0100 είπε Ενταξει παιδια ολα καλα με το πολυμπριζο που αναβε πορτοκαλι το τεστερακι, ειχα αναποδα την πριζα πισω στον σταθεροποιητη του πολυμπριζου αυτο γιατι ειναι τοσο κατω η σουκο του σταθεροποιητη που κανει αρκετη γωνια το καλωδιο του πολυμπριζου και το γυρισα αναποδα αλλα ετσι οπως το εβαλα ο ουδετερος ητανε λαθος και το ρελε δεν επεφτε, τωρα πεφτει και το ρελε το δοκιμασα Επεξ/σία 14 Σεπτεμβρίου από panos0100 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα