nickol-us Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Vault13 είπε Η υπαρχουσα παλια γειωση μας καλυπτει; Δεν ξερω αν ειναι θεμελιακη ή στον αγωγο νερού ή τι αλλο κουφο. Θελει και νεα γειωση μαζι; Αν είναι καλή η γείωση, μετριέται με όργανο. Καλό θα ήταν κάποιος πιστοποιημένος ηλεκτρολόγος που διαθέτει το συγκεκριμένο όργανο να επισκεφθεί τον χώρο και να σου πει. Αυτός πιθανά θα καταλάβει τη είδους γείωση έχεις ενώ θα πιστοποιήσει αν είναι κατάλληλη για χρήση ή όχι. Επεξ/σία 8 Σεπτεμβρίου από nickol-us Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
manolis940 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 9 ώρες πριν, Vault13 είπε Η υπαρχουσα παλια γειωση μας καλυπτει; Δεν ξερω αν ειναι θεμελιακη ή στον αγωγο νερού ή τι αλλο κουφο. Θελει και νεα γειωση μαζι; Μόνο εμένα μου φαίνεται περίεργο αυτό που λες; Πια γείωση υπάρχει; Αν δεν πηγαίνει στον πίνακα τότε δεν θεωρείται γείωση. Ο μόνος τρόπος είναι να ανοίξεις κουτιά και να περάσεις νέο καλώδιο γείωσης μέχρι τον κεντρικό πίνακα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panos0100 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου Το παρήγγειλα και εγώ από το eshop αυτό το οργανάκι που έβαλε ο φίλος για τις πρίζες δεν ήξερα καν ότι υπάρχουν τέτοιες συσκευές για έναν απλό έλεγχο της πρίζας, ελπίζω να βγει καλό 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vault13 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου Μέλος Share Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) https://ibb.co/ZB2QL46 https://ibb.co/Zdkrrxc https://ibb.co/CzVPpxw Παραπανω. το ρελε και η γειωση. Δεν ειναι θεμελιακη. Δεν ξερω τι γειωση ειναι εχει και ενα καρφι πανω. Νεα δεδομένα. Τα καλα νεα ή τα μέτρια νέα παμε με τα καλα. ηρθε ηλεκτρολογος και βρεθηκαν και χρηματα. Γειωσε ολες τις πριζες μεχρι τον πινακα. Οπως σας ειπα υπαρχει γειωση (φωτο) και ρελε (φωτο) που πεφτει. Ηρθαν 2 ατομα δουλευαν σχεδον 8 ωρες, λογικα πηραν αρκετα χρηματα. του ειπα να μετρησει με οργανο την γειωση που ειπε ενας ο φιλος εδω, δεν το εφερε μαζι. Και ουτε θα ξαναπερασει γιατι το ρελε πεφτει μου ειπε και επιμενει οτι λειτουργει η γειωση. το μηχανηματακι που ειπαμε πλεον αναγνωριζει παντου γειωση. Την ποιοτητα της γειωσης δεν την μετρησαμε ποτε. Δειτε φωτο και μου λετε. Επισης αυτο εδω . https://www.e-shop.gr/elegktis-prizon-soyko-habotest-ht107d-socket-tester-with-digital-display-p-TLS.141350?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMIv76uk9SAhwMVskNBAh2QfwrxEAQYAiABEgKTtfD_BwE εκει που λεει N-E 04 δεξια, στην οθονουλα. σ εμενα βγαζει 04 και μετα απο 2 sec παει 01 και μενει εκει. Τι ειναι αυτο; 18 ώρες πριν, manolis940 είπε Μόνο εμένα μου φαίνεται περίεργο αυτό που λες; Πια γείωση υπάρχει; Αν δεν πηγαίνει στον πίνακα τότε δεν θεωρείται γείωση. Ο μόνος τρόπος είναι να ανοίξεις κουτιά και να περάσεις νέο καλώδιο γείωσης μέχρι τον κεντρικό πίνακα. Αυτο εκαναν. Το εγραψα και παραπανω ομως, δεν ειναι κατι νεο αυτο, το ειχαμε βρει. Επεξ/σία 9 Σεπτεμβρίου από Vault13 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
manolis940 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 1 ώρα πριν, Vault13 είπε ........ εκει που λεει N-E 04 δεξια, στην οθονουλα. σ εμενα βγαζει 04 και μετα απο 2 sec παει 01 και μενει εκει. Τι ειναι αυτο; Αυτο εκαναν. Το εγραψα και παραπανω ομως, δεν ειναι κατι νεο αυτο, το ειχαμε βρει. Απ ότι διαβάζω μετράει την διαρροή. Βρήκα το παρακάτω αλλά δεν μπορώ να πω ότι το κατανοώ απόλυτα στο κομμάτι του γιατί είναι φυσιολογικό να υπάρχει κάποια μικρή διαρροή. Αναφορά σε κείμενο Leakage current (N-E voltage or stray voltage) Another good information the tester gives you is the presence of leakage current between neutral and ground. The term leakage current refers to current that flows to ground in a properly operating circuit or to an external conductive component. In other words, the current does not return through the neutral conductor. By measuring live-neutral voltage, neutral-ground voltage and live-ground voltage you are ready to answering these questions: Is the outlet wired incorrectly? Is the branch circuit too heavily loaded? Do sensitive electronic components have the voltage they need to work (sound!) properly? These three measurements, all taken quickly at one outlet, let you know what's going on/wrong. Theorically, the voltage between neutral and earth (N-E) should be 0 Volts, but in real life conditions it is considered acceptable if it stays below 10V. The lower the better, of course. This highly depends on the mains distribution system, on eventual capacitive coupling of the wires and on many other factors. In different distribution systems (called phase-phase) this measure could be very different. Ask a local technician about the mains distribution system in your area. https://www.tnt-audio.com/accessories/habotest_ht107d_e.html 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickol-us Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) Το πιθανότερο σενάριο ότι μιλάμε για μια ράβδο γείωσης χωμένη στη γη. Σίγουρα όχι ο καλύτερος τύπος γείωσης αφού είναι πιο δύσκολο να επιτευχθούν χαμηλές τιμές ηλεκτρικής αντίστασης(δες παρακάτω). Αυτό που σου είπε ότι δε χρειάζεται να μετρήσει τη γείωση είναι αστείο. Η γείωση για να είναι σωστή θα πρέπει να πληροί συγκεκριμένες τιμές αντίστασης (σε ohm, μάλλον 10> με επιφύλαξη, χωρίς σιγουριά). Αν η γείωση απλά υπάρχει και έχει μεγάλη τιμή ηλεκτρικής αντίστασης τότε είναι πρακτικά άχρηστη. Ο σκοπός της γείωσης είναι να προστατέψει εσένα σε πιθανή επαφή. Το ρεύμα ακόλουθα πάντα τον "εύκολο δρόμο". Οταν η αντίσταση της γείωσης είναι μικρή(όσο μικρότερη τόσο καλύτερη) τότε το ρεύμα προτιμά να πάρει τον δρόμο μέσω αυτής και όχι μέσω του σώματός σου. Με αυτό τον τρόπο σε προστατεύει από ηλεκτροπληξία. Φυσικά από τη στιγμή που υπάρχει ρελέ θεωρητικά είσαι καλυμμένος ωστόσο η γείωση πρέπει να παραμένει χαμηλή σε περίπτωση αστοχίας του. Επεξ/σία 9 Σεπτεμβρίου από nickol-us 2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vault13 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου Μέλος Share Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 3 ώρες πριν, nickol-us είπε Το πιθανότερο σενάριο ότι μιλάμε για μια ράβδο γείωσης χωμένη στη γη. Σίγουρα όχι ο καλύτερος τύπος γείωσης αφού είναι πιο δύσκολο να επιτευχθούν χαμηλές τιμές ηλεκτρικής αντίστασης(δες παρακάτω). Αυτό που σου είπε ότι δε χρειάζεται να μετρήσει τη γείωση είναι αστείο. Η γείωση για να είναι σωστή θα πρέπει να πληροί συγκεκριμένες τιμές αντίστασης (σε ohm, μάλλον 10> με επιφύλαξη, χωρίς σιγουριά). Αν η γείωση απλά υπάρχει και έχει μεγάλη τιμή ηλεκτρικής αντίστασης τότε είναι πρακτικά άχρηστη. Ο σκοπός της γείωσης είναι να προστατέψει εσένα σε πιθανή επαφή. Το ρεύμα ακόλουθα πάντα τον "εύκολο δρόμο". Οταν η αντίσταση της γείωσης είναι μικρή(όσο μικρότερη τόσο καλύτερη) τότε το ρεύμα προτιμά να πάρει τον δρόμο μέσω αυτής και όχι μέσω του σώματός σου. Με αυτό τον τρόπο σε προστατεύει από ηλεκτροπληξία. Φυσικά από τη στιγμή που υπάρχει ρελέ θεωρητικά είσαι καλυμμένος ωστόσο η γείωση πρέπει να παραμένει χαμηλή σε περίπτωση αστοχίας του. Οποτε καλυτερα να ερθει κανας αλλος γιατι οτι και να μετρησει, μια χαρα θα μου πει οτι ειναι. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
paylidis Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 13 ώρες πριν, Vault13 είπε του ειπα να μετρησει με οργανο την γειωση που ειπε ενας ο φιλος εδω, δεν το εφερε μαζι. Και ουτε θα ξαναπερασει γιατι το ρελε πεφτει μου ειπε και επιμενει οτι λειτουργει η γειωση. ωραιος επαγγελματιας... αντε να του εξηγησεις τωρα οτι το ρελε δεν εχει καμια σχεση με τη γειωση... (κ πως να εχει εφοσον στο ρελε συνδεεται φαση ουδετερος;...) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vault13 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου Μέλος Share Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, paylidis είπε ωραιος επαγγελματιας... αντε να του εξηγησεις τωρα οτι το ρελε δεν εχει καμια σχεση με τη γειωση... (κ πως να εχει εφοσον στο ρελε συνδεεται φαση ουδετερος;...) Πατησε το test στο ρελέ και έριξε τον ρελε. Αυτό νομίζω λεει, για την γείωση. Επεξ/σία 10 Σεπτεμβρίου από Vault13 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
paylidis Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 50 λεπτά πριν, Vault13 είπε Πατησε το test στο ρελέ και έριξε τον ρελε. Αυτό νομίζω λεει, για την γείωση. αυτο δεν εχει σχεση με τη γειωση, αυτο ειναι διαρροη... 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panos0100 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) Παιδιά το δοκίμασα το habotest το πρώτο λινκ που είχε βάλει ο συμφορουμιτης με βγαζει σε 2 πριζες που το έβαλα πορτοκαλί στις 2 σύμφωνα με τις οδηγίες δεν ειναι σωστή η γείωση, και στο πολυμπριζο με γράφει ότι έχει ανοιχτό ουδέτερο σε μια άλλη που δοκίμασα με έβγαλε πράσινο όλα καλά, επίσης πάτησα και το κουμπάκι για το ρελε διαροης που λεει αλλα δεν πεφτει τιποτα στον πινακα Επεξ/σία 12 Σεπτεμβρίου από panos0100 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
manolis940 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 1 ώρα πριν, panos0100 είπε Παιδιά το δοκίμασα το habotest το πρώτο λινκ που είχε βάλει ο συμφορουμιτης με βγαζει σε 2 πριζες που το έβαλα πορτοκαλί στις 2 σύμφωνα με τις οδηγίες δεν ειναι σωστή η γείωση, και στο πολυμπριζο με γράφει ότι έχει ανοιχτό ουδέτερο σε μια άλλη που δοκίμασα με έβγαλε πράσινο όλα καλά, επίσης πάτησα και το κουμπάκι για το ρελε διαροης που λεει αλλα δεν πεφτει τιποτα στον πινακα Όταν λες δεν είναι σωστή η γείωση σημαίνει ότι δεν υπάρχει καθόλου; Γιατί το συγκεκριμένο μου φαίνεται αδύνατο να μετράει την ποιότητα της γείωσης( κατά βάση την αντίσταση). Ανοιχτός ουδέτερος; Εκεί δεν ξέρω να σε βοηθήσω αλλά ευτυχώς είναι στο πολύμπριζο και όχι στην πρίζα. Όσον αφορά το ρελέ διαρροής αν δεν κάνω λάθος λειτουργεί μεταξύ φάσης και ουδέτερου. Άρα εκεί που έχεις ανοικτό ουδέτερο είναι λογικό να μην πέφτει. Αν όμως το κάνεις στην καλή την πρίζα θα έπρεπε να πέφτει. Αφού πάτησες και δεν πέφτει φωνάζεις ηλεκτρολόγο και του λες να κρατάει ένα ρελέ μαζί του σίγουρα. Από κει και πέρα πετάς το πολύριζο και φωνάζεις τον ηλεκτρολόγο επίσης και για τις γειώσεις. Το κουμπάκι γενικά αν και κανένας δεν το κάνει, καλό είναι να πατιέται μία φορά τον μήνα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vasilllis Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου Στις 9/9/2024 στις 8:30 ΜΜ, Vault13 είπε https://ibb.co/ZB2QL46 https://ibb.co/Zdkrrxc https://ibb.co/CzVPpxw Παραπανω. το ρελε και η γειωση. Δεν ειναι θεμελιακη. Δεν ξερω τι γειωση ειναι εχει και ενα καρφι πανω. Νεα δεδομένα. Τα καλα νεα ή τα μέτρια νέα παμε με τα καλα. ηρθε ηλεκτρολογος και βρεθηκαν και χρηματα. Γειωσε ολες τις πριζες μεχρι τον πινακα. Οπως σας ειπα υπαρχει γειωση (φωτο) και ρελε (φωτο) που πεφτει. Ηρθαν 2 ατομα δουλευαν σχεδον 8 ωρες, λογικα πηραν αρκετα χρηματα. του ειπα να μετρησει με οργανο την γειωση που ειπε ενας ο φιλος εδω, δεν το εφερε μαζι. Και ουτε θα ξαναπερασει γιατι το ρελε πεφτει μου ειπε και επιμενει οτι λειτουργει η γειωση. το μηχανηματακι που ειπαμε πλεον αναγνωριζει παντου γειωση. Την ποιοτητα της γειωσης δεν την μετρησαμε ποτε. Δειτε φωτο και μου λετε. Επισης αυτο εδω . https://www.e-shop.gr/elegktis-prizon-soyko-habotest-ht107d-socket-tester-with-digital-display-p-TLS.141350?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMIv76uk9SAhwMVskNBAh2QfwrxEAQYAiABEgKTtfD_BwE εκει που λεει N-E 04 δεξια, στην οθονουλα. σ εμενα βγαζει 04 και μετα απο 2 sec παει 01 και μενει εκει. Τι ειναι αυτο; Αυτο εκαναν. Το εγραψα και παραπανω ομως, δεν ειναι κατι νεο αυτο, το ειχαμε βρει. Τραγικός να μην εχει οργανο.Απο περιεργια που θεωρεις οτι πηρε πολλα λεφτα ποσα λεφτα πηρε και τι εκανε ακριβως/Πληρώθηκε ή δημοσιο ειναι? Στις 10/9/2024 στις 1:25 ΠΜ, Vault13 είπε Οποτε καλυτερα να ερθει κανας αλλος γιατι οτι και να μετρησει, μια χαρα θα μου πει οτι ειναι. ΥΔΕ θα κανει κανεις ή θα φωναξετε αλλον μετα? Στις 10/9/2024 στις 10:08 ΠΜ, paylidis είπε ωραιος επαγγελματιας... αντε να του εξηγησεις τωρα οτι το ρελε δεν εχει καμια σχεση με τη γειωση... (κ πως να εχει εφοσον στο ρελε συνδεεται φαση ουδετερος;...) Τι θες και εσυ?Να φερει και οργανο? Στις 10/9/2024 στις 3:23 ΜΜ, Vault13 είπε Πατησε το test στο ρελέ και έριξε τον ρελε. Αυτό νομίζω λεει, για την γείωση. Ενταξει θεουλης. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
manolis940 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου Στις 10/9/2024 στις 10:08 ΠΜ, paylidis είπε ωραιος επαγγελματιας... αντε να του εξηγησεις τωρα οτι το ρελε δεν εχει καμια σχεση με τη γειωση... (κ πως να εχει εφοσον στο ρελε συνδεεται φαση ουδετερος;...) Να ρωτήσω λίγο κάτι αν και είναι ψιλοάσχετο με το θέμα; Γιατί δεν έχει να κάνει με την γείωση; Απ' όσο γνωρίζω το ρελέ διαρροής έχει ένα δακτυλοειδή μετασχηματιστή στον οποίο πάνω δημιουργούνται δύο ηλεκτρομαγνητικά πεδία από την φάση και τον ουδέτερο αντίθετης φοράς τα οποία όταν δεν υπάρχει διαρροή αλληλοεξουδετερώνονται. Όταν υπάρξει διαρροή δηλαδή ρεύμα προς την γείωση τότε το ένα πεδίο έχει μεγαλύτερη ισχύ και έτσι δημιουργείται ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο το οποίο ενεργοποιεί ένα πηνίο το οποίο είναι συνδεδεμένο πάνω σε ένα ρελέ και ρίχνει το ρεύμα. Είναι λάθος ο ηλεκτρολόγος σχετικά με το ότι έχει να κάνει με την γείωση ή βγάζει συμπεράσματα με τον λάθος τρόπο, διότι μεγάλη αντίσταση στην γείωση σημαίνει ότι πρέπει να έχουμε και "μεγάλη" διαρροή για να πέσει το ρελέ και αργεί να πέσει και γενικότερα δεν λειτουργεί σωστά; Η καλύτερη εξήγηση που έχω δει είναι αυτή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickol-us Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, manolis940 είπε Να ρωτήσω λίγο κάτι αν και είναι ψιλοάσχετο με το θέμα; Γιατί δεν έχει να κάνει με την γείωση; Απ' όσο γνωρίζω το ρελέ διαρροής έχει ένα δακτυλοειδή μετασχηματιστή στον οποίο πάνω δημιουργούνται δύο ηλεκτρομαγνητικά πεδία από την φάση και τον ουδέτερο αντίθετης φοράς τα οποία όταν δεν υπάρχει διαρροή αλληλοεξουδετερώνονται. Όταν υπάρξει διαρροή δηλαδή ρεύμα προς την γείωση τότε το ένα πεδίο έχει μεγαλύτερη ισχύ και έτσι δημιουργείται ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο το οποίο ενεργοποιεί ένα πηνίο το οποίο είναι συνδεδεμένο πάνω σε ένα ρελέ και ρίχνει το ρεύμα. Είναι λάθος ο ηλεκτρολόγος σχετικά με το ότι έχει να κάνει με την γείωση ή βγάζει συμπεράσματα με τον λάθος τρόπο, διότι μεγάλη αντίσταση στην γείωση σημαίνει ότι πρέπει να έχουμε και "μεγάλη" διαρροή για να πέσει το ρελέ και αργεί να πέσει και γενικότερα δεν λειτουργεί σωστά; Η καλύτερη εξήγηση που έχω δει είναι αυτή. Έχω δώσει την απάντηση σε προηγούμενη απάντηση. Σωστά όσα λες για το ρελέ. Το θέμα αντίστασης γείωσης έχει να κάνει με τον" δρόμο" που θα βρει το ρεύμα προς γη. Αν η αντίσταση είναι μεγάλη κι ένας άνθρωπος έρθει σε επαφή με το σημείο της διαρροής, το ρεύμα θα "ταξιδέψει" προς γη μέσω αυτού και θα του προκαλέσει ηλεκτροπληξία. Το ρεύμα προτιμά τον "εύκολο δρόμο", όπου βρει μικρότερη αντίσταση. Όταν η αντίσταση της γείωσης είναι πολύ μικρή, η διαρροή θα γίνει μέσω της γείωσης(το μεγαλύτερο μέρος της) αντί του ανθρώπινου σώματος. Ναι το ρελέ προλαμβάνει τέτοιες καταστάσεις. Άσχετα με το πόσο είναι η γείωση, όταν βρει διαφορά 30mA στο ρεύμα (είσοδο προς έξοδο) τότε αυτό πέφτει. Τα ρελέ ωστόσο αστοχούν και η γείωση θα πρέπει να έχει χαμηλή αντίσταση για κάθε ενδεχόμενο Επεξ/σία 13 Σεπτεμβρίου από nickol-us 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα