Da_rudakos Δημοσ. 29 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) Καλημέρα ομάδα, θα ήθελα να αγοράσω ένα 4g router του οποίου η χρήση θα είναι ένα μήνα το έτος το καλοκαίρι κατά βάση. Το θέμα είναι ότι στην περιοχή δεν έχει καλό σήμα και το router θα τοποθετηθεί στην αυλή κοντά στο σπίτι, με την ελπίδα να πιάνει παντού. Να πω ότι μιλάμε για ταχύτητες περίπου 20mbps σε αυτό το σημείο. Προς το δρόμο βελτιώνεται πάρα πολύ αλλά δεν θα πιάνει μέσα στο σπίτι. Κάνοντας τη δουλειά αυτή με συσκευή τηλεφώνου είμασταν εντάξει, οπότε υποθέτω με router θα είμαστε ακόμα καλύτερα. Έχετε να προτείνετε κάτι σε χαμηλό budget σχετικά ; Υπολόγιζα γύρω στα 60€-70€ μιας και η χρήση θα είναι περιστασιακή. TP-LINK TL-MR6400 V5.3 ; ZTE MF286R ; Κάτι άλλο; Επεξ/σία 29 Ιουνίου 2024 από Da_rudakos
Λύση poulinos Δημοσ. 7 Ιουλίου 2024 Λύση Δημοσ. 7 Ιουλίου 2024 σε αυτα τα λεφτα οπως ειπες tp link. ειναι vfm
Da_rudakos Δημοσ. 14 Ιουλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2024 Tp Link Mr200 Τελικά πήγα στο tp link mr200 που το βρήκα ετοιμοπαράδοτο εδώ στη γειτονιά. 10mbps πιάνει στην αυλή, όσο και τα τηλέφωνα μας δηλαδή και τα περνάει μέσα στο σπίτι εύκολα (10 μέτρα περίπου βάθος, με 1 τοίχο και 2 πόρτες ενδιάμεσα). Τα πήγε αρκετά καλύτερα απο ένα pixel 3, το οποίο έκανε αυτή τη δουλειά μέχρι τώρα. Netflix YouTube browsing άνετα σε όλο το σπίτι. Well done. 1
Members gsarig Δημοσ. 14 Ιουλίου 2024 Members Δημοσ. 14 Ιουλίου 2024 Θέλω κι εγώ να κάνω ακριβώς το ίδιο, μόνο που στη δική μου περίπτωση το σήμα είναι μια χαρά (πέρσι τον Αύγουστο προτιμούσα να δουλεύω μόνιμα με hotspot από το κινητό παρά να χρησιμοποιώ την 24άρα). Επίσης, επειδή θα χρειαστεί να δουλεύω για κάποιο διάστημα, βασική προϋπόθεση είναι η σταθερότητα και η αξιοπιστία. Τέλος, το router θα παραμένει ανοιχτό και τον υπόλοιπο χρόνο, για να ελέγχει κάμερες και, ενδεχομένως, και άλλες έξυπνες συσκευές. Με αυτά τα δεδομένα, κοίταζα το FRITZ!Box 6850. Η τιμή του είναι τσιμπημένη, αλλά κρίνοντας από άλλες συζητήσεις, μου έδωσε την εντύπωση ότι πρόκειται για μια από τις πιο αξιόπιστες συσκευές. Οπότε, οι ερωτήσεις μου είναι 2: Αξίζει όντως η τόσο μεγάλη διαφορά στην τιμή ή υπάρχουν κι άλλες λύσεις, πιο οικονομικές αλλά εξίσου αξιόπιστες που να καθιστούν την αγορά του Fritz υπερβολική; Βλέπω ότι τα 5g router είναι απλησίαστα, αλλά είδα ότι υπάρχει το ZTE MC801A που δεν είναι πολύ ακριβότερο από το 4g της Fritz. Αν βασικό μέλημα είναι η αξιοπιστία και η σταθερότητα, και όχι τόσο η υψηλότερη δυνατή ταχύτητα, είναι προτιμότερο να πάω στο ακριβότερο 4g ή στο φθηνότερο 5g; Η λογική λέει να πάω στο ακριβότερο 4g, αλλά αναρωτιέμαι μήπως υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες που αγνοώ.
Mene Δημοσ. 14 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2024 On 29/06/2024 at 12:27, Da_rudakos said: Προς το δρόμο βελτιώνεται πάρα πολύ 16 hours ago, Da_rudakos said: 10mbps πιάνει στην αυλή @Da_rudakos Μήπως να το έστηνες καλύτερα προς τον δρόμο και να κοιτούσες και για κάποιο extender? @gsarig Σίγουρα το ZTE σαν 5G και Wifi6 είναι πιο future proof, βλέπω και καλές κριτικές στο skroutz. Δεν σου δίνει όμως θύρα τηλεφώνου (rj11) και δεν είναι Fritz, που συνήθως βλέπουμε θετικά σχόλια.
Da_rudakos Δημοσ. 14 Ιουλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2024 Μόλις τώρα, Mene είπε @Da_rudakos Μήπως να το έστηνες καλύτερα προς τον δρόμο και να κοιτούσες και για κάποιο extender? @gsarig Δεν υπάρχει στέγαστρο προς το δρόμο, θα είναι εκτεθειμένο σε ήλιο - βροχή, αλλιώς θα ήταν πιο σωστό με extender, καλά τα λες. 1
poulinos Δημοσ. 14 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2024 17 hours ago, Da_rudakos said: Tp Link Mr200 Τελικά πήγα στο tp link mr200 που το βρήκα ετοιμοπαράδοτο εδώ στη γειτονιά. 10mbps πιάνει στην αυλή, όσο και τα τηλέφωνα μας δηλαδή και τα περνάει μέσα στο σπίτι εύκολα (10 μέτρα περίπου βάθος, με 1 τοίχο και 2 πόρτες ενδιάμεσα). Τα πήγε αρκετά καλύτερα απο ένα pixel 3, το οποίο έκανε αυτή τη δουλειά μέχρι τώρα. Netflix YouTube browsing άνετα σε όλο το σπίτι. Well done. μα χαρα.δες για firmware update προληπτικα 2
Da_rudakos Δημοσ. 14 Ιουλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2024 4 ώρες πριν, gsarig είπε Θέλω κι εγώ να κάνω ακριβώς το ίδιο, μόνο που στη δική μου περίπτωση το σήμα είναι μια χαρά (πέρσι τον Αύγουστο προτιμούσα να δουλεύω μόνιμα με hotspot από το κινητό παρά να χρησιμοποιώ την 24άρα). Επίσης, επειδή θα χρειαστεί να δουλεύω για κάποιο διάστημα, βασική προϋπόθεση είναι η σταθερότητα και η αξιοπιστία. Τέλος, το router θα παραμένει ανοιχτό και τον υπόλοιπο χρόνο, για να ελέγχει κάμερες και, ενδεχομένως, και άλλες έξυπνες συσκευές. Με αυτά τα δεδομένα, κοίταζα το FRITZ!Box 6850. Η τιμή του είναι τσιμπημένη, αλλά κρίνοντας από άλλες συζητήσεις, μου έδωσε την εντύπωση ότι πρόκειται για μια από τις πιο αξιόπιστες συσκευές. Οπότε, οι ερωτήσεις μου είναι 2: Αξίζει όντως η τόσο μεγάλη διαφορά στην τιμή ή υπάρχουν κι άλλες λύσεις, πιο οικονομικές αλλά εξίσου αξιόπιστες που να καθιστούν την αγορά του Fritz υπερβολική; Βλέπω ότι τα 5g router είναι απλησίαστα, αλλά είδα ότι υπάρχει το ZTE MC801A που δεν είναι πολύ ακριβότερο από το 4g της Fritz. Αν βασικό μέλημα είναι η αξιοπιστία και η σταθερότητα, και όχι τόσο η υψηλότερη δυνατή ταχύτητα, είναι προτιμότερο να πάω στο ακριβότερο 4g ή στο φθηνότερο 5g; Η λογική λέει να πάω στο ακριβότερο 4g, αλλά αναρωτιέμαι μήπως υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες που αγνοώ. Σε 5G router προσωπικά θα πήγαινα εδώ, εφ'οσον ήταν το βασικό μου ρούτερ και εργαλείο της δουλειάς μου. Δεν θα έδινα 200€ για 4G, ολες οι επενδύσεις είναι προς 5G πλέον. https://www.skroutz.gr/s/45776065/TP-LINK-Deco-X50-5G-v1-Asyrmato-Router-Wi-Fi-6-me-3-THyres-Ethernet.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share Δεν έχει τηλέφωνο βέβαια, δεν ξέρω αν χρησιμοποιείς.
Members gsarig Δημοσ. 14 Ιουλίου 2024 Members Δημοσ. 14 Ιουλίου 2024 6 ώρες πριν, Mene είπε @gsarig Σίγουρα το ZTE σαν 5G και Wifi6 είναι πιο future proof, βλέπω και καλές κριτικές στο skroutz. Δεν σου δίνει όμως θύρα τηλεφώνου (rj11) και δεν είναι Fritz, που συνήθως βλέπουμε θετικά σχόλια. 1 ώρα πριν, Da_rudakos είπε Σε 5G router προσωπικά θα πήγαινα εδώ, εφ'οσον ήταν το βασικό μου ρούτερ και εργαλείο της δουλειάς μου. Δεν θα έδινα 200€ για 4G, ολες οι επενδύσεις είναι προς 5G πλέον. https://www.skroutz.gr/s/45776065/TP-LINK-Deco-X50-5G-v1-Asyrmato-Router-Wi-Fi-6-me-3-THyres-Ethernet.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share Δεν έχει τηλέφωνο βέβαια, δεν ξέρω αν χρησιμοποιείς. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Τελικά την πάτησα, γιατί νόμιζα πως η extra esim της Cosmote λειτουργούσε με τα απεριόριστα δεδομένα του κινητού μου. Σήμερα έμαθα πως έχει καταργηθεί και πως στα πακέτα με απεριόριστα δεδομένα το κόστος της Multisim είναι στα 25 ευρώ / μήνα, που δεν με συμφέρει, οπότε δεν έχει νόημα η αγορά. Καλύτερα να κρατήσω την 24άρα, που είναι πιο φτηνή, και να κάνω hotspot το κινητό τις εβδομάδες που θα είμαι εκεί.
unforgiven Δημοσ. 17 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2024 Και εγώ στην ίδια φάση. Αλλά θα ήθελα κάποιο με μπαταρία. Θα τοποθετηθεί εκτός σπιτιού με κάποιο Powerbank. Το θέλω για 15 μέρες τον χρόνο, για Netflix κτλ. Καλές κριτικές βλέπω να έχει το TP-LINK M7200 Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο;
poulinos Δημοσ. 20 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2024 On 17/07/2024 at 11:23, unforgiven said: Και εγώ στην ίδια φάση. Αλλά θα ήθελα κάποιο με μπαταρία. Θα τοποθετηθεί εκτός σπιτιού με κάποιο Powerbank. Το θέλω για 15 μέρες τον χρόνο, για Netflix κτλ. Καλές κριτικές βλέπω να έχει το TP-LINK M7200 Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο; το εχω απλα το εχω χρησιμοποιησει για λιγο.δεν ειχα καποιο θεμα.μπορεις βεβαια να παρεις και κανονικο router και απλα να παιξεις με τα Powerbank που ειναι για 12 volt.δηλαδη με κατι σαν αυτο .τυχαιο το Link και τυχαιο το Product. αλλα μετα μεγαλωνει το κοστος. https://www.karas.gr/product/mini-forito-ups-me-mpataria-8800mah-kai-thyra-usb-17w/?utm_source=Google+Shopping&utm_medium=cpc&utm_campaign=GoogleAds&gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwwO20BhCJARIsAAnTIVTMROvxr4kzJ18lprTz9OulneZHH0RGvMVQVi4SSfqRyM43od2GXPoaAghzEALw_wcB 1
poulinos Δημοσ. 20 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2024 On 14/07/2024 at 16:42, gsarig said: Θέλω κι εγώ να κάνω ακριβώς το ίδιο, μόνο που στη δική μου περίπτωση το σήμα είναι μια χαρά (πέρσι τον Αύγουστο προτιμούσα να δουλεύω μόνιμα με hotspot από το κινητό παρά να χρησιμοποιώ την 24άρα). Επίσης, επειδή θα χρειαστεί να δουλεύω για κάποιο διάστημα, βασική προϋπόθεση είναι η σταθερότητα και η αξιοπιστία. Τέλος, το router θα παραμένει ανοιχτό και τον υπόλοιπο χρόνο, για να ελέγχει κάμερες και, ενδεχομένως, και άλλες έξυπνες συσκευές. Με αυτά τα δεδομένα, κοίταζα το FRITZ!Box 6850. Η τιμή του είναι τσιμπημένη, αλλά κρίνοντας από άλλες συζητήσεις, μου έδωσε την εντύπωση ότι πρόκειται για μια από τις πιο αξιόπιστες συσκευές. Οπότε, οι ερωτήσεις μου είναι 2: Αξίζει όντως η τόσο μεγάλη διαφορά στην τιμή ή υπάρχουν κι άλλες λύσεις, πιο οικονομικές αλλά εξίσου αξιόπιστες που να καθιστούν την αγορά του Fritz υπερβολική; Βλέπω ότι τα 5g router είναι απλησίαστα, αλλά είδα ότι υπάρχει το ZTE MC801A που δεν είναι πολύ ακριβότερο από το 4g της Fritz. Αν βασικό μέλημα είναι η αξιοπιστία και η σταθερότητα, και όχι τόσο η υψηλότερη δυνατή ταχύτητα, είναι προτιμότερο να πάω στο ακριβότερο 4g ή στο φθηνότερο 5g; Η λογική λέει να πάω στο ακριβότερο 4g, αλλά αναρωτιέμαι μήπως υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες που αγνοώ. απλα ενημερωτικα η Fritz βγαζει και 5g>το εχω κανει Review ή εδω ή στο Thelab.gr. δεν θυμαμαι. γενικως ειναι ακριβα αλλα 5 χρονια εγγυηση κτλ. με αυτα τα λεφτα βεβαια παιρνεις και Mikrotik απλα εχουν πολυ πιο δυσκολο setup. μετα παιζει zte που το mc801a ειναι μια χαρα και παιζουν και tp link.αξιζει να πας σε 5g πλεον για πολλους λογους ειδικα αν εχεις 5g εκει που εισαι.και κατι τελευταιο για να ξερει ο κοσμος.αν πας σε 4g πρεπει να δεις τι category ειναι.αν ειναι τιποτα cat4 τοτε μπορει να πιανεις ακομα πιο χαμηλες ταχυτητες απο ενα κινητο.ενω τα 5g ακομα και σε 4g ειναι αρκετα ψηλα σε category On 14/07/2024 at 23:37, gsarig said: Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Τελικά την πάτησα, γιατί νόμιζα πως η extra esim της Cosmote λειτουργούσε με τα απεριόριστα δεδομένα του κινητού μου. Σήμερα έμαθα πως έχει καταργηθεί και πως στα πακέτα με απεριόριστα δεδομένα το κόστος της Multisim είναι στα 25 ευρώ / μήνα, που δεν με συμφέρει, οπότε δεν έχει νόημα η αγορά. Καλύτερα να κρατήσω την 24άρα, που είναι πιο φτηνή, και να κάνω hotspot το κινητό τις εβδομάδες που θα είμαι εκεί. ε ναι αν ειναι για λιγες μερες κανεις αυτο που λες.hotspot το κινητο και τερμα.τα 25 ειναι παρα πολλα. αυτο που εκαναν με την extra sim δεν τους συμφερει γιατι την χρησιμοποιουσες οπου ηθελες. ας ελπισουμε η 24 αρα να γινει καποια στιγμη 100αρα vdsl
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα